Napříč vesmírem se k Zemi řítí Phoenix, připravená spojit se se svým novým hostitelem, takzvaným mutantským mesiášem jménem Hope. Pro X-Meny znamená její příchod potenciální znovuzrození jejich tolik zkoušeného druhu, ale pro Avengers je Phoenix obrovskou hrozbou, která by mohla vyhubit celé lidstvo. Vyjednávání mezi oběma skupinami selhala a hrdinové nyní stojí proti sobě. Zbývá jediná možnost - boj!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 105. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Avengers vs. X-Men #0-4 a Avengers vs. X-Men Versus #1-2


Scénář
Jason Aaron, Brian Michael Bendis, Kathryn Immonenová
Art
Frank Cho, Olivier Coipel, Stuart Immonen, Adam Kubert, John Romita Jr.
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
676 g
Stran
192
Cena
249 Kč
Originál
Avengers Versus X-Men, Part 1 (Marvel)
  • ludek.n
    Neskutečně mocná, vesmírná entita zvaná Phoenix se z vesmírných dálek vrací na Zemi. Jedni se jí obávají jako smrtelné hrozby pro všechno živé, druzí ji vítají coby spasitele vlastního druhu. A někde uprostřed nich je ještě nedospělá Hope Summersová, která se má stát pro Phoenix novým hostitelem. Lidstvo stojí na prahu konfliktu, který v novodobých dějinách nemá obdoby. Superhrdinové se postaví proti mutantům a zdá se, že neexistuje síla, která by dokázala oba tábory usmířit. Dva nejmocnější marvelovské týmy v zápase o bytí a nebytí. Máte-li pocit, že jste už ve světě komiksu zažili všechno, měli byste zvážit přehodnocení svých postulátů. Tohle je tak velkolepé představení, že slovíčko monumentální je na tento příběh zcela nedostačující. Dohromady ho dávalo hned několik scénáristů, plejáda těch nejlepších kreslířů, linkeři, koloristi… výčet všech, kteří se zasloužili o vznik tohoto díla, nebere konce. Současně je to jeden z nejpřístupnějších crossoverů v marvelovské historii. Nepotřebujete znalosti světa Avengerů, nepotřebujete znalosti světa X-Menů, přesto okamžitě pochopíte, o co tady jednomu každému jde. Navíc je to tak parádně nakreslené, že už jen za to si tahle kniha zaslouží být v síni slávy a na tom nejčestnějším místě v knihovně.
  • karl173
    No co na to říct. Je to klasická rubanice velké spousty hrdinů, která trpí klasickými neduhy těchto šarvátek. Základní premisa je dosti jednoduchá a ke konfliktům dochází v podstatě ihned, jakmile se jeden na druhého zle podívá. Hrdinové se navzájem nadhánějí v tom, kdo chce zachránit svět více apod. Prostě klasický mainstream bez přesahu, po kterém lze sáhnout jen v případě, že si chcete oddychnout a pokochat se plejádou superhrdinů na jednom panelu. Kresba je přehledná a je určitě plusem této knihy. Ale k úplné topce to rozhodně nepatří. A zatím ani tento event. Ještě mne čekají dva díly, tak jsem zvědavý, jak se to vyvine, ale zatím je to spíše průměr. 3*
  • Milo_Harwey
    Doposud jsem žádný UKK nehodnotil, zřejmě je to věkem, ale superhrdinské komiksy se u mě drží všechny tak nějak v průměru, tj. Za 3*. Jsem alergickej na trapný klišé , jak se vlastně nikomu nic nestane, všichni všechno zachrání, ještě idealne na posledni chvíli (to je i případ star wars), idiotský kecy, antirealsiticke souboje, nikdo neumře, apod. Kupodivu přesto mám pláštěnky rád, a i tento komiks se mi líbil, ač se výše uvedené objevuje i zde (krom Wolverine, ten je zraněn všude, páč se jedinej regeneruje, což je prostě trapný). Schizma jsem četl cca před půl rokem a nebylo to nic extra , podle mě horší než AvsX. V tomhle komiksu jde tedy o volné navazani na schizmu prostrednictvym 0tého sešitu. Hope (neznám kanón, takže neznám její schopnosti, či je dcera, jak to bylo s cablem, nic) je budoucí nosná osoba pro parazita Phoenix, asi po matce a Scott je otec? Je trochu psycho a avengers ji chtěj zajmout , zatímco X-Meni ne, což je jádro příběhu. Scott i Cap jsou poněkud mimo svůj charakter mi přijde, cyplops se chová jak megneto a CA jako IM v občanské válce, na což je paradoxně oba, tj. Magneto Scotta a IM CA, upozorňují. Občas se objeví panel s vícero hrdiny a každej řekne jednu hlášku: letí , to, na , nás, pozor... :D ale ok, no...každej musí dostat prostor :) kniha je plná soubojů a kresba je džonromitovska, takže jakoby fajn. Za mě je nejlepší souboj Wolverine vs Cap. Na konci knihy zmiňují, že mnou zmíněná neznalost kanónu, superhero análu, historie, jinych sérii, apod. Ničemu nevadí a příběh se dá užít i bez těchto znalostí, s cimz souhlasím (já např. Vůbec nevím, kde je zelenej Hulk a proč mají cervenyho - ač musím říct, že číselná návaznost UKK je v tomhle fajn, že v předešlých knihách se spoustu věcí dozvíme... ). A ty soubojové dodatky jsou vyloženě dětinského rázu a jsem asi dement, ale jedinej, kdo vyhrál nějak normálně byl CA. Výhru IM jsem nepobral (mlátička ve vesmíru, a najednou prostě odletěl a megneto byl mimo? Proč?), výhra thinga byla taky mimo mísu (nechápu, jak se namor dostal k zemi, když sejmul za předešlé hlášky "indominus rex" [to je T-Rex z jurskyho světa , ne?:D] velkou rybou thinga...), Spideyho mlátička je rádoby spideyvtipna... Ale Dobry. :) Schizma byla horší a dal bych ji 3* , ale tomuhle dám též 3* , lepší 3* s tím, že uvidím až doctu zbylé dva díly, zde je pěkně otevřený navazující závěr... :)

    Btw. "3,9-4,1 hvězdiček" ? Alex's? :D
  • Alex´s
    Docela fajn začátek, kresba se mi líbila taky. Potěšili mě komiksi avx. Na to, že na tom pracovalo tolik lidí to není úplně nejlepší, ale fajn. Rychle se čte a škoda, že se vision objevil jen na začátku. 3,9-4,1 hvězdiček * * * *
  • perak
    Motiv sporu ohledně Phoenix je dobrý, pro X-Meny je Phoenix určitě navždy otevřenou bolavou ránou, za to určitě palec nahoru, tak uvidíme, kam se to rozvine. Jinak je to zatím spíše pouze mlátička, kde mi nesedlo chování hlavních postav obou táborů (Capitaina i Scotta), kteří namísto jakékoliv snahy o dohodu hned přistupují k prosazování svých názorů silou. Jinak kresba výborná.
  • Blackhand47XD
    Sequel ke komiksu Schizma, ve kterém se tentokrát nemlátí hrdinové kvůli ochraně identity či něčemu podobnému, ale osudu celého lidstva.
  • Darth Raelchi
    Od Schizmatu jsem na toto čekal velmi netrpělivě a do toho, kdo by mi býval řekl, že i takto "nepříjemně" budu čekat i na další dva díly, tak bych do toho raději snad ani nešel. Ne, teď opravdu, to čekání bylo k uzoufání, ale nakonec jsem docela rád. Schisma je vynikající, ale AvX na něj bohužel jen pokukuje zespodu. Příběh je epicky a dlouhý a opravdu propracovaný, ale Schisma mi přijde prostě lepší. Asi je to dáno i premisou příběhu, protože jde čistě o souboj mezi dvěma hlavními tábory ze stáje Marvelu. To je na tom vše to nejdůležitější. To se nám také dostalo, takže nezbyl ani tak prostor na něco oduševnělého, na to bylo Schisma. Takže je to propojené a dává to smysl, přesto pořád to pro mě není ono. I když jenom o trošičku. Co kazí celkový dojem jsou ty souboje na konci od různých autorů. Zbytečné ve všech 3 knihách. Nebo to vydat vše dohromady v jednom, popř. zredukovat jen na hlavní příběh, je to nějakých 12 sešitů a 250-stránkový příběh už tu takový jeden máme (Thor a Příběhy za Asgardu), tak proč by to nešlo tady. Zbývající dvě pole v UKK nahradit něčím dalším, ale to je jedno. Jen takový poznatek.
    Ke knize 1: dobře vybudované napětí a rozvržení celého příběhu. Pěkná ochutnávka toho, co nastane a postupně se k tomu schyluje. příjemný zvrat na závěr knihy, opravdu tomu věřím, že to jen tak snadno dobře nedopadne. Kauza Phoenix v jiném hábitu je povedená a pouhý nástin v knize 1 je velmi dobře načasovaný. Kresba je také dobrá a je dobře čitelná.
  • S4TW
    Ááá, klasická superhrdinská mlátička, kdy proti sobě postavíte dva populární superhrdinské týmy. Tentokrát se to ovšem vydařilo, jelikož tento event dostali na starost osvědčené persony. Sice nemůžeme čekat nějaké převratné dílo, především svou promyšleností, komplikovaností či závratnou originalitou, ale když se vymyslí slušná zápletka, která dává hlavu a patu a zároveň díky ní jsou obhajitelné názory obou táborů, tak je zaděláno na slušnou zábavu. Což je přesně tento případ (aspoň co se týče prvního dílu). Jak jsem řekl, tady jde především o akci a sobouje mezi jednotlivými hrdiny, o velkopanelovou kresbu, kde nechybí jednostránky, ale i parádni dvojstrany. Pravdou je, že na Romitovu kresbu jsem si asi 2 sešity zvykal (jinak patří mezi kreslíře, které mám rád), ale v třetím sešitě jsem mu přišel na chuť a dynamické souboje jsem si naplno užíval. Choova prdelatá Spider-Woman je už jen příjemným bonusem. Kdo má rád přímočarou akci, eventy s velkým množstvím superhrdinů a jedno/dvojstránkové panely, tak si zde přijde stoprocentně na své. Zatím velmi dobré. Jinak Spidey při svém souboji s Colossusem opět pobavil :-).
  • mearez
    Na tohle jsem celý svůj život čekal! Štve mě, že je Cyclops tak namyšlenej...

  • kaylin
    Je vidět, že u novějších amerických komiksů ze superhrdinského ranku se hodně hraje na dynamiku, což v tomhle případě skvěle zafungovalo. "Ultimátní komiksový komplet 82: Avengers vs. X-Men, část první" vás nebude nudit a uteče velmi rychle. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1352-ultimatni-komiksovy-komplet-82.html
  • MrKulda
    No...no... Celkové hodnocení se možná změní, až bude příběh kompletní, ale zatím... Mám z toho rozporuplné pocity. Svým způsobem na tom není nic špatně, ale je to prostě takové...nijaké. Z propojení takto dvou velkých týmů bych zkrátka čekal něco více epického, tohle je opravdu jen (zatím) obyčejná mlátička. Občas mi neseděli ani hlavní důvody hrdinů, hlavně aby si za každou cenu mohli dát přes hubu, vždy a všude...ale o tom to víceméně je, takže tohle jako zápor neberu, jen podotýkám na tu někdy směšnou logiku.
    Navíc nebýt té minisérie AvX, tak by mi to celé přišlo neskutečně uspěchané, ovšem odvyprávět hlavní příběh a k samotným soubojům se podrobněji vracet ve speciálních sešitech mi přišel jako chytrý tah. To ovšem neznamená, že souhlasím s výsledky jednotlivých soubojů, jelikož občas bych to viděl prostě jinak (zvlášť v případě Namor vs Thing).
    Takže zatím obyčejná rubačka, nic extra
  • Fimi
    za mě skvělý, epický příběh rozdělený na tři díly, akorát ty souboje nechápu, jak může Namor porazit Thinga ve svém vlastním prostředí? ale je to super, sice ne to nejlepší, ale je to z toho lepšího z UKK2, až bude příběh celý, jistě to zvedne na kvalitě a příběh se uzavře
  • Doncek4321
  • jh666
    Vím, že dost lidí nemá tenhle event rádo, mě ale docela bavil. Sice to není Klan M nebo Hickmanovi Secret Wars, ale pořád mi přijde dobrý. Rozjezd je fajn, sice je to hlavně rubačka, ale dobře provedená. Nemůžu si stěžovat ani na kresbu, a to Romita není můj oblíbený autor. Kromě Spider-Mana se mi hodě líbí jen ve Věčných a pak právě tady. Prvních pár stran nic moc, ale pak se rozjel. Zbytek kreslířů už je pak skvělý, což se u jmen jako Cho, Immonen nebo McNiven dá čekat. Jen mě trochu mrzí, že je Cap podobně jako v Občanské válce psán trochu mimo charakter (ale aspoň Tony si toho všiml :) ). 80 %
  • petrsimcik
    Tak já zatím taky čekám co bude, ale jisté světlejší momenty tam jsou :) zatím je jich málo ale doufám že až se poskládají všechny tři díly, tak to dá nějaký rozumný obraz.
  • cyboy
    Je otazka jak to bude pokracovat, ale zatim je to vazne jen mlaticka a i presto, ze je to samy dvoustrankovy panel, tak to proste vazne. Skoro vsechny muzske postavy maji androgynni ksichty, nebo ksichty ukrajinskych delniku (Wolverine) a celkove se mi to zatim jevi jako docela zbytecna zalezitost.
    Je mi jasne, ze jdu proti vetsinovemu nazoru, ale tohle uvedeni do konfilktu se mi proste nelibi.
    65%
  • Azalin
    Standardní superhrdinská mlata stylem dvě grupy proti sobě, což známe už např. z Civil War. Tato je ovšem fakt skvěle nakreslená Romitou a je zároveň labutí písní pro mě vůbec nejzajímavějšího marvelovského období, které začalo tím, že Scarlet Witch jeblo. Následují různé Marvel Revolution, Marvel Now, návrat Jean Grey (což má své kouzlo, ale Hope byla IMHO zajímavější rudovláska), ale hlavně lezení do prdele Hollywoodu. Staré časy už se holt asi nevrátí a mí milovaní X-Meni trpí...
2340131
Četl/a (110)
2scha, Abbott, Aldo26, Alex´s, Alfred, Alikkk, Azik2586, Blackhand47XD, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Dexir, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, Elnie, erik, Fida, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, Hokejový_Svaz, hromotlk, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, kindanerd, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Lijem24, LookAss, Lord Baltimore, ludek.n, Magi621, Martin.imr, Mates17, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, MignolaMoore, mineralk, MonsterGyre, mstefl, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, perak, petrSF, punisher, R3nd4 , radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(242)
-spacilost-, 10milda, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Aldo26, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, Azik2586, batoo, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, Dexir, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, dvoracekpetr1, Elnie, Erich, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, firesnake, flashpoint, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, Gustik5, hahahoho, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kubik.aa, kucik, Lachvos, Lenny, Librarian, Lijem24, listr, LookAss, lopik, Lord Baltimore, Lukas366, maara, Magi621, markic, Marthy76, Martin.imr, Masinfira, Mates17, Matio, Matthew, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, MrKulda, Mrtvejbazen, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, saja, Salien, Saran, Schramm, semi41, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, Toi, tom99, Tomasino79, tomned, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (11)
ADM1, Al0f0k, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, DracoAn, FatMonster, Jabba, Jack, Maty48
Shání (1)
delta11
Nabízí (1)
lopik