Koupit
Řádění červeného Hulka skončilo - a teď přišel čas dokázat světu, že opravdu může být hrdinou. Jeho prvním úkolem je zastavit M.O.D.O.K.ův a Vůdcův protokol Spálená země, dřív než dojde k apokalypse. I když mu ale pomáhají A-Bomb a původní Hulk... dokáže nejnovější hrdina Marvelu změněný gama-zářením splnit svou misi dřív, než bude pozdě?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 94. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Hulk (Vol. 2) #25-30 (září 2010 - únor 2011)


Scénář
Jeff Parker
Art
Gabriel Hardman, Ed McGuinness, Mark A. Robinson
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
653 g
Stran
188
Cena
249 Kč
Originál
Hulk: Scorched Earth (Marvel Comics, 2010, 2011)
  • ludek.n
    Thaddeus „Thunderbolt“ Ross v podobě červeného Hulka hledá vykoupení za své viny, a že to nebude mít lehké, je jasné hned od první stránky. Každý, koho potká a komu se snaží pomoci, ho totiž nemůže vystát a svou averzi si rozhodně nenechá pro sebe. Připočteme-li k tomu až překvapivě časté selhání komunikačních kanálů mezi superhrdiny, máme před sebou tak trochu úsměvnou, satiricky škodolibou parodii hrdinských eposů, jakož i jednu z možných podob křížové cesty. A v podobném duchu je vedena i souběžná linie, v níž hlavní roli zastává - v indigové monstrum proměněný - Rick Jones. Jeho A-bomb je malinko neohrabaný smolař, který ze sebe dokáže dostat takové množství směšných hlášek, až se z toho člověku točí hlava. Vlastně ani nevím, co si mám o Parkerově příběhu myslet: je to absurdní veselohra podle námětu Jaroslava Dietla, nebo je to akční drama s použitím motivů Jaroslava Haška. Dokud jsem se účastnil misí, podnikaných pro eliminaci projektu Spálená země, ještě jsem tuhle alegorii ustál se zdviženou hlavou, když se ale v posledním sešitě objevil chlupatý Xemnu spolu s Impossible Manem bylo po všem… Ještě že si ze mě nedělal srandu i Gabriel Hardman (totéž se nedá říct o ostatních výtvarnících, kteří se na této knize podíleli), to už by totiž skutečně nebyl komiks, ale karnevalový rej masek.
  • JackOneil
    Lehce nadprůměr. Velmi odlehčené příběhy Ricka Jonese byly příjemným zpestřením. Červený hulk mi tu nevadil, ale pro mě to není až tak zajímavá postava.
  • karl173
    "Tak tu máme Red Hulka, no a? No je červený. A dál? Není tak blbej jako ten zelený. Ale ten už přeci taky není blbej. Aha, no ale je červený. Ajo, a nic víc? No...ehm, je to generál *SPOILER* Ross. A to je všechno? No on nemá rád Hulka a sám je teď taky Hulk, ale je červenej. Jasný, tak teď už mi to dává naprostý smysl."
    K českému čtenáři se některé pokusy Marvelu o změnu a oživení jejich komiksového světa ani nedostanou a když ano, tak to může v některých případech dopadnout podobně jak jsem nastínil o dva řádky nahoře. Neříkám že to je nějaký špatný nápad, ale pokud příběh nebude mít nic moc navíc, tak mě to asi neosloví. A bohužel Spálená země toho zrovna moc nenabízí. Red Hulk se vyřádil a Banner a Steve Rogers ho zavřeli, aby pro ně makal a zachraňoval svět. A tak Red Hulk jde a opravdu zachraňuje svět. Přičemž mu ale nikdo nevěří, a tak při každé příležitosti dostane od nějakého superhrdiny na budku. No a pak je tu protokol Spálená země, který má zničit celý svět a z nějakého důvodu musí dojít Red Hulk až na vrchol sopky. Tadá!! A to je vlastně všechno. Jako nečte se to úplně zle, ale různé pohnutky hrdinů a jejich rozhodování bylo divné a děj neměl vůbec žádnou hloubku. Pokud by šlo ryze o zábavný komiks nebo akční komiks, tak by děj hloubku mít nemusel, jenže tento komiks není ani zábavný a akcí zase tolik také neoplývá. Vlastně v ničem téměř nevyniká a jde tak o průměrnou šeď, kterou jednou přečtete a zapomenete na ní. 2*
  • Blackhand47XD
    Red Hulk je fajn, škoda, že s ním u nás nevyšlo více příběhů.
  • Darth Raelchi
    Jeden velký kýbl nudy a prostě naprosto nezáživné. Nebýt kresby tak je toto pro mě hulkovský odpad. Fakt mě toto ničím neuchvátilo kromě kresby samotné. Další pokus hrající si na pocuchat Hulkovu psýchu a co ještě neznáme a co by ještě šlo s touto postavou udělat, resp. i s Bannerem. Red Hulk mě nebere, odvar Hulka jak s....a. A kresbu mám na mysli pouze Hardmanna, Ed McGuiness mě přijde moc dětský a upovídaný.
  • MisaSutcliff
    Ať dělám, co dělám, Hulk mě jako postava nikdy nebavil. Jak Bruce Banner, tak Hulk. A protože jsem to s ním nechtěla snadno vzdát, Spálenou zemi jsem přečetla celou. O to víc jsem byla překvapená, že vlastně o klasického Hulka nejde, prim tentokrát hraje červený. Ale… tentokrát už vím, že Hulk vážně nebude pro mě. Příběh jako takový má fantastickou kresbu, kterou jsem se pokaždé kochala před spaním, která mi usnadňovala přečtení a hlavně kvůli které jsem to dočetla. Struktura děje, kdy se červený Hulk setkává s dalšími marvelovskými hrdiny mě taky bavila (došlo na moje oblíbence!), včetně teambuildingu se zeleným Hulkem. Jenže pak přichází samotný Hulk jako postava. Jeho navztekaná povaha mi prostě nesedí a tak nechám na jiných jeho docenění.
  • S4TW
    Kdo má rád Hulka a jeho přímočarou akci, tak si tento komiks užije. Navíc nám kniha přináší i něco nového v podobě Red Hulka, který je zase trochu jiný Hulk. Je chytřejší než jsme byli u Hulka zvyklý, má taktické uvažování a nepotřebuje být sám. Příběh, ač přímočarý, je zábavný a zajímavý, tudíž ho přečtete na posezení. Kresba také velmi dobrá, především ta Hardmanova, ale i McGuinness mě nezklamal. Co mě vůbec nechytlo jsou ty pitomé minipříběhy s A-Bombem, i kresba je tam strašná. Vlastně celá ta postava je debilní. Poslední komiks je sice haluz, ale proč ne, já se bavil. Komiks sice nedosahuje kvalit příběhů jako Hulkova planeta či Tiché výkřiky, ale i tak se jedná o slušnou jízdu nabitou Hulky, určitě si dovedu představit, že bych v této sérii pokračoval, jelikož když se pere Hulk s Thorem, Iron Manem či Namorem, tak je to vždy zábava... Jo a M.O.D.O.K. je taky slušný badass!
  • erik
    Prečítať sa to dá. A potom zabudnúť. Červený Hulk to síce dotiahol až na Avengera, ale originál je len jeden. A ten posledný zošit akoby sem vlepili zo starých časov. Vtedy by mohol byť milý, dnes pôsobí vyslovene dementne.
  • luky.kuky10
    Pro mne prijemne prekvapeni, jak kresbou tak i pribehem. Mozna neni nikdo lepsi, kdo by se mel red Hulkem stat, nez on...:)
    Bral bych dalsiho red Hulka. 4*
  • J.T.honza
    Prostě průměr. Závěr ve stylu WTF.
  • ConanVJ
    Hodně povedený komiks, který mě bavil a i hodně překvapil. Povedený příběh a nádherná kresba. Za mě 90% :)
  • Kabukiman
    Tak tohle bylo uplně špatně. Červenej Hulk nudnej patron, který tak akorát všichni tlučou. Ještě k tomu mi připomínal červenej a zelenej spíš orky z Warcraftu...Děj neskutečná slabota a i tak bych dal asi i tři hvězdy, ale poslední sešit a červeno-zelenej Hulk, to bylo vysloveně debilní... Takže já toto ne-e....
  • kaylin
    Jeff Parker napsal komiks, který je oddechový, který je zábavný, který má akční scény a spoustu soubojů, ale navíc je to i komiks, který má příběh, který někam směřuje, a to směřování je takové, že vás to baví číst a že chcete vědět, jak to dopadne. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/08/1227-ultimatni-komiksovy-komplet-71.html
  • jh666
    Od Red Hulka jsem čekal víc. Samozřejmě je fajn číst zase něco moderního, ale proti třeba Thanosovi je to zklamání. První čísla se víceméně nesou ve stejném duchu. Red Hulk jde s někým na misi, ten někdo ho nesnáší a dřív nebo později si dají přes tlamu. Za něco opravdu stojí jen poslední číslo. Sice Impossible Mana nemám rád, ale tady umožnil docela zajímavou "týmovku". Kresba je jinak povedená, až na minipříběhy s A-Bombem, ale ty by byly špatné i sami o sobě. 60 %
  • Landauer
    Vydařená jednohubka... Nic složitýho, prostě zase zachraňování zeměkoule, ale je to velmi dobře čitelný a slušný scénář nese na podnose skvělá kresba Gabriela Hardmana. Jsou tu sice ještě dva další kreslíři, ale jejich provedení patří mezi USA mainstream comics standard.
  • Fimi
    No konečně další pořádný Hulk ne jak ten podpapírák před ním. Konečně se na scéně objevuje Red Hulk, A Bomb, příběh není tak tupý jak ty Leeovské prastaré příběhy s tunou innfaltilních bublin. Kresba rozhodně pěkná, pro mě jedna z nej UKK 2 co zatím vyšla. Není to sice Hulkova Planeta, ale rozhodně lepší než Hulk proti světu. Za mě super, bavil jsem se.
  • cyboy
    Po minulem Hulkovi jsem cekal dalsi prusvih, ale necekal jsem ze dostanu celkem smysluplny, primocary pribeh, ktery si nehraje na vysoke umeni a je k nemu je pribaleny A-bomb. :) Rozhodne to lepsi co v UKK2 vyslo.
    75%
5312541
Četl/a (89)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Fox01, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Marvin, Mates17, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, sala, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(230)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, Azbest, batoo, bboorreekk, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, luky.kuky10, maara, Mariomichal, Marthy76, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, semi41, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, start05, suricattaontheway, Symbi, t0mas, Tabasco, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, tomaseek, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Jack, Rickettsia
Nabízí (3)
Kreatik, Masinfira, Tommar