Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Všechno, co jste kdy chtěli vědět o Zápisníku smrti!
Existuje zápisník, do kterého když napíšete něčí jméno, ten člověk do několika minut zemře. Jenže má to své zákonitosti... a svá nebezpečí. Pokud chcete o tom zápisníku vědět více (a také o kultovní manga sérii, která o něm vznikla), nebo pokud už jste jeho fanoušky, sáhněte bez váhání po této knize.

Přinášíme vám speciální třináctý svazek věnovaný i u nás legendární manga sérii. Najdete tu všechno, co jste si kdy přáli znát. Soupis a profily postav, rozbory míst, shrnutí děje... zde najdete vše, a ještě k tomu bohatě ilustrované. A ještě k tomu dostanete originální krátkou mangu Death Note, která samotné sérii předcházela a krátké stripy z tohoto světa!

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Pavlína Čemusová, Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-295-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
266 g
Stran
280
Cena
349 Kč
Originál
Death Note #13: How to Read (Shueisha Inc., 2006)
  • Netorack
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
    // k #13 //
    Jen k málo sériím u nás vycházejí takovéto bonusy, takže v první řadě pochvala pro vydavatele, že se odhodlal. Zároveň ale musím říci, že jsem to celé ani zdaleka nepřečetl, zaujala mě tak polovina obsahu, zejména rozhovory s tvůrci a jejich poznámky.
  • kaylin
    Je to bohatá knížečka, která obsahuje obrovské množství bonusového materiálu, jenž je opravdu primárně určen těm, kdo sérii milují a kdo chtějí vědět různé detaily o postavách, ale případně také o ději, který je hodně komplikovaný a který jim mohl místy trochu unikat. Více: http://www.comics-blog.cz/2016/01/1089-death-note-zapisnik-smrti-13-60.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.1.2016 15:06Death Note - Zápisník smrti #13: How to Read
    Zápisník smrti se mi docela líbil, ale tohle je asi ještě pro echtovnější fanoušky než jsem já. Taková encyklopedie neuškodí, rád jsem si některé věci připomněl, rozhovory byly zajímavé. Ale kdovíjak mě to nebavilo, stripy už vůbec ne. Původní příběh byl celkem dobrý a jako by mě opět vrhnul do děje. Ale zase brzy skončil:) A cena mě taky trochu překvapila...

    Celkový dojem: 50%
  • choze
    Rozhovory s tvůrci (kteří na komiksu pracovali celou dobu odděleně) jsou fajn, stejně tak manga kraťas, kterým to kdysi celé začalo nebo rozkošně nablblé stripy. A neuškodí ani zrekapitulování klíčových momentů celé série. Jen by to nemuselo být tak drahé.
  • Fry
    "Death Note - Zápisník smrti #13" - Ufff ... Jestli se tady najde ještě nějaká zodpovědná osoba, která to poctivě přelouskala od začátku do konce jako já, tak ji osobně uznávám, protože musíte mít opravdu velkou trpělivost. V každém případě to je ale opravdu kvalitně zpracovaná krásná publikace, která mi sice nedokázala odpovědět na jednu jedinou otázku, kterou si kladu po přečtení celé série, ale zato mi zase rozšířila obzory v jiných vodách. Nebýt občasných drobných překlepů, nebo chyb v tisku (kterých si všimnete pokud jste fakt pečliví) bylo by to ještě o trošku lepší, ale i tak ... Za mě 5*!