Závěrečný díl komiksové adaptace bestselleru Stiega Larssona Milénium.

Lisbeth Salanderová leží v kritickém stavu s prostřelenou hlavou na jednotce intenzivní péče. O život bojuje ve více směrech: pokud se uzdraví, bude vypovídat před stockholmským soudem kvůli obvinění z trojnásobné vraždy. S pomocí novináře Mikaela Blomkvista bude muset nejen dokázat svou nevinu, ale také odhalit ty, kdo dopustili, aby se bezbranní lidé, jako byla ona sama, stali oběťmi zneužívání a násilí.

A k tomu všemu plánuje pomstu muži, který se ji pokusil zabít, a zkorumpovaným vládním institucím, jež jí málem zničily život.


"Ještě jsem nečetl Larssonovo Milénium, jenom komiksovou adaptaci od Denise Miny, která ve mně vyvolala chuť přečíst si přímo Larssonův originál a (je to rouhání?) jeho pokračování z pera Davida Lagercrantze (ze kterého možná také vznikne komiksová podoba?)… Celá komiksová série od Vertiga je vynikající." - Collected Editions

"Komiksová adaptace Dívky, která kopla do vosího hnízda výstižně zachycuje zajímavé části románu. V komiksu je k vidění skvělá, výrazná tvorba. Pokud jste fanoušek Lisbeth Salanderové a trilogie Milénium, rozhodně byste si komiks měli přečíst. Bude vás bavit!"

Scénář
Denise Mina
Art
Antonio Fuso, Andrea Mutti
Barvy
Giulia Brusco, Patricia Mulvihill (Trish)
Obálka
Lee Bermejo
Lettering
Andrej Nechaj
Překlad
Luděk Janda
Redakce
Andrej Nechaj
Žánry
detektivka, noir
ISBN/ISSN
978-80-7491-535-2 (Host)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
842 g
Stran
272
Cena
499 Kč
Originál
The Girl Who Kicked the Hornet's Nest (DC Entertainment, 2015)
  • james89
    Tak zde bych hned na začátku uvítal stručný popis jednotlivých postav pro oživení, protože jsem se v hromadě severských jmen začal trochu ztrácet. Tento díl mě ze všech bavil asi nejmíň. Už se tu hodně řešila politika. Děj se sice odehrává v severských zemích, ale v jednom panelu je nakreslená Staronová synagoga v Praze.
  • ConanVJ
    Skvělé zakončení příběhu, který i přes dvě velké knihy hrozně rychle uteče. Rozuzlení opět parádní, jen má kniha neduhy s kresbou, jako v předchozí knize. Za mě 90% :)
  • kaylin
    Třetí díl trilogie byl zadaptován se ctí, ale tady mi ta komiksová forma přece jen trochu vadila a měl jsem pocit, že je v ní až moc zbytečných scén. Možná to chtělo trochu proškrtat. Jako adaptace ale pořád nadprůměr. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1066-divka-ktera-kopla-do-vosiho-hnizda.html