Fantastic Four se rozpadá a jejich největší nepřítel, podlý Doctor Doom, se vrací, aby šířil zmar a zkázu mezi jejími členy. Nyní máte možnost přečíst si Pád DD jak celek - ságu, která zahrnuje devět sešitů a nabízí zcela nový úhel pohledu na tým FF, jak jej sepsali někteří z nejlepších marvelovských autorů.

Každá kniha obsahuje bonusové materiály, jako jsou soupisky týmů, první výskyty a historii postav, profily tvůrců, shrnutí minulých událostí, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Adi Granov. Vychází každý týden.

Obsahuje sešity série Fantastic Four (Vol. 1) #192-200


Scénář
Bill Mantlo, Keith Pollard, Roger Slifer, Len Wein, Marv Wolfman
Art
Dave Hunt, Pablo Marcos, Keith Pollard, Joe Sinnott
Ink
Dave Hunt, Pablo Marcos, Joe Sinnott
Barvy
Janice Cohen, Barry Grossman (Ben Sean), Françoise Mouly (F. Mouly), Phil Rachelson, George Roussos (Bell), Glynis Wein Oliverová (Wein)
Obálka
Steve McNiven
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Viktor Páč
Redakce
Changer the Elder, Ondřej Král
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2421-6399 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
693 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
Fantastic Four: The Overthrow of Doom (Marvel Comics, 1978)
  • ludek.n
    Fantastic Four jsou čtveřicí hrdinů, jejichž počátky sahají až do nejranějších dnů společnosti Marvel Comics a současně byli těmi, kdo pomáhal utvářet to, co se dnes nazývá superhrdinský komiks. V jedenácté knize Nejmocnějších hrdinů Marvelu máme tu čest seznámit se s příběhem, nazvaným Pád doktora Dooma. Je to příběh, který vycházel v roce 1978 a jeho kostru tvoří pět sešitů (včetně jubilejního dvoustého čísla) z pera Marva Wolfmana a ilustrátora Keitha Pollarda. Předcházely mu čtyři sešity (Kdo seje vítr, Den démona smrti, Pomsta je má, Dej si pozor na Pátrače), které byly sólovkami jednotlivých členů Fantastic Four - Johnny Storma alias Human Torcha, Bena Grimma alias Thinga a Susan Richarsové alias Invisible Woman. V těchto sešitech se o zábavu starali Roger Slifer a Bill Mantlo coby scénáristé, George Pérez a Keith Pollard coby ilustrátoři. Jejich protivníky jsou Texas Twister, Darkoth, Diablo a robotičtí Pátrači z Atlantidy prince Namora. Celá Fantastic Four se pak sejde až v Pádu doktora Dooma a je to dobrodružství, které prověří jejich schopnosti a sílu soudržnosti až na samou krajní mez. Nenudil jsem se ani chvíli a boj s doktorem Doomem jsem si užil do poslední čárky finálního panelu.
  • Knory_159
    Ty vole tohle je tak ubohý pokus o dobré nhm
  • VanTom
    Fantastická čtyřka z let 78-79 je naivní, hloupý až pitomý, nebetyčně ukecaný komiks určený pro předpubertální děti, zároveň ale nepostrádá specifické dobové kouzlo a dokáže být i průměrně zábavný. Vybraná „sága“ začíná krátce po rozpadu týmu a přes úklady céčkových padouchů (s tajemným společným jmenovatelem – logiku ovšem nehledejme ani zastrčenou někde v koutě) směřuje přirozeně k jeho obnově před jubilejním 200. číslem.
  • Joker189
    Totální jednohvězcičkový odpad, kterému se jeho špatný příběh (jestli se tomu vůbec dá říkat příběh) nedá prominout i když se díváme na jeho stáří.
  • karl173
    Bohužel tohle mi nesedlo. V první polovině se mi líbil nejvíc asi druhý sešit s Thingem, jinak mi ostatní přišli dost laciné a o ničem nebo s nehorázně hloupým dějem. Četlo se to ale povětšinou celkem dobře. Pak když se na scénu objevil Doom tak se to sice zvedlo i příběhově, ale jen na chvíli protože velmi brzy se vše začne dokola opakovat. Kdybych si dal někdy v polovině sešitů s Doomem pauzu a vrátil se k tomu tak za týden či dva tak bych to možná skousl více, ale takhle na jeden zátah mě to už ke konci zkrátka začalo nudit a musel jsem se vyloženě přemlouvat k dočtení. Kresba je ale každopádně po celou tu dobu velmi povedená a tak díky ní a tomu že komiks mi začal nudit vlastně až ke konci dávám průmerných 50%
  • mearez
    To je utrpení, to vám povím. První setkání se solo sérií FF a musim říct, že to bylo to nejhorší, co jsem od Marvelu četl (ještě jsem ale nečet Captaina Marvela). Všichni kmiksový fandové maj k Fantastic Four speciální vztah, speciálně k Doomovi, ale mě to znechutilo FF na dlouhou dobu, odhodlal jsem se až o prázdninách koupit Příchod Galactuse. Hrůza hrůzoucí.
  • S4TW
    První polovina knihy je skutečným utrpením. Je to krásný důkaz o tom, že jednotlivý členové FF jsou naprosto o ničem, nezajímavé, nudné a až otravné charaktery (snad jen Reed je výjimkou a dokáže fungovat i solo). Tohle se ovšem změní v okamžiku, kdy se tento tým dá zase dohromady a najednou ty postavy dokáží dávat smysl. Prostě stroj o čtyřech součástkách, které samostatně nefungují, ale dohromady se jedná o slušnou mašinku. Druhé polovině knihy pomáhá i Doom, kterého považuji za jednoho z nejlepších padouchů Marvelu vůbec, jediné, co my na něm trochu vadilo, bylo místy až moc laciné hláškování. Ostatní padouši a předchozí příběhy balancují na hraně braku. Ale příběh s Doomem je velmi kvalitní a zábavný a jedná se o poctu původní FF od dvojice Lee & Kirby. Naopak kresba, ta si drží vysokou kvalitu od začátku do konce. Ač jsem po první půlce cítil, že se bude jednat o nejhorší NHM, tak to druhá půlka dokázala vytáhnout.
  • kaylin
    Keith Pollard, který kreslil většinu sešitů, je dobrým řemeslníkem, pro Fantastic Four se hodil, ale jeho kresba pro mě v tomhle případě výrazně nevybočuje ze standardu. Komiksy v knize "Nejmocnější hrdinové Marvelu 11: Fantastic Four" obsažené celkově nevybočují vůbec. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/09/1520-nejmocnejsi-hrdinove-marvelu-11.html
  • morbn
    Nemôžem povedať "zlá kniha", ale ťažšie sa čítala...
  • plus-rovnáse
    Příjemné setkání s komiksovou verzí Fantastic Four. Já je znám jen z filmů, takže jsem byl zvědavej. A ono to bylo dobrý. Jediné co mě mrzí, že v této knize není první výskyt (nekupuju UKK, i kdyby to tam bylo:) a Mister Fantastic, ve kterém první výskyt měl být nevyjde... Za válku mezi studii Fox a Disney zaplatí zase jen fanoušek...
  • salamandr
    Odpad, stejně jako Captain Marvel. Nudné, ukecané, opakující se atd. Doom snad na každé stránce mastí své ego a Mr.Fantastic dosahuje zcela nesmyslných schopností.
  • jh666
    Opravdu začínám přemýšlet, jestli si někdy přečtu komiks o FF, který mě skutečně dostane. Zatím jsem se párkrát dostal maximálně na dost dobré. Bohužel tenhle svazek není ani tento případ. Najdeme tu pár dobrých nápadů a pak je tu samozřejmě Doctor Doom. Ten obvykle stačí alespoň k fajn komiksu. Jenže tady je to pohřbeno pod tunou nezáživného zbytečného textu (tolik ho není kolikrát ani v šedesátkových komiksech), průměrnou unylou kresbou, k uzívání nudnou polovinou knihy a několika logickými kiksy (to by byl ten nejmenší problém. Za Victora 50 %.
  • Carnage
    Starou kresbu stranou, první polovina je ohromná nuda a přehlídka "Céčkových" superpadouchů celkem o ničem. Druhá polovina kdy na scénu přijde Doom je o poznání lepší a musím říct, že kdykolik Doom vykřine : sklapni!, nebo nadává Thingovi do primitivovy, opice a oranžový zrůdy musim se zasmát a hrozně mě to baví. Akorát jsem celkem nepochopil Doomovo plán a část kdy vracel schopnosti jedné z postav, to byl celkem přešlap z jeho strany.

    S touhle sérií to nevidim tak černě jako ostatní, protože další budou X-men kde už bude opět počátek a pak novější tvorba a pak Black Widow kde to bude stejné no a pak Strážci s novou tvorbou a The Human Torch, který i když to bude ten původní je komiks z roku 2009 takže nás čekají ještě dobrý věci.
  • Lenny
    Krásná pocta klasické FF od Lee/Kirby
  • petrsimcik
    Já bych to zas tak černě neviděl. Je to teprv druhý slabý kus, ale že je :).

    Ale k samotné FF. Nemůžu si pomoct, ale ty starší jsou prostě lepší. I tak si mě ale Fantastic four nezískali. Podle toho co vyšlo česky vypadají jako nejhůře napsaný superhrdinský netým vůbec. Každý zvlášť jsou naprosto extrémní osobnosti a proto taky nesnesitelní a v týmu se to prostě jen multiplikuje. Torch je floutek, který se sice tváří jak děvkař, ale ve skutečnosti je to pořád ubrečená chudinka. Thing je naprosto iracionálně vznětlivý, takže prodělá co může a pak se jak jinak, lituje.
    Richards a jeho žena jsou k sobě už od svatby chladní jak polární noc a ani 150 dílů na tom nic nezměnilo. Případně se hádají. Proč se sakra vlastně brali? 😀 A jako charaktery byste si je za kamarády taky nevybrali. Když odhlédnu od samotného týmu tak jsem čekal bitku s Doomem a dostal jsem přehlídku céčkových padouchů, tak slabých a trapných aby je porazil každý člen FC zvlášť. Na tohle fakt musíte mít náladu. Ještě by to mohla zachránit kresba... Ale nezachrání :)
  • Luigim
    Já nevím, jestli to takto půjde dal s UKK 2 tak se asi na to vyprdnu. Jedna hvězda za seznámeni a druhá za jednu povídku.
  • Fimi
    první knihy NHM navnadily na jeden nový a jeden starší příběh, ale nenechte se plést, serie přejde do stejné nudné nečitelné vaty jako 90% UKK 2....F4 je toho již několikátým důkazem
  • cyboy
    Je potreba rict, ze uz skutecne nejde o prurezy hrdiny a jejich predstavovani, ale jen o dalsi balast ve stylu UKK2.
    Opet temer k neucteni, nezazivne a nezajimave. Mozna by bylo zajimavejsi cist to proc se rozpadli, nez to jak se daji dohromady (Dame se zase dohromady? - Ano).
    40%
31830216
Četl/a (111)
2scha, Abbott, ADM1, Al0f0k, Alfred, Babany, Blackmoor, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, deadpool, Deckard, DegiCZ, Doncek4321, Doppelganger, DracoAn, dvory, Dzoglik, electricfret, Elizabeth, Fox01, gezic, Gustik5, gwen666, henrycruel, HK-47, hromotlk, Hugin, hypermlok, Idy, invape, Izmir Čupr, JackOneil, Jakub Howlett, JanSekeraCZ, japes, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, Joshua_T, kadas97, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Kitykatyn, Knory_159, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Mato, Maty48, mcezik, me, mearez, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, MichalR, mineralk, miuanek, MonsterGyre, Moon, mstefl, NecRoman, NikkiKonig, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, perper, petad, petrSF, Piros0013, punisher, raenius, rewkon, Rinter, roswelll, S4TW, SekyCZ, seneke, slavik38, Spike, Star36489, SteveCZ, Symbi, Toi, trudoš, Tyfus, VanTom, Venomslav12stars, vita, VskPrzk, xxSIMIxx, Zaknafeine, Zdendy, zlejzmrd
(261)
10milda, 2scha, Abbott, Abe, absolute.000, adam.ra, ADM1, afri, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Amati , Azalin, Azbest, Azik2586, Babany, Badgu.y1902, batoo, blackJag, Blackmoor, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, burzum, calvin10, CaptainCzech, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Chaolinek, Choky86, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, deadpool, Deckard, deefha, DegiCZ, Denis1996, Dexir, disclose, DKoscik, Doctor_Sk, Doncek4321, doophy, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, electricfret, Elizabeth, Errov, ertefol, fifas, filemon, Filip123, filippo, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Gustik5, gwen666, Hades, hahahoho, Hebled, henrycruel, hicks, hiro666, HK-47, hlavathor, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, hromotlk, Hugin, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Izmir Čupr, Jack, Jack043, JackOneil, Jakub Howlett, James, james dixon, jan1985, Jáňa, JanSekeraCZ, japes, jardoom, JaroKakashi, Jason2808, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jjjirik, Joker189, JORDY, José, Joshua_T, kadas97, kallenved, Karel Sec, karl173, KdG, kendor007, Keno, Kitykatyn, Koci, komiksák007, krupan, kucik, Laik, Lenny, Lobok257, lopik, Luigim, Lukyn2810, Majkl151, Mariomichal, Marthy76, Martin.imr, Martinb, MarvelLover, Masinfira, Matio, Mato, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michal Ebert, MichalR, MickeyStuma, mikado, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, morbn, MP, Mr.Ward, Mrtvejbazen, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NikkiKonig, Noci, novass, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Orbeek, Osimchin, Paldini, Patricio, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, pennywise, perper, petrSF, Piros0013, pk123x, Placi11, plema, Poseidon1978, punisher, Quentin, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, RaptoR, rewkon, RicHard. , Rinter, rockyt, Roiser, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, Salien, Saran, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, Skot, slavik38, sleepless, Spike, SteveCZ, Stlucius, StressCZ, suricattaontheway, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, tomned, trudoš, tulipstros, Tyfus, Valis, VanTom, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Vrtule, VskPrzk, xai, xintax, xxaannddeerr, xxSIMIxx, yarda, yogi, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (5)
BreakingAway, delsemela, Grebenda, Premek, Sebastian the wise
Shání (1)
Mates17
Nabízí (3)
Fr3d_K, Radkos, StressCZ