Koupit
Had vrhl stín strachu zakrývající celou Zemi a jediná naděje Avengers spočívá v tom, že spojí síly s Asgardem. Jenže Odin svět lidí opustil a vyžádá si enormní oběť přesvědčit jej k návratu. Jsou největší hrdinové planety připraveni zaplatit nejvyšší cenu, nebo celý svět shoří v Hadově ohni.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 96. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií Fear Itself #4-7 a Fear Itself #7.1: Captain America


Scénář
Jason Aaron, Ed Brubaker, Cullen Bunn, Matt Fraction, Christopher Yost (Chris)
Art
Mark Bagley, Michael 'Mike' Choi, Terry Dodson, Scot Eaton, Jackson Guice (Butch), Stuart Immonen
Ink
Wade Von Grawbadger
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
598 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Fear Itself, Part 2 (Marvel)
  • ludek.n
    „Snažíme se zničit nejenom Hada, ale celý svět, který nakazil. Vedeme válku z milosrdenství. Had je ztělesněním nenávisti, zosobněním hrůzy.“ V nejtemnější chvíli, tváří v tvář nepřekonatelnému protivníkovi, prokazují superhdinové své odhodlání bránit svět, ve kterém žijí. Matt Fraction a Stuart Immonen pokračují ve svém drtícím opusu, který boří vše, čeho se dotkne. Koneckonců už to není jen pár vybraných jedinců se superschopnostmi, kteří se musejí postavit zlu, nyní každý na Zemi musí přiložit ruku k dílu za společnou věc, za svobodný zítřek, za obyčejné přežití. Vše se koncentruje, nabývá až děsivé intenzity a směřuje k poslednímu jednání, k mohutnému a strhujícímu finále. Jsou tu scény, u nichž jsem ani nedýchal (nezapomenutelný souboj Thora s Hulkem a Thingem, nebo jeho závěrečný duel s Hadem), ale bohužel i pár váhavých okamžiků (Thorovo zranění a návrat do Asgardu, nebo Iron Manova konfrontace s Odinem). Také epilogovou sérii bych klidně oželel, neboť ten ohromující pocit, který jsem si odnášel z posledních stránek, se začal v průběhu tohoto dovětku postupně rozmělňovat, uhasínat a velmi rychle ztrácel na intenzitě. Brubakerova „nesmrtelná malá domů“ tak trochu potopila ono obětavé hrdinství, do něhož se Matt Fraction snažil svůj příběh odít. Nakročeno k parádnímu zážitku tu určitě bylo, ale kvůli pár drobnostem Samotný strach nakonec k mé velké lítosti na pět hvězd nedosáhl.
  • karl173
    Stále mlátička plná velký momentů, které ale nemají dostatečnou hloubku a navíc na ději téměř nic nemění. Zkrátka se jede podle známé šablony a basta. Nakreslené je to hezky a čte se to pořád dobře. Ale to je asi tak vše. Průměr 3 *
  • Blackhand47XD
    Stejné jako první část, prostě velký event, kde se všichni hrdinové zase mlátí mezi sebou.
  • Darth Raelchi
    To samé co u knihy 1, nuda a odpad. Trochu ten tzv. zvrat v podání arch nemesis bylo to pozitivní, ale jinak recyklace a parafráze dříve známého. Nic zde pro mě není zajímavé. Kresba viz komentář na knihu 1. Tohle mi opravdu nesedlo, a to i na podruhé!
  • trudoš
    Finále předčilo všechna má očekávání. Je to megalomanské, je to apokalyptické, je to fascinující. I když nejde o nic složitějšího než jednu velkou monstrbitku, získalo si mě to právě pro tu přímočarost a punc osudovosti. Výtvarná práce Stuarta Immonena padne k ohromujícím výjevům jak ulitá, přičemž se tentokrát čtenář ani nemusí brodit přívalem opláštěnkovaných superhrdinů. Těch důležitých je tu totiž jen hrstka, i když na komparz dojde samozřejmě taky. Tentokrát mi ale nevadilo, že jsem u třiceti procent netušil, co v pozadí dělá, a občas ani o koho jde. A to říkám jako člověk, jemuž čtyřletá UKK masírka hodně pomohla zorientovat se v padesáti odstínech marvelovské šedi.
    Škoda jen, že mrtví nezůstanou mrtví a důsledky trvají jen tak dlouho, než se přejde k nové události. Jinak je ale Matt Fraction autor ze staré školy, ctící pravidla chlapácké akce. Atmosféra plná vyhrocených emocí dává na srozuměnou, že tentokrát je to skutečně mezi půlkami, a já mu to žral i s navijákem. Paráda.
  • S4TW
    Finále tohoto eventu na mě působí jaksi přeplácaně, respektive zmateně. Abych to uvedl na pravou míru, tak jsem se bavil, jelikož se jedná o slušnou dávku akce, která frčí od první do poslední stránky, ale myslím si, že takto zásadní událost by si zasloužila více prostoru. Každopádně pokud chcete pouze nějakou akci bez větší promyšlenosti, jděte do toho. Zakončení mě sice zklamalo a byl jsem na hraně mezi 3* a 4*, ale poslední sešit byl tak parádní, že 4* jsou jasné, výborná kresba, úžasně atmosférická se skvěle depresivními barvami. Navíc mi celá kniha dala větší smysl až po přečtení bonusu, takže 4* určitě ano.
  • J.T.honza
    Ale jo, docela bavilo.
  • kaylin
  • Kabukiman
    O něco lepší než první díl. Zase mega bitka. Nejlepší na tom byl asi komornější konec, kterej jasně ukázal, že příběh je zábavnější, než velkolepé mlácení prakticky bez děje.
  • petrsimcik
    Je na tom strašně vidět, že jde jen o výsek a že toho hodně chybí. Na druhou stranu má to pár světlých stránek, i vyloženě dobrých scén, takže ještě furt opatrný palec nahoru.
  • Lenny
    Co si matně vybavuju, tak z tie-inů byla dost fajn Avengers Academy (ale spíš v kontextu celé série)
  • baatcha
    Azalin: Ups! Taky jsem si na tu tvou reakci mohl chvilku počkat :D No nic, teď už mám X-Men: FI objednané, tož holt uvidím sám.
  • Azalin
    baatcha: Ne, není to lepší.. mě právě po přečtení X-Men vs. Juggernaut úplně přešla chuť kupovat samotný Fear Itself.. ;-)
  • cyboy
    Nic moc, presne jak jsem si myslel po prvnim dilu. Prostor dostava predevsim budovani zaporaku a pokus o budovani atmosfery a to na ukor smysluplneho konce, ktery se odehrava na x mistech soucasne (u spousty z nich ani nevite co se deje, protoze rozklicovat obrazky moc nejde) a to nejzasadnejsi co se stane, je na konci shozeno lacinym a ohranym trikem Nicka Furyho, resp. Buckyho. Jsou tam asi dva pomerne pekne epicke monenty, ale to na dobry pribeh proste nestaci. A ten konec sam o sobe? Ctyri potitulkove sceny jak ve filmu. Proc ne. Akorat mi prijde divne jak nikdo ani nestekne po Thorovi (ne ze by mi ho bylo lito, podle me proste on a Strange do Marvel universa nepasuji).
    Celkove slabota.
    65%
  • baatcha
    Na Fear Itself jsou prý mnohem lepší ty spin-offy jako X-Men vs. Juggernaut, než tahle uspěchaná kostýmní estráda.
  • jh666
    Na první části ještě něco bylo, bohužel druhá polovina tohoto eventu je přinejlepším průměr. Děj letí dopředu jako opřekot, ale tentokrát ne v tom dobrém slova smyslu. Celé to působí strašně uspěchaně. Najde se zde sice pár dobrých momentů (Tony a Odin, Cap držící jistou věc), ale to je více méně všechno. Smutné je, že na rozdíl od předchozích eventů nemá tenhle takřka žádný výraznější dopad (následky občanské války nebo Klanu M přetrvaly několik let). Vždyť jedna z věcí, které se měly tímto eventem změnit, byla minimálně z části smazána epilogovým sešitem 7.1, které je součástí knihy (sešity 7.2 a 7.3 v knize nejsou). Abych jen nehaněl, většina knihy má skutečně výbornou kresbu od Stuarta Immonena. Na tu je skutečně radost pohledět. Díky ní nakonec hodnotím 3 hvězdami.

    P.S. Asi i díky neúplné tiráži v knize i tady chybí scénáristé a kreslíři epilogů sešitu č. 7
    Scénáristé: Cullen Bunn, Jason Aaron, Chris Yost (poslední epilog napsal přímo Fraction)
    Kreslíři: Mark Bagley, Mike Choi, Scott Eaton, Terry Dodson
9312051
Četl/a (96)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Elnie, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, Jack, JackOneil, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, LookAss, ludek.n, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, monte walsh, mstefl, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(237)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, lantan1, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, maara, markic, Marthy76, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, zikaa, zlejzmrd
Chce (6)
Azik2586, Badgu.y1902, BreakingAway, deadpool, delsemela, Rickettsia
Nabízí (1)
Tommar