Je to syntetický bojovník, jehož kořeny sahají až do Zlatého věku komiksu, a zároveň patří mezi nejtajemnější hrdiny marvelovského vesmíru. Ve dvou sešitech z raného období Avengers uvidíte, odkud se Vision vlastně vzal, a v druhém komiksu vám legenda Geoff Johns předloží příběh, v němž Visiona poznáte ve zcela novém světle.

Obsahuje příběhy:
Přichází Vision
Ikony Avengers: Vision

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity sérií Avengers (vol.1) #57-58 a Avengers Icons: Vision #1-4


Scénář
Geoff Johns, Roy Thomas
Art
John Buscema, Ivan Reis, Marie Severin
Ink
Oclair Albert, George Klein, Joe Pimentel
Barvy
Chris Sotomayor (Sotocolor)
Obálka
Brandon Peterson
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
578 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Avengers Icons: The Vision (Marvel)
  • louza
    Jako jeden z nepočetných českých fans Geoffa Johnse jsem plně spokojen. Geoff píše své jednoduché, ohraničené, snadno čitelné (a to i vizuálně) příběhy, které se občas možná nevyhýbají zažitým amerikánským klišé (jaký div v americkém konzumním médiu), na druhou stranu excelují v čistotě a přímé lince. Visiona si užijete i když o postavě vůbec nic nevíte a přesto ze stránek vytušíte, že jde o postavu s mnohem větším pozadím, než je řečeno. Je jen na čtenáři jestli pak bude pátrat dál. Autor tu opět podléhá své sympatické obsesi a uvádí na scénu po Batmanově Birthday boyi a Supermanově pijavici dalšího fakt démonického protivníka. Stejně tak dva úvodní sešity pod taktovkou Johna Buscemy jsou fajn, i když samozřejmě poplatné své době. Pro seznámení s postavou dobře konstruovaná kniha.
  • wistar
    první 2 sešity, jsou fajn, visiona slušně přestaví a řeknou nám o něm informace, jen jsou plné strašných dialogů a wasp je jiná uřvaná čůza, i panel s black widow byl otřesný zato ty s black pantherem byli super, druhý příběh se sice rychle četl a měl pěknou kresbu ale jinak slabota, též mě zklamalo že do tohoto nhm nedali první komiks mimozemského visiona ze čtyřicátých let, mohlo by to být zajímavé
  • Lenka.Vílka
    Čteno 04/2017

    Knihu jsem si původně ani koupit nechtěla. Z naprosto jednoduchého důvodu. Co jsem do té doby o Visionovi věděla? Nic. Znala jsem ho pouze filmového a to mi přišel jako nejslabší (čti nejtrapnější) článek party. Jenže potom jsem si přečetla stručnou historii postavy a teď dvou stovek nelituju. Jsem fakt ráda, že jsem si knihu koupila. A co mě překvapilo nejvíc. Snad poprvé se mi podstatě víc líbil starší příběh.
  • faster86
    ono je to jakýsi mix transformerů a terminátora... a stojí to za vyliž p*del
  • plus-rovnáse
    Lepší než Human Torch. Kratší...
  • Komiksum
    Bohužel Johnsi, zase si mě zklamal. Začátek je moc fajn, retro s Ultronem je klasika. Pal přijde můj "oblíbený" Geoff Johns a od začátku do konce jen nudí a nudí. Jediné co bych vypíchl je kresba Ivana Reise, Která se mi jako u Green Lantern: Tajemství původu moc líbila, bohužel to je jediné pozitivum co na tom najít. Nedoporučuji (další mínus je, že kniha je neskutečně krátká). Možná vás překvapí jak moc tato kniha souvisí s předešlým NHM o Torchovi Jimu Hammondovi.
  • karl173
    karl173 mecenáš14.1.2018 19:14Nejmocnější hrdinové Marvelu #016: Vision
    Mé první komiksové setkání s Visionem, dopadlo velmi dobře. První dva retro sešity byli zatím jedny z nejlepších co jsem v NHM mohl číst. Dobře splnili svůj účel a na to že byli retro tak dialogy byli velmi dobré a (jak nebývá často zvykem) ani moc hloupé. V dalších 4 sešitech jsem se bavil také a i když se nejedená o žádné veledílo, tak se to četlo velmi dobře a nejsou zde žádná hluchá místa. Kresba v retru byla spíše průměrná, ale v moderním kabátku se mi velmi líbila a byla moc příjemná na pohled. Komiks celkově je velmi dobrý a ještě víc mě navnadil na další čtení jak o Avengers ,tak s Visionem, kterého jsem si celkem oblíbil. Celkově hodnotím za pěkných 80 %
  • S4TW
    Vision je bezesporu velmi zajímavou postavou, se kterou se dá v komiksu skvěle pracovat. První dva retro sešity jsou skvělou klasikou, která se již objevila v UKK. Určitě se jedná o jeden z nejlepších Thomasových příběhu (když ho vezmu ještě v kontextu s příběhem s Ultronem). Navíc jedna scéna z druhého sešitu se zapsala mezi ty nejikoničtější u Marvelu vůbec - Ultron pláče. Jo, za retro bych možná i dal 5 z 5. Ale v NHM mě zajímal především druhý příběh. Od Johnse jsem četl pouze Green Lanterna, kterého mám hodně rád. Ovšem ani jeho Vision není vůbec špatný. Je to spíše takový komornější příběh, který nám představuje něco z historie Visiona, ale především představuje to, jak sám sebe pořád a neustále hledá. Jako hlavní postava tu funguje velmi dobře, kdy postupně nabývá nové a nové emoce a vlastně co sešit, to nový a výrazný vývoj v jeho charakteru. Bohužel ho doplňují celkem nezajímavý vedlejší charaktery a celkem trapný záporák. Ale jako jednohubka fajn příběh. Kresba moc nezaujala, přišla mi taková nijaká, bez náboje, strnulá, především, co se týkalo samotných postav (naopak bojové scény a různé výbuchy a nárazy, byly dynamické a efektní - Reis se evidentně vyžívá v létajících střepech). Výrazy postav celkem bídné, bez emocí, respektive takové strnulé a ne-uvěřitelné, což v případě Visiona vyzní paradoxně dobře, ale u ostatních ne. Naopak znázornění vnitřního těla Visiona byla excelentní. Bonus je kvalitní (což je v poslední době celkem výjimka). Ale jo, na ty čtyři hvězdy to bylo, bavilo mě to.
  • Luigim
    Patří k mým oblíbeným hrdinům. Každá část sešitu má něco do sebe. Jedná se o více než kvalitní komiks, který jsem rád četl.
  • kaylin
    Vision je zajímavou postavou, ale její plný potenciál tahle kniha rozhodně neodhaluje. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/04/1413-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-16.html
  • Mleako
    Mleako mecenáš9.4.2017 20:49Nejmocnější hrdinové Marvelu #016: Vision
    No, tohle se teda moc nepovedlo. Krátký a snadno zapomenutelný příběh, který se pokouší vnést další rozměr do Visionova originu, ale moc se mu to nedaří.
  • Carnage
    Retro tu už bylo a zbytek od Johnse neurazí, ale ani ničím extra nenadchne. Vizuál Visiona při fázování je super.
  • cyboy
    cyboy mecenáš27.3.2017 21:48Nejmocnější hrdinové Marvelu #016: Vision
    Slabota. Klasicke sesity uz jsme tu jednou meli, takze zbyva ctyrdilna vec od Johnse. A opet se s nim rozchazim. Pribeh je to tragicky jednoduchy a navic docela zbytecny.
    60%
  • petrsimcik
    Na Visiona jsem se celkem těšil a je to docela slabota, nikoli katastrofa, ale po předchozích svazcích... Hlavní příběh je taková dějová jednohubka na efekt a krom toho se trochu příběhově tříská s Human torchem a tak trochu "zastává názor, který zároveň vyvrací".
  • jh666
    Na Visiona jsem byl zvědavý kvůli Johnsovi, které ho mám opravdu rád. Bohužel musím říct, že tohle patří k tomu slabšímu, o jsem od něj četl. Není to žádná tragédie, ale takový lepší průměr, který ale člověk zhltne jako malinu. Co se úvodu týče, sice tyhle dva sešity už vyšli ve Zrození Ultrona, ale pořád patří k tomu nejlepšímu, co podle mě Thomas napsal (což je opět lepší průměr). Co jsem si ale opravdu užíval, je kresba. John Buscema patří k nejlepší kreslířům klasiky a Reis zase moderny. Jeho kresba nehmotného Visiona je sice nejdříve nezvyklá, ale člověk si tu snahu o preciznost musím oblíbit. 65 %
3283661
Četl/a (109)
2scha, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Dexir, Doncek4321, Doppelganger, dvory, Elizabeth, Fox01, Gustik5, gwen666, henrycruel, hicks, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Izmir Čupr, JackOneil, Jakub Howlett, James, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Koci, Komiksum, Kouzelnik7, Lachvos, Laik, lantan1, Lenka.Vílka, Librarian, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, Mates17, Mato, Maty48, mcezik, me, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, Mr.Bolt, mstefl, NecRoman, NikkiKonig, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, pechna, petad, petrSF, Piros0013, punisher, R3nd4 , raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, slavik38, Spacecore, Spike, Standis0202, Star36489, SteveCZ, Thurin, trudoš, Tyfus, vita, VskPrzk, wistar, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zemblaff, zlejzmrd
(249)
2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , AwatarDK, Azbest, Azik2586, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, Errov, ertefol, fifas, filemon, Filip123, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Knuckless, Koci, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, Luigim, Lukis89, luky.kuky10, Lukyn2810, Mariomichal, Mart74, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Mates17, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Mr.Bolt, Mr.Ward, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, novass, nx, Nyxxie, Olesh, Osimchin, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Sorklinos, Spacecore, Spike, Standis0202, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suchosch, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, zdennanek, zdoog, Zemblaff, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Badgu.y1902, delsemela, Marthy76, Premek, RaptoR, Sebastian the wise
Nabízí (4)
Fox01, Fr3d_K, StressCZ, www.foxbazar.cz