Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 3 další ukázky

Liga spravedlnosti… poražená zevnitř!

Dokonce ani hrdinové z Ligy spravedlnosti nejsou schopni ochránit celou planetu sami. Když Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, Cybor a Aquaman uspořádají nábor na nové členy týmu, dostaví se na něj některé z nejmocnějších bytostí na Zemi. Jeden z rekrutů však nepřišel proto, aby se k lize přidal, ale aby ji zničil zevnitř!

Plány na rozložení Ligy spravedlnosti byly spřádány celé roky. Když se vrátí jeden z jejích největších nepřátel a zaútočí na základnu ligy, spustí to řetězovou reakci, která obrátí proti sobě Supermana, Batmana a Wonder Woman a postaví ligu proti dvěma dalším týmům, které nesou její jméno – Americké lize spravedlnosti a Temné lize spravedlnosti.

Jakmile však jdou hrdinové do války proti sobě, vítězi se mohou stát pouze jejich nepřátelé. Přetrvá Liga spravedlnosti tyto události, aby mohla posbírat, co zbude?

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #18-20 (březen 2013 - květen 2013), #22-23 (červenec 2013 - srpen 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (100ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns
Art
Zander Cannon, Eber Ferreira, Gary Frank, Andres Guinaldo, Gene Ha, Joe Prado, Ivan Reis, Jesús Saiz
Ink
Oclair Albert, Jonathan Glapion, Rob Hunter, Joe Prado
Barvy
Brad Anderson, Jeromy Cox, Art Lyon, Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Rod Reis
Obálka
Joe Prado, Ivan Reis, Rod Reis
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-611-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Justice League #04: The Grid (DC Comics, 2014)
Varianty
Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback) (2016)
Liga spravedlnosti #04: Síť (pevná vazba) (2016)
Liga spravedlnosti #04: Síť (limitovaná edice 52ks) (2016)
  • Palebras
    Jelikož jsem Ligu spravedlnosti 04: Síť přečetl až teď, tedy v době kdy u nás vyšly další díly téhle série, nehodnotím ji tedy příliš kriticky. Ale dokážu si představit rozčarování těch, kteří knihu koupili v době vydání a vše co dostali, byly tři sešity, které dávají smysl a dále sešity Války velké trojky, které byly našemu čtenáři absolutně k ničemu. Každopádně ale i vydání Války velké trojky na věci nemění to, že čtenář za ( v době vydání nemalých ) 399 kč dostane tři sešity a nic víc se nekoná. To je vážně slabota. I když jsou ony tři sešity poměrně dobré a jedou na vlně předchozích lig od Johnse, nedokáží kvalitou vytáhnout hodnocení do závratných výšin, aby měl čtenář pocit, že to za ty peníze stálo. U Americké ligy spravedlnosti jsem hodnotil méně kritičtěji z důvodu toho, že čtenář dostane alespoň sešitů pět, které navíc byly zábavnější. Ve finále se tak jedná o průměrnou jednohubku, která jen doplňuje střípek informací k Válce velké trojky ale zásadním způsobem neurazí.
  • tom173
    Bohužel si tohle nezaslouží více než dvě hvězdy protože jde o jeden velký vydavatelský fail. První tři sešity jsou ještě v pořádku i když se střídají kreslíři a scénář není nijak vyjímečný. Potom bohužel následují sešity, které u nás už vyšly ve Válce velké trojky, kterou jsem četl jako první komiks téhle série a kvůli ní jsem si chtěl všechny díly doplnit. Nechápu že takové vydavatelství jako BB art si tohle nepohlídá a nemá vypracovaný nějaký dlouhodobý plán. Podle místních recenzí jsem věděl že je tady nějaký problém, ale já jsem si říkal že by to přece nevydali takhle blbě. Ano vydali.
  • Johny87
    Bohužel nejhorší komiks v této sérii.
    Je to strašně zamotané, občas to nedává smysl a je to trochu zbytečné.
    Musím dát 3/5.
  • ondra kenway
    ondra kenway12.10.2019 13:33Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback)
    Problém téhle knihy je, že má vlastně jen 3 čitelné sešity, protože sešity 22 a 23 je lepší nechat si do Války velké trojky, kde to není vytržené z kontextu. Hodnotím tedy pouze první 3 sešity. Všechny 3 kapitoly jsou vlastně spíše o Bčkových hrdinech, kteří chtějí do Ligy. Občas jsem byl maličko zmatený, jelikož třeba Firestorma tolik neznám a tak mě zarazilo, že jsou to dva lidi. Dívka Atom vypadá celkem zajímavě a jistě bude mít ještě nějakou roli. Třetí sešit(tedy 20) se mi líbil nejvíce, jelikož se tam ukázal Martian Manhunter, můj oblíbenec a stále nechápu, proč Johns do tohoto runu nacpal nudného Cyborga a Manhuntera vynechal. Kresebně to celkem ujde, ve druhém sešitě byla kresba nejlepší, zbytek průměr.

    Za naprosto idiotské rozhodnutí dát tam 2 sešity Války velké trojky, které sami o sobě nedávají smysl(zatím jsem je ani nečetl, abych si Válku nekazil, ale všichni to tvrdí) dávám 3 hvězdičky. Tohle výjimečně není chyba BBartu, ale samotného DC. Co ovšem je vina BBartu, tak to, že Válka velké trojky vyšla až skoro dva roky po tomto díle, takže chápu, že lidi, kteří četli Síť v době vydání, museli být dost zmatení a zklamaní. Ale tak od BBartu už je lepší inteligentní jednání nečekat.
    Tak jsem zvědav na tu Válku.
  • Lenka.Vílka
    Velká převelká škoda, že Síť je "díl bez kontextu k tomu dál". Protože u nás nevychází všechny ty ostatní série (což nádherně ukázala Válka velké trojky). Čili v tomhle díle jsou sešity, kterými končí VVT, které jsme už četli jinde, ale že by vyšlo pokračování? Ne. Proč? Začínám mít obavy, že o Zločineckém syndikátu se nedozvíme. Nějak se mi nezdá, že vyjde Forever Heroes, natož Forever Evil o syndikátu. Ach jo :(

    Ale zpátky k Síti.

    Začátek je klasika, která už byla napsaná na hodně místech. Liga pořádá nábor na nové členy. Takže to skončí, jak čekáte. Rubanice každého s každým. A potom cvak dějí se věci. Další cvak a hele, dějí se zase věci. Naprosto chápu, že pro normálního českého čtenáře má kniha nulový přínos, ale se nedá nic dělat.

    Hodnotila bych jinak mít v ruce všechny související knihy. Takže dnes je všechno o kresbě. Ještě dodám, že jsem se bavila, ale jenom na začátku knihy. Potom už ne.

    Ale co dál? Nervózně koukám kolem a nevím. Škoda.

    Takže ve výsledku jsem i přes to všechno moc ráda, že jsem Síť četla až po Válce velké trojky a po Americké lize spravedlnosti. Jinak bych knihu a Bbart proklínala mnohem víc!
  • Fanda
    Do půlky je tenhle komiks super ale potom jak už se to zaměřuje hlavně na trinity war tak jde kvalita dolů a člověk nemá moc šanci se v tom vyznat.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.3.2018 19:55Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback)
    Jak jsem již věděl předem, tak tato kniha je opravdu jen výběr několika sešitů které spojuje něco co zde není. Naštěstí ale v tuto chvíli již víme, že zbytek u nás vyjde a tak jsem na to koukal trochu jinak než ti, kteří po dočtení zjistili, že dostali jen obsahově plnější trailer a ještě nevěděli že vyjde zbytek. Díky tomu tedy necítím až takové zklamání, ale zato nechápavost jakým stylem se autoři snažili z lidí až tak okatě dostat více peněz, protože si tak museli pořídit několik dalších knih zůstala. Co se týče toho co nabízí tato kniha (když tedy vezmu v potaz že zbytek si budu moct přečíst), není nic špatného. Je zde velmi dobře rozpracovaný děj, který velmi dobře graduje. Když nebudu počítat poslední sešit, který je opravdu jen jedno velké WTF vzhledem k chybějící části, tak má kniha vlastně ucelený děj. Sice si sem tam člověk musí něco trochu domyslet, ale jinak se do děje dá i tak dostat a tak že vás to bude bavit. Nebo alespoň mě to bavilo. Je to čtivé, má to zajímavý děj a nabízí to zkrátka klasický dobře napsaný mainstremový superhrdinský komiks. Kresba především tam kde na ní pracuje Reis, je velmi vydařená a mému oku nabízela opravdu nádherné panely a především skvělé dvoj-panely. Jako celek tedy kniha působí dost nemastně, ale i tak nabízí dost zábavy a skvělou kresbu. A díky tomu že vím že vyjde i zbytek dávám 70%
  • hroubek
    Naprosto rozumím všem, kteří tento komiks hodnotí negativně, protože si to za své uspořádání zaslouží. Je pravdou, že zde chybí desítky informací, a hlavně prostřední příběh. V jednu chvíli je boj, a následně jsou všichni v pohodě a vydají se něco pátrat. Sám osobě je komiks z mého pohledu dost povedený, ale to, že nám chybí informace ho sráží. Komik se nečte jednoduše a je to velká škoda, jelikož mě ta zápletka sedla a konec je překvapivý. Kresba je nádherná, a vyniká jak v akčních pasážích, tak i v těch klidnější. Bavily mě hlášky a různé dialogové výměny mezi postavy. A rozhodně mě potěšilo, že se zde objevují nové postavy, které neznám. Takže zatím dám silné tři hvězdy a uvidíme jak se to zlepší po přečtení dalšího dílu.
  • 3DD!3
    Někdo zprostřed knihy vyrval tak 100 stránek a čeká, že to pochopím?
  • jh666
    Těžko hodnotit příběh, kterému chybí prostředek. První třísešitový příběh je ucelený a je fajn, byť mě mrzí, že se na něm vystřídalo několik kreslířů, přičemž kromě úžasného Reise, to nebyla žádná sláva. Ale problém je druhá polovina. Sice je famózně nakreslená a je tu parádní akce, jenže tu chybí 2/3 příběhu. A to je fakt problém, protože člověk, který to nečetl v angličtině, v posledním sešitě nebude vědět, která bije. Za tohle sestavení knihy nemůže ani tak BB Art, jako spíš DC, protože tenhle výsek vyšel i v originále. Co už je ale vina BB Artu je to, že nechtějí vydal ani Trinity War (stačila by osekaná verze, jako vyšla a v Polsku), ani následující minisérii Forever Evil, bez které bude průměrný český čtenář podobně tápat u pátého dílu. Navíc se následky téhle mnisérie nesou až do konce Johnsova Runu. Snad u BB Artu změní názor a vydají alespoň to Forever Evil. Takhle jen 60 %
  • Fry
    "Liga spravedlnosti #04: Síť" - Vzhledem k tomu, že mám celou "Ligu Spravedlnosti" teď nějaký ten pátek rozečtenou, jsem stále nadšený. Nejlepší na tom celém je právě asi to, jak moc jsou jednotlivé sešity provázané, a že se máme rozhodně ještě na co těšit. První část o náboru je docela v pohodě, vychutnával jsem si čtení docela pomalu, zamrzí absence sešitu #21, protože dozvědět se něco o Shazamovi by mi vůbec nevadilo, ale co nejvíc zklame je celá "Trinity War". Chápu, že to v originále vyšlo takhle, a že s tím ani vydavatel nic neudělá, ale kdyby celá válka vyšla ještě mimo klasickou řadu, vůbec bych se nezlobil. Ale i tak mě to bavilo ... Za mě 4*!
  • J.T.honza
    vlastně už jsme od toho nic nečekal, ale bylo to parádní, zábavné, bezva mainstream. Jen doufám, že si ten děj budu pamatovat do doby, než vyjde pětka, protože to na ni asi bude dost navazovat...
  • Lenny
    Lenny mecenáš5.1.2017 08:45Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback)
    Tohle na českém trhu bohužel nefunguje
    http://www.youtube.com/watch?v=NQOGQKum4EU
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2016 12:58Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback)
    V tomhle díle se vyskytují dva pozitivní momenty: recykluje se zde moje oblíbená scéna toho, kterak vychází najevo, že si Batman vede složky na všechny členy JLA, aby je mohl případně zastavit, a to včetně sebe; a zadruhé, mihne se tu můj oblíbený John Constantine. Ale to je tak vše. Geoff Johns je opět ve své ráži a uvařil přeplácaný, (rádoby)zamotaný a velkohubý mišmaš, který nemůže končit ničím jiným než megařežbou zobrazenou na novobarokních obrazech plných extatického mlátícího se davu pláštěnek.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.12.2016 12:58Liga spravedlnosti #04: Síť (pevná vazba)
    V tomhle díle se vyskytují dva pozitivní momenty: recykluje se zde moje oblíbená scéna toho, kterak vychází najevo, že si Batman vede složky na všechny členy JLA, aby je mohl případně zastavit, a to včetně sebe; a zadruhé, mihne se tu můj oblíbený John Constantine. Ale to je tak vše. Geoff Johns je opět ve své ráži a uvařil přeplácaný, (rádoby)zamotaný a velkohubý mišmaš, který nemůže končit ničím jiným než megařežbou zobrazenou na novobarokních obrazech plných extatického mlátícího se davu pláštěnek.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    Nevím jak vás, ale mě tohle na pokračování nějak moc nenavnadilo. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1317-liga-spravedlnosti-4-sit-40.html
  • cyboy
    cyboy mecenáš31.10.2016 23:42Liga spravedlnosti #04: Síť (paperback)
    Po tretim dilu jsem mel nutkani se cele serie zbavit, ale nakonec jsem si rekl, ze tomu dam jeste sanci.
    Jako Johns je mozna dobry scenarista, ale ja se s nim proste pravidelne rozchazim.
    Cteni Site vyzaduje maximalni koncentraci a soustredeni na detaily v obraze, jinak se zacnete ztracet jeste driv, nez zacne velka superhrdinska vrava napric tymy, pricemz kresba v te orientaci mnohdy spis skodi. Zhruba v pulce knihy pak Johns preradi a zacne vypravet formou zbesilych strihu a tehdy zacina opravdove ctenarske peklo.
    Po docteni jsem si to dal (znacne neochotne) jeste jednou, protoze uz jsem tusil na co si dat v deji pozor a nemuzu rict, ze by to muj dojem vylepsilo.
    Dalsi dil si koupim ciste jen protoze asi pujde o pomerne zasadni udalost (v ramci Ligy samozrejme), ale hadam ze cteni nebude o nic jednodussi.
    65%
    P.S.: Jako obvykle se ukazuje, ze celostrankove nebo dvoustrankove panely dobry pribeh nedelaji.
4122391