Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Superpadoušský hádankář Riddler způsobil výpadek proudu, zhasl všechna světla v Gothamu a je jen otázkou času, než se pod rouškou nekončící tmy rozhodnou jednat i další kriminální živly. Batman a Jim Gordon jsou okolnostmi přinuceni spolupracovat, aby Gotham zachránili nejen před Riddlerovými zvrácenými hříčkami, ale i před mnohem nenápadnějším, avšak stejně smrtícím nepřítelem - mužem přezdívaným Doktor Smrt.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #25-27 (listopad 2013 - leden 2014), #29-33 (březen 2014 - červenec 2014)

Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Andy Clarke
Ink
Danny Miki
Barvy
Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Danny Miki, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Boris Hokr
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-381-2 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
890 g
Stran
256
Náklad
500ks
Cena
799 Kč
Originál
Batman #05: Zero Year - Dark City (DC Comics, 2014)
Varianty
Batman #05: Rok nula - Temné město (paperback) (2016)
Batman #05: Rok nula - Temné město (pevná vazba) (2016)
  • mAGiic
    Předchozí book Tajné město je takový warm-up pro Temné město, které je v podstatě od začátku adrenalinovým soubojem mezi Riddlerem a Batmanem. V sázce není nic většího než Gotham. Jelikož jde o příběh z počátků Batmana v Gothhamu, čtenář vidí vývoj vztahu mezi Batmanem a komisařem Gordonem, který se od minulého booku výrazně změní a jejich spolupráce postaví základy jejich budoucí důvěře a přátelství. Riddlera jsem vždy měl spíš za týpka s pouťovými triky (něco jako Mysterio u Marvelu), ale Snyder z něho udělal brutálního šílence s pořádně ujetou motivací pro své činy. Ze série Batman NEW 52 nejtlustší book a za mně nejlepší kniha od Sovího tribunálu. 5*
  • Norri
    Pro Temné město platí to samé, co pro Tajné město. Však je to taky pokračování jednoho příběhu. Je to temný příběh vyprávěný v neonových barvách a to mě hrozně baví. I zde jsou zakomponované ikonické scény a obrazy do nového příběhu a tím jim Snyder skládá svým způsobem poctu. Líbí se mi, jak Snyder ty klasické scény rozšiřuje a rozvíjí. Z odchodu z kina a vraždy Wayneových udělal Snyder příběh celého dne a události z toho dne poté používá ve vyprávění ze “současnosti”. To mi připadá úžasné. Ale abych jenom nechválil, tak musím konstatovat, že se tento epický příběh Roku nula místy dost vlekl. Co se týká kresby, tak ta je prostě úžasná a postapo Gotham se mi hrozně líbil.
  • Palebras
    Tak na rozdíl od Tajného Města, kde jsem hodnotil za 4, zde Snyder zase šlape brutálně na plyn a přináší Temné Město s pořádně nařáchlým Riddlerem a zdecimovaným Gothamem, kde rozehrává šílenou partii mezi místními padouchy a Temným rytířem. Snyder jede od začátku až do konce ve zběsilém tempu a čtenáře nenechá vydechnout až do posledního listu. Musím říct, že se mi hodně líbil Doktor Smrt, který působil přímo hrůzostrašně. I sám Riddler dokazuje, že patří mezi elitu Gothamských šílenců a jde vidět, že si pustošení a zabíjení vyloženě užívá. Jedná se až o filmovou jízdu, kterou si určitě zaručeně užije každý správný fanda Batmana.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš18.8.2019 15:24Batman #05: Rok nula - Temné město (paperback)
    Najlepší Batman od Snydera! Páčilo sa mi to ešte viac ako Soví tribunál a je to pre mňa dosť veľké prekvapenie, lebo predošlé Sovie mesto, Smrt rodiny a Tajné mesto ma nebavili a myslel som si, že sa to už nezlepší. Temné mesto však ponúka dobre vymyslený príbeh v ktorom vystupujú konečne len dvaja kvalitní záporáci (hlavne Dr. Smrť potešil) a nie polovica Arkhamu. Až na pár posledných strán kreslí celý príbeh skvelý Greg Capullo a tak som sa nemusel pozerať na nejaké nevydarené čmáranice slabších kresličov. Akcie je dostatok, Netopier dostane poriadne zabrať a konečne nemá okolo seba v akcii ďalších 10 smiešnych teen sidekickov! Po dlhom čase fakt dobrý Batman.
  • Spacecore
    Pořád mám u tohoto Batmana pocit jako když koukám na áčkovej blockbuster. A to je dobře,filmová atmosféra duchu této série prospívá. Užil jsem si i tuto knihu, jenom mi možná trochu vadí až příliš velká techničnost. Jasně, Batman se o ní opíral vždy a patří k němu, ale já na to nejsem a tak při čtení většinou vypínám a pak moc nevím o co jde. Zatímco Snyder se v tom vyžívá. Jinak bomba.
  • kotouczech
    Docela zajímavej origin. Oceňuju odkazy a nápady. Jako fialový rukavice.
  • Draco nobilis
    Tenhle Báťa je docela zbrklej rapl... A má mnohem méně empatie než jiní Báťové. Tady v téhle sérii se žádné léčení šílenců za peníze Waynovy nadace konat nebude... Přitom by to chlapec měl znát a chápat sám nejlíp. Sobeček.
  • JohnyG
    Postapo Batman zněl jako hotovej sen, ale výsledek mě trochu zklamal. Barvy jako po požití LSD, jen na málo stránkách není batman růžovo-fialový s tyrkysovým pozadím. A z města bez proudu šlo teda určitě vytřískat víc atmosféry, tím spíš u postavy Batmana, která k temným vyprávěním rozhodně sedí. Doktor Smrt je nechuťák a Riddler zase mazanej zmetek, ale pořád to byl ohledně zábavy takovej průměr, kterej bych si asi znovu přečíst nechtěl.
  • sedw
    Jak se mi předchozí díl líbil, tak tento ho překonává ve všech směrech. Originální pojetí Batmanova světa (v druhé polovině), v první pak záporák, jehož vizuál mě ještě teď děsí ve snech. :-) Opravdu parádní zakončení roku nula a jeden z nejlepších Batmanů vůbec.
  • 3DD!3
    Skvělé finále Batmanova původu ve světě NEW 52. Hádankář je sice spíš jen nesympatický zmrd, ale stejně Baťovi pořádně zatopí. Vizuál je neuvěřitelný, tyhle apokalyptické jednohubky můžu vždycky.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:39Batman #05: Rok nula - Temné město (paperback)
    Tak tohle už je jízda! Ono kdyby se vydal Rok nula dohromady, tak dám rovnou 5 z 5, ale jelikož je to rozdělené, tak teprve až druhá část je to pravé ořechové. Pomalý rozjezd plus doprovodné příběhy super, ale rozuzlení a postupné odhalování zákulisí Roku nula je to, co mě dostalo. Tato kniha je prostě epická a naprosto jasně definuje Bruce Wayne coby Batman v New 52. Super jízda!
  • Fry
    Batman #05: Rok nula - Temné město - Vrcholný příběh Batmanova zrodu z New 52 ... Udeřila superbouře, v ulicích zabíjí Dokrot Smrt, Riddler pomalu přebírá veškerou kontrolu nad městem a Batman prohrává na plné čáře. Autorům se během pouhých pár sešitů podařilo kompletně zničit Gotham a do toho ještě vymysleli jednu z nejlepších verzí Batmanova zrodu, jakou jsem měl tu možnost číst. Opravdu jsem velmi nadšený, Capullova kresba má takový ten svěží feeling a scénář je naprosto excelentní, tak co víc si ještě přát ... Za mě 5*!
  • puolpm
    Tento príspevok k Batmanovmu originu mi tak úplne nesadol, Snyder si toho naložil na plecia až príliš. Je to síce epický príbeh v post-apo Gothame, ale vyznenie niektorých postáv (hlaven Riddlera) mi príde minimálne zvláštne. Prečítal som si aj doplnky v Batman: Zero Year, tie ale k základnému príbehu nič zásadné nepridávajú. Tak 7/10, stále sa jedná o veľmi zaujímavé „čtivo“, len očakávania od dua Snyder/Capullo sú vždy veľké.
  • Gustik5
    Jakkoli se tento alternativní výlet do minulosti velkého Detektiva může zdát dějovou odbočkou, funguje natolik dobře, že to vlastně nevadí. Nový pohled na Batmana ruku v ruce s atmosférickou podobou post-apokalyptického Gothamu doplňuje výborně napsaný příběh, který sice používá zažité a v souvislosti s Batmanem často užívané známé ingredience, nicméně činí tak v chutných a neotřelých kombinacích. Někdy se nebojí být až znepokojivě drsný (zejména v případě Jima Gordona) a jít v souladu s jedním ze záporáků, takřka až na kost. Scott Snyder opět dokazuje, že jeho pojetí Batmana patří dlouhodobě k těm vůbec nejlepším a i když se jedná o příběh v rámci řady slabší, stále je to těžký nadprůměr, který by si žádný příznivec netopýřího strážce Gothamu neměl nechat ujít. V kombinaci s tradičně výbornou kresbou výtvarníka Grega Capulla pak už není co řešit… Potěší i drobné odkazy na jiná, starší díla (kupříkladu fialová barva Batmanových rukavic, jak je nosil v klasických komiksech zlatého věku, je geniálním pomrknutím na čtenáře). Tohle je zkrátka radost číst a prožívat. Více zde: http://nafilmu.cz/2017/06/komiks-batman-rok-nula-temne-mesto-2016-gotham-zahaleny-otaznikem/
  • Fimi
    já jsem teda naprosto spokojenej, Riddler je muj oblíbenej Bat padouch a nelituju ani jedné koruny...Snyder je opravdu pan scénárista, celá ta jeho serie mě fakt baví...parádní
  • Luigim
    Mnohem lepší než předchozí kniha. Děj, napětí a skvělá kresba. Scénář se mi líbil moc. Snyder holt umí!!!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2016 16:31Batman #05: Rok nula - Temné město (pevná vazba)
    Na Snyderovi oceňuji, že se drží velmi pěkně dějové linky, nepřeplácává komiks postavami, zbytečnými bitkami, dějovými OMG twisty; zároveň drží napětí a tempo, je v rámci žánru relativně "realistický". Když zrovna zlobí a dělá pletichy Riddler, tak je to komiks o něm (možná nějaký ten sidekick k tomu) a nemusí se k tomu ochomýtat za jiných okolností celé pravidelné osazenstvo Arkhamu. Jen teda tý Julie je mi líto.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.8.2016 16:31Batman #05: Rok nula - Temné město (paperback)
    Na Snyderovi oceňuji, že se drží velmi pěkně dějové linky, nepřeplácává komiks postavami, zbytečnými bitkami, dějovými OMG twisty; zároveň drží napětí a tempo, je v rámci žánru relativně "realistický". Když zrovna zlobí a dělá pletichy Riddler, tak je to komiks o něm (možná nějaký ten sidekick k tomu) a nemusí se k tomu ochomýtat za jiných okolností celé pravidelné osazenstvo Arkhamu. Jen teda tý Julie je mi líto.

    Celkový dojem: 70%
  • kaylin
    Za mě 70 %, která jsou pořád dobrá, ale ve srovnání s předchozími knihami série je to propad. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/07/1225-batman-rok-nula-temne-mesto-70.html
  • jh666
    Ať si říká, kdo chce, co che, Snyderův Batman je skvělý (sice ne tak jako třeba ty knihy od Loeba, co u nás vyšli, ale stejně), a Dokončení Roku nula na tom nic nemění. Co na tom, že je to barevnější a míň při zemi, než je u Batmana zvykem. I přes množství textu je to čtivé, nenudí tu a má to parádní kresbu. 90 %
  • choze
    O tři knihy později je nad slunce jasné, že nabouchaný Soví tribunál/Soví město, kvůli kterému dávám téhle sérii zas a znova šanci, byla chyba v batmanovském matrixu, která se zřejmě nebude opakovat. Ne, že by Snyder neměl nápady (Gordonova vzpomínka na psí zápasy podle mě dokonce překonává Millera), ale neumí z nich poskládat působivý celek a někdy je vyloženě zahazuje (postapo Gotham nebo gothamské katakomby se daly využít podstatně líp, viz. epická scéna z bludiště v Sovím tribunálu) nebo jen čeří vodu rádobyefektními cliffhangery (Luciusův útok injekční stříkačkou, Bruce namíří pistoli na Gordona). No, aspoň se tu nedočkáme tradičního defilé poloviny Batmanových záporáků ani jeho otravné omladiny, byť nový záporák nezaujme a ta snaha po miliontéprvní nějak zajímavě ztvárnit smrt Bruceových rodičů je úsměvná. A Riddlerovi bych ten arogantní úsměv z xichtu nejradši sundal pěstí sám. Parádní obálky, bonusový kraťas o ničem.
  • Lenny
    Takhle má vypadat moderní superhrdinskej komiks + Snyder konečně nezbabral závěr
    http://www.youtube.com/watch?v=TQrvXe6dYY8
  • Lenny
    Takhle má vypadat moderní superhrdinskej komiks + Snyder konečně nezbabral závěr
    http://www.youtube.com/watch?v=TQrvXe6dYY8
  • cyboy
    Tohle me prekvapilo. Minuly dil, kdy se Snyder rozhodl Batmana restartovat ve me zanechal smisene dojmy a rikal jsem si, ze se vycerpal a tak mu ani nic jineho nezbylo. Sice ten navrat na zacatek porad uplne nechapu, ale musim uznat ze tato kniha se da zaradit mezi ty nejlepsi batmanovske pribehy. Je to silne konverzacni a dejove kosate a Hadankar ma zase jednou prostor ukazat ze neni jen pitomecek v zelenem co ma odlehcit atmosferu.
    Jak jsem se po predchozim dilu obaval dalsiho, tak po tomhle dalsi dil opet touzebne vyhlizim.
    80%
48661211
Četl/a (50)
2Hitman3, Ash Pointak, binnmode, borknagar1, calvin10, ConanVJ, crewni.konzerva, Devlin2, Doctor_Sk, Draco nobilis, Fox01, Fry, Georgíno J., Giskard, invape, jindroush, JohnyG, Joshua_T, kallenved, Kaluž, Khagrael, Kil-Khal, Killingjoke, Lachvos, Light, LookAss, luky.kuky10, mAGiic, malylada, mart.in, MP, Noci, Norri, Paldini, pechna, Petrisko911 , radimisko, raenius, rafannn1, rockyt, RudyRod, sedw, Sir_Pete, tacmud, the.kasztan, Tommar, trudoš, utresyby, Vojtěch 393, Walome
(93)
123peta, 2Hitman3, asgardpepa, Ash Pointak, Azbest, Batman, bboorreekk, binnmode, blackJag, Blair, Borg3po, borknagar1, bronxik, buscheer, calvin10, ConanVJ, Corteg, Deckard, doophy, Draco nobilis, dvoracekpetr1, filemon, Filip123, firesnake, Fox01, Fry, Georgíno J., Hades, Hebled, hypermlok, invape, jakub186, jjjirik, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kubanec13, kucik, Lachvos, Lenny, Lojza, LookAss, luky.kuky10, maara, mAGiic, Majinek, malylada, markic, mart.in, Marthy76, Matejrychly89, Maty48, merhyx, MIKER65, mimo_provoz, mirec, mirror, Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, MP, Murphy722, Nightmare, Noci, Norri, nx, Paldini, pavel, pechna, Petrisko911 , Poseidon1978, raenius, rafannn1, rockyt, Rowan, RudyRod, sedw, Sir_Pete, Skot, sleepless, Tabasco, tacmud, terrordemon, Tialster, Tommar, trudoš, tulipstros, utresyby, Vojtěch 393, vteco, Wiruss, xintax, Zajo original
Chce (12)
-spacilost-, arnecht, husakpetr93, Kryysa1892, ma_fecko, Miriyak, pxashes, RaptoR, Sole, tomastrejbal, xai, xxaannddeerr
Nabízí (3)
Fox01, nx, www.foxbazar.cz