Osudy uzavřené jako do hrobky, améby lidských energií, milión životů denně, dobro a zlo pohřbené do útrob červa...

Sexy, současný, tajemný, delikátní i mrazivý, to vše by mohly být přívlastky původního českého komiksu pro dospělé Tichošlap.

Extravagantní autorka bestsellerů Sylva Lauerová v něm spojila síly s kreslířem Jiřím Cardou a vznikl moderně zpracovaný román, který je díky svému pojetí přístupný všem generacím.

Tichošlap nabízí zcela nový typ superhrdiny, jiný, než jaký známe z populárních Marvelových komiksů. Atraktivita mystického příběhu je umocněna prostředím kouzelné Prahy, anonymní divoké metropole, kde je metro nejoblíbenějším dopravním prostředkem a osou, na které se prolínají osudy jejích obyvatel. Osudy těch, kteří ještě netuší, co jim přinese jedno jediné krátké setkání „tváří v tvář“ s podivným, nemluvným a odpudivým mužem.

Osudy, které spojuje jen jedno – přítomnost tichých kolébavých kroků někoho, kdo je bez minulosti.

Komiks Tichošlap je inspirován komorním thrillerem téhož jména, vydaným v roce 2012.

Scénář
Sylva Lauerová
Art
Jiří Carda
Žánry
dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-87801-06-2 (Nakladatelství van Aspen)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
205 x 295 mm
Tisk
barevný
Stran
170
Cena
449 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin3.10.2021 12:44Tichošlap
    Překvapení. Způsob vyprávění mi seděl. Scénář zajímavý, na kresbu jsem si zvykl. Jediné. co zpracování dle mého soudu sráželo byla přílišná barevnost / příliš "ostré"barvy.

  • Skot
    Skot mecenáš30.3.2018 18:09Tichošlap
    Český komiks ve fomátu A 4 v barvě i když v broži to není časté , knihu bohužel neznám. Místy trochu chaotický scénář, lépe se možná dala zdůraznit spirituální stránka k příběhu, i když není nijak převratná, bohužel trochu nepřehledná a odbytá pointa. Kresba je bohužel na pokraji karikatury , hlavně mi vadí používání ostrých barev , až nevhodný kontrast. Celkový dojem není tak špatný , jen to možná chtělo trochu víc práce a zamyšlení .
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.10.2016 13:51Tichošlap
    Románovou předlohu jsem nečetl, ani jsem o ní v životě neslyšel. Ale prý se to docela čte, co koukám do statistik Městské knihovny. Co k tomuto dílu říct? Je to komiksová adaptace románu, takže je to dost ukecané, v čemž nevidím žádný problém, dialogy celkem ujdou. Horší je styl vyprávění a horečnaté myšlenkové pochody, co se honí postavám v hlavě - působí to scénáristicky křečovitě. Moc nerozumím tomu, proč autorka píše "komorní thriller", když by jí šlo mnohem lépe psát nějaký společenský román, či tzv. "chick lit", ale to myslím bez jakékoliv ironie a jízlivosti. Kresba není kdovíjak pohledná, skoro se vyžívá v lidské ošklivosti, ale co je horší, to je přehršel barviček, zvlášť co se rámečků týče. Všude něco jiného a působí to divně. A doslovná metaforičnost (či jak to nazvat) kreslíře, kdy v pasáži "fasády domů, šklebící se do noci, defilovaly po jeho boku, mnohé z nich, vráščité jako obličeje starých žen" nakreslí opravdu tváře starých žen na omítku, je to jak pěst na oko. Příběh obecně docela napíná, ale finální pointa, která má být asi šokující mi přijde trochu přihlouplá. Nikoli snad kvůli samotné myšlence, jako spíše kvůli celkovému provedení, když se poté ohlížím za příběhem zpátky.

    Celkový dojem: 50%
363