Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
NENAPRAVITELNÍ. NEZVLADATELNÍ. POSTRADATELNÍ.

Kdo jsou členové Sebevražedného oddílu? Superpadouši naverbovaní ve vězení a vyslaní plnit tajné sebevražedné úkoly výměnou za snížení trestu. Nanobomby umístěné u krční páteře je drží na velmi přitažené uzdě. Všichni jsou nahraditelní. Nikdo za ně nepřijme zodpovědnost. Jejich denním chlebem jsou syrová brutalita a smrt.

Hned první úkol postaví pouhých šest členů oddílu – Deadshota, Harley Quinn, El Diabla, Voltaica, Black Spidera a King Sharka – proti šedesátitisícové zmutované hordě. Vždy ledově klidná dohlížitelka, Amanda Wallerová, vede svou bandu vrahů z mise do mise, ale tentokrát se objeví celosvětová hrozba, s níž si nikdo jiný než Sebevražedný oddíl neporadí... pokud se jeho členové ještě předtím nepovraždí navzájem.

A proč by měl být problém, když se Harley dozví, že jejího milovaného Jokera stáhli z kůže?

Obsahuje sešity série Suicide Squad (NEW 52) #1-7

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s odlišnou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Adam Glass
Art
Andrei Bressan, Federico Dallocchio, Ransom Getty, Ig Guara, Clayton Henry, Ken Lashley, Cliff Richards
Ink
Scott Hanna, Clayton Henry
Barvy
Brian Miller (Hi-Fi Colour Design), Allen Passalaqua, Rod Reis, Val Staples
Obálka
Ivan Reis, Rod Reis
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-610-6 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
160
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Suicide Squad #01: Kicked in the Teeth (DC Comics, 2012)
Varianty
Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů (paperback) (2016)
Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů (pevná vazba) (2016)
Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů (limitovaná edice 52ks) (2016)
  • ludek.n
    Superpadouši, naverbovaní ve věznici Belle Reve, plní tajné úkoly, s nimiž se normální hrdinové nechtějí špinit. Nazývají se Operační skupina X nebo také příhodněji Sebevražedný oddíl. Složení tohoto úderného týmu není pevně dané, nýbrž se mění s každou další misí (v tomhle businessu se totiž na ztráty příliš nehledí a každý jeden z členů je postradatelný). Úvodním sedmi sešitům scénáristy Adama Glasse (vydaných souborně pod hlavičkou Kopanec do zubů) nicméně vládnou Floyd „Deadshot“ Lawton, dr. Harleen Quinzelová alias Harley Quinn a Chato El Diablo. Každý z nich má svou hříšnou minulost a bezpochyby i nejistou budoucnost. Ostatní členové skupiny jsou jen příležitostní spoluhráči, kteří se objevují a stejně rychle i mizí, jak to situace vyžadují. Všemu pak pevnou rukou vládne vrchní dohlížitelka Amanda Wallerová. Glassův scénář sází na téměř permanentní akci, takže přecházíme plynule z jedné bojové scény do další, aniž bychom se příliš zdržovali s mrtvými či zraněnými. Kresba tomu odpovídá: dynamická, rozpohybovaná, smrtící a se spoustou figur v záběru. Ať už ji má v rukou Federico Dallocchio, Cliff Richards nebo Clayton Henry, pořád je na co se dívat a čím se kochat. Tohle je na začátek opravdu pořádná rána, ať už ji schytáte do zubů či kamkoli jinam.
  • Fry
    Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů - Anotace vcelku nelže, jelikož tým složený z nenapravitelných, nezvladatelných a hlavně postradatelných je zaručenou sázkou k smršti syrové brutality, nesmyslného násilí a 99% úmrtností všech postav. Zápletky jsou banální, štosují se jedna přes druhou a závěr jedné mise otevírá dveře k další. Hlavně ať čtenář nemusí při čtení moc přemýšlet a za měsíc (?) si koupí další číslo. Nejsmutnější však je že to funguje a nemůžu tedy napsat že se to nepovedlo. Povedlo, ale žádný zázrak to rozhodně není ... Za mě 3*!
  • Spike
    Tak tohle je hodně pohodová záležitost. Jasně, je to "jen" oddychová, místy drsnější akční zábava bez větších ambic, ale čte se to opravdu příjemně. Postavy jsou tu docela dobře nahozené, tedy alespoň ty, u nichž se v rámci série počítá s větší životností. Deadshot je docela cool badass parchant, někdy mu fandíte, jindy byste ho nechali odprásknout. Harley je tu správně cáklá, roztomilá i nebezpečná, tahle verze mi sedne víc než ta z její vlastní série (a to je obojí New 52). Amanda Wallerová je pořád ta samá chladná mrcha, žádná změna. El Diablo je zajímavý charakter, snad se na něj série někdy v budoucnu zaměří víc. King Shark tu zastává brutální hrubou sílu, občas z toho komiks vytěží drsnou či zábavnou scénu, jindy je to moc nucené. Black Spider, ačkoli neznámá postava, stačil v rámci omezeného prostoru celkem zaujmout, mezi ostatními se neztratí. Captain Boomerang je prostě taková samolibá svině, buď ho pro to budete mít rádi, nebo nesnášet, to je na každém. Ostatní postavy už jsou hodně vedlejší, a ve většině případů slouží spíš jen jako maso do mlýnku.
    Začátek se snaží působit hodně drsně, ale je to trochu takové tlačení na pilu, aby i pomalejší čtenář pochopil že tohle není superhrdinská týmovka, ale že tohle jsou padouši. Nicméně jsme celkem rychle hozeni do děje a sledujeme tu povedenější, tu méně povedené epizody a úkoly. Techno-zombíci ušli, útěk se zásilkou velmi dobrý, vsuvka s Baziliškem nic moc, asi nejslabší část knihy, vzpoura ve věznici OK a závěr s naháněním Harley Quinn super. Tempo zběsilé, a občasné flashbacky s Jokerem vynikající doplněk, takhle nějak bych si představoval její samostatnou sérii, ta se bohužel vydala poněkud odlehčenější cestou která mi tolik neseděla.
    Kresba je standard, neurazí a k vyprávění příběhu bohatě stačí, ale příliš se u ní zastavovat nebudete, je vidět že v době vydávání tohle nebyla pro DC prioritní série a ti áčkoví kreslíři dělali na jiných věcech (teď už je situace jiná a v současném Rebirthu Sebevražedný oddíl rozjížděl sám Jim Lee). Scénář je svižný a akční, nikdy se nevleče. Občas bych sice místo další mise uvítal trochu zpomalit a víc se věnovat postavám, protože náznaky dobře fungující chemie mezi nimi tu jsou, ale tohle má být prostě nenáročné akční čtení, OK, beru to. Občas se tu najdou záblesky toho že série má i na víc, ale až čas ukáže kam a jestli se někam vyvine nebo bude pokračovat v rozjetém tempu. Najdou se tu logické kiksy, ale ty se dají prominout, tady komiksu slouží k dobru že na víc než akční béčko si nehraje takže to tak nebije do očí. I když věci jako naprosto zbytečný krátký románek Deadshota s Harley, který pro děj ani postavy nemá žádný smysl, si scénarista přeci jen mohl odpustit. Jako chápu, Harley je sexy tak to potřeboval nějakým způsobem zužitkovat a mít tam pár jakože-hot panelů, ale když komiks dočteme a zjistíme že to pro děj mělo nulový význam, působí to tam protlačené hodně samoúčelně a jaksi navíc.
    Ve výsledku je tak Sebevražedný oddíl pohodovou oddychovkou kterou není problém přečíst na jedno posezení. Taková lehká alternativa k superhrdinskému mainstreamu, ale ne až tak moc velká. Je to drsnější, jsou tu padouši, ale pořád je to taky mainstream takže styčných kladů i neduhů třeba s takovou Ligou Spravedlnosti tu je povíc. Každopádně je dobře že to tu vychází a udrží-li si série úroveň, na každý nový díl se budu těšit.
  • Norri
    Jsem příjemně překvapený. Čekal jsem, že to bude kravina, ale ono je to docela dobré. Je to správně krvavé. Příběhy nejsou špatné a origin Harley Quinn potěšil. Dobrá je i kresba, i když občas to zahaprovalo. Obálky jsou skvělé!
  • JohnyG
    Jako rychlá prostoduchá akční jednohubka to funguje dobře, což je ostatně to jediný, co se od tohoto komiksu dalo očekávat. Harley si nakonci trochu zamagoří s Jokerovým zbytkem a propojí tak děj s jinou řadou. Kresba je klasicky pěknej mainstream, ve kterým hromada antihrdinů s bombou v krku zajišťuje rychlé umírání hromady jiných postav. Proč ne.
  • Blackhand47XD
    Po Thunderbolts je tu další padoušská týmovka, která u nás vyšla. Miluji padouchy. 4*
  • Fanda
    Komiks má krásně násilný začátek, který ukazuje že tohle není normální superhrdinský příběh. Humor ujde a příběh ke konci krásně napíná a končí tak že si hned chcete přečíst další díl. Doporučuji přečíst ale není pro všechny.
  • karl173
    Tenhle komiks mě velmi překvapil. Předtím jsem viděl film, který mě až tak nechytl, ale v komiksu je to zatím naopak. V prvé řadě jde hlavně o zábavnou řez, která je z počátku dost přímočará a po první polovině bych z hodnocením tak vysoko nešel. Jenže druhá polovina najednou ukázala, že tenhle komiks umí i něco víc než jen akci. Dokázala přinést velmi zajímavé čtení, které najednou má dost dobrý příběh. A to především díky Harley a jejím přerodem v záporačku. Sice by to mohlo být klidně i víc roztáhlé, ale to by pak už nebyla kniha o Sebevražedném oddílu. V tuto chvíli tedy kniha už nabídla zábavu, akci a i zajímavý děj. Postavy bych řekl že jsou také dobré a autoři dobře vybrali na které se mají upínat nejvíc, protože ve většině případů vybrali správně. Kniha má navíc velmi svižné tempo, takže pokud vás kniha chytne tak už vás nepustí. Kresba sice v příběhu trochu střídá kreslíře a někoho to může rušit, ale mě se celkově kresba líbila a změny v kresbě mi nepřišli až tak výrazné aby mi nějaká narušila čtení. Za mě tedy 85% a těším se na další díl.
  • mearez
    Kdyby BB/art dával prachy do jiných sérií, tak tu máme třeba dalšího Supermana, ale oni musej vydat tuhle sračku, kterou ani nedovydaj. Tfuuuuuuuuuj. Celkový dojem z booku: 45%
  • Kabukiman
    Záporácký hrdiny v celku nemám rád. Nejsem fanda těch moderních antihrdinů, takže jsem ani nic nečekal od Sebevražedného oddílu filmu a ani komiksu. Ale sakra, prostě jsem se zamiloval do Margot Robbie a její Harey Quinn a pak už to se mnou šlo jen z kopce. Takže tři hvězdy dávám za komiks, kterej tady teda hodnotim. Filmu bych dal čtyři. Na čtyři komiks asi zase nebyl, páč byl, jako všechny tyhle moderní komiksy, takovej chvilkama přemaglajzovanej,že jsem se ztrácel v ději i postavách.
  • trudoš
    Krvavá jízda s týmem, ve kterém je úmrtnost přímo úměrná s počtem sešitů na jedno album. Doslova to tu lítá hlava nehlava a nebezpečí nehrozí zdaleka jen z řad zmutovaného vesmírného šmejdu. Ono když máte partičku borců sestavenou z nejnebezpečnějších zločinců na světě, těžko se u nich příčetnost udržuje v rozumných mezích. V tomhle ohledu u mě Sebevražedný oddíl bodoval nejvíc, právě pro tu absolutní nevypočitatelnost, se kterou jednotliví hrdinové přistupují k životu a jiným průserům (a King Shark je prostě bůh!)
    Nečekal jsem příliš a dost možná kvůli tomu mě tahle řada tak chytla, i když je pravdou, že v rámci rozjezdového alba, je tu víc podivností než v prezidentově novoročním projevu. Adam Glass valí událostí kupředu se zběsilostí vzteklého orangutana a doufá, že základní nesmyslnosti nikdo řešit nebude. Na druhou stranu oceňuji snahu o pointy, jejichž razance má občas sílu jateční pistole. Snad nebude jen zbožným přáním, aby nastavená laťka kvality vydržela i do dalších dílů.
  • 3DD!3
    Lepší než Liga spravedlnosti. Po tom co studio udělalo z filmem mě předloha už moc nepřekvapila (VĚRNOST KOMIKSU!). Je to přesně ta přisprostlá jízda pro děti, kterou už člověk očekává i přes to, že materiál má rozhodně navíc. Pokud, ale přistoupíte na hru docela se pobavíte. Nic moc se tu nevysvětlí a rovnou jdeme do akce. Nejlepší část je samozřejmě na konci, kdy se Harley vydá pro bílou tvářičku svého koblížka. Vzpomínkové sekvence patří k nejsilnějším v knize a pokud budeme podobným stylem pokračovat, tak se na pokračování opatrně těším.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2016 12:24Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů (pevná vazba)
    Přesně ten typ superhrdinského komiksu, který mě nebaví - rádobyvtipné (dobře, asi dvakrát jsem se pousmál), rádobydrsňácké, přeplácané, nezajímavé.

    Celkový dojem: 40%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2016 12:23Sebevražedný oddíl #01: Kopanec do zubů (paperback)
    Přesně ten typ superhrdinského komiksu, který mě nebaví - rádobyvtipné (dobře, asi dvakrát jsem se pousmál), rádobydrsňácké, přeplácané, nezajímavé.

    Celkový dojem: 40%
  • S4TW
    Od komiksu jsem dostal přesně to, co jsem očekával (což se nedá říct o filmu), ale ani o kousek víc. Je to prostě neskutečná akce bez zábran, kde skáčeme z jedné mely do druhé a vychutnáváme si přestřelky, pyromancii, trhání a bouchání hlav a všelijaké různé další masakry. Příběh sice nemá nějakou vyloženou hloubku, ale jsou tu motivy postav a kniha někam směřuje a vyvíjí se, což od tohohle stylu přesně vyžaduji. Je pravda, že se autor místy pokouší i o humor, který mu příliš nevychází, ale rozhodně to není tak násilné, jako tomu bylo třeba u filmu. Komiks je sice především o Deadshootovi a Harley (za což bychom měli poděkovat, jelikož jsou to výborné postavy), ale i ostatní dostávají svůj prostor, na kterém mají šanci se projevit a většina z nich si získala mé sympatie - King Shark, El Diablo a vlastně i třeba Boomerang. Postavy jednoduše fungují a vztahy mezi nimi jsou super, jelikož nikdy nevíte, co jeden druhému udělá. Slabší je kresba, která sice neurazí, ale ani nenadchne. Naopak fungují barvy, které podtrhují atmosféru a jsou správně DC temné, jako to mají fanoušci rádi. Ve finále jsem fakt spokojený, i když maximálně nadšený nejsem. Dostal jsem, co jsem chtěl, ale cítím, že tam je ještě nějaký prostor pro zlepšení. Skvělá akce.
  • Grim
    Rozlepování brožovaných verzí je problém skoro u všeho co vyšlo za poslední rok dva v CZ a je jedno u jakého vydavatele.
  • Luigim
    Pro mne vcelku příjemné překvapení navíc se zajímavou kresbou. Je to dobrá oddechovka která místy i pobaví. Občas sice nuceně, jak už jiní podotkli, ale jinak není vcelku špatná. Jako úvodku na rozjezd to beru. A bodnul by detailnější popis některých postav. Co mě fakt zamrzelo je nekvalitní lepidlo u vazby, kdy po jednom přečtení se celá vazba rozlepuje. A ten samý problém mám u comicsu Harley Quinn - Šílená odměna.
  • P.G.
    Vzhledem k tomu, kolik postav se v Suicide Squad vystřídalo, mi ani moc nevadí, že čtenář takříkajíc naskočí do rozjetého vlaku (je jen letmo naznačeno, kdo je kdo). Protože všichni jsou ... postradatelní. Třeba Voltaic. Kdo je Voltaic? Prostě postradatelný - přišel, udělal co musel a ... byl odejit. Takový dočasný hrdina... Akce mi občas přišly trochu postrádající logiku (takové akce pro akce), ale dá se to přežít. Jako oddychovka dobré, pokud nad čtením chcete trochu přemýšlet, tak to už je trochu horší (já se zasekla u Harley, kde mi pár souvislostí zaskřípalo). Co mi moc nesedlo, je kresba, zase "temný" komiks (skoro všechna akce se odehráva v noci nebo v temných budovách nebo ve tmě...). A bohužel mi nezůstala v paměti žádná super hláška nebo scéna. Uvidíme, jaké bude pokračování.
  • J.T.honza
    Myslím, že jako úvodní díl do Sebevražedného oddílu to není úplně ideální výběr pro českého čtenáře. Kdo je King Shark? Kdo je El Diablo? Jaké mají schopnosti a motivace? To jsem se nedozvěděl. Potěšilo propojení s Batmanenem skrze Jokera nebo Amanda Wallerová, jinak ale klasika - bum prásk akce bez emocí a sžití se s postavami.
  • ConanVJ
    Pěkný, hodně akční a vyhláškovaný příběh. Kresba se mi také hodně líbila. Mě to hodně bavilo a propojení s batmanem se mi líbí. Za mě 100% :)
  • jh666
    Sebevražedný oddíl je oddechová akční jízda, která dostává svému názvu. Na to, že se jedná v první řadě o akci je ale věnována péče i nějakému rozvoji alespoň některých charakterů, hlavně tedy Deadshota a Harley Quinn. Dost prostoru má ale i třeba El Diablo. Poněkud horší je to s kresbou. Hlavní kreslíř knihy, Dallocchio, mi opravdu nesedí. Zbytek je o něco lepší, ale vylepšení by to sneslo. Jinak je skutečně skvělá obálka 6 čísla od Renauda. 70 %
  • erik
    Zbytočný komiks plný nevýraznej akcie, nezaujímavých postáv a príbehu vzrušujúceho menej ako kaktusový sad v sado-maso salóne. Do mdlého deja nevtieravo odpadáva nezaujímavá kresba. Chýba vtip, vážnosť, čokoľvek zapamätateľné. Toto je spotrebný mainstream bez akejkoľvek iskry. Pokiaľ chcete vedieť, ako by to malo vyzerať, prečítajte si Ellisových Thunderbolts.
  • kaylin
    "Sebevražedný oddíl 1: Kopanec do zubů" je komiks, který si přečtete, když chcete něco oddechového, násilného, ale ne až tak jednoduchého. Je zde dějový vývoj, příběh někam směřuje, postavy se vyvíjí, jejich vztahy se vyvíjejí, jsou zde motivace, i když někdy šílené. Všechno dohromady funguje a sem tam se objeví nějaká ta vtipná hláška. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1237-sebevrazedny-oddil-1-kopanec-do.html
  • Lenny
    Akční, (občas nuceně) drsné, zábavné. Recenze na: http://bit.ly/2aEpI6r
  • cyboy
    Nebudu hodnotit marketingova prohlaseni vydavatele, ktera vyvolavaji dojem ze jde snad o predlohu filmu, ktery mel vcera premieru.
    Komiks spatny neni, nejde o nic odusevneleho, ale o primocarou akci s pomerne vysokou umrtnosti postav. To je asi jedina vec, ktera mi pomerne vadi - nejprve prohlaseni jak jen jich sest proslo testem a pak doplnovani tymu, jak kdyby meli na padouchy tiskarnu. Bez Harley by ten komiks nefungoval tak jak funguje (to si nestezuju), ale mozna se to v pristich dilech zmeni, protoze tohle je porad jen seznamovacka kde trochu drhne to vyse zminene doplnovani postav. Dalsi dil si urcite koupim.
    75%
11462772