Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Zrod mýtické Daredevilovy milenky, krásné a smrtící Elektry, v podání dvou komiksových mistrů, pánů Franka Millera a Billa Sienkiewicze. A je to právě kresba Billa Sienkiewicze, která dělá z téhle knihy kult. Kresba, která se zcela podřizuje vyšinutému mozku hlavní hrdinky a pohybuje se od hyperrealistických maleb až po úderné zjednodušené črty. Sienkiewicz je jedna z největších legend amerického komiksu, takže bylo na čase, abychom si ho taky pořádně představili!

Scénář
Frank Miller
Art
Bill Sienkiewicz
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Boris Hokr, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, kyberpunk, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-407-9 (Crew)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
173 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
884 g
Stran
264
Cena
889 Kč
Originál
Elektra: Assassin (Marvel)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.5.2020 16:40Elektra: Atentát
    Tohle mi nesedlo. Zajímavá a poměrně drsná myšlenka a děj, ale rozmělněný do tuny nepřehledných panelů a keců. Kresba jakžtakž, někdy dobrý, někdy blbý. Celkvě Sienkiewicze můžu, ale občas mi tady přišel, že neví co by měl dělat a jakoby se předváděl.Narativ je hrozně roztříštěný pod balastem myšlenkových pochodů, které mi tam přijdou účelové, nikoliv pro děj potřebné. Celkově je to ale nakonec docela dobrý, když se přes to všechno člověk nějak přenese. Kratší délka by neuškodila, 8 sešitů po cca. 30 stranách je moc. Dávám 3 hvězdy, protože nakonec dobrý, ale místy ušlapané Millerovými hrátkami, které ne vždy si sednou.
  • Norri
    Norri mecenáš29.10.2019 19:34Elektra: Atentát
    Čtení téhle knihy je psychicky náročné. Je to jako procházet si psychickou poruchou a vysokými horečkami s halucinacemi. Uznávám, že je to neotřelé a má to své kvality, ale abych to plně docenil, tak si to budu muset dát ještě jednou. Nebo dvakrát. Mám rád Franka Millera i kresbu Billa Sienkiewicze, ale tenhle komiks vnímám jako experiment a underground s mainstreamovými postavami. Je to zajímavé, ale náročné. Sakra že jo. :-)
  • hroubek
    hroubek14.3.2018 15:28Elektra: Atentát
    Za život jsem přečetl celkem dost komiksů, ale i tak mě to nepřipravilo na setkání s Elektrou a jejím Atentátem. Jsou komiksy, které jsou z velké části mainstreamová záležitost, jsou zábavné, barevné a přístupné pro všechny. A pak jsou taky komiksy, jenž jsou natolik osobité, že ze čtení dělají velký zážitek. A do této druhé skupiny jednoznačně patří Elektra: Atentát. Tohle není jednoduchá a zábavná četba, u které mozek může jet na půl plynu. Tady je potřeba se soustředit skoro na každé slovo, zorientovat se v panelech, dialozích a taky v tripové kresbě a stylu vyprávění. Tento komiks nám nedá nic zadarmo a mě osobně trvalo dvě kapitoly, než jsem se pořádně zorientoval a pochopil, jakým způsobem komiks vnímat. Frank Miller a Bill Sienkiewicz vytvořil nezapomenutelné dílo, které je jiné a hlavně předčí naše očekávání. A to je podle mě jeden z největších záporů komiksu. Komiks se sice jmenuje Elektra: Atentát, ale Elektry je tady méně, než jsem čekal, a když už tady je, tak ne v takové podobě v jaké jí známe z jiných komiksů. O to více se tvůrci mohli utrhnout ze řetězu a odvyprávět nám svůj příběh plný špionáže, konspirační teorií a soubojem dobra se zlem proti ještě většímu zlu. Na druhou stranu nemůžu říci, že bych se nudil, protože mě komiks neustále překvapoval, tím jak na všechno jde jinak. Některé věci, mě dost nesedli, a osobně je považuji za slušný bizár, ale tak nějak to k tomuto příběhu sedí, zvláště, když je podpořený takovou kresbou jakou má. Elektra: Atentát je parádní komiks, který si hraje s komiksovým médiem a nutí čtenáře neustále být v pozoru a přemýšlet nad tím co čte, ale bohužel je občas té tripové jízdy moc.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.11.2017 12:05Elektra: Atentát
    Je třeba říct, že styl vyprávění je velmi náročný, což není výtka, ale pouhé konstatování. Navíc taková první kapitola - obzvlášť pro ty, co se ve světě Marvelu tolik neorientují (jako třeba já) - je spolu s vypravěčskou rozkouskovaností hotové utrpení. Vůbec mě to zprvu nebavilo. Jenže! Výtvarná stránka je naprosto výborná, co obrázek, to menší umělecké dílko. U některých větších obrázků jsem skutečně slintal estetických blahem. Navíc samotné vyprávění se poněkud usměrní a je srozumitelnější. Ačkoli je Miller značně přeceňovaný autor a nečetl jsem od něj asi nikdy nic vysloveně hlubšího, tak scénáristicky zaujmout prostě umí, což dokládá i zde. Byť, jak říkám, přes veškerou snahu o pompéznost, art, hloubku či co všechno, je to pořád jenom spíše marvelovská akce. Ale setsakramentsky zajímavě podaná. Je to svým způsobem naprosto úžasný a vydařený komiks a po výtvarné a vypravěčské stránce zcela výjimečný. Jen z toho obsahu a zpod vyleštěného povrchu sálá místy klasická marve(vo)lovina...

    Celkový dojem: 80%
  • p3tris
    p3tris14.9.2017 23:36Elektra: Atentát
    Pokud čekáte akční příběh Elektry - zabijáka, nedočkáte se. Hlavní postavou je spíše agent Shieldu Garrett. A ani to není úplně jisté, protože děj je značně schizofrenní a skáče z místa na místo, z figury na figuru a z času do času. Nevyrovnaná psychická hladina většiny zúčastněných na jednoduchosti také nepřidá. To ještě podtrhuje kresba, na kterou je potřeba si zvyknout. Pro lidi, kteří se neorientují ve vesmíru Marvelu je kniha možná složitá až příliš.
  • autokineton
    autokineton11.8.2017 13:32Elektra: Atentát
    Naprosto luxusní záležitost a pro mě nejlepší věc od Marvelu, co jsem zatím četl. Dospělé, temné, drsné a k tomu dokonalá synergie příběhu Franka Millera v vrcholné formě a kresby mistra Sienkiewicze. Pro komiksové fanoušky POVINNOST :-) 100%
  • koudy
    koudy mecenáš5.5.2017 16:19Elektra: Atentát
    Bylo to zajímavé, předpokládám, že ty "roztrhané" myšlenky měly být obraz toho, jak přemýšlí Elektra, protože ji ovládá její "ještěrčí" mozek.
    Je to strašně nepřehledné, sice jsem z toho pochopil příběh, ale že by to bylo až tak skvělé.

    Kresba se mi docela líbila, i když občas by nevadil nějaký větší detajl, řekl bych, ale že ta se snaží taky být taková "jak to vnímá Elektra".
    Za mě teda nic extra zvláštního, ale na druhou stranu to neurazí. (dočetl jsem to :) )
  • Tyfus
    Tyfus29.4.2017 17:23Elektra: Atentát
    Asi jsem omezený, ale já jsem to nepochopil. Ta kresba je tak matoucí, že pořádně nevím o čem to bylo. Jestli tam byl nějaký velký finální twist, tak jsem si ho v té kresbě nevšimnul.
  • Light
    Light23.4.2017 20:46Elektra: Atentát
    Škaredě nakreslená zmatená nuda :) Tož tak.
  • 3DD!3
    3DD!316.4.2017 23:39Elektra: Atentát
    Politický noir & krvavé sci-fi vyprávěné skrze úryvky často nesouvislých myšlenek. Miller v nejlepší formě. Sienkiewicz dodal punc vizuální vyjimečnosti. Neskutečné především po grafické stránce, ale některé myšlenky jsou nadčasové. Americká paranoia z komunismu, preventivní údery, tvorba nadčlověka, neuspokojivé výsledky.
  • mttra
    mttra25.2.2017 13:41Elektra: Atentát
    Tak nevim,no..nevadi mi knihy tezsi na cetbu,ale tady jsem se ztracel docela dost..mozna,ze pri dalsim pokusu uz se do toho dostanu vic,ale prozatim za me 3 *,a to hlavne za kresbu...
  • S4TW
    S4TW20.1.2017 12:31Elektra: Atentát
    Nejlepší komiks, jaký jsem minimálně za poslední rok četl. Starý dobrý Frank Miller a k tomu moje první zkušenost s Billem Sienkiewicze, který se u mě ovšem tímto dílem navždy nesmazatelně zapsal a jeho kresba bude jedna z mála, kterou si s konkrétním autorem vždy spojím. Ano, není to jednoduché dílo na čtení. Scénář nás nevodí za ručičku, ale díky tomu se jedná o výborné a neotřelé díro, které si s chutí ještě několikrát přečtu a vždy v něm najdu něco nového. Je třeba dodávat víc? Navíc i formát, v jakém Crew dílo vydala je skvělý a v poličce bude dělat jen radost.
  • kaylin
    kaylin9.1.2017 08:26Elektra: Atentát
    "Elektra: Atentát" je prostě unikátní komiks, který si - pokud jste fanoušci komiksu a chcete ho objevovat - budete chtít pořídit. Tady opět uvidíte, že komiks má strašně široké hranice a že jsou autoři, kteří je ještě rozšiřují a ukazují, kam až je možné zajít. Ne jen v experimentování, ale jednoduše v tom, aby se vytvořil komiks, který je skvělý. Více: http://www.comics-blog.cz/2017/01/1346-elektra-atentat-100.html
  • kinak
    kinak29.12.2016 13:53Elektra: Atentát
    Za mne jeden z mála komiksů, co člověka donutí přemýšlet o přehodnocení 80% svých hodnocení za plný počet 5* :)
    Fakt jsem si to užíval!!!
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.12.2016 15:14Elektra: Atentát
    Šinky není můj šálek čaje a jsem fanda "klasické nudné mainstreamové" kresby. Jenže kresbě je v tomhle případě podřízen celej komiks a jindy relativně přímočarej Miller si tu notuje s kreslířským chaosem a experimentováním. Je tu spousta skvělých nápadů a úchvytných panelů, ale stejně tak místa, kde jsem se dost ztrácel.
    Recenze na: http://www.youtube.com/watch?v=DwvNO89Akj4
  • petrsimcik
    petrsimcik22.12.2016 08:48Elektra: Atentát
    Nevím co máte s tou první polovinou :) podle mě je to poměrně přehledné a srozumitelné, stačí přistoupit na ilustrátorovu hru a pomalu se vézt. Rozhodně to není UKK :) tohle je výjimečná záležitost,kterou si i po přečtení jen tak pro "kochání se" sem tam prolistuju.

    Jinak informace dopředu ... je dobré vědět ale ne nutně. On je "Ruka" a "Bestie" 1000x omletý a znovu zabalený námět, který byl pod jiným názvem použitý mnohokrát před i po, takže porozuměnt o co jde není zas takový problém.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš12.12.2016 10:37Elektra: Atentát
    Jeden z nejúchvatnějších komiksů letošního roku. Sakra že jo!

    „Komiks, ve kterém se snoubí ten nejjadrnější béčkový scénář s úchvatnou výtvarnou stylizací. Výbušná energie prýštící z každé stránky, ať už po okraj naplněné textem či zběsilými tahy štětcem, se jako tsunami valí celou knihou a na každičkém panelu je vidět, že se Miller se Sienkiewiczem tenkrát oddávali skutečně divokým tvůrčím orgiím.“

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2016/12/elektra-atentat.html
  • CSE_AC/DC
    CSE_AC/DC mecenáš10.12.2016 22:47Elektra: Atentát
    Vpravdě prokousat se první polovinou není žádný med, člověk si není jistý, jestli sám něco nepožil.. Odměnou je cca druhá polovina knihy, kde se děj přesune do srozumitelnější reality a pořádně se šlápne na pedál! Ač mám raději okuvícelahodící kresbu, tahle umělecká se sem prostě hodí, jsem docela hrdej, že jsem to dočetl. Rozhodně klasika, která člověka posune někam vejš..:)
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš4.12.2016 22:50Elektra: Atentát
    Berte ten komiks jako starou motorku, taky stojí za podívání i za svezení. Pěkně vypulírovaný veterán:
    http://www.reflex.cz/clanek/kultura/76298/elektra-franka-millera-konecne-dorazila-k-nam-po-triceti-letech.html
  • willis
    willis1.12.2016 12:23Elektra: Atentát
    Tady je určitě dobré dopředu vědět, že existuje něco jako ninja klan Ruka (Hand) a tvor (démon)Bestie, jinak je začátek dost psycho. Čtenář se musí koncentrovat a být svěží mysli aby stíhal a domýšlel co se tam vlastně děje. Já jsem to vyřešil dvojím čtením knížky ve dvou dnech.
    Po prvním čtení jsem byl v rozpacích jak hodnotit, ale druhé dalo za pravdu těm, co tvrdí že to je mimořádný kus. To co ze začátku vypadá jako chaos postupně do sebe zapadá a odměnou mně byl super zážitek jak z kresby, tak ze scénáře i když některé věci jsem ještě nepobral.. možná až budu číst potřetí.
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš26.11.2016 16:37Elektra: Atentát
    Miller Elektru psal ve stejné době jako Dark Knight Returns - takže jo, je to 30 let starej comics - a je na něm vidět, že i u Elektry si zkoušel, co funguje a co comics ještě dá. Tohle není pragmatický příběh, kde se posunujeme z místa A na místo B a víme, kdo, co, proč a nač. Scénář je chaos, který hraje na emoce. Podle mne to takhle nějak vypadá v hlavě ženský. Scénář by neobstál bez kresby skvělého, báječného, úžasného Billa Sienkiewicze. Tenhle týpek umí všechno a ještě si drží svůj styl. Je boží a kdo to nevidí, tak ať se vrátí k Stevu Dillonovi:).

    Na těch starších Millerových comicsech je poznat, jak je jeho tvorba provázaná. Líbila se mi postel ve tvaru srdce (mrk-Sin-voe-City-mrk). Jen je smutný, že jeho scenáristický vývoj ho nakonec dovedl k takové sračince, jako je Holy Terror.

    V českém vydaní mi chybí něco navíc - doslov, jak a proč comics vznikal, chybí mi představení autorů a kdyby na konci byly alespoň originální obálky v pořádným formátu či kreslířské studie, tak bych se fakt nezlobil. Jo a jako vždy Crew sere na záložku ve formě stužky.

    Comicsu bych bez pardonu dal pět hvězd, ale protože nemám v českém vydaní bonusy, tak jednu hvězdu beru.
  • louza
    louza21.11.2016 14:27Elektra: Atentát
    Kniha velkých protikladů. Artový styl ztvárnění v intervalu od karikatury po malbu má dokonalou reflexi v rovině Millerova scénáře, jehož první dva sešity z osmi jsou vlhkým snem devíti z deseti komiksfesťáků. A moje noční můra. Více umělečtější blábol snad Miller vymyslet nemohl. Od začátku třetí části se příběh trochu násilně narovnává a čtenář tak postupně odhalí, že za komplikovaným způsobem vyprávění vlastně je opravdu jen ten v názvu zmíněný atentát. Jediným zpestřením příběhu je tak celkem ucházející akce s některými opravdu pěknými grafickými výjevy, které jsou bohužel vyvážené množstvím festivalových karikatur. Těšit sice může finální pointa, ale cesta k ní i v průběhu knihy vede skrze momenty se zamlženou příčetností obou autorů. Elektru je možné brát jako předobraz legendárního Návratu temného rytíře, který používá podobnou, ale mnohem vyváženější a čtenáři přístupnější vypravěčskou rétoriku. I přes Elektřino nezpochybnitelné vnitřní fluidum tady už Millerova snaha o progresi zašla příliš daleko a výsledek vypadá přesně podle toho. Mistrovské dílo, které se po právu nestalo legendou. 70%
  • cyboy
    cyboy mecenáš14.11.2016 20:53Elektra: Atentát
    Jedna z ctenarsky nejnarocnejsich komiksovych knih letosniho roku. Sledujeme pribeh Elektry prakticky od jejiho detstvi (v prostrizich) az po onen Atentat.
    Pri cteni je treba byt maximalne koncentrovany, wtf pocit se po nejakych 100 stranach vytrati a pribeh do sebe zacne zapadat. Cekal jsem psychedelickou zalezitost, ale tou Eletra neni, ackoliv zdatne klame telem (kresbou). To je asi jedina vec, kterou bych knize vytknul - Sienkiewicz je mistr, ale stejne jsem mel misty problem vyrovnat se s jeho temer az karikujici kresbou. To vlastne ani neni kritika, protoze jako celek je to graficka lahudka. Samotny zaver je skvely a ackoliv se muze zdat jednoduchy, tak si neumim predstavit jiny, protoze tenhle Millerovi umoznil potvrdit to, co behem celeho cteni vystrkuje ruzky - ze jde o mnohovrstevnate cteni, kde se Miller ukazuje v plne sile.
    Bezprostredne po docteni bych dal 100% a ani ted po dvou dnech nemam potrebu to menit.
2722186
Četl/a (87)
2scha, 3DD!3, Al0f0k, autokineton, Benny, binnmode, borknagar1, calvin10, charvos, cyboy, dajik, Dalistar, Darth Raelchi, davidek, DEmnoG, Devlin2, Doly, Draco nobilis, Elnie, erik, farnhajt, Fox01, HellWeber, house192, hroubek, invape, jh666, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, kinak, koudy, Lachvos, lacoste, lantan1, Lawer de Sanctis, Light, Mariohurbanek, mart.in, Maty48, MEGA, Mercurio, michelangelo, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, Nexis, Norri, oleav, Ozymandias, p3tris, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , punisher, raenius, RaptoR, Rezet, rockyt, RudyRod, S313, S4TW, Scaleo1, SHORTY, Spacecore, Spike, start05, terrordemon, the.kasztan, Thurin, Tomzany, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, Ukko, VXP, yogi, zd, zgrywus, zlejzmrd
(176)
2scha, Agiru, Al0f0k, Alfi, antiimini, autokineton, Awakener, AxusNalim, Azbest, Benny, binnmode, Black Bro, yo, blackJag, borknagar1, bronxik, Cabal, calvin10, charvos, Const.ex, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Dalistar, davidek, DAxik, Deckard, DEmnoG, disclose, Doly, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, dre, dvory, Elnie, erik, Famozní, farnhajt, faster86, filemon, firesnake, Flowtek, Fox01, Foxized, FrAnK, Garp, Goldfinch, Golem, hellblazer, HellWeber, herrman, hiro666, house192, hroubek, Hulik, hypermlok, ikshorm, invape, Jabba, jh666, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, kallenved, Karel Sec, Karolín78, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, Killingjoke, kinak, kubanec13, lacoste, Lawer de Sanctis, listr, Lojza, maara, Mariohurbanek, markic, mart.in, Marvin, Maty48, MB, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Opitz, michelangelo, Milo_Harwey, mirror, MonsterGyre, moris.cz, Moyek, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mttra, Murphy722, mywiel, namdnas, NecRoman, Nexis, Nightmare, Nomad, Norri, Odal , Olesh, p3tris, Paldini, paulhunter, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, Petr, Petrisko911 , petrsimcik, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Ricarderon, Rich, rockyt, Rowan, RudyRod, S313, S4TW, Saran, Scaleo1, Schramm, Šedo, SHORTY, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, start05, Stlucius, superheroesstuff, syon, szajter, tacmud, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tomasino79, Tomzany, Tony TwoDee, TonyT, trudoš, tulipstros, Tyfus, Ukko, vallyslayer, Vítek, Vojtěch 393, Vrenn, willis, xintax, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zd, zgrywus, zlejzmrd
Chce (24)
Azik2586, barthez, BreakingAway, ComicBookGuy, deadpool, Denis1996, Doppelganger, Fr3d_K, husakpetr93, Infarkt, James, Loxin, lucmartincova, Meesha, Montiseus, monty.cl, Neuro, nx, raimi, Strokes, TenCoJeZbytečnej, Velkej šéf, vteco, z-e-d
Shání (6)
buscheer, ComicBookGuy, Loxin, lucmartincova, Meesha, nx
Nabízí (2)
Al0f0k, MB