Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
ZLOČIN NABÝVÁ NOVÉ PODOBY

Basil Karlo byl nejžádanějším hollywoodským hercem, dokud jej látka, která mu k tomu dopomáhala, neproměnila v netvora měnícího svůj tvar. Jeho nové zločinné řádění ale probíhá jinak než podle obvyklého vzorce, což zmate i Batmana.
Clayface na sebe nyní bere podobu Batmanových nejbližších spojenců, využívá neveřejných informací o jeho osobních tragédiích, zaměřuje se na nejvýznamnější cíle v Gotham City a zanechává za sebou víc mrtvých než kdy předtím.
Za Clayfacem nyní nově stojí zločinecký mozek, který chce z netvora vytvořit svou neporazitelnou zbraň. Poblouzněného tvora tím však zanedlouho jen dožene do ještě větších hlubin šílenství.
Ulice města zatím opanovali další draví tvorové a na nevinné útočí i z oblohy… Man-Bat se vrátil!

Obsahuje sešity série Batman - The Dark Knight #22-29 (červenec 2013 - březen 2014)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Gregg Hurwitz
Art
Jorge Lucas, Alex Maleev, Alberto Ponticelli, Ethan van Sciver
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-598-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Batman - The Dark Knight #04: Clay (DC Comics, 2014)
Varianty
Batman: Temný rytíř #04: Proměny (paperback) (2016)
Batman: Temný rytíř #04: Proměny (pevná vazba) (2016)
Batman: Temný rytíř #04: Proměny (limitovaná edice 52ks) (2016)
  • Norri
    Na Proměny jsem se těšil. Už jenom kvůli kresbě Alexe Maleeva. A taky kvůli velmi dobrým předchozím dílům. Po přečtení jsem spokojený jenom tak napůl. Kniha obsahuje tři příběhy. První a hlavní příběh je o jílovitém týpkovi, který si říká Clayface. Dostáváme tady další origin pro mě méně známého záporák a jeho duel s Batmanem. Celkově to není špatné, dojde i na detektivní činnost, ale postrádá to napětí a intenzitu příběhů se Scarecrowem a Mad Hatterem. Výrazně nahoru to nevytáhla ani Maleevova kresba.
    Druhý dvousešitový příběh je celý beze slov. Je o zotročování ilegálních imigrantů a hodně se v něm brečí. Mám komiksy beze slov hodně rád, ale v tomhle mi něco nesedělo. Nedokážu ale přesně popsat co. Jako by to bylo hodně zkratkovité s prvoplánovým útokem na city.
    Třetí příběh s Man-batem je slabší, ale pořád to není průser. Ničím nepřekvapí a ani neurazí.
    3,5*
  • Palebras
    Po prvním díle Temného rytíře jsem měl obavy, kam se budou další díly svou kvalitou ubírat. Naštěstí se scénáře chopil Gregg Hurwitz, aby chytil otěže do svých rukou a další tři díly vyšvihl skvěle. Nejedná se o úplně ty top příběhy které Batmanův svět nabízí, ale jedná se o příběhy které dokáží zaujmout ale hlavně jsou zábavné a o to jde především. Co se týče čtvrtého dílu tak ten opět nezklamal a pokračuje ve šlépějích svých předchůdců. Hlavní příběh týkající se Basila Karla je fajn a rozhodně neurazí ani další dva kratší příběhy. Kresba mi přišla úplně v pohodě. Celou sérii hodnotím 4*. Pro fanouška Batmana povinnost!
  • JohnyG
    Příhodně pokorná kresba a střízlivě chmurné barvy vypráví tragický příběh obyčejného kluka, který chtěl být něčím víc. Basil Karlo chce být tak dlouho někým jiným, až se stane Clayfacem a nedokáže už být ani sám sebou. Tento komornější batmanovský příběh mě bavil stejně jako většina téhle série. Kniha obsahuje také krátký příběh vyprávěný pouze obrazem (odvážná jednohubka). Zde se představuje utrpení uprchlíků zavřených v Penguinově továrně. A nakonec dvousešitový man-batí příběh, který byl ale mnohem povedenější než je to s man-baty obvyklé. Celkově skvělé čtení. Ještě musím zmínit tloušťku papíru u paperbacku, kde jsem měl pořád pocit, že se mi snad slepily dvě strany dohromady. Kvalitní čtivo v kvalitním provedení, prostě paráda.
  • karl173
    karl173 mecenáš23.1.2018 20:13Batman: Temný rytíř #04: Proměny (paperback)
    Trochu slabší kniha než ty předchozí, ale stále dobrá. Příběh z Clayfacem mě bavil a rád jsem se znovu dozvěděl více o dalším již klasickým záporákovi. Originy v DC 52 jsou opravdu povedené. Lehce mi ale bohužel zklamala kresba. Alexe Maleeva zkrátka moc nemusím. Zato kresba v příběhu beze slov Alberta Ponticelliho se mi líbila. Ostatně mám jí oblíbenou už ze Skalpů a do Gothamu se vážně hodí. Příběh nebyl nějak velkolepý, ale neurazil. Bohužel se ale nemůžu zbavit pocitu že k Batmanovi příběh beze slov se zkrátka moc nehodí.Poslední příběh opět změnil kresbu a ta se mi opět líbila. Van Sciver kreslil všechny tři booky Green Lanterna a už tam se mi jeho kresba zamlouvala. Příběh s Man-Batem nebyl špatný, ale zkrátka kvůli jeho délce bylo vše moc narychlo a navíc ani nebyl řádně ukončen. Kdyby byla možnost dát 3 a půl hvězdy asi by to odpovídalo nejelépe. Zde to bohužel nejde tak tedy musím dát 4 , jelikož dle procent hodnotím tuto knihu na 75 %.
  • choze
    Tohle už je čtvrtej batmanovskej book s man-batama, co jsem v krátké době četl, a už před dvěma booky jsem si říkal, že by ti man-bati mohli jít konečně do prdele. Jinak to začíná klasickou batmanovskou ojebávkou, kdy se to chvilku tváří opravdu zajímavě (vyhořelej Gordon zmasakruje lupiče), ale vzápětí se samozřejmě ukáže, že to byl jen další falešnej poplach. Zbytek booku pak byl podobně zábavnej, včetně sešitovky beze slov, což je taková ta věc, co si čas od času kdovíproč lajzne každej komiksovej autor a vždycky je to úplně o hovně.
  • 3DD!3
    Vizuálně podmanivé, Maleev a Ponticelli jsou mistři svého řemesla, příběhově pak standart s několika povedenými momenty.
  • luky.kuky10
    Batman - temny rytir je dobra serie. Za me lepsi nez Detective comics. Promeny se mi libily z teto rady nejmene, ale i zak kvalitu drzi na vyssi urovni. Kazdopadne ji zveda i kresba, coz dokazuje luxusni obalka! 3-4*
  • Luigim
    Kvalitní komiks s dobrým příběhem. Ale nějak mi nesedla ta kresba. Ale to bude spíše otázka vkusu. Ten příběh beze slov, co tím chtěl autor říci netuším. Při srovnání s ostatními díly tak tento byl poněkud slabší. Ale jsem více než rád, že vyšel v CZ. Děkuji vydavatelství!!!
  • jh666
    Tak se to konečně povedlo a vyšla u nás kompletní DC ongoing série. Už jen to si zaslouží pochvalu. Tu si ale zaslouží i komiks, byť bohužel ne v takové míře, jako předchozí tři díly. Kniha začíná skvěle a příběh o Clayfaceovi s kresbou Alexe Maleeva je výborný. Poslední příběh s Man-Batem je také docela fajn, ale zklamáním je pro mě prostřední němý příběh. Tenhle typ komiksů beze slov moc nemusím, jediný, který mě zaujal, je asi ten z New X-Menů. Tady by to mohla zachránit kresba, bohužel to se taky nestalo. Ve výsledku 70 %
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2016 11:50Batman: Temný rytíř #04: Proměny (pevná vazba)
    Zvláštní náhoda tomu chtěla, abych četl dalšího Batmana, ve kterém se krom Clayface objeví též doktor Langstorm a jeho man-batské sérum. Jenže tenhle komiks - alespoň v první půlce - je mnohem povedenější než ten "detektivní", správně batmanovsky temný, kreslí ho Maleev (!!), není tak zbytečně ukecaný a je prostě takový, jaký ho o Batmanovi chci. Jo a galerie obálek je úchvatná.

    Celkový dojem: 80%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.10.2016 11:50Batman: Temný rytíř #04: Proměny (paperback)
    Zvláštní náhoda tomu chtěla, abych četl dalšího Batmana, ve kterém se krom Clayface objeví též doktor Langstorm a jeho man-batské sérum. Jenže tenhle komiks - alespoň v první půlce - je mnohem povedenější než ten "detektivní", správně batmanovsky temný, kreslí ho Maleev (!!), není tak zbytečně ukecaný a je prostě takový, jaký ho o Batmanovi chci. Jo a galerie obálek je úchvatná.

    Celkový dojem: 80%
  • kaylin
    Od knihy "Batman - Temný rytíř 4: Proměny" dostanete to, co očekáváte. Mainstreamovou zábavu, která se ještě vyznačuje příjemně temnou, skoro až společensky kritickou atmosférou, kde se hlavní hrdina moc nevyvíjí a trochu přešlapuje na místě a mimo svoje netopýří alter ego nudí. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/10/1284-batman-temny-rytir-4-promeny-60.html
  • Fry
    "Batman: Temný rytíř 4: Proměny" - Ani závěrečná kniha ze série "The Dark Knight" nezklamala ... BB/art letos potěšil, další série se dočkala svého konce a o co líp, je to právě jedna z těch lepších sérií s Batmanem v hlavní roli. Na začátku se nám představí další druhořadá záporná postava (Clayface), pro kterou si Hurwitz připravil i trochu atypický postup vyprávění, který dotváří úchvatná Maleevova kresba. Tiché intermezzo nevychází z klasických standardů a závěrečné sešity věnované Man-Batovi taky nepatří k tomu nejhoršímu. Ve výsledku je to sice malinko slabší, jak kniha předchozí, ale stále se jedná o velký nadstandard ... Za mě 4*!
8342131