Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Schyluje se k rozhodující bitvě mezi svobodnými Mýty žijícími ve všedním světě a císařstvím okupujícím jejich bývalou Domovinu.

Bojovní hrdinové pohádkových příběhů mezitím zvládli významně srovnat šance. Kdysi nezastavitelní dřevění vojáci byli zneškodněni a Nepřítel brzy dostane okusit pokročilou technologii v podobě celoplášťových střel a laserem naváděných bomb.

Jenže, vládce, který dobyl stovku rozličných světů, toho nedocílil tím, že by hrál podle pravidel - a pro obyvatele Mýtova má pořád nějaké to překvapení schované.

Obsahuje sešity série Fables #70-75 (únor 2008 - září 2008)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Niko Henrichon, Steve Leialoha, Andrew Pepoy
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-443-7 (CREW)
978-80-88225-04-1 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
192
Cena
489 Kč
Originál
Fables #11: War and Pieces (Vertigo (DC Comics), 2008)
  • faster86
    faster8615.12.2021 09:24Mýty #11: Válka a střepy
    Při čtení Popelky jsem si byl jistý že budeme mít 4 hvězdy, a ono to vydrželo (díkybohy- už sem měl v plánu dávat fotky na bazar), Modrákův válečný deník je napsaný dobře. Takže co se týče dílů 1-11 je to asi nejlepší díl i když za to můžou hlavně dva sešity s popelkou. Každopádně po přečtení 11ti knih (75 sešitů) průměrnou rychlostí 5 sešitů denně, si budu muset dat pauzu (asi delší), protože poslední knížky pro mě mýty upadaly celkem rychle. Uvidíme jestli se Willingham v řekněme druhé sezóně zlepší nebo bude držet laťku (která, pro většinu dle komentářů je už tak na božské úrovni).
  • karl173
    karl173 mecenáš20.3.2020 11:45Mýty #11: Válka a střepy
    Přiznávám, že ta pauza kterou jsem si s touto sérií dal přišla v nepříliš vhodnou dobu a po minulém díle jsem si měl tuto knihu přečíst takřka ihned. Přesto si nemyslím, že následující slova, jsou natolik ovlivněna touto pauzou. A ty slova jsou - zklamání. A není to jak jsem psal delší pauzou, ostatně ona zase tak dlouhá nebyla, ale spíše tím, jak Willingham tu svoji velkou válku pojal. Za prvé se tu až příliš kecá, je to bez emocí, události se tu dějí poněkud nahodile a působí to lacině, dějové zvraty byť jsou opodstatněné, tak nemají dostatečnou hloubku a zprvu to vypadá jakoby si je autor vycucal z prstu, a tak dále a tak dále. Zkrátka po všech těch velkých událostech, které se v této komiksové sérii stali a byli skvělé, jsem čekal něco jiného než toto. A musím bohužel říct, že tento díl byl pro mě asi zatím nejslabší co jsem četl. Abych ale jenom nehanil. Dialogy a postavy jsou stále fajn. Ten svět je pořád úžasný a to díky kresbě. Ale to jak se mi Mýty většinou čtou dobře, tak tento díl jsem musel šoupat nohama a zkrátka bylo tu až moc věcí, které mi přišli divné. Buď jak buď, příští díl si přečtu dříve ˇat mám jistotu, že jsem nevypadl z tempa a rozhodně budu Mýty číst dále, ale mé očekávání možná nebudou tak velká. 3*
  • Spacecore
    Spacecore22.9.2019 01:53Mýty #11: Válka a střepy
    Nevím, kdy jsem naposledy dal jedenácti knihám v řadě plný počet. Napadá mě Lucifer a Sandman, který měl o knihu méně. Takovou krasojízdu zkrátka nepamatuju. Finální válka byla vedena úplně jinak, než bych čekal a právě proto jsem nadšenej! Nebyla to bitva o helmův žleb, ani klasická fantasy hrdinná válka (přesto několik skvělých pohádkových prvků zde bylo). Moje srdíčko strategického hráče pc her zaplesalo, Mýtov předvedl skvělou taktiku a vyplatila se jim. Jasně, že to bylo raz dva, nepřítel byl oslaben vlivem minulých událostí a naši hrdinové byli skvěle připraveni. Osobně jsem teda čekal zapojení ginů a Severáka, ale ve finále nebylo potřeba. Skvělý ukončení první půlky a velká natěšenost na pokračování.
  • perak
    perak25.4.2018 12:35Mýty #11: Válka a střepy
    Čekal jsem větší bitvu a větší obtíže v boji s Nepřítelem, ale přesto mne tento díl skutečně bavil. Především jedinečná Popelka, do které se nelze nezamilovat, a která ukázala, jak postupuje správný agent. Příběh obsahuje hodně vtipných hlášek, hodně nápadů na malém prostoru (např. využití Šípkové Růženky), několik možností, kam se příběh a jednotlivé postavy mohou dále rozvíjet. Tak jsem zvědav, kam bude vše po zdolání Nepřítele směřovat, když je před námi ještě velký počet pokračování.
  • Fimi
    Fimi mecenáš15.11.2017 21:55Mýty #11: Válka a střepy
    Čekal jsem velkou válku a umírání ve stylu kratkého příběhu z jedné v prvních knih o útěku Modráka a pseudo Karkulky, nebo o válce s dřevěnými panáčky, která byla fakt epická. Nic z toho jsem nedostal. Nepřítel padal jak mouchy a vůbec nepůsobil jako nějakej dobyvatel a krvelačnej císař podmaňující si stovky světů. Prostě jsem čekal víc. Práce s postavami na tradiční maximální úrovni, pořád je to velmi kvalitní a skvělé čtení, ale bohužel, mě to zklamalo. Mýtov zabíjel nepřátelské vřavy s lehkostí a ladností a nikomu se nic nestalo....tedy kromě jedné postavy, ale mám tušení, že se vrátí dalších knihách, takhle odejít by bylo hrozně laciné.
  • sedw
    sedw17.9.2017 11:43Mýty #11: Válka a střepy
    Jeden z nejlepších dílů Mýtů, který znamená konec jedné etapy série a já jsem velmi zvědavý, kam se Willingham pustí dále.
  • VanTom
    VanTom19.7.2017 13:32Mýty #11: Válka a střepy
    Ve výsledku jen takové suše popisné vyprávění o rychlé a úspěšné válce, znamenající definitivní porážku Císařství. Síla Willinghama však IMHO leží spíše než v silové epice v menších, osobnějších příbězích, jak dokazuje úvodní sešit této knihy (hořké rozloučení Modráka s Růženkou).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin17.7.2017 18:22Mýty #11: Válka a střepy
    Tak mělo to být epochální uzavření jedné velké války a příběhu (který bude pokračovat), taká třešnička na dortu, ale nějak to na mě neudělalo takový dojem, jako předchozí vyprávění. Jak říká Lenny, některé nápady jsou opět výborné, ale celkově vzato trošku přímočarý šmytec.

    Celkový dojem: 80%
  • P.G.
    P.G. mecenáš25.6.2017 15:56Mýty #11: Válka a střepy
    Ocitli jsme se v polovině Mýtů a válka vrcholí. Když jsem jedenáctou knihu dočetla (a když válka skončila), uvědomila jsem si dvě věci. Za prvé – Willingham je autor, který v Mýtech dokáže z minima možností vytěžit absolutní maximum příběhu (to když si spojíte, co všechno by dokázaly mýtické postavy (na obou stranách), kdyby se jim nechalo úplně volné pole působnosti). Navíc první polovina příběhů naznačila tolik možností, kam pokračovat, až to není hezké. A za druhé – Buckingham je svým podáním postav (a vlastně nejen jich) v Mýtech prostě nezastupitelný.
  • Lenny
    Lenny mecenáš25.6.2017 14:55Mýty #11: Válka a střepy
    Furt je to dobré, krásně tu vrcholí X předchozích knížek a Willingham nešetří nápady, ale od velké války jsem čekal krapet víc.
    Video na: http://www.youtube.com/watch?v=xH2y3668rYU
  • Kapis
    Kapis mecenáš13.6.2017 20:29Mýty #11: Válka a střepy
    Tak tedááá, nečekal bych tak ultimativní konec Císařství, ale jelikož jsme teprve v půlce, on to asi konec tak úplně nebude. Opět skvělé počteníčko plné zajímavých nápadů, které vůbec neztrácí dech. Zhltl jsem to jako malinu a těším se na pokračování.
  • kaylin
    kaylin26.5.2017 08:48Mýty #11: Válka a střepy
    "Mýty 11: Válka a střepy" uzavírají jeden příběh a uzavírají ho chytře, akčně s tím, že každá postava zde má své místo, každý dostane alespoň kousek prostoru. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/05/1445-myty-11-valka-strepy-90.html
  • Schramm
    Schramm21.5.2017 10:59Mýty #11: Válka a střepy
    Masakrální megaepický mazec, Willingham je Mistr. Netřeba víc okecávat - přečtěte si to!
  • koudy
    koudy mecenáš17.5.2017 11:30Mýty #11: Válka a střepy
    (!obsahuje velmi jemné spoilery!)
    Stále MUSÍM fandit Vlkoj (je to prostě drsňák ;) ) a polituji Modráka, ten chlap prostě nemá na ženský štěstí... (to znám :) )
    Neuvěřitelně napínavé, skvělé zvraty.

    Je nám prezentována strategie, za kterou by se nestyděl ani Rommel a válečné úsilí Mýtova se rozjíždí na plné obrátky.
    Technika a magie dohromady, woohooo!
    Navíc nám Black Widow, teda Popelka ukáže jak má špionskou branži v malíku tak, že by si ani 007 neškrtl. (nebo by ji svedl a až pak by si uvědomil, že jeho Walter PPK drží Popelka a tahá z něj informace :D )
  • rooty
    rooty8.5.2017 09:57Mýty #11: Válka a střepy
    11 dil. a Myty me porad prekvapuji svoji napaditosti, takhle zajimave, neotrele a prekvapive dokaze popsat valku jen Wilingham, jednotlive postavy jsou opet uzasne, od vlka, modraka, prince az po sipkovou ruzenku a pinocchia a kazdy ma svou dulezitou roli, uprimne se tady doznavam, ze po tomhle dilu miluji spionku Popelkul Chvalim Crew, potazmo p. Plata za vyborny preklad a krasnou cestinu.
  • Mitthrawnuruodo
    Mitthrawnuruodo15.4.2017 11:54Mýty #11: Válka a střepy
    Já pořád nechápu, jestli je tak moc těžký zmenšit velikost písma - už od prvního dílu je text vždycky v bublině úplně narvaný a skoro se dotýká okrajů, což vypadá dost hrozně...

    Jinak příběh samozřejmě super.
  • Doppelganger
    Doppelganger14.4.2017 15:00Mýty #11: Válka a střepy
    Škoda, že nejde dát šest hvězdiček.
  • cyboy
    cyboy mecenáš11.4.2017 13:54Mýty #11: Válka a střepy
    Tak a pulka je za nami a skoro to vypada jako konec. Valka, ke ktere jsme tak dlouho smerovali je zde. Myty jsou jednoznacne jednou z nejlepsich serii, ktere u nas vychazi. Skoda jen, ze timto tempem budeme cekat na dokonceni jeste pet let.
    Na to co bude dal jsem opravdu, opravdu zvedavy.
    100%
37216
Četl/a (115)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, Baffman55, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, Himlik, Houbař, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kiwi1902, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, lucmartincova, lukascus, Martinb, massilia, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, pavlosson, pechna, perak, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, saja, Schirru, Schramm, sedw, segy, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, taidana, the.kasztan, Thurin, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, xflori01, Zbysek2410, zgrywus
(203)
123peta, Abe, adam.ra, adevr, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, erik, farb, farnhajt, faster86, filemon, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, HellWeber, herbert, Himlik, hiro666, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, Lenny, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, lucmartincova, lukascus, maara, Mamut12, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MEGA, merhyx, mgeralt, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Raijin, Rich, Rinter, robcornick, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Scaleo1, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus
Chce (32)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Const.ex, Corvus, Davispear , deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, gwen666, hahahoho, Horstik, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Niaz, Nightmare, nx, OldaB, pavel, Plechy, Ragnarog, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, zlejzmrd
Shání (5)
Černá Krysa, Corvus, deefha, Horstik, Nightmare
Nabízí (1)
mgeralt