První český superhrdina v nové české supersérii!

Při pokusu odčerpat pomocí moderní technologie tajemnou energii z prastarého golema došlo k nehodě. Mladý student David Daneš, který se k incidentu připletl, byl při explozi vystaven neznámému záření, jež mu dodalo nečekané schopnosti. Jaké přesně a na jakém principu fungují, teprve poznává. Protože se ale postavil na stranu práva a pořádku, pro veřejnost se stal superhrdinou: ZÁZRAKEM!

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2464-5400 (CZECH NEWS CENTER a.s.)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
60 g
Stran
28
Cena
49 Kč
  • Daw8ID
    Po letech jsem se vrátil, abych si přečetl první dva díly znovu (víc jsem si jich nekoupil) a musím říct, že to není tak hrozné, jak jsem si pamatoval. Ano, příběh je vcelku tuctový, kresba je nekonzistentní, že to trhá oči, tvůrci ale dobře představili dvě příběhové roviny, které jsou pro hrdinu zásadní a které zůstanou nedořešené, aby měly základ pro další díly. Zároveň to však není nic, co by mě nějak odrovnalo, ve sbírce si to ovšem nechám.
  • SHORTY
    Dechberoucí Zázrak jsem dlouho přehlížel a to zejména kvůli svému věku, respektive se považuji už za generaci zralejších či odrostlejších čtenářů :-). Nedávno jsem si však koupil Komiksový náčrtník (miluji tvorbu komiksů a cokoliv s tím společného mě zajímá) a podíval se na několik videí s Petrem Koplem na kterých předává dalších spoustu cenných rad ke komiksové tvorbě. No a došel jsem k tomu, že minimálně první díl z této série chci mít ve své sbírce. Z komiksu je cítit obrovská inspirace klasickými „super-hrdinskými-sešitovkami“. První díl o Zázrakovi se mi líbil. Děj plyne, nenudí a končí tak, že láká čtenáře k zakoupení dalšího dílu. To je určitě dobře...vrátil jsem se do svých komiksových počátků, kdy jsem na základní škole hltal komiksy Spider-man či Conan, které u nás vydávalo nakladatelství Semic Slovart. Myslím, že i pro toto období je komiks ideální….neměl bych k tomu co vytknout. Zkušenějším okem musím zmínit, že některé obrázky působí, že na ně Petr Kopl neměl moc času. Nicméně zase to není nic hrozného co by kazilo požitek ze čtení komiksu. Největší plus je za mě, že se příběh odehrává v Praze, na místech, které všichni dobře známe a to je prostě BOMBA!
  • Blackhand47XD
    Klasický origin s příšernou kresbou. Pořád je to ale první velký český komiks o superhrdinech, takže pár bodíků přidám.
  • Mleako
    Mleako mecenáš21.7.2017 17:40Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Není to špatné, ale souhlasím s tím, že Zázrakův vzhled je hodně tuctovej. Prostě další týpek v pláštěnce. A kresba je taková nevyrovnaná, některý panely vypadají skvěle a některý zase dost příšerně. Dávám 3* a uvidíme, jak se to bude vyvíjet dál.
  • luky.kuky10
    Na první díl to není vyloženě špatné, že bych z toho skákal do stropu se říct nedá, ale jako čtení na zabavení volné chvilky to jde.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš25.7.2016 19:28Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Mě to především nebaví po grafické stránce, spíchnuté horkou jehlou, až si člověk vzpomene na některé slabší kousky z Komety. A byť je to na jednu stranu sranda, tak mě ty lokální lokace ve finále spíše ruší. Já vím, že je to jen pohádková fikce, ale přeci jen nějaká exotika na druhém konci světa je pro takové taškařice přijatelnější než zastavárna na Žižkově.
  • Kabukiman
    Já tak nerad Petra Kopla kritizuju... Victoria regina patří k mým top komiksům a nedám na ni dopustit. Víc jak tři hvězdy ale za sebe dát nemůžu a to jedna je za to, že je Zázrak od Petra Kopla, druhá za českého superhrdinu- nebo spíš tedy za české prostředí, protože právě onen superhrdina je jedním z kamenů úrazu. Prostě je nezajímavej až to hezké neni. Nebaví, nenadchne, oblečenej je taky tuctově...prostě celej já, takže je logické, že si chci přečíst nějaký dobrodrůžo o někom s vlastnostmi které nevlastním a prožít s ním nějakou zábavu, kterou v reálném životě nemám:) Proto maj třeba lidi rádi Bonda. Má na ruce drahý hodinky, parádní auto, je to frajer v luxusnim obleku, má ty všelijaký vynálezy, lejzry, letadýlka, ponorky, klátí každou roštěnku co potká... to je prostě vzrušující odbočka ze života mezi domovem a kolbenkou. Někdo může říct, že třeba takovej nezajímavej lůzr je i Peter Parker. Jenže ten klátí supermodelku, která mu říká tygře, takže tady je taky co závidět:) Krom mizerného vztahu k hlavnímu hrdinovi mi ještě vadila kresba. Vypadá to jako by to bylo kreslené horkou jehlou za jedno odpoledne. Petr umí kreslit rozhodně líp... No, koupil jsem to za poloviční cenu z druhý ruky a tak tomu nechám tři hvězdy a nebudu už do Zázraka vandrovat. Přece jenom je to pokus o český superhrdinský komiks a to se cení. I když si myslím,že my umíme jiné komiksy a superhrdinu podle amerického vzoru nepotřebujeme. Takhle je to trošku jako když se rozhodnem natočit českou bondovku s Macháčkem a Vilhemovou:)
  • Lenny
    Lenny mecenáš24.5.2016 12:24Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Zázrak má svoje chyby, ale žádná katastrofa to není.
    Recenze prvních tří čísel: http://bit.ly/1XtvXPo
  • goldschmidchen
    Spokojenost!
  • Mrfko
    Zázrak je konečne komiks, ktorý otvorí bránu ďalším podobným, alebo aspoň v to dúfam. Rozhodne som sa naň tešil a popravde nebol som vôbec sklamaný, aj napriek tomu, že keď sa človek teší nie vždy to dopadne podľa očakávania. Prvé číslo je presne také ako som očakával. Je to niečo české, superhrdinské a na prví pohľad miestami až prirýchle čo sa odzrkadľuje na rýchlo plynúcom deji a tak isto aj na ilustráciách. Atmosféra prvého čísla je ale aj tak na moje prekvapenie dechberoucí...

  • vlkodlak
    Zázrak je jednička budu zbýrat nadále.

  • komiksák007
    Já si nemůžu pomoct, ale mě to děsně baví! A hlavně se to s každým dalším číslem zlepšuje!

  • Flash
    Flash mecenáš18.12.2015 15:53Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Pro začátek dobrý. Nemám s tím problém ani s kresbou. Uvidíme co se z toho vyvine.
  • choze
    Od Dechberoucího Zázraku čekal dechberoucí zázrak asi málokdo, takže sotva překvapí, že jsme ani žádný nedostali. Pokud tedy neklasifikujeme jako zázrak, že jsme se čtvrtstoletí od revoluce konečně dočkali domácí superhrdinské sešitovky. Jak varuje už obálka, titulní superhrdina je vizuálně zoufale tuctový a schopnostně i charakterově na tom není o nic líp. Scénář nemůže být konvenčnější a spoléhá na jednu naprosto zbytečnou mamutí náhodu (hrdinovo setkání s šéfem jeho matky v muzeu) a ještě výrazně odfláklejší je kresba. Chápu, že se tu nikdo nesnažil o český Návrat Temného rytíře, ale i v rámci nenáročné superhrdinovky pro nejmladší to opravdu šlo udělat výrazně líp.
  • kaylin
    Bohužel koncepce celého prvního dílu je v podstatě taková, že je vám jasné, co se dál stane, což trochu ničí moment překvapení. Skoro si říkám, jestli by nebylo lepší, kdyby se počátek kompletně odvyprávěl v prvním sešitě, který by měl třeba dvojnásobnou délku. Ale možná mě ještě Petr Macek překvapí. Zatím mám ale pocit, že jede na jistotu, kterou odkoukal z amerických vzorů. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1058-dechberouci-zazrak-1-magicky.html
  • seneke
    seneke mecenáš12.12.2015 16:39Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Scénář je průměr a kresba se nedá vůbec hodnotit. Kopl má rozhodně na víc. Pochybuji, že jim ten projekt dlouho vydrží. Osobně sázím, že zuby nehty dotáhnou první ročník. K těm hrubým výrazům. Já běžně slyším od dětí ze základky mnohem krutější výrazy (bežně mě a mým kámošům nadávají že nás podřežou nožema a podobně. Těm fakt pud sebezáchovy nic neříká). Sečteno, podtrženo na kvalitní superhrdinský mainstream v českém podání si ještě dlouho počkáme.
  • baatcha
    On je totiž Zázrak v podstatě deník Blesk, přetavený do podoby komiksu. Jen si to shrňte, je tam přepadení, přestřelka, krev, exploze, záhada, hysterie, smrt. Vše bez jakéhokoliv náznaku originality nebo nějaké touhy vyprávět příběh (a ta klišé bijí do očí tím víc, že Koplovy vlastní příběhy jsou charakteristické právě originalitou), jen to od začátku mechanicky ždímá emoce, aniž by to čtenáři dalo něco jiného, než pořádnou injekci adrenalinu. Navíc je to úplně, hnusně a dementně prošpikované firemním product placementem.
    Koupil jsem to kvůli Petrovi Koplovi, kterého žeru a musím říct, že jeho kresba je tady opravdu na hraně. Místy vlastně dost za ní. Tři čtvrtiny komiksu jsou dělané "na první dobrou" a klidně bych se vsadil, že to není víc, než kolorované první skici. A to je špatně. Víte co, schválně porovnejte, jak je hlavní postava vymazlená v tom rohovém obrázku na obálce a jak vypadá ve zbytku sešitu.
    Na druhou stranu, potenciál to má. Je to díra na trhu, je to dělané tak, aby se to "líbilo všem", a scénárista po třech kurzech tvůrčího psaní umí vybudovat dramatickou zápletku do té míry, že v prvním komiksu jsou nejméně čtyři cliffhangery. Otázka je, jestli umí něco víc. První díl komiksu totiž žádný extra zázrak není.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš12.12.2015 10:16Dechberoucí Zázrak #01: Magický počátek
    Hodně, hodně zkráceně. . :-) Komiks přesně odpovídá představě o počinu z rukou šéfreportéra Blesku či Prásku(jak hrdě uvádí na předposlední straně!). Kvalita komiksu je jakž takž dobrá, celé to ale stahuje dolů příšerná, komerční, nejspíš nějaká záchodová rychlovka - kresba. O tom, že na jednom záběru hrdina vypadá jako 14ti letej, na jiném zase stejně starej, jako jeho zhruba 9ti letej sourozenec ani nemluvě.. Prostě kendel. Škoda, příběh docela uchází (i když mnoho hlášek se opravdu do komiksů nehodí, působí trapně a opravdu více by zapadly na titulní stranu nějakého toho novinového *****)..Celkově bych si tento komiks představil spíše v nějakém Blesku, Bravu, ABC, apod. Dal bych průměr, ale kvůli kresbě bohužel jen 2hvězdy.
    Koupím ještě jedno číslo a tím asi pohřbím tento další klasicky česky nepovedený projekt :( ..
    A ještě by mě zajímala cílová skupina. tipl bych tak 8 - 10let, hlavně kvůli opravdu dětinsky a směšně působícímu hrdinovi, dialogům o zabaveným kapesným,apod.. Ale když pak narazím na slova, jako idiot, hajzl apod viděl bych to spíš na teenage. Ruku na srdce, vytáhnout v prváku z pod lavice něco takového tak asi po zbytek školního roku chodím se zaříznutýma trenkama až k ramenům..Ale svýmu rádoby nezkaženému děcku ve druhé třídě bych to do roky také nedal..
    A něco málo k Zázraku: e.ehm! Víc neoriginálněji už vypadat asi nemohl. Budiž. Víc neoriginálnější vlastnosti, jako létání, nějaká telekinetická magie či co a náznak jakože asi i super-síly? ach jo. Ukažte mi jediného komiksáka, kterého by dokázal takový výpis schopností hrdiny v dnešní době ještě oslovit. ..
  • jh666
    Zázrak má určitě potenciál, ale na víc jak tři hvězdy to zatím není. Dál uvidíme. Kresba je povedená a využití českých legend vypadá zajímavě, takže uvidíme. 60 %
122549134
Četl/a (100)
2scha, akrijus, Alfred, Alikkk, Babany, Bart, Blackhand47XD, Caiiiczech, calvin10, cyboy, czeeri, DanQ, Davidos402, Daw8ID, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, Faix, filemon, Filip123, Final, Fr3d_K, gezic, Glumal, Goldfinch, Golem, Gustik5, Hanussen, hellblazer, hypermlok, Infarkt, J.Connor, James, jankie, japes, Jay-jay, Jestrab2, jh666, jindroush, Kaaos, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Kitykatyn, Koci, Lachvos, lacoste, Laik, lantan1, Light, Lijem24, Lobok257, Lookass33, luky.kuky10, Mamut12, me, MEGA, Mercurio, Michal Ebert, mineralk, misa, Mleako, namdnas, NecRoman, Norri, PeNNy, petad, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, RaptoR, rewkon, robert.hladil, Rowan, Sagikkun, seneke, Shin, SHORTY, spekktrum, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tommar, trudoš, tukak, Ukko, vita, VXP, Walome, xflori01, Zdendy, zlejzmrd
(215)
2scha, abaro, akrijus, Alex Bishop, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, Azbest, Babany, Baffman, barneybishop, Bart, batoo, bd71, BeeSee, Benji, Blackhand47XD, blackJag, burzum, Caiiiczech, calvin10, ConanVJ, crush, CSE_AC/DC, cyboy, czeeri, D.K.Logic, Dachsy, DanQ, Davedd168, Davidos402, Daw8ID, deadpool, deefha, Dexir, Dezodoo, Dinik, disclose, doophy, Doppelganger, dvory, Dzoglik, Endy, fel68, filemon, Filip123, Final, Flash, Fox01, Fr3d_K, FrAnK, fubong, gezic, Glumal, Goldfinch, goldschmidchen, Golem, Gustik5, hahahoho, Hanussen, Hebled, hellblazer, holubdema, Honza R., Honzin, Houbař, Hulik, hypermlok, I.am.geek, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, Jaabar, James, jankie, japes, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, jindroush, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, kamil, Kapis, kaylin, Kazumaki, KdG, KINIMODUS, Kitykatyn, Kjon, Koci, komik.sx, komiksák007, kucik, lacoste, Laik, Lenny, Libbi, Lijem24, Lobok257, Lookass33, lopik, luky.kuky10, Lumirius, maara, Mamut12, markuska, Maryl, Masinfira, Matio, Mauglí, ma_fecko, MB, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, Michal Ebert, mikina, Minc, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, Mleako, moiqpiom, monty.cl, moris.cz, MP, Mrfko, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, NOD82, noMster, Norri, nx, o2t2, OwerLord, pavel, pechna, PeNNy, petad, petrSF, petrsimcik, pk123x, Poniczech, Poseidon06061978, Poseidon1978, PrímaMost, pusta, R3nd4 , RadimNemec, Radkos, raenius, RaptoR, Rety, rewkon, Ricarderon, RicHard. , robert.hladil, Rowan, Roxigor, Sagikkun, saja, seneke, Shin, SHORTY, Skot, sleepless, SpaceFade, spekktrum, Staník, Stara.kryta, suchosch, tacmud, Tawax , the.kasztan, Tialster, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, Viking, vita, vlkodlak, Vojtěch 393, vranakx, VXP, willis, xai, xflori01, xintax, Zajo original, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zlejzmrd, Zukamedotu
Chce (4)
absolute.000, FatMonster, Maty48, onfr300
Nabízí (4)
Fox01, lopik, Skot, www.foxbazar.cz