Koupit
Třetí pokračování čtyřdílné minisérie, kterou pro Dechberoucího Zázraka připravil ilustrátor Petr Kopl! Ten ve své vlastní dějové linii, pro kterou napsal i scénář, propojil svět prvního českého superhrdiny Zázraka s postavami Vzkříšenců ze své předchozí série Procitnutí.

Co nás tedy v novém Zázrakovi čeká? Vzkříšenci porušili pravidla! Tohle je možná příležitost, na kterou magistr Kelly čekal staletí. Bude souhlasit s útokem na jejich hnízdo, aby pomohl Martinově přítelkyni? Mezi Zázrakem a skutečným Zázrakovým procitnutím už stojí jen Krvavá brána.

Scénář
Petr Kopl
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2464-5400 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
90 g
Stran
28
Cena
59 Kč
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2017 14:43Dechberoucí Zázrak #16: Krvavá Brána
    Sešity #14 - #17 tvoří minisérii Poslední procitnutí a proto budou mít společný komentář. Celá minisérie je krásně temná a od vzkříšenců zdědila dobrou atmosféru. Kopl napsal parádní scénář, který kde se Zázrak a vzkříšenci krásně prolnou. Scénář taky šlape dobře a všechny dějové linky se krásně propojují. Dějový zvrat celkem překvapil a potěšil. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/zazrak-posledni-procitnuti
  • mttra
    Tak tentokrat uz tech 5 * fakt davam,velmi dobry sesit... :)
  • plus-rovnáse
    plus-rovnáse11.4.2017 16:46Dechberoucí Zázrak #16: Krvavá Brána
    Můj první Zázrak. (Nejspíš) proto je to pro mě tak matoucí, navíc neznám Vzkříšence... Ale musím říct, že Zázrak mi přijde dobrý. Někdo píše, že to není "český" superhrdina. Má český jméno? Žije v čechách? Píšou to češi? Tak je to český superhrdina.

    Že to nevypadá jak Marvelovský komiks z roku 2k17? NoA? Má to svůj styl, já osobně bych nenakreslil nic z toho, zkoušel jsem kreslit spoustu věcí a nechtějte to vidět:)
  • petrsimcik
    Tenhle zázrak je hodně zkratkovitý, ale drží pohromadě a je to jedno z nejlepších čísel. Asi bych je nemohl mít pořád, ale to že jde tentokrát prakticky o dva v sobě zakomponované souboje mě opravdu bavil.
  • kaylin
    "Dechberoucí Zázrak 16: Krvavá brána" je sešit, který ukazuje, jak je tahle série zajímavá a jak vás dovede strhnout. Zázrak už není jen nějaká napodobenina amerického komiksu, ale je to český funkční komiks na pokračování, což se ještě před nějakou dobou jevilo skoro jako nemožné, pokud pomineme komiksy dětské. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/03/1391-dechberouci-zazrak-16-krvava-brana.html
  • Gustik5
    Jo, to máš naprostou pravdu. Spousta věcí by si tu zasloužila mnohem víc prostoru. To je bohužel všechno daný omezeným formátem vyprávění a délkou sešitů, kde je to asi nějak rozvržený a určtý linky se musí uzavřít. Hláška "Nepleť se mezi dospělé," je drsná asi jak hladká mouka už jen proto, že to padlo od teenagerky (sice technicky vzato mrtvé, ale stejně) teenagerovi... Ono to trošku vypadá že si toho Kopl ukousl hodně. Ne že by to nezvládal, ale myslím že něco snad bude doznívat dál a mít dohru, a něco prostě vyšumí do ztracena...
  • PrímaMost
    Gustik5: Slušelo by hlubší rozpracování motivů chování, vlastních úvah, psychologické rozkrývání.
    Mnoho obrazových panelů je v náznaku. Nebo hop sem - hop tam. Potom je čtenář v chaosu, sám váhám nad úlohou Martina Lafetky.
    Možná jsem víc doufal, že to bude parťák... ale ten pokus o zničení Zázraka s komentářem ve stylu "Nepleť se mezi dospělé Zázraku", jsem moc nepobral.
    4 linky - Zázrak a Vzkříšenci, Míša a Zombík, Supérák, Indické rádobydrama jsou možná na úkor té psycho-rozpracovanosti.
    Já bych se obešel bez Hanumana a Ganéšy. Určitě se začínají slívat některé linky - Tomáš a Míša... což je snad dobře.
  • Gustik5
    Jsem jediný, komu moc nesedí ta linie s indickým bohem a tamním superhrdinou? Proč zrovna Ganéša? Já měl za to že když už se bude expandovat, tak na Slovensko nebo tak. Zázrak by podle mě měl využívat hlavně naše legendy a mytologii, a až je vyždímá, soustředit se jinam... Ale jinak mi to nevadí. Vzkříšenci mě baví a celý se to dobře čte. Na to, kolik toho rozehrál to Kopl zvládá. Jsem zvědav jak tuhle "minisérii" ukončí a co bude dál. :) Na Supéráka, který teda nakonec asi bude Míša, jsem fakt zvědav. :)
  • PrímaMost
    Koplova minisérie je za polovinou.
    Není těch zkratek moc? (Rozhodování Magistra Kellyho, jestli do toho půjdou...)
    Nejednoznačnosti - jak je to s magií pod bránou - je oslabena? A co potom ty řetězy?
    Lidskost hrdiny Tomáše je mi nejsympatičtější. Ale! Nevyrábí se tu hrdina z každého? Viz náznak "náhodného" zjistění kolem Míši.

  • cyboy
    cyboy mecenáš7.3.2017 18:26Dechberoucí Zázrak #16: Krvavá Brána
    Kresba je v poslednich par dilech vyvazena (uprimne doufam, ze za zdrazenim Zazraka stoji zvyseni Koplova honorare). Jinak se mi libi Koplovy strihy, se kterymi zacal v minulem dile a taky si pomerne zajimave zacina hrat s postavami.
    V ramci Zazraka 90%
1218112
Četl/a (73)
2scha, akrijus, Alfred, Alikkk, Babany, Blackhand47XD, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, dvory, Dzoglik, Endy, Faix, Filip123, Glumal, Goldfinch, guseppe, Gustik5, Hanussen, hellblazer, Infarkt, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Koci, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lobok257, Lookass33, Mamut12, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, Mleako, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, seneke, Shin, spekktrum, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tommar, trudoš, tukak, Zdendy, zlejzmrd
(145)
2scha, absolute.000, akrijus, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Babany, batoo, bd71, Benji, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, ConanVJ, crisoun, CSE_AC/DC, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, dvory, Dzoglik, Endy, filemon, Filip123, Fox01, gezic, Glumal, Goldfinch, goldschmidchen, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, Honza R., Honzin, Hulik, Infarkt, invape, James, jankie, japes, Jay-jay, Jestrab2, jh666, jindroush, KadetJaina, kallenved, kaylin, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, Koci, komik.sx, komiksák007, kucik, lacoste, Laik, Lenny, Libbi, Lijem24, Lobok257, Lookass33, Mamut12, Matio, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikina, mineralk, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, o2t2, pavel, pechna, PeNNy, petad, petrSF, petrsimcik, Poseidon06061978, Poseidon1978, PrímaMost, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, Ricarderon, robert.hladil, Rowan, Roxigor, Sagikkun, saja, seneke, Shin, Skot, sleepless, spekktrum, Stara.kryta, suchosch, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tialster, Tommar, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, Viking, vranakx, willis, xai, xintax, Zajo original, Zdendy, zdoog, zlejzmrd
Chce (2)
Maty48, onfr300