Trhlina - kosmická porucha mezi vesmíry - se opět otevřela a vypustila hrůzy horší než kdy předtím. Z vesmíru známého jako rakoversum se řítí Lord Mar-Vell a jeho démonické nehynoucí jednotky odhodlané zotročit všechny, na které narazí. Strážci galaxie čelící nepředstavitelné přesile uvedou do chodu zoufalý plán, jenž je přinutí spojit síly s největším padouchem vesmíru - s nikým jiným než do smrti zamilovaným šíleným titánem Thanosem!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 91. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity sérií The Thanos Imperative #1-5, Guardians of the Galaxy #25, The Thanos Imperative: Ignition


Scénář
Daniel Abnett, Andy Lanning
Art
Miguel Sepulveda, Brad Walker
Barvy
Jay David Ramos
Lettering
KEPLER Sl
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
717 g
Stran
208
Cena
249 Kč
Originál
The Thanos Imperative (Marvel)
  • ludek.n
    „…jestli k tobě přijde smrt a nebude tě chtít pustit… nezapomeň se jí pořádně vyřvat do ksichtu!“ Následkem Anihilační války je vesmír v oslabeném stavu a rozevírající se Trhlina mezi dimenzemi propouští věci, které by v normálním světě neměly existovat. Vše, co má ruce a nohy se staví na obranu křehké hranice. Dan Abnett a Andy Lanning stvořili příběh, který je tak bombastický, že ho nejspíš vůbec nepochopíte. Bez znalosti série Strážci galaxie, a příběhů Anihilace, Dobytí a Válka králů, snad ani nemá cenu se do čtení nezbytného Thanose pouštět. Já se v tom potácel jak slepý slon v porcelánu. Ještě u žádného komiksového vyprávění jsem nebyl tak dokonale ztracený a mimo veškeré dění, jako v tomto případě. Zmatení postav, událostí, motivací, pohnutek, dokonce celých vesmírů. Kdo byl s kým a proti komu, kdo stál na straně dobra a kdo se upsal zlu, kdo se o co snažil, za čím šel… a co je probůh špatného na slovíčku „zatraceně“, že ho v tomhle komiksu nahradili patvarem „zakrápeně“? Miguel Sepulveda a Brad Walker na pozici kreslířů odvádějí „zakrápeně“ dobrou práci a některé jejich scény doslova berou dech. Jenže… k vynikajícímu prožitku to nestačí, když nechápete, co vlastně chtějí říct. Pročíst se až do finále byl sisyfovský úkol bez jakéhokoli odškodnění.
  • Blackhand47XD
    Thanos je tentokrát za hrdinu, který musí vesmír zachránit před nesmrtelností z Rakoversa. Fajn sci-fi příběh v pěkné kresbě, který člověka jenom potěší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 11:19Ultimátní komiksový komplet #068: Thanos Nezbytný
    Slušná a poctivá space opera. Strážce galaxie moc nemusím, ale tady jsou docela fajn a baví mě. Zase máme koncept překračující běžné příběhové linie a je to vše pojímající epický příběh. Proč ne, když to má hlavu a patu a otočení náhledu na Thanose vítám jako příjemnou změnu vůči předchozímu nepřátelství k Thanosovi. Captain Marvel je zde příjemně zlý a je i tak hezky nakreslený. Ne, opravdu, tohle mě fakt pobavilo. Příjemné počtení, krásná kresba a má to i určitý přesah.
  • karl173
    Tuto knihu si buď užijete na plno od začátku do konce a nebo se v ní budete nějakou dobu ztrácet. A není se čemu divit ve všech těch různých vesmírech, množství událostí, informací a postav. Tohle mega vesmírné sousto jde zkrátka těžko strávit i těm co svět Marvelu znají velmi dobře. Já patřím k těm co ho teprve poznávají a vzhledem k tomu že jsem se spousty událostí stále ještě nesetkal, má tenhle komiks zpočátku zkrátka moc informací, s kterými jsem nedokázal plnohodnotně pracovat. Naštěstí díky tomu že se vše v Marvelu neřeší nikdy jen jednou, tak jsem mohl po čase pochopit o co tu jde a mohl jsem si začít užívat víc než bombasticky nakreslený vybuchující vesmír. Po té co se navíc do příběhu naplno zařadil Thanos, tak jsem si to začal užívat čím dál víc. Tato postava je dobře napsaná a přestože je to záporák tak má mé sympatie. Je to něco jako Darth Vader Marvelu. Záporák který si vždy najde své obdivovatele. A já se tomu ani nedivím. Abych to tedy shrnul. Po scénaristické stránce byl pro mě komiks ze začátku trochu složitým čtením, ale pak se to naštěstí přehouplo v povedený příběh s velmi silnými momenty. Co mi trochu mrzí ale bylo, že některé postavy občas zcela zmizeli. Třeba vůbec netuším kam zmizel Groot....Vzhledem že je tu takové množství postav, se to dá ale pochopit. Kresba byla pro mě téměř bez chyby. Vše bylo přehledné a skoro na každé straně jsem se mohl vyloženě kochat. Za mě 80 %
  • autokineton
    Totální nuda, chudák Lovecraft.... tak to ne, myslel jsem, že při čtení zdechnu...přesně ten Marvel, ze kterýho se mi otvírá kudla v kapse :-) Trochu to zachránila kresba, takže 40%
  • Norri
    Neorientuju se dobře ve všech marvelovských kosmických postavách a tady byly asi všechny. Z toho důvodu jsem měl pocit určité přeplácanosti a lehce jsem se ztrácel. Ale celé je to zatraceně epické a kulervoucí. Je to z toho cítit jistá osudovost. A ta kresba...ta úžasná kresba! Už jenom kvůli té kresbě se to vyplatí koupit a přečíst. Mám ale jednu poznámku k překladu - slovo zakrápeně se fakt nepovedlo. Vždyť to slovo nezná ani google! A přitom má čeština tolik krásných a libozvučných nadávek...
  • Paldini
    Vůbec nejhorší UKK. Ze začátku to vůbec nedává smysl. Postavy vybublávají nesmyslné repliky. Něco jsem musel číst několikrát za sebou a stejně jsem smysl nepochopil i při maximálním soustředění na psaný text. Úplně mě to znechucovalo a dočetl jsem jen se sebezapřením. A hlavní záporák je úplný debil, který skočí na nejlevnější trik. Fakt jsem čekal, že přesně tak bude zlikvidován.
  • luky.kuky10
    A ještě jsem zapomněl dodat "zakrápeně"!!! Schválně někdo spočítejte, kolikrát tam tahle otravná hláška padne.
  • luky.kuky10
    Gulas mam rad na taliri, ne v knizce, a tohle bylo jak kdyby to uvaril Jirka Babica. V deji se vubec neda vyznat a uprimne mi ani moc nedaval smysl. Ac jsem hledal pointu a neco, co by mi mel pribeh dat, nic moc jsem nenasel. Tesil jsem se na strazce galaxie a Thanose, kazdopadne je tady tolik postav (pro me mene znamych), az mi to vadilo. Holt nekdy mene je vice. Druha vec je kresba, ktera mi hlavne na zacatku knihy prisla zmatena diky netypickemu poskladani panelu. Celkove mi kresba, i kdyz byla mainstreamova a tu ja rad, moc "nechutnala". U modernejsiho komiksu od Marvelu, ktery vysel v cestine se mi uz dlouho nestalo, ze bych ho ani nechtel docist.
  • S4TW
    Thanos, nejhustější postava Marvelu, Guardians of the Galaxy, asi nejlepší tým Marvelu, už to by mi stačilo k velkému štěstí. Když se k tomu připočte originální zápletka, inspirace Lovecraftem, tudíž trochu hororový nádech, excelentní kresba, výborně napsané postavy a originální závěr, tak není o čem. Je pravdou, že se někdo může v příběhu trochu ztrácet, ale tak kde jsme? Tak si to dohledám, zjistím, dočtu, proboha. Já osobně jsem si teda moc nepřišel, že bych se nějak výrazně ztrácel... Co mě opravdu hodně dostalo, byla kresba. Krásná, scenérická kresba, úžasné barvy, dech beroucí dvoj a jednostrany a efektně zpracované bitevní vřavy. Knihou bych si mohl jen ta listovat a kochat se uměleckým zpracováním. Ovšem ani příběh nezaostává, svižný, odsýpá, originální a s relativně překvapivým závěrem a několika zajímavými zvraty. Navíc se tu objevují méně obvyklé marvelovské postavy, ale o to je to celé zajímavější. Jsem fakt nadšený a tahle space opera mi hodně sedla. Jediné, co mi vadilo, bylo neustálé představování postav, jak kdybychom byli někde v 60.-70. letech, ale naštěstí jen jménem u postavy.
  • MisaSutcliff
    Pro mě celkem zklamání. Mít lepší znalost univerza Strážců Galaxie, byla bych asi více nadšená, ale takhle je pro mě výsledek nepřehledný kosmický maglajz. Ve finále jsem to dočetla hlavně kvůli Rakoversu, protože Cthulhu.
  • Kabukiman
    Velkolepej blázinec. Na tenhle komiks jsem se docela dost těšil. Thanose mám celkem rád a guardians of the galaxy je fajn film, takže jsem se těšil na tuhle partu v komiksu. Jenže jsem tak nějak většinu komiksu netušil o čem to je, co se děje, kdo je kdo, proč, nač, zač.... Nešvarem oldskůlovejch komiksů je ukecanost a naivita, nešvarem novejch komiksů je prostě chaos jak prase. Jako by každej tvůrce chtěl napsat ten nejvelkolepější komiksovej střet všech superhrdinů a superzáporáků. Musí to bejt hodně hodně mega hustý až nejhustější. Možná kdybych četl anihilační válku, tak bych tušil o čem to je, ale i tak si myslim, že bych to dočetl se zamotanou hlavou jako když si zavážete oči, roztočíte se, pak si sundáte šátek z očí, upadnete a div se nepoblijete. Bud jsem tak blbej nebo starej nebo blbej a starej, ale já se poslední dobou vážně v novejch komiksech neorientuju. Svoji orientaci jsem si tak nějak ujasnil v pubertě, když jsem viděl na fotce kozy Samanthy Fox, ale orientace komiksovejch scenaristů je mi nejasná. Ne ta sexuální, ale dějová. Ale bylo to hezky kreslený. Každej obrázek jak kdyby chtěl skončit v galerii na zdi vedle Van Gogha. Jenže hezký obrázky to nezachráněj, když vás nudí udržovat pořád pozornost nad dějem a ani tak vám některé následující obrázky nedávají smysl a tak zase znova lovíte dějovou linku. Nakonec to tak špatný nebylo, ale ten zmatek byl tak velkej, že víc hvězd nedám.
  • Alfi
    Slabota. Zmätený príbeh V ktorom sa bojuje, bojuje, bojuje. Veľké množstvo superhrdinov sa mlátiť hlava nehlava, nerozoznávate kto je kto, aké majú motívy. Ďalších dielov ktorých ide o jednu veľkú bitku bez akéhokoľvek zmyslu.hlavne aby to bolo veľké a monumentálne. A aby sa na konci nezmenilo status quo.
  • kaylin
    Kdyby kniha "Ultimátní komiksový komplet 68: Thanos Nezbytný" vyšla v nějakém větším sborníku, kdyby nám tu vycházela celá série "Guardians of the Galaxy", tak mě to bude bavit o něco víc. Takhle ale zůstává u toho, že jsem z příběhu spíše zklamaný, do jisté míry i proto, že jsem se velkou část nechytal. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1204-ultimatni-komiksovy-komplet-68.html
  • Mleako
    Je to až trochu moc monstrózní a ze všech těch avatarů a entit mi chvílema šla hlava kolem, ale rozhodně je to jedna z těch lepších knih druhé řady. A přiznávám, že Anihilační válku jsem nečetl a cítil jsem, že mi místy chybí nějaký background, ale základní děj je srozumitelný i bez toho.


    Btw cyboyi, co se ti nezdá na lovecraftovský? Horor to moc není, s tím souhlasím, ale pocta Lovecraftovi je to veliká. Mnohoúhlí, cthonianst, Kthl, Nyerlathortech, Yot-Soter, pradávný symboly, kam se jen podíváš, to je všechno dost očividné. To univerzum stvořil on, tudíž nevidím důvod, proč to někdo nemůže označit za lovecraftovský:)
  • ConanVJ
    Podle mě hodně povedený komiks s pěknou kresbou a zajímavým příběhem. 90% :)
  • jh666
    Thanos nezbytný je podle mě jednou z nejlepších věcí ve druhé řadě UKK. Kombinace space opery a Loveroftovského hororu funguje lépe, než by člověk čekal. Kniha má skvělý spád a tempo, ale zároveň není nikde zkratkovitá. Autoři víc než dobře pracují s množstvím postav, i když některým se nedostane příliš prostoru, nikdo mi nepřišel zbytečným. Vše podtrhuje kresba, která je zvládnutá na výbornou a svou temnou atmosférou k příběhu sedí. 95 %
  • cyboy
    Pokud jste cetli Anihilacni valku, tak pro vas kniha bude urcite mnohem lepsim zazitkem. Takhle vytrzene z kontextu (ceskych prekladu) je to zmatene, hodne se odkazuje na to co neznate a u spousty postav se nechytate a nechapete jejich vazby. Kazdopadne je potreba rict ze zakladni myslenka je nosna a smysluplna a hlavne celkem originalni. Takze celkovy dojem je kladny. Kresba je misty opravdu pekna a misty pomerne zmatecna, cemuz napomaha obrovske mnozstvi postav z nichz nektere jsou si podobne.
    Rozhodne to lepsi co v UKK2 vyslo, nicmene zasadne chybi znalost predchozich udalosti. Ale jinak nas samozrejme Hachette krmi jen zasadnimi vecmi z Marvel univerza...
    70%

    P.S.: A uz zase tu mame moje oblibene privlastky - tentokrat lovecraftovsky. To ze tam vystupuji Mnohouhli, kteri mohou pripominat Lovecfraftovo dilo, jeste neznamena, ze to je lovecraftovske. Spis to ukazuje na zasadni nepochopeni jeho dila. Navic horor to vazne neni ani nahodou.
  • Azalin
    Tento způsob space opery zdá se mi poněkud zmatečný...
  • Fimi
    Konečně legendární Thanos Imperative, na tohle jsem se těšil, už to mám sice přečtené rok v aj, ale mít to doma, to je super. Plno postav, známé postavy z vesmíru a konečně Thanos a navíc po těch několika číslech starých příběhů s tunou nudných bublin konečně něco novějšího. Kresba se mi moc líbí i ta obálková, Guardians a Annihilation mám rád a i ty vedlejší postavy, já jsem spokojenej maximálně ale prostě na pět hvězd to není
103515132
Četl/a (115)
123peta, 2scha, Abbott, Alfred, Alikkk, autokineton, Blackhand47XD, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, Elnie, erik, Fox01, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, Jabba, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, LookAss, ludek.n, Lukis89, luky.kuky10, Magi621, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Mates17, matty87, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, Norri, ondra kenway, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, Pista, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, Sagikkun, sala, SekyCZ, Sick666, Sir_Pete, Spike, start05, terrordemon, Toi, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(248)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, Babany, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, Elnie, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Golem, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jabba, Jack043, JackOneil, James, james dixon, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, Lenny, Librarian, listr, LookAss, Lukis89, luky.kuky10, maara, Magi621, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, MisaSutcliff, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, opytz, PatrikTheMighty, paulmuaddib, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, radimisko, RadimNemec, Radkos, raenius, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, sala, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, SekyCZ, semi41, Sesta, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, start05, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Al0f0k, AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, CaptainL, deadpool, delsemela, FatMonster, Rickettsia, Smahy
Nabízí (2)
Masinfira, Tommar