Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Svobodné Mýty žijící ve všedním světě zasadily Nepříteli rozhodující úder, když v samotném srdci císařství zničily jednu z nejcennějších věcí, které měl, a zároveň tím připravily scénu na totální válku mezi světy. Zatímco si vládce Domoviny líže rány a shromažďuje své síly, obyvatelé Mýtova mají vzácnou příležitost užít si krátkého míru, který jim toto vítězství přineslo. Všichni však vědí, že je to pouze ticho před bouří – a že i samotný vítr si bude muset vybrat stranu, než bude po všem.

Obsahuje sešity série Fables #52-59 (srpen 2006 - březen 2007)

Scénář
Bill Willingham
Art
Michael Allred (Mike), Mark Buckingham, Gene Ha, Joshua Middleton, Inaki Miranda
Ink
Michael Allred (Mike), Mark Buckingham, Gene Ha, Steve Leialoha, Joshua Middleton, Inaki Miranda, Andrew Pepoy
Barvy
Laura Allred, Eva de la Cruz, Lee Loughridge, Joshua Middleton
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Boris Hokr
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-379-9 (CREW)
978-80-87044-93-3 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
510 g
Stran
200
Cena
499 Kč
Originál
Fables #09: Sons of Empire (Vertigo (DC Comics), 2007)
  • faster86
    faster8613.12.2021 00:15Mýty #09: Synové impéria
    imaginární válka se dvěma konci, podle toho kdo zrovna argumentuje je fajn, připomnělo mi to film Sherlock Holmes s Downey jr. Příběh o vlkovi, jeho otci a bratrech neurazil. Jinak se to pořád táhne v duchu příjemného průměru, který vás ale pořád butí číst dál. Všechna čest autorov, který má na starost hromadu postav a zatím je kočíruje výborně.
  • Spacecore
    Spacecore21.9.2019 04:03Mýty #09: Synové impéria
    Opět výtečné. Užívám si přípravy na válku možná víc než jí samotnou, až na ní dojde v kterékoli z možných podob, řekl bych.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.3.2019 12:35Mýty #09: Synové impéria
    S Mýty jsem si udělal chvíli pauzu a čekal kdy mě chytne chuť zase pokračovat. A když ta chuť konečně přišla, byl jsem zvědavý jak mě budou Mýty bavit. A musím říct, že hned po prvním sešitu si mě Mýty získali zpět a já si uvědomil, že tahle série se zkrátka skvěle čte i s pauzami. Zprvu tomu samozřejmě pomůže shrnutí kdo je kdo a co se stalo v předešlé knize, ale při čtení člověk také zjistí jak autor nikam nechvátá a příběh pozvolna a přirozeně posouvá. Těžko říct, jak by to na mě působilo bez té pauzy, ale teď jsem rozhodně spokojený. Jedná se totiž o další kvalitní díl Mýtů.
  • Fimi
    Fimi mecenáš6.10.2017 22:29Mýty #09: Synové impéria
    Tento díl výrazně ubral, ale potěšil mnoha věcma. Děj se připravuje na velkou bitvu, která se nevyhnutelné blíží a já s nadšením sahám po další knize. Tohle prostě nemůže nikdy nudit, i zdánlivě příběh volnější a bez akce a nějakého pořádného děje, prostě pořád baví s tím, že největší síla této serie, jsou jisto jistě dialogy. Severákovi vůbec nepřeju jeho roli, Vlk je drsnější a drsnější a Nepřítel opět boduje...dozvídáme se víc o nové postavě Jeníčka. Vánoční příběh byl super a příběhy dle otázek fanoušků velmi rozesmáli a potěšily, hlavně ten s Jackem Hornerem a jeho vzkazy :-D ...za mě výborné....
  • P.G.
    P.G. mecenáš11.9.2016 11:02Mýty #09: Synové impéria
    Po předchozím díle, který mě celkem zklamal, opět povedený díl. První příběh naznačuje, co by, kdyby... Uvidíme, jak se plány časem vyvinou - každopádně naznačený směr vypadá zajímavě. Krátké epizody sloužící jako prostřihy jsou z mého pohledu trochu nevyvážené, upoutal mě jen ten s Locikou. Vánoční příběh je výborný, zejména jeho závěr. A to samé se dá říct i o posledním příběhu. Otázky a odpovědi na konci knihy mi přišly už jako zbytečné natahování - graficky se jedená o zajímavý nápad, takovéto mikropříběhy by mohly sloužit jako prostříhy mezi hlavními příběhy, ale takto na konci to opravdu působí jako vycpávka. Co se týká grafické stránky, tak kompozice panelů doplněná podélnými pruhy na okraji stránek k "pohádkovému" komiksu sedí mnohem více, než klasický styl (bez pruhů nebo dokonce bez panelů, jak tomu bylo v některých předchozích knihách). Buckinghamova kresba je fantastická, příběhy od jiných kreslířů jsou fajn a v celkovém podání knihy nepůsobí nijak rušivě.
  • sedw
    sedw5.9.2016 23:39Mýty #09: Synové impéria
    Další z excelentních dílů. První dlouhý příběh byl naprosto parádní a ukazuje, že se ještě určitě máme na co těšit. Druhý byl mírně komornější, ale opět jsme zjistili něco o Wolfim, což je moje oblíbená postava. Pokud jde o krátké příběhy, všechny pobavily a rozhodně bych je neoznačil jako pouhou výplň. Speciální pak byl díl vánoční, který na první pohled vypadal pouze jako díl oddechový, ale dotkl se i hlavního děje a lze čekat zajímavé zvraty. Prostě super série a doufám, že zvěsti o úpadku kvality jsou přehnané,
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin15.8.2016 16:26Mýty #09: Synové impéria
    Tenhle díl se tváří zprvu velmi epicky a vykresluje nám obrysy potenciální obří války, načež se velmi záhy stane sledem spíše kratších epizodek, ale zatím mi to vůbec nevadí; svět Mýtů žeru a nadšeně čtenářsky prožívám. Občasná změna kreslíře je také osvěžující, i když jsem fandou té klasické - kompozice obrázků a rámečku s podélnými pruhy na kraji stránek je fakt super.

    Celkový dojem: 90%
  • Fry
    Fry admin28.7.2016 13:33Mýty #09: Synové impéria
    "Mýty #09: Synové impéria" - Naprosto perfektní !! Svět, který Willingham vybudoval, neztrácí dech ani když se vlastně v podstatě nic neděje. V 'Domovině' se sice koná schůze za účelem konečné otázky ohledně 'Mýtova', ale ve výsledku jde vlastně jen o druhé housle, které dominují tomuto příběhu. Jak už tady někdo psal, taky na mě udělal velký dojem 'Inkvizitor Jeníček', o kterém určitě neslyšíme naposledy. A zbytek knihy se nese v podstatě ještě ve více uklidněném duchu. Vánoční příběh potěší velké i malé, úspěšně na něj navazuje část se Severákem a poslední sešitek i velmi lehce pobavil. Perfektní práce ... Za mě 5*!
  • brkowycz
    brkowycz28.6.2016 09:06Mýty #09: Synové impéria
    Mýty přináší vždy nadprůměrnou zábavu. Vlastně jsem na ně ani tentokrát neměl tolik náladu, protože se v nich děj zase tak moc nehýbe. Spíše se řeší "co by kdyby", což se mi zase na druhou stranu líbilo, protože autor tímhle čtenáři velmi povedenně vysvětlil, že nastala v podstatě patová situace.
    I tentokrát musím vychválit způsob, jakým si Willingham hraje s postavami. Pohádkové bytosti, které známe jako kladné, jsou zde přirozeně vykreslené jako hajzlové (Lord Jeníček, inkvizitor, je jen jeden z pěkných příkladů), jindy zase původně zlé postavy příběhů jsou nyní vykreslené jako kladné... tedy ne "pohádkově" kladné, ale člověk jim fandí. Willingham mě hlavně chytl za srdce tím, že na dopisy od čtenářů, jako "Jak si vedou nová tři prasátka" odpovídá v posledním sešitě krátkými komiksovými příběhy, což mi přijde obzvláště hezká věc, kterou člověk může udělat pro fanoušky. Většina z nich má navíc i velmi hezkou pointu. Mýty jsou prostě příjemná série, která baví a která míchá všechny různé žánry.
  • Walome
    Walome mecenáš21.6.2016 20:06Mýty #09: Synové impéria
    Zase o něco slabší kousek, hlavně kvůli hypotetické dějové rovině. Hodně dobře fungují ty krátké příběhy, hlavně Loczika je super. Storka se Santou je taky silná a poslední dva sešity (tu natahovačku ke konci ani nepočítám) kreslil někdo jinej, což je vždycky plus. A Sněhurka je tu konečně pořádně sexy! Každopádně Mýty je pro mě série, u které se mi jedna kniha nelíbí vůbec a další moc, tahle byla spíš slabší.
  • kaylin
    kaylin17.6.2016 08:17Mýty #09: Synové impéria
    "Mýty" vás uhranou svou fantazií, ale i svým příběhem, který se neustále vyvíjí. A nepustí vás ani v tomto devátém dílu. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/06/1192-myty-9-synove-imperia-85.html
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.6.2016 13:13Mýty #09: Synové impéria
    Mýty si udržují svůj vysoký standard a je krásné se pročítat tím, co všechno dokázala autorova fantazie vytvořit z pohádkových příběhů. Takový Generál inkvizitor Jeníček, ten zkrátka nemá chybu. Četl jsem někde (asi na Crwi), že série později ztrácí dech, doufám, že to nebude tak markantní a jen se trochu zadýchá!
  • cyboy
    cyboy mecenáš17.5.2016 23:20Mýty #09: Synové impéria
    Konecne zase jednou poradna porce Mytu (200 stran) a ne jen ctyr nebo petisesitova kniha. Pristi dil ma mit dokonce 240 stran.
    V Domovine prituhuje a spradaji se plany na konecne reseni v otazce Mytova. Akorat mam pocit, ze skutecny plan bude jeste krutejsi. Tesim se na dalsi dil. Snad jen ty bonusy byt nemusely.
    Kvalita je vyrovnana, tohle je proste serie, ktera vas nezklame, i kdyz jde treba o dil, kde se jen intrikuje a dohromady se neodehraje zadna akce.
    Az budu detem zase cist Ledovou kralovnu, tak si dam fakt zalezet na tom, aby pochopily jaka je to mrcha. ;)
    90%
472321
Četl/a (124)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, HellWeber, Himlik, Houbař, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kiwi1902, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, lukascus, Martinb, massilia, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, saja, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(223)
123peta, 2scha, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, davidek, Davidos402, DAxik, Deckard, DEmnoG, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Dzoglik, erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, hanocri, HellWeber, herbert, Himlik, hiro666, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, komik.sx, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lojza, maara, Mamut12, Mankin, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, raenius, Raijin, Rezet, Rich, Rinter, robcornick, RodRoder, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yama, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, zlejzmrd
Chce (40)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Const.ex, Corvus, Davispear , deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, gwen666, hahahoho, Horstik, husakpetr93, KINIMODUS, koniklec, lucmartincova, Maty48, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mywiel, Niaz, Nightmare, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, rockyt, royan, Salien, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (6)
Černá Krysa, Corvus, deefha, Horstik, lucmartincova, Nightmare
Nabízí (1)
MB