Koupit
Danny Rand je v New Yorku sice jen pár měsíců, ale už si stačil získat mnoho spojenců - a dokonce ještě více nepřátel. Když záhadné síly unesou jeho blízkou přítelkyni Colleen Wingovou, Danny se vydává na epickou cestu k její záchraně - ale protože mu v cestě stojí nepřátelé jako je Angar Řvoun, Radion - Atomový muž a Scimitar, čeká mystického mistra bojových umění boj o život!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 100. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Marvel Premiere #25 a Iron Fist #1-7


Scénář
Chris Claremont
Art
John Byrne
Ink
Frank Chiaramonte, Al McWilliams
Barvy
Janice Cohen, Phil Rachelson, Don Warfield, Bonnie Wilford, Michele Wolfman
Obálka
Klaus Janson, Keith Pollard
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Darek Šmíd
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
710 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Iron Fist: The Search for Colleen Wing (Marvel)
  • ludek.n
    Collen Wingová byla unesena a Iron Fist bude mít plné ruce práce, aby ji našel a vysvobodil z rukou únosců. Není to totiž to jediné, co musí zvládnout. Padouši si už ze zásady žádné volno neberou a záchrana světa bohužel nepočká. O Iron Fistovu pozornost se hlásí Ravager/Radion, poté Scimitar, Khumballa Bey a konečně i mistr Khan, který v posledku staví před našeho hrdinu nové výzvy. Kuriózní je, že přestože se kniha jmenuje Pátrání po Colleen Wingové, obsah knihy je o všem jiném, jen ne o téhle krásce. Oblouk, který scénárista Chris Claremont vyklenul mezi prvním a posledním sešitem téhle série, je tak obrovský, že kdesi uprostřed máte problém si vzpomenout, kdože to ta Colleen Wingová vlastně je a proč se o ní bavíme. Ostatně ani Iron Fistova dovednost (soustředit všechnu svou vnitřní sílu do úderu „ocelovou pěstí“), podpořená vyšší školou bojového umění kung-fu (jež z něho dělá nepřekonatelného bojovníka) není tak úplně můj šálek čaje a jeho postava coby hrdiny mě zvlášť nepřitahuje. Možná proto pohlížím na jeho snažení tak trochu ze zadní řady a příběh bohužel není dost silný, aby mě z ní vytáhl někam blíž k jevišti. Z výtvarného hlediska je to paráda, když si uvědomíme, že se psal rok 1976. John Byrne už tehdy předváděl úžasné věci, a stačila mu k tomu obyčejná tužka…
  • VanTom
    Východní prvky, i když sklouzávají do prázdného „filosofování“, superhrdinskou báchorku příjemně ozvláštňují a zatraktivňují, nicméně pátrání po Coleen Wingové probíhalo natolik klasicky té době (každý sešit jednorázový padouch; ukecanost, navíc dramaticky vyslovovaná ve 2. osobě („Jsi Iron Fist a tento muž se tě pokouší zabít.“)), že se nijak zvlášť neodlišovalo od ostatních Marvelů. Samotná postava Iron Fista a flashbacky jejího výcviku to ovšem částečně vynahradily. Rozhodně se mi však zamlouvaly čisté linky Johna Byrnea a jeho parádně rozfázované kung fu bitky.
  • Ivan Kucera
    „Nakonec trpěli jen nevinní. A jen nevinní zemřeli.“ Ako som od toho absolútne nič nečakal a sadal som si k tomu s miernym utrpením (kung-fu a spol. mi nič nehovoria, kúpil som si Mladého draka len preto, že bol vo výraznej zľave), tak sa mi to nakoniec celkom páčilo, aj keď samozrejme nešlo o žiadny zázrak. Nie je to až tak otravne ukecané, ako obvykle komiksy zo sedemdesiatok zvykli byť, akcia je v rámci možností ešte aj v roku 2020 dobrá a scenár je na svoju dobu pokrokový (mužská postava je úprimne pobúrená, keď sa dozvie, že sa ženy nemôžu učiť to čo on, iná žena je detektívka, ďalšie dve pilotky veľkého lietadla). Dej má toľko vedľajších dejových línií, až som ku koncu pozabudol, že ide o pátranie po „nejakej“ Colleen Wing a v postavách som sa čiastočne strácal, ale na zoznámenie s predsa len menej známou marveláckou postavou fajn. Každopádne sa nedá povedať, že by som po dočítaní tohto komiksu zatúžil prečítať si aj nejaké iné ironfistovky.
  • mearez
    Solidní retro zábavička. Z nějákého důvodu jsem si myslel, že mě to bude bavit jako Spider-man: Team-up, kterej psal taky Claremont, ovšem Iron Fist nedosahuje kvalit jiných Claremontovo prací. Kresba klasický retro. Za mě 3*, solidní.
  • Darth Raelchi
    Slušná jízda slušné předvedení síly a umu hlavní postavy. Lepší příběh ze staré éry si snad vybrat ani nemohli. Navíc je to pořád sólovka bez Power Mana, a o to více ji oceňuji. Danny Rand si sáhne na své dno a pěkně tu Claremont zamával s hlavní postavou. Neřešil, co to udělá, prostě to udělal a dostal nakládačku, aby se ale zvedl, olízal rány a znovu vyrazil do boje. Kresba je Byrneovská a krásná. Příběh nenudí a je dobře vyvážený. Claremont umí dobře chodit na hraně svého a Marvelu. Prostě vytáhne maximum i tam, kde se to nejméně čeká.
  • S4TW
    Přiznám se, že bojová umění, východní kultura a postava Iron Fista nejsou moje šálky čaje. Když ovšem něco takového dostane na starost Claremont, tak se může jednat o zajímavé dílo. A to tahle kniha skutečně je. Především jsou tu velmi dobře fungující postavy (i když někteří záporáci jsou vyloženě trapní - Ravager, ale pak jsou tu i ti skvělí - Khan), především ty vedlejší. Příběh taky slušně odsýpá, je zde spousta kung-fu akce, takže samé híjááá, čijáááá a kjááá. Příběh není úplně přímý a k rozuzlení se postupně dopracováváme, díky čemuž nás autor drží neustále v napětí. Knize hodně pomáhá výborná kresba Johna Byrnea, která skutečně patří mezi to nejlepší, co jsme mohli v sedmdesátých letech vidět, navíc je zde i místy zajímavá práce s panely. Ač se jedná o ukázkové béčko, tak je pořád ukázkové. Velmi dobré představení méně časté postavy funguje v této knize dobře. Navíc je zde i několik silných a originálních okamžiků, které také knize pomáhají. Nadprůměrná spokojenost.
  • J.Connor
    Udělal jsem výjimku a po dlouhém čase sáhl po UKK chtíc poznat pro mě dosud neznámého hrdinu. Klasický Marvel s neklasickými postavami. Povedený retro, nenudil jsem se rozhodně, ale je to pořád poměrně banální superhrdinská epizodka.
  • kaylin
    "Iron Fist" jako komiks nijak zásadním způsobem nevyniká, a i když zde akce rozhodně nechybí, nenašel jsem zde snad ani jednu scénu, o které bych mohl hovořit, že je opravdu památnou a že je skvělou. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/11/1299-ultimatni-komiksovy-komplet-115.html
  • Kabukiman
    Tři nebo čtyři? Nakonec dám čtyři,ale s odřenejma ušima:) A je to hlavně za texty v bublinách. Bože, chvilkama se to vážně nedalo číst. Ty žvásty- hlavně záporáků, kteří vám prostě furt vykládají, že je určitě nezbušíte, že jsou prostě nejlepší a pak taky vám pořád vykládají celej děj, protože se prostě chtějí pochlubit jakýže to jsou borcí. No a pak bum,bum,bum a v dalším sešitě už je zase jiná varianta stejného ješitného blba :)
    Ale když vynechám ten fakt,že se mi to chvilkama špatně četlo, všechno ostatní je naprosto super. Ty obálky- až na tu na titulní stránce... Některé obrázky mi dokonce připomínaly kresby Káji Saudka- třeba ta jak Colleen kope Iron fista ve výskoku. Iron Fist je vůbec maník jak z hodně hodně hodně béčkového komiksu. To je prostě čistě brakové čtivo pod stůl do školní lavice (znáte to ze 4 vraždy stačí:)). Iron Fist je tak kýčovitej superhrdina,až je prostě super:) Do toho sedmdesátá léta, černoška s parádním afrem na hlavě a zrzavej skot s parádníma kotletama, nějakej ten Fu Man Chu...Prostě dobrý a za to ty 4 hvězdy.

  • tomve
    Tak trochu více mě zklamaly popisky psané stylem "ty" a bubliny Irona stylem "já". (Snad to bude lepší, jak to dočtu.) Zatím to aspiruje na 2. nejhorší UKK, 1. je Dr. Strange.
  • jh666
    Claremont by si co do ukecanosti komiksů mohl podat ruku se Stanem Lee, ale na rozdíl od něj naštěstí nejsou jeho dialogy tak toporné. Knize rozhodně prospívá, že na rozdíl od většiny starších věcí je nám naservírován jeden ucelený příběh (byť s jednou odbočkou), který je člověka skutečně zaujme. Iron Fista jsem četl poprvé a rozhodně se jedná o něco jiného, než na co jsem zvyklý, ale bavilo mě to. Kresbu pak není třeba moc komentovat, je výborná. 75 %
  • cyboy
    Pomerne sympaticke komplexnejsi predstaveni Iron Fista. Jsou to sedmdesata leta, takze ubylo vnitrnich monologu (ale porad jich je mnohdy prilis) a je to trochu min naivni. V knize dostavame uceleny pribeh, ktery ma par slabych mist, ale jako celek to neurazi. Pomerne prekvapive je zabijeni a to vcetne deti, resp. ditete. Mikropribeh te holcicky je sice prvoplanovy, ale take je skvele zvladnuty a tvori nejsilnejsi moment knihy.
    75%
  • Grim
    Jo tyhle obálky jsou příšerný. Koukal jsem na hooodně budoucích čísel červeného UKK a musím říct že ten má obálky tak perfektní že si tu knihu snad koupíte jen kvuli obálce.
  • petrsimcik
    Ještě nedočteno, první dojem zatím výborný ale... proč je proboha na obálce zrovna tohle. Cokoli zevnitř, prakticky jakýkoli jiný panel by si zasloužil plakát a oni dají na obálku tuhle hrůzu.
2242331
Četl/a (79)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, CJFlip, ConanVJ, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, erik, Fox01, Gustik5, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knuckless, Koci, Lachvos, Librarian, ludek.n, Mariomichal, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, petrSF, punisher, R3nd4 , raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Sir_Pete, Spike, Symbi, t0mas, Toi, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, VanTom, vrazdinek, xflori01, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(219)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azalin, Azbest, Babany, batoo, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, Dirogar, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, dvoracekpetr1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, JORDY, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komiksák007, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, Lukas366, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Masinfira, Matio, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, OldaB, Olesh, opytz, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, R3nd4 , Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, Scaleo1, Schramm, semi41, seneke, Sesta, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, tomned, tomntp, tomve, trudoš, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Maty48
Shání (1)
Mates17