Ukázka č.1
Ukázka č.2
Koupit
Doktor Faust, nehmotná existence přivolaná z pekla, potřebuje nové tělo! Sehnat mu ho má tajuplný obchodník s lidskými orgány. Do ulic Prahy se proto vrací obávaný vůz, o jehož existenci si lidé pouze šeptají, a jehož se děsí už dlouhá desetiletí... Přijíždí černá sanitka! Zázraka čeká střetnutí s jeho zatím nejděsivějším soupeřem! A proč se jeho život ocitne v troskách?

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2464-5400 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
83 g
Stran
28
Cena
49 Kč
  • Mrfko
    Čierna Sanitka je podla mňa zatiaľ najlepším Zázrakem a to nielen kvôli dospelejšiemu príbehu a temnejšej atmosfére, ale hlavne vďaka ilustrácii ktorá je viacmenej kompatibilnejšia než v ostatných dieloch. Záporák mi zároveň prišiel svojim spôsobom sympatický. Rád by som videl viac takýchto dielov...
  • Norri
    Norri mecenáš17.8.2016 14:53Dechberoucí Zázrak #08: Černá sanitka
    Zatím nejlepší díl série. Potemnění tomu prospělo. Jen děti z toho možná začnou mít noční můry. Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/997-zazrak7-9
  • petrsimcik
    U tohohle Zázraka mám smíšené pocity - jsem rád, že šel temnější cestou, protože to možná bude bavit nás dospělé co si chceme zarelaxovat, ale zas na druhou stranu tenhle díl už nemůžu s klidným svědomím postnout do nižších pater rodinné hierarchie. Doteď to podle mě byl komiks 6 - 99 let. Už není. A teď co s tím :)

    Co se týče děr v ději a Silver Age úrovně... no sakra proto to čtu :) od první vlaštovky, české sešitovky jsem nic jiného nečekal a upřímně - to co vychází v UKK je z 99% prakticky stejně hloupoučké ať jde o novinku, nebo starou věc. Jsou tam čestné výjimky, ale to neznamená, že to u nás vyjde na 100% hned napoprvé, právě naopak.
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.7.2016 11:11Dechberoucí Zázrak #08: Černá sanitka
    To je zase diskuze...
    Predne - patrim do Petrova fanklubu, jeho Victoria Regina a Sherlock se mi proste libi, ale za Zazraka ho nechvalim a chvalit ho asi jen tak nebudu. To co jsem napsal u minuleho dilu plati i u tohoto. Je to porad stejne spatne, s tim rozdilem, ze tady uz jsou i vylozene blbosti - treba navsteva v nemocnici a rozhovor o cerne sanitce. Frajerka behem pulky jedne bubliny (a to doslova) vysvetluje ze se zabyvaji pripadem zmizeni tri deti a v tu ranu je jasne, ze se vratila cerna sanitka. Takhle spatny to vazne byt nemusi, to se musi chtit.
    Znova opakuju - vykaslete se na mesicni periodu at ma Petr vic casu si s tim pohrat a dat tomu nejakou jednotnou formu. Temnejsi ton nicmene kvituju.
    A jinak stary Marvelovky jsou samozrejme skvely, protoze to tehdy byl standard (super argument), takze je potreba je nekriticky adorovat a davat tomu ctyri nebo pet hvezd. Stejne tak byly skvele veskere drivejsi standardy, treba operace bez umrtveni.
    P.S.: Cim to, ze Comicspoint je to posledni misto kde se da Zazrak koupit? On je tyden na trhu, ale CP nic, tak jsem vlezl do prvni trafiky vedle a tam ho samozrejme meli. Smutny.
  • Dinik
    Landauer: Ta přehnaná kritika už je trochu úsměvná:-) Je čas se toho chopit a ten skvělý český comics konečně stvořit. Matracman, který nás bude oblažovat v Pevnosti podle preview stránky vypadá dost tragicky a trapně. Rád se ale nechám vyvést z omylu.
  • baatcha
    Landauer: Zase trochu prr, Dane. Já pár čísel vynechal a Sanitku jsem si koupil, jen abych viděl, jak se projekt Zázrak vyvíjí. A není to úplně špatné. Jasně, napsané je to pořád děsně, autor neumí atmosféru, Petr Kopl míchá asi deset výtvarných stylů v jednom obrázku a hlavní hrdina (už standardně) vypadá pokaždé jinak (ze středoškoláka se stal ulíznutý fotomodel). Ale než jsem komiks přečetl, prošel jsem si jen to výtvarno - a Petrovi se občas povede parádní kousek! Vtípek se želé v nemocnici, Zázrak hellboyovsky kouzlící se světlem, a hlavně poslední stránka. Temnější ráz tomu fakt prospěl (i v tom smyslu, že Petr může udělal půl stránky černé a nemusí se tak snažit o realismus, když se mu všecko koupe ve stínech, a kreslení mu tím pádem jde rychleji). Navíc celkové rozvržení stránek je velmi dobře komponované. Petr umí být elegantní, když chce. Čili: dokud jsem jen procházel obrázky, bylo to super. Když jsem se začetl, bylo to o dost horší. Určitě to není výtvarná stránka věci, kvůli čemu se recenze na Zázraka pořád brodí bahnem hutné kritiky. Opět jsem měl při čtení tendence, vysvětlovat v duchu autorovi, co dělá blbě...
  • Landauer
    Je to vtipný, fakt se vyplatí počkat si na pozdější reakce. Reakce od lidí mimo Petrův universe. Napřed totiž chodí megaturbochvály a pak konečně objektivní názory. Černá sanitka je super námět, ale... jestliže scénáře jsou na úrovni Silver Age... mudafakšit... Ne, fakt to nejde ošulit počítačovými efekty... Co tak na to koukám na stránku připadá 20% obšleh, 50% kompovejch efektů, 10% kompovejch SFX a zbytek snad původní kresby. Kuáááá, já už do řiti chci taky nějakou kvalitu! Kdy se jí dočkám? Je to tu jen obšlehávání, vykrádání, kopírování, honění ega (Jirka Král)... Chci do řiti už normální českej komiks! Neobšlehující, neartovej, nemasturbující... Kdy to bude?
  • Doppelganger
    není to čím dál lepší, je to pořád stejně špatné, jenom už jsme si zvykli.

    styl a kvalita kresby se mění panel od panelu a silně pochybuji, že to je tvůrčí záměr.

    scénář je na stejném levelu jako scénáře ze Silver Age, na které zdejší uživatelé hromadně plivou při hodnocení UKK, s tím rozdílem, že tenkrát to byl standard, který se už dávno posunul někam úplně jinam.
  • Dachsy
    Výborný díl! Zázrak je čím dál lepší, nikdy bych nevěřil, že mě tak chytne a že bude tak kvalitní. České reálie bych dřív nepovažoval za komiksově zpracovatelné. Vážně super!
  • Dinik
    Zatím nejlepší díl, temný tón tomu prospěl.
  • Gustik5
    Kresebně zatím asi nejlepší díl. Byť to není dokonalé, tak některé panely a dvojstránky stály za to. Temnější tón vyprávění a zajímavý nový záporák zrovna tak. Pokud se to bude dál ubírat tímto směrem, bude to super. S kresbu Petra Kopla dlouhodobě problém nemám a tady se mi zdá, že se viditelně posouvá kupředu... Jsem (vlastně už od CRWECONU) velmi zvědav jak se v dalším díle tvůrci poperou s Pérákem... :)
  • kaylin
    Za mě je osmý díl zatím nejlepší, protože jsem rád, že se "Zázrak" posouvá kupředu, a to nejen dějem, ale i kvalitou zpracování. Snad jen kdyby měl Petr na kresbu ještě trochu více času. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1216-dechberouci-zazrak-8-prijizdi.html
16241351
  • Zack
    Černá sanitka je oficiální název, tak jak nám přišel v tiskové zprávě.
  • PrímaMost
    BTW: Nešel by upravit v záhlaví název čísla správně na: "Přijíždí Černá sanitka!" ?
  • cyboy
    cyboy mecenáš24.7.2016 19:35Dechberoucí Zázrak #08: Černá sanitka
    Doppelganger: Tak si pojdme rozebrat co jsi myslel timhle vyrokem:
    "scénář je na stejném levelu jako scénáře ze Silver Age, na které zdejší uživatelé hromadně plivou při hodnocení UKK, s tím rozdílem, že tenkrát to byl standard..."
    Pouzivas spojeni "zdejsi uzivatele", cimz vyjadrujes svuj postoj, ze ty k nim nepatris. Pokud pouziju tvoji terminologii, tak pokud na ne "neplives" tak se ti libi a s hodnocenim "zdejsich uzivatelu" nesouhlasis (proc ne, mas na to pravo). Takze promin, ze jsem tvuj postoj "libi" pretavil do sveho vyroku "skvely", ktery ma predevsim sarkasticky nadech.
    Mozna jsi svym prispevkem chtel vyjadrit neco jineho, ale pak bys mel zapracovat na svych writing skills, diky. :)
  • Doppelganger
    cyboy: nevím, jestli to s těmi Marvelovkami byla reakce na mě, nebo na Landauera, nicméně z nás tří jsi ty tím jediným, kdo ve vztahu ke starým marvelovkám použil tvrzení "standard = skvělý". Takže místo posmívání se se "super argumentem" radši zapracuj na svých reading skills, díky. :)
  • Landauer
    Hulik: Protože se mi nechce? Proč ho nenakreslíš ty? Co je tohle za otázku? Proč František Fuka nenatočí lepšího Batmana vs. Supermana? Proč všichni diváci a čtenáři, kterým se něco nelíbí, nenatočí, nenapíšou, nenakreslí něco lepšího? Hlavně by mě zajímalo, jaký by byly reakce, kdyby Zázrak nebyl komiks vzniknuvší v našem českým rybníčku, ale byl to import třeba z Polska od někoho, koho vůbec nikdo nezná. Myslím, že to plácání po hřbetě by už nebylo tak intenzivní. /// baatcha: Máš pravdu a už jsem to i psal a říkal: Zázrak není úplnej šit a Petr má rozhodně cit pro timing gagu. Myslím, že svými úpravami v textu dost zachraňuje původní mizernej scénář. To, že má Petr dost rozkolísaný výtvarno (jednou nakreslí člověka, co vypadá jako člověk, jindy má místo anatomie zmuchlanej hadr) připisuju na vrub občasných obšlehů. Ale čert to vem. Nicméně Zázrak prostě není zázrak a když ho srovnám s celkovou produkcí komiksů u nás, je zajímavý, jak třeba k zahraničním komiksům jsou zdejší hodnotitelé daleko přísnější (třeba starý marvelovky, kterým se Zázrak scenáristicky dost blíží, jenže ty marvelovky jsou prostě starý, kdežto Zázrak je současnej), zatímco kapříka z našeho rybníka poplácávají, i když je nedoživený... hlavně že je náš. /// Dinik: No to si piš, že se necháš vyvést z omylu! To budeš koukat na Matracmana! Přečteš si první epizodu a hned si řekneš: Bože! Tak jsem se mýlil!! Musím změnit postoj a názor, jinak to nejde!! To je tak boží komiks!!! Uh! Ech! Ach! Pak rituálně spálíš všechny Zázraky a Marvely a Muriely a anděly a vydáš se skákat po nocích po střechách v matraci. Jak už to tak bývá.
  • Gustik5
    To Hulik: Jako by se stalo...
  • smtxx
    Landauer : uplně s tebou souhlasím
  • Hulik
    Landauer:Proč ten normální komiks teda nenakreslíš?Nebyl by to líp investovaný čas,než hledání chyb u ostatních:-)?
Četl/a (78)
2scha, akrijus, Alfred, Alikkk, Babany, Blackhand47XD, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, Faix, Filip123, Fr3d_K, Glumal, Goldfinch, Gustik5, Hanussen, hellblazer, Infarkt, japes, Jay-jay, jh666, jindroush, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Koci, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lobok257, Lookass33, Mamut12, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, misa, Mleako, namdnas, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, rewkon, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, seneke, Shin, spekktrum, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tommar, trudoš, tukak, vita, Zdendy, zlejzmrd
(167)
2scha, akrijus, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Babany, batoo, bd71, BeeSee, Benji, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, filemon, Filip123, Flash, Fox01, Fr3d_K, gezic, Glumal, Goldfinch, goldschmidchen, Gustik5, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hulik, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, invape, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, jindroush, KadetJaina, kallenved, kamil, kaylin, Kazumaki, KdG, Kitykatyn, Koci, komik.sx, komiksák007, kucik, lacoste, Laik, Lenny, Libbi, Lijem24, Lobok257, Lookass33, lopik, Lumirius, Mamut12, Matio, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikina, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monty.cl, MP, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, Norri, nx, o2t2, OwerLord, pavel, pechna, PeNNy, petad, petrSF, petrsimcik, Poseidon06061978, Poseidon1978, PrímaMost, pusta, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Rety, rewkon, Ricarderon, robert.hladil, Rowan, Roxigor, Sagikkun, saja, seneke, Shin, SHORTY, Skot, sleepless, spekktrum, Stara.kryta, suchosch, T3ss, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tialster, Tominos, Tommar, tomned, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, vallyslayer, Viking, vita, vlkodlak, vranakx, willis, xai, xintax, Zajo original, Zdendy, zdoog, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (4)
absolute.000, Azbest, Maty48, onfr300