Wonder Woman je osamělá. Žije na pomezí světů. Královna Amazonek ji vychovala jako vlastní, ale princezna a bojovnice Diana mezi své krajanky nezapadá. Všechny znají legendu, podle níž byla stvořena z hlíny, aby bezdětná královna konečně získala vytouženou dceru – a proto se k ní chovají jako k někomu cizímu. I když ve světě ze všech svých superhrdinských sil bojuje za spravedlnost, doma zůstává vyvržencem.

Daleko od amazonského Rajského ostrova hrají olympští bohové své vlastní temné hry. Marnotratný syn Apollón hodlá uchvátit uprázdněný trůn svého otce Dia a v nebezpečí se octnou nejen jiná mstivá božstva, ale i nevinní lidé.

A co se nachází v samém jádru toho konfliktu? Wonder Woman a tajemství, které otřese celým jejím světem. Brzy se dozví pravdu o svém původu… a pak poteče krev.

Obsahuje sešity série Wonder Woman (NEW 52) #1-6

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (100ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Brian Azzarello
Art
Tony Akins, Cliff Chiang
Ink
Dan Green
Obálka
Cliff Chiang
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-515-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Stran
160
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Wonder Woman #01: Blood (DC Comics, 2012)
Varianty
Wonder Woman #01: Krev (paperback) (2015)
Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba) (2015)
Wonder Woman #01: Krev (limitovaná edice 52ks) (2015)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš4.5.2023 09:52Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    V roku 2011/2012 DC najalo Briana Azzarella (Batman: Zatracení, Joker, Lex Luthor: Muž z oceli), aby dcéru kráľovnej Hippolity uviedol na scénu v novom, sviežom podaní pre potenciálne nových čitateľov v novej sérii plánovanej ako dlhodobú. Táto kniha obsahuje jej prvých 6 zošitov. Azzarello mýtus Wonder Woman mohutne zasadil do sveta plného mýtov, histórie a legiend. Výdatným spôsobom ťaží zo šťavnatého, za mňa od detstva atraktívneho a napínavého gréckeho univerza. Môže sa zdať, že to robili mnohí pred ním, ktorí tiež písali o Wonder Woman... ale prekvapivo nerobili. Čo je čudné, lebo tá postava má dokonalé grécke pozadie (ehm) a zvádza k tomu. Oni na to kašľali. Azzarello nie. Žiaľ, to z komiksu automaticky ešte nerobí skvelú vec. Po scenáristickej stránke je to čistý priemer. Na „rybie kone“ a podobné šaškárne som už fakt pristarý. Kresličsky máme dočinenia s čistým priemerom. Rutinná práca Tonyho Akinsa (omnibusy Vetřelci a Star Wars) a Cliffa Chianga (Paper Girls) ma nenadchla, dokonca mi pripadala jemne odfáknutá a divne rozkročená medzi tuctovým mainstreamom a trocha drsnejším poňatím. Aj scenár je čosi medzi: začína brutálne (za to, čo sa odohrá v stajni, by sa vari nemusel hanbiť ani Clive Barker), aby vo finále „veľkolepo“ priplával Poseidón v podobe gigantickej ryby vyzerajúcej ako 25-eurový plyšák z Dráčika. Páči sa mi, ako Azzarello tlačí na pílu v zmysle, že Diana je vydedencom vo svojom vlastnom národe, keďže vznikla z hliny (wtf?) a teda spoločenstvo ju rešpektuje ako vynikajúcu bojovníčku a dcéru kráľovnej, ale ona cíti, že doňho nikdy nebude stopercentne, plnohodnotne patriť. Ale na druhej strane mi to príliš pripomínalo Thorgala. Pre mňa Wonder Woman: Krev určite nie je materiál za 4*, ale nebolo to zlé a istým spôsobom sa teším na ďalšie diely.
  • faster86
    faster8612.2.2021 00:17Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    žádné zbytečné superhrdinství. spousta bohů a nějaké ty intriky. lehce mi to připomíná xenu. Mimochodem, první sešit by měl byt vzor na střední škole pro scénáristy komiksů, jak udělat začátek příběhů. Většinou mi trvá projít celou první knihu abych měl zájem, tady se ten zájem projevil hned po prvním sešitě.
  • Fry
    Wonder Woman #01: Krev - Zcela nekriticky mám tento NEW 52 run Wonder Woman od Azzarella s Chiangem hodně rád, přestože začátek této série může působit na nové čtenáře značně urychleným dojmem bez snahy cokoliv vysvětlovat. Tohle není totiž příběh Diany z Themysciry, která se vydala do světa lidí bojovat proti zlu, ale příběh 'bohyně' Wonder Woman, která v kruté božské hře pomáhá přežít smrtelnici Zole, jež má na svět přivést dalšího syna všemocného Dia. Velkolepý příběh tak může začít. A ta kresba, ta KRESBA !! ... Za mě 4*!
  • SomeOne
    Ze začátku to je skvělé, zajímavě se to vyvíjí, ovšem po půlce tam přijde Lennox a celé to jde z kopce. Celkově to je ale docela povedené. Kresba se mi v tomto případě líbila jen trochu.
  • Multiverzum
    Multiverzum6.9.2019 12:20Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Je škoda, že ma bohovia a menšie božstvá bavili viac ako samotná Wonder Woman, ale na začiatok určite dobré. Svet, ktorý nám bol načrtnutý, rovnako ako Diana, má obrovský potenciál. Neostáva preto nič iné, len sa tešiť na pokračovanie.
    Viac na webe Multiverzum.sk => http://multiverzum.sk/wonder-woman-1-krev-recenzia/
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.8.2019 16:08Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Začiatok dobrý a prekvapivo krvavý a páčila sa mi aj kresba Cliffa Chianga. Po pár stranách to však začínalo byť stále viac a viac ukecané, v polovici sa zmenila kresba a Tony Akins to už kreslil dosť otrasne a scenár ma už tiež úplne prestal baviť. Začínalo to nádejne a skončilo to podpriemerne.
  • perak
    Obálka mne moc nezaujala (kresba samotného komiksu je mnohem lepší) plus jsem měl očekávání tradičního superhrdinského příběhu, tak jsem WW dlouho odkládal. Přitom je to celkem dobré akční čtivo se zajímavým nápadem začlenění starořeckého božstva, jejichž nápadité a osobité vyobrazení mne opravdu bavilo. Dobrý rozjezd nové série.
  • karl173
    karl173 mecenáš30.4.2018 19:57Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Čistá řecká mythologie přenesena do DC světa a nic víc. To je v podstatě stručný popis tohoto komiksu. Kdo nemá tuto tématiku rád, ať dá ruce pryč, komu se to líbí tomu se bude líbit i tento komiks a komu je to jedno tak ho to buď překvapí nebo zklame. Já jsem na straně těch komu se toto téma líbí, takže se mi líbí i tento komiks? Ano líbí. Děj mi padl do oka a i když to není kdovíjaká velká věc, ale jen jednoduchý rozjezd Wonder Woman, kterým proletíte v cuku letu tak se to dobře čte a bavilo mě to. Kresba ta se také povedla a některé mýtické postavy vypadají skvostně. Teda až na Hádese. Ten mi přišel trochu ujetej. Každopádně se těším na další díl a doufám že už se naplno rozjede děj. Tohle je ale na rozjezd slušné dílo. 75 %
  • trudoš
    trudoš editor29.10.2017 17:14Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Přiznávám hned z kraje, že jsem se toho bál. A ne kvůli nějaké genderové předpojatosti - prostě jsem tuhle postavu nikdy neměl rád, podobně jako Supermana. Přičemž jméno Briana Azzarella stejnou měrou zaujalo, jako znejistělo.
    Kupodivu to ovšem zdaleka není tak hrozné, jak to možná vypadá. Ostřílený kriminální scenárista upustil od významných pomrkávání či nepochopitelných point, a čtenáři naservíroval jednoduchou akční podívanou říznutou řeckou mytologií. Výsledek má takřka Careyovský až Gaimanovský nádech, přitom Azzarello rozhodně nikoho nekopíruje, ani neparazituje. Navíc zůstává správně temný a chlapácký, což je příjemné překvapení v rámci ženských hrdinek. Stylizace mytologických postav a jejich transformace do současnosti, stejně jako nenápadné fórky v dialozích, jsou pak vysloveně šlehačkou na dortu. Pouze se mi tohle nové univerzum těžko montovalo na to představené v Lize spravedlnosti (New 52), ale za tím vidím spíš vlastní neznalost daných řad, než autorskou nerozvážnost.
  • Murphy722
    Murphy72221.1.2017 20:53Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    On je to takový rychlo - kurz antickým božstvem v novém, moderním kabátě. Fascinující to není, ale nuda také ne. Zeus je stále pěkný kanec a božstvo se dívá na smrtelníky stejně se svými vrtochy. Jako menší origin Wonder Woman to neuškodilo, ale žádný skvost to také není.
  • Fry
    Fry admin12.11.2016 15:24Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba)
    Wonder Woman #01: Krev - Perfektní začátek, který sráží jen nesouvislý konec ... Když jsem otevíral Wonder Woman poprvé, nečekal jsem, že za A/ vyšlo jen 100 ks vázané verze (což z knihy dělá docela raritu), a za B/ že mě to bude tak moc bavit. Nebo abych byl přesný, že mě budou první čtyři sešity bavit ... Konečně máme možnost nahlídnout na známou Amazonku v trochu jiném světle, než jen jako členku JLA, nebo současné JL. Bohové, monstra, dcery i synové. Je vidět, že to má Azzarello vymyšleno asi na hodně dlouhou dobu dopředu a já jsem docela zvědav, jestli druhá kniha bude aspoň tak dobrá, jak 2/3 knihy první ... Za mě 4*!
  • luky.kuky10
    luky.kuky108.10.2016 22:20Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba)
    Čekal jsem něco víc... Ale tím netvrdím, že jsem se nebavil. Knihu přečtete celkem rychle, a vše hezky odsejpá. Pokud vyjde pokračování, určitě si ho rád přečtu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.8.2016 12:04Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Velepříjemné překvapení na poli plášťenkářů (a to ani nepočítám povedený vtip na adresu méhe oblíbeného Arsenalu, který je teď ještě více aktuální), který mě v rámci DC universa vlastně zavedl do úplně jiných sfér, které jsou přitom minimálně vzdělanému čtenáři známé, tj. řeckých bájí. Příběh není zbytečně přeplácaný a komplikovaný. Rozhodně zajímavý první díl.

    Celkový dojem: 80%
  • 3DD!3
    Hlína ve své premiéře zaujala, ale neposadila na prdel. Azzarello bojuje s mainstreamem a zatím si z něj dělá místy i legraci. Poseidon a Hádes jsou toho dokonalým příkladem.
    RECENZE: http://www.fullmoonzine.cz/clanky/krev-a-mliko-wonder-woman-1-krev
  • Flash
    Flash mecenáš12.4.2016 15:54Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba)
    Ale jako jo, člověk se sice v tom trochu ztráci jelikož se zde prolíná děj a místo ale vcelku povedený komiks. Dobré motivy bohu, příšer apod. Tuhle knihu sem koupil na burze a nechtělo by se mi za ní dávat 599kč, když první větší rozhovor je na straně 94. Celkem rychle sem to přečetl.
  • J.T.honza
    J.T.honza26.3.2016 11:24Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Tak takové zklamání jsem nečekal.... Jsem všemi deseti pro, aby u nás Wonder Woman (nebo třeba i Flash, Arrow, Aquaman) vycházely, ale jako čtenář, pro něhož to byla první kniha, kde se objevuje (týmovky nepočítám), jsem z toho zmatený a rozpačitý. Upřímně řečeno, asi jsem všechny ty skoky z reality sem a tam moc nepochopil, ztrácel jsem se v tom a říkal si, že co může fungovat ve filmu nebo seriálu, funguje jen těžko v komiksu. Chyběl mi ten pravý origin, který by mi vysvětlil kdo je kdo a jaké jsou jeho motivace, neškodilo by i přiblížení schopností WW, byť nějaké povědomí o tom mám a kresba taky nestála za moc. Jak říkám, opravdu moc bych chtěl, aby u nás Wonder Woman vycházela, ale Krev jako její první česká knížka nebyla moc dobrá volba...
  • erik
    Wonder Woman v prekvapivo strohej kresbe uvádza do našich končín „dísičkárskych“ antických bohov a má to približne rovnaký účinok, ako antické/germánske mýty v prostredí Marvelu). Azzarello to hrá tak trošku na „Vertigo fíling“, musím sa priznať, že ako som nič nečakal, tak ma to bavilo. Je tam akcia, ako-tak zaujímavá zmeska postáv a pre mňa to bol aj celkom dobre napísaný „origin“. Plus niektoré vizuálne stvárnenia bohov stoja za to.

    Dobrá komiksová kniha by ma mala nalákať na pokračovanie. Tejto sa to podarilo.
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš24.1.2016 09:06Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba)
    Kdybych byl věřící, byl bych stoprocentně helénistickým pohanem. Koncept řeckých bohů a jejich věčného haštěření mě uchvátil už od první chvíle, co jsem viděl obálku Starých řeckých bájí Eduarda Petišky. A baví mě i v komiksu Wonder Woman, protože Cliff Chiang si s vyobrazením jednotlivých božstev pěkně vyhrál - suverénně nejlepší je pařmenka Svár (Strife) a jediný, kdo na mě působil docela divně byl dredatý Zeus. Z toho, co jsem zatím z New 52 četl (Batman, Detective Comics, Dark Knight, Superman) je Wonder Woman rozhodně nejlepší. Trochu mě nebaví ta blonďatá Mařena, která dá každému a Diana ji s sebou všude tahá, byť chápu, že do té se má vcítit průměrná čtenářka. Taky pro mě bylo zklamání změna kreslíře, protože minimálně páté číslo se Akinsovi moc nepovedlo. Těším se na další díl.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1023.1.2016 14:36Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Čekal jsem něco víc... Ale tím netvrdím, že jsem se nebavil. Knihu přečtete celkem rychle, a vše hezky odsejpá. Pokud vyjde pokračování, určitě si ho rád přečtu.
  • ConanVJ
    Za mě určitě povedený příběh u kterého jsem čekal trochu lepší kresbu, ale i ta nakonec ujde když si na ní člověk zvykne. 80% :)
  • Lenny
    Lenny mecenáš12.12.2015 11:19Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Azzarello rozjíždí hodně zajímavý příběh, na kterém je paradoxně největší slabinou Wonder Woman.
    Recenze na: http://www.youtube.com/watch?v=Nw_4xhM3h5Q
  • kaylin
    "Wonder Woman 1: Krev" není geniálním komiksem, ale pokud zůstaneme u toho, že tohle má být mainstream, tak to mainstream je a je to mainstream hodně povedený. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1050-wonder-woman-1-krev-70.html
  • Azalin
    Azalin mecenáš26.11.2015 09:47Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Výlet do DC světa nedopadl dobře, vracím se zpět do Marvelovského vesmíru.. ;-)
  • mart.in
    mart.in mecenáš21.11.2015 11:16Wonder Woman #01: Krev (pevná vazba)
    Nějak nevím, co si myslet. Moc mě to nebavilo, v některých chvílích jsem se slušně nechytal, kresba mě nezaujala... ač jsem vlastně nevěděl co čekat, rozhodně jsem nečekal, že se budu nudit. Snad to zlepší další kniha, pokud bude, a pokud si ji teda koupím. Ok, jasně že koupím.
  • jh666
    Od Wonder Woman jsem nějak nevěděl, co mám očekávat. Nakonec jsem dostal něco, co jsem úplně nečekal. Rozhodně se nejedná o klasický superhrdinský komiks. Vzhledem ke svéráznému pojetí řecké mytologie mě napadá srovnání s knižní sérií Percy Jackson, přičemž je o něco dospělejší. Co se týká komiksu samotného, scénář dobře odsýpá, i když se zde objevuje stejný neduh jako u Azzarellova Supermana pro zítřek, a to je občasná zmatenost děje, ale přesto jsem si dokázal příběh užít. Kresba je zajímavá, ale docela pěkná, přičemž se mi víc líbila ta Chiangova. Celkem 70 %
  • Grim
    Na Wonder Woman jsem se těšil víc než na Harley Quinn. Možná jsem to měl obrátit...ale postupně.
    Na příběhu mi nevadí že by to bylo klišé. Komiks se tomu nevyhne stejně jako film, hry, kde se musí tvořit stále nové příběhy. Důležité je jak bude nové vyprávění provedeno.
    Hlavní zápletka točící se kolem bohů je v celku fajn. Podání je už horší, hlavně druhá polovina a zvláště poslední sešit, který jsem ani pořádně nepochopil. Těšil jsem se na Azzarella, pro mnohé je to přeci Bůh ve psaní komiksů v posledních letech. Jeho vyprávění, kdy často prováděl divoký střih v příběhu mi vůbec nesedlo.
    Kresba. Ta je v první polovině knihy ucházející, jestli se nepletu je to C. Chiang, jenže na poslední dva sešity ho vystřídal Akins a nastal obrovský propad. Něco tak odporného jsem nečekal. Wonder woman měla kolikrát zdeformovaný obličej skoro jak mongoloidní dítě. Úplně se vytratila její ženskost a přirozená krása. Celkově je celá kniha výtvarně průměrná až podprůměrná. Po téhle stránce jsem cítil uspokojen ještě méně než příběhem. Vkládal jsem do WW. velké naděje ale pokud přijde pokračování, budu se hodně rozmýšlet.
  • P.G.
    P.G. mecenáš12.11.2015 19:29Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Ne, tyhle nové temné komiksy prostě nejsou pro mě. Antičtí bohové, jež jsou odrazen současné společnosti (nebo naopak?) - nápad to není špatný, ale podání je tragické. Chudák Arés a Poseidón, ti teda dopadli... A pozadí WW? Ono vlastně v těch prvních 6 sešitech žádné pořádné není. Pokud bych s WW měla začít v New52, tak budu jen tápat co proč a jak. V těch 6 sešitech se vlastně nic podstatného nestane a kresba mě také nijak neuchvátila.
  • Norri
    Norri mecenáš12.11.2015 10:12Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Premiéra Amazonky Wonder Woman v naší zemi slovanských bohů je více než zajímavá a nejeden čtenář bude jejím pojetím překvapený. Pokud se těšíte na superhrdiny, pak asi budete zklamaní. Pokud se těšíte na Dianino mytologické pozadí (ale no tak pánové), pak budete spokojení. Pokud máte rádi filmy o Percy Jacksonovi, pak budete nadšení. Já jsem se bavil a jsem velmi zvědavý, jestli bude série pokračovat v této mytologické linii anebo jestli se příště dočkáme nějaké pořádné superhrdinské akce.
    Více zde: http://vlcibouda.net/komiks/855
  • cyboy
    cyboy mecenáš6.11.2015 23:32Wonder Woman #01: Krev (paperback)
    Tak tohle je opravdu sympaticke prekvapeni. Ackoliv jsem Wonder Woman nikdy prilis neholdoval, tak Azzarello zas jednou pekne zprima rozehrava velkou hru a tim si me ziskal minimalne pro dalsi knihu z teto serie. Ono obrovske tajemstvi, ktere ma zatrast svetem WW je vam sice jasne po peti stranach, ale nebojte, to neni to nejzajimavejsi co se stane, ac se nas o tom na prebalu snazi presvedcit. Rozhodne stoji za pozornost. Pro milovniky Azzarella povinnost, pro milovniky plastenek a milce antickeho panteonu take, ale 100 naboju, nebo Lex Luthor to vazne neni. 70%
114819101