Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ještě než započala éra superhrdinů - ještě než Batman roztáhl křídla, aby chránil nevinné a trestal zlo - byl tu marnotratný syn Gothamu, Bruce Wayne, o kterém se věřilo, že před dlouhými roky zmizel. Ale příkrov tmy byl přesně tím, co Bruce potřeboval, aby mohl v různých přestrojeních hlídkovat v ulicích Gothamu a začít svou kariéru ochránce spravedlnosti bez tváře.

Obsahuje sešity série Batman (NEW 52) #21-24 (červen 2013 - říjen 2013)

Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Rafael Albuquerque, Greg Capullo, Mark Simpson (Jock)
Ink
Jonathan Glapion, Danny Miki
Barvy
Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo, Danny Miki, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-332-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
486 g
Stran
176
Cena
449 Kč
Originál
Batman #04: Zero Year - Secret City (DC Comics, 2014)
Varianty
Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback) (2015)
Batman #04: Rok nula - Tajné město (pevná vazba) (2015)
  • trudoš
    Úplně marné to není, ale opět si připadám, jako bych naskočil do rozjetého rychlíku, což je zapříčiněno především tím, že příběh nenavazuje přímo na předchozí Smrt rodiny, ale rozvíjí hodně zeširoka zcela novou epizodu z Batmanova života. Kam přesně přitom tahle epizoda spadá, ještě není zcela jasné, protože zpočátku začíná trochu postapokalypticky a vzápětí se vrací na samotný začátek hrdinné dráhy Bruce Waynea. Časově je to sice zahrnuto do minulosti v rozmezí několika měsíců, ale ta zhroucená společnost, zarostlé mrakodrapy a zvířata v ulicích mi tam jednoduše nějak nesedí; přijde mi to moc na efekt, než aby to mělo logiku. Uvidíme ovšem, co přinese přímé pokračování.
    Ovšem, při srovnání s Rokem jedna (k čemuž svádí název) Frank Miller jasně vede. Rok nula má sice nápaditého záporáka, který je provokativně padoušský, ale chybí tomu vnitřní síla. Temný rytíř je tu prostě takový, jakého ho známe a všechna ta omáčka kolem jeho zrodu zdaleka nepůsobí tak akčně a drsně jako u Roku jedna.
  • mAGiic
    Součást Snyderova runu je i příběh Rok nula, kde se Snyder snaží převyprávět do moderní podoby Year One. Bruce Wayne se tedy jako mladík vrací do města jako nerozvážný, ale odhodlaný bojovník proti bezpráví, který používá masky jako Ethan Hunt a překážkou mu není nikdo jiný než Red Hoodův gang, jenž terorizuje Gotham. Poprvé se tu mihne i Edward Nygma, alias Riddler. Rok nula - Tajné město je tedy první díl dvojdílného Batmanova originu, kterého Snyder nacpal doprostřed svého vyprávění. Když to člověk jede za sebou, hned si zvykne na Capullovu kresbu, která je místy na poměry Batmana dost barevná, což ale není na škodu. O to víc mi tam neseděla u posledního sešitu ta kresba Rafaela Albuquerqueho. Jsem zvědav na druhou část Zero Year. 4*
  • Norri
    O hodně barevnější alternativa ke klasickému Roku jedna. Je sice zvláštní, že se Snyder rozhodl vyprávět origin až ve 21. sešitu, ale vlastně proč ne? Přistoupil k tomu po svém, přišel s vlastními nápady a odvyprávěl nám příběh, který jsme ještě neviděli. Jasně, jsou tam logické chyby, ale z nějakého důvodu mi to netrhalo žíly. Líbí se mi, že do svého příběhu zakomponoval několik ikonických scén, které mě nalákaly, abych si znovu přečetl Rok jedna a Kameňák. Rok nula - Tajné město není sice taková pecka jako Soví tribunál, nebo Smrt rodiny, ale i tak jsem se dobře bavil. Ta místy extrémní barevnost mi tam sedla.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš24.4.2020 20:33Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback)
    Naštěstí jsem tohle četl minulý týden, tak si vybavím téměř vse. :) Možná jsem dement, ale nejdřív mi to "před 6 lety", "před 5ti mesici" nedošlo. Před 6 lety= před posledním sešitem smrti rodiny, před 5 měsíci = před dobou před 6ti lety? :D což mi přišlo jako rušivý element, nechápu proč tam ten úvod je... Následuje první strana čísla s těmi 3 obrázky ve tvaru obdélníku, co jsem teda nepobral...pak už to jede řekněme normálně a začne origin Batmana, který mě bavil a chytl, zatím asi nejvíc jako celek ze Snyder knih (a protože ty další jsem četl, tak už můžu říct, že ty další mě nechytnou:)), red Hood 1 se mi líbil už od startu, ale o to víc mistr nygma, celej příběh je fajn a pěkně jede... Sem tam je trochu natahovaný kecy před zabitím někoho, které se pak třeba ani nekoná, ale za mě hodně dobrý. Až jsem kupodivu neřešil ty logicky lapsy, co jmenuje brkowycz, s nimiž se dá souhlasit. ;) Logicky lapsy jsou v plastenkach často a já jsem na ně mnohdy alergickej, tady se to nestalo, takže za mě super. Kresba je nejlepší Jocka a ještě víc než nejlepší je Rafael Albuquerque, to je špička. Je jasný, že když capullo jede pořád, tak sem tam odpočívá a třeba scéna s bilboardem, kde z lidí Batman vytvoří svůj znak, přijde mi zjednodušená a kresba v celým komiksu nevyvážená, ze strany capulla (ty světlý pozadí s jakoby ničím prostě vypadají jak z 60.tek), btw. Na 2strane s bilboardem je vpravo dole na budově "byl tu bk" , ví někdo co to znamená? ;) Velkej minus jsou obálky hlavní série, ty jsou fakt o ničem. Velkej plus: Bruce dostane na držku, hodně a trvá než je ok a když je ok, tak má jizvy... Tím mě Snyder/capullo překvapili. Žádnej superman, co se zotaví za hodinu a jizvy se začalo, oblek doroste ... :) Ještě mi vadil obrázek s Gordonem v Acer chemicals, když Batman utíká. Fízl řekne "utíká nám poručíku" a Batman běží nahoru a na dalším panelu běží nahoru po schodišti, kde stojí Gordon a mluví do blba, když měl Batman utíkat od něj. :D + Ty polobotky magnetický? To mě dostalo hned, prostě by okamžitě z bot vypadl. Myslel jsem, že bude mít něco kolem kotníku (v úvodu to tak se závažím vypadalo), ale vzít si polobotky, aby držely celou váhu za letu? :D ok... A red Hood helma...jak tohle drzi na palici, to by mě zajimalo. :) Bonusový příběhy, viz kresba Rafael a příběhové hodně dobrý... Dodatek scénář: nezajímá mě..., Ale četl jsem si Snyder texty mimo... ;) Nemám srovnání s rokem jedna od Millera, nečetl jsem, proto si dám rezervu, takže 4*.
  • Palebras
    Rok Nula - Tajné Město je dle mého o stupínek horší než předchozí 3 díly, ale pořád se kvalitativně drží na špici.. Scott Snyder, zde představuje svou vizi o začátku Temného rytíře. Kdo četl předchozí díly, tak ví do čeho jde a asi nemá moc cenu se rozepisovat. Rozhodně pořád hodně kvalitní počtení které stojí za to.
  • Lord Baltimore
    Docela to jde
  • Spacecore
    V tomhle bych mouchy nehledal. Je to prostě prvoligový Batman. Máme tu Rok nula s mnoha parafrázemi na různé Batmanovy originy a na Rok jedna, ale pořád je to dost fresh a realistické. Takle jsem si představoval Batman začíná, bohužel to tak nebylo. Čte se to jedna báseň, Snyder to má pevně v rukou a užívá si to.
  • kotouczech
    Docela zajímavej origin. Oceňuju odkazy a nápady. Jako fialový rukavice.
  • Hønzza
    Příběh je pohodový ale velké plus pro mě byl scénář k jednomu z čísel. Konečně jsem si dokázal víc představit jaké to je komiksy psát. Scénář na konci knihy bych uvítal klidně u každého komiksu.
  • Draco nobilis
    Batman se nám stává Batmanem a ze sestřihu na jarheada mi dycky vlhly kalhotky. Z jizev taky. Hlavně mě rajcujou průstřely z Vietnamu. Leč zpět ke komiksu.
    Ó můj bože, ty barvy! To se fakt povedlo! Plácám radostí! A doufám, že ty jizvy už mu zůstanou... ňam.
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš8.1.2019 22:35Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback)
    Tak Snyderova scenáristická mizéria pokračuje. Zatiaľ sa mi od neho z tejto série páčil len Soví tribunál. Rok nula má znovu dosť ťažkopádny, ukecaný, nudný scenár, málo dobrej akcie a nezaujímavý príbeh. No, nebavil som sa.
  • JohnyG
    Hm.. Snyder chtěl udělat oslnivý, pestrý a překvapivý nový origin. Stylem protikladné vyprávění k střízlivějšímu, ponurejšímu a pomalejšímu Roku jedna. Asi to splnil, ale za mě se to až tak moc nepovedlo. Skákání v čase, Red Hood, Nygma, příběh je tak roztříštěný, že seskládat z něj souvislý zrod hrdiny je nemožné. Líbily se mi poslední střípky z mladých Bruceových let, kde se naučil mizet v provozu, vyrábět technická udělátka a bojovat tak, že děsí nepřátele. Škoda, že s těmito motivy nepracoval v booku více. Barvy byly opravdu pestré, prostě mám radši Batmana v jiné, než v růžové atmosféře. Ano, místy to bylo zábavné a odsýpalo to. Red Hood byl sympatický záporák a twist s tím, že je to budoucí Joker.. hm, to jsem nečekal. Místy to mělo nápad, třeba rozhovor s Nygmou v egyptské deskovce, nebo bilboard z Hoodů a výpadek světla ve tvaru netopýra. Ale prostě nebyl tam žádný epický moment, který by si člověk pamatoval. Žádná husí kůže s gradace děje a nástupu záporáka nebo Batmana na scénu, ze stvoření hrdiny, který vstal z mrtvých.
  • sedw
    Hlavní příběh super, doplňující krátké příběhy z Brucova mládí také nezklamaly a byly příjemným zpestřením. Povedený, a za mě poměrně originální, origin. Batman z New 52 stále baví
  • mearez
    Já říkám v souvislosti s Batmanovskýma komiksama jednu věc: Každej autor, co ho píše, si potřebuje napsat vlastní verzi originu. Snyder to akorát měl lehčí, protože Batman New 52 ještě neměl rozpracovanej origin story. Příběh je zábavnej, dialogy jsou stravitelný, což jsem se divil, a i přes to, že je to ukecaný, čte se to rychle. Beru narážky na starší scény z Batmanovo minulosti, jako třeba narážka na Detective Comics #27, a jiný Batmanovský příběhy. Pár scén s Batmanem je vyloženě super, jako třeba první střetnutí Batmana v jeho obleku se členy Red Hood gangu (však víte, ta scéna s učitele chemie), takže tohle jsem si užil. Kresba byla dobrá, ale Capullovo kresbou už jsem trochu přejedenej. Jo a ještě úžasnej cliffhanger na konci. Toť k pozitivům. Tenhle komiks podle mě postrádá duši, kterou třeba Superman: Secret Origin měl. V Supermanovi cítíte ty začátky, cítíte z toho komiksu emoce Supermana když se poprvé setká se svými již ikonickými nepřáteli. Tohle tu nemáme. Když je v tomto komiksu první záběr na Riddlera, je mi to fuk. Když budoucí Joker, Red Hood #1, padá do kotle s chemikáliemi, nepůsobí to na mě, jako v Killing Joke. Když se Bruce rozhodne, jaký bude mít jeho kostým motiv, je to nehorázně blbá scéna, mimochodem, nejhorší scéna v celém komiksu. Prostě bych řekl, že tenhle origin nemá duši, jako jí má Daredevil: Rok Jedna, Green Lantern: Secret Origin, Superman: Secret Origin nebo origin Ultimate Venoma. Tohle všecko jsou ukázkové počátky superhrdinů. Tato kniha by šlapala, pokud bychom Bruceovo příběh neviděli milionkrát předtím. Vesměs Snyder měl dobré úmysly, ale nedopadlo to dobře. Každopádně výše zmiňovaná scéna s učitelem chemie je za mě fakt dobrá. Dávám komiksu menší plus za detaily, jako je stavba Batmanovo jeskyně v pozadí příběhu. Mínus za nesmyslnej překlad A.C.E. Chemicals. Vesměs je to zábava, ke které se nevrátim, a kterou už si asi po měsíci nebudu moc pamatovat. Za mě 3*.
  • Fimi
    Další z řady originů a trochu jinak, ale pořád dobré. Po třech úvodních, a hned nejlepších knihách Snyderovi řady tu máme další minipříběh na dvě knihy, je to dobré, má to vysokovou Snyderovskou úroveň, která ovšem s každou další knihou klesá, a dobře se to čte. Kresba je sázka na jistotu, prostě Capullo umí stejně jako poslední krátké příběhy Brucovo minulosti stojí za přečtení a prohlédnutí. Je to trochu pomalejší a mírnější než předchozí tři knihy, ale pořád to má grády a Red Hoodův gang rozhodně stojí za to, ovšem to nejlepší teprve přijde a sice nástup Riddlera hned v další knize. Začátek skvělého nadprůměrného příběhu. Spokojenost....
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:38Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback)
    Batman u samotného zrodu. Perfektní série příběhů z Batmanovy minulosti, ale příběh v roce nula mě přišel v této knize trošku nudící (ne nudný). Občas mi to přišlo, že to jaksi pomalu odsýpá a moc se žvaní. Každopádně pro genezi hrdiny je to dobře zvolený postup i přes určité výtky. Pořád kvalitní a poctivý standard.
  • Fry
    Batman #04: Rok nula - Tajné město - Ve čtvrté knize Snyderovy série se vracíme úplně na začátek všeho, na začátek, kdy Batman ještě ani neexistoval ... Mladý a hlavně nerozvážný Bruce Wayne, se po několika letech od svého záhadného zmizení, vrací do rodného Gothamu, jenž nyní ovládá zločinecký Red Hoodův gang. Netuší však, že ho gang míní brzy zabít. Snyder tentokrát hodně sází na dialogy mezi jednotlivými postavami a akčních scén je méně než obvykle. Nicméně mě to dost baví, i když se jedná teprve o jakýsi prolog ... Za mě 4*!
  • Gustik5
    Red Hood a jeho gang byl super, ale celkově se mi to zatím z celého Snyderova runu četlo nejhůře. Možná to je trochu dáno tím, že některé věci (hlavně začátek) dávají smysl až po přečtení knihy páté... Každopádně se stále jedná o těžký nadprůměr, kde všechno funguje. Už jenom fakt že tu máme zase Batmanovy začátky, a pořád se to suprově čte. Za mne naprostá, v rámci Snydera zatím nepříliš klesající spokojenost.
  • Luigim
    Nepopírám, že předchozí verze mne dokázaly zaujmout více. Ale i tak jsem se u toho bavil. Kresba je atraktivní a komiks vykazuje více akčních prvků, na které asi ten restart cílí. Scénář sice není žádná olympiáda, ale jak říkám vtháhl mě a to beru.
  • brkowycz
    Snyderovi se nedají upřít dvě věci: 1) nápady, 2) neschopnost napsat opravdu dobrý scénář

    Předchozí díly se Snyderovi podařilo čtenáře navnadit a rozpoutat zajímavý a strašidelný příběh, který pak zrasil nevýrazným koncem. Tady je to nemastné neslané už od začátku, konec to trochu vylepší, nikoliv výrazně. Ve svém závěru Snyder píše, že chtěl udělat moderní origin Batmanovi pro čtenáře 21. století, který bude svižnější a trochu veselejší, než původ od Millera. Jenže ani to se mu nepovedlo. Jako moderní origin Batmana pro 21. století si představuji to, co udělal Nolan ve filmu Batman begins. Hlavní problém s originem od Snydera je v tom, že jej nesledujeme nějak chronologicky. On s radostí odkazuje, ale celé to začíná ve chvíli, kdy už je Bruce "na tajnovku" zpět v Gothamu a bojuje se zločinem. Chybí nějaké motivy toho, proč se vrátil, jak se znovu setkal s Alfredem. NEvíme, jestli má Batcar, nebo nemá (asi ještě ne teda), nevíme, zda má jeskyni či ne, nebo které věci pro boj se zločinem vlastní a hlavně, jak k nim přišel! Jestliže žije v nějakém bytě, kde má všechny svoje "amatérské nástroje pro boj se zločinem" schované, chybí na to kladení nějakého důrazu. Představuji si třeba Batmana, který platí pozdě nájem, protože je jako Bruce Wayne mrtvý a nemá přístup k finančním prostředkům. Batmana, který nežije ve Waynově sídle, a tak se v nějakém převleku na tajnovku plouží ven, aby ho neviděl domácí. Batmana, který si podomácku vyrábí nějaké kouřové výbušniny, které mu pak třeba špatně fungují. A nakonec by musel přijít s prosíkem za Alfredem, protože by na osamnělého mstitele prostě neměl.

    Dále chybí lepší práce s Red Hoodovým gangem. Když vstupujeme do příběhu, je celá podstata Red Hoodova gangu vlastně už odhalena, tedy to, že se skládá z různých lidí, které Red Hood vydírá. Bylo by přeci fajn, kdyby si Batman myslel, že to je nějaký pidi gang, ale pak by odhalil, že jsou to různí lidé z celého města, že se nejedná o pár pomatenců, ale širokou vyděračskou síť (říká se tomu "budování příběhu", Scotte!). Dále jsem měl problémy s tím, že Red Hood, který se (jak to všichni známe), po pádu do "toxické tekutiny" stane Jokerem, se jako Joker chová už předtím. Rozsává zkázu a chaos prostě proto, že chce vytvořit chaos, ne vykrást banku. Dále mám problém s vysokou helmou, kterou má Red Hood na hlavě, vždyť by neprošel dveřma!

    Celý ten komiks je zkrátka vystavený na předpokladu, že všichni dobře Batmanův origin známe a tak bohatě stačí, když se sem tam k něčemu odkáže a všichni budou nadšený. S postavama se absolutně nepracuje. Waynova vize přijmout netopýra coby symbol svého boje, je prostě nijaká, plytká a těžce uvěřitelná. Gordon je nějaký ten chlápek, kterého by jsme si nevšimli, kdybychom ho neznali. Edward Nygma je člověk, který hned od začátku vypadá a chová se jako Riddler, nějaká jeho proměna zde také není. Pak je tu celá série nejrůznějších klišé, jako papá Wayne, který se samozřejmě chová jako nejlepší tatík tisíciletí, členové Red Hoodova gangu používají věty jako "Mě se na to neptej, já jsem tu jen proto, že jsem vydíranej". Pak laciné cliffhanger, kdy na jednom panelu vybuchuje celý barák (v jehož jednom z bytů Bruce je), a na popředí Red Hoodův gang odchází zády k výbuchu. V dalším panelu (sešitě) začíná scéna, kdy si Bruce stačil před výbuchem vzít nějaký štít Římského vojáka, který má samozřejmě doma (kdo ne), tím se kryje před výbuchem, načež do ohnivého pekla právě vybouchnutého domu (kterému ovšem drží všechny zdi a podlahy) nakráčí celý gang, aby zmlátil Bruce středověkými zbraněmi, jako je palcát. To samozřejmě Bruce přežije, vyjde z hořícího domu zcela sám a dojde až do Waynova sídla, kde se nechá ošetřit (vrávorající, zmlácený, krvácející, no jasně... nikdo na ulici by si ho nevšiml) - přitom ho zde mohli třeba zachránit hasiči třeba!

    A nejvíc mě na to překvapuje, že mě to celkem baví a chci si koupit další díl. Nevím, jestli ze zvědavosti, že to bude stejně špatný, nebo proto, že Snyder sem tam skutečně dobrý nápad má (nejasnost, kdo vlastně nakonec tím Red Hoodem je - a utajená identita budoucího Jokera) a já doufám, že konečně poslepuje dobrý díl Batmana. Prostě kol a kolem, Snyderův Batman je pro mě asi jako seriál Kobra 11. Já prostě u každého dílu samozřejmě vím, že je to sračka, ale i tak si další koupím, protože, a tady upřímně fakt nevím proč, mě to celkem baví. Milovníkovi inteligentních dobře napsaných komiksů bych tohle fakt nedoporučoval.
  • baatcha
    Mistr světa v mlácení prázdné slámy opět exceluje! Vracíme se s ním do Batmanových jakože počátků, takže tu máme miliardu odkazů na původní čtyřicátkový komiks (namátkou starý červený batmobil, fialové rukavice na Batmanově kostýmu, nenápadné Robinovo logo na kšiltovce, jízdu se schodů na zločincích - tuhle kratochvíli tehdy Batman s Robinem provozovali snad v každém druhém dobrodružství, taky fotografku Vicki Valeovou a obálku s Batmanem z Detective comics číslo 27, to všechno v zářivé barevnosti původních komiksů... uniklo mi něco?) Je to takové hi-tech retro na speedu a je to tak moc sci-fi, že to vlastně ani není Batman. Nikdo mi nevymluví, že Scott Snyder není žádný osvícený vypravěč, ale jen pitomý pisálek, který bazíruje na detailech a není schopný z nich vystavět příběh. Kde je motivace aktérů? Kde je chemie mezi postavami? Kde je zápletka? Je to nuda, ale aspoň to není taková vopruz-nuda, jako byla předchozí kniha, Smrad v rodině a vorvanej ksicht, nebo jak se ten blábol jmenoval.
  • Mleako
    Mleako mecenáš27.12.2015 10:30Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback)
    Není to špatné, ale ve srovnání s předchozími třemi Snyderovými booky je Rok nula výrazně slabší a čekal jsem od dalšího převyprávění Batmanova původu něco víc. Ve finále se mi nejvíc líbily lekce improvizace na konci knihy. Možná kdyby byla hlavní linka proložená více takovými flashbacky, celé knize by to prospělo. Za mě 3,5*.
  • jh666
    Tak po ročním čekání mám konečně dalšího Snyderova Batmana. Návratu do minulosti jsem se trochu bál, navíc, když se jedná v podstatě jen o půl příběhu. Obavy ale byly liché. Batman jako takový se sice objeví až v půlce knihy, ale to jí na kvalitě neubírá. Vše podtrhuje perfektní Capullova kresba (vedlejší příběhy jsou bohužel nakresleny o dost hůře). 90 %
  • kaylin
    "Batman: Rok nula - Tajné město" je knihou velmi dobrou, která nesnižuje laťku série nijak zásadně, ale osobně se trochu bojím, jak to bude dál. Závěr s Riddlerem už mi přišel spíše trochu jako úlitba fanouškům, na druhou stranu jsou v příběhu zvraty a momenty, které jsou v podstatě geniální. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1049-batman-rok-nula-tajne-mesto-85.html
  • choze
    Soví tribunál a Soví město byli Batmani (až na pár much) podle mého gusta, ale Smrt rodiny mě zklamala a Rok nula taky. Snyder si tu naběhl, když se pokusil o vlastní Rok jedna a s tím Millerovým s přehledem prohrál, jak scenáristicky, tak kresebně. Nejdřív pozitiva - oproti Smrti rodiny tu neotravuje netopýří mládež, ale Batman je tu na vše sám jen s Alfredem a většinu času se musí obejít i bez Gordona a dokonce i bez netopýřího kostýmu. Příjemné rovněž je, že tu povinně nedefilují všichni batmanovští padouši a záporák je docela zajímavý. Negativa - jelikož jde o origin, čeká nás miliontéprvní povinné rozjímání nad smrtí Batmanových rodičů a navíc to Snyder bere dost hopem - v jedné chvíli Bruce Wayne bojuje se zlem ještě bez netopýřího kostýmu, pak má scénu prozření a vzápětí už je z něj de facto komplet Batman. Příběh mě celkově nevzal, myslím, že Miller napsal totéž mnohem líp, a kresba je mainstreamová a do atmosféričnosti Mazzucchelliho kresby má daleko (záměrně, ale podle mě to nebyl šťastný záměr). Kolem a kolem, na jedno přečtení může být.
  • Lenny
    Snyder si upravil Batmanův origin a Gotham po svém, výsledkem je nejlíp napsanej Bruce Wayne z New 52
    http://www.youtube.com/watch?v=ShibjSDUcHc
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2015 10:46Batman #04: Rok nula - Tajné město (pevná vazba)
    Tak už tu nemáme rok jedna, ale rovnou rok nula - co bude příště? Rok minus jedna? Dva roky před Batmanem?

    Snyder Batmana rozhodně umí (o dost více než Supermana), ale též mi trvalo značnou část knihy než mě o tom autor opět přesvědčil. Red Hoodův gang je esteticky prostě strašně zajímavý a ačkoli jsou ony červené "zkumavky" na hlavě trochu jiné než kdysi, stále to děsí a fascinuje zároveň:-) Nejsem komiksový encyklopedista, takže mě také potešilo, že nyní vím alespoň špetku o originu takového Riddlera... Díky Crwi, že se zase do netopýřího muže výrazněji pouští (viz jejich stránky na facebooku).

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.11.2015 10:46Batman #04: Rok nula - Tajné město (paperback)
    Tak už tu nemáme rok jedna, ale rovnou rok nula - co bude příště? Rok minus jedna? Dva roky před Batmanem?

    Snyder Batmana rozhodně umí (o dost více než Supermana), ale též mi trvalo značnou část knihy než mě o tom autor opět přesvědčil. Red Hoodův gang je esteticky prostě strašně zajímavý a ačkoli jsou ony červené "zkumavky" na hlavě trochu jiné než kdysi, stále to děsí a fascinuje zároveň:-) Nejsem komiksový encyklopedista, takže mě také potešilo, že nyní vím alespoň špetku o originu takového Riddlera... Díky Crwi, že se zase do netopýřího muže výrazněji pouští (viz jejich stránky na facebooku).

    Celkový dojem: 70%
  • cyboy
    Tak jsem si rikal, ze z nedostatku napadu se Snyder vydava cestou originu. Nechci spekulovat o tom jestli Batman neco takoveho jeste potrebuje, nicmene po prvni tretine knihy, kdy jsem zacal propadat chmuram, se dej rozhybal a zase to byl Snyder jak ho zname. V uvodni poznamce ke scenari prvniho dilu se Snyder srovnava s Millerovym Rokem jedna, takze si to srovnani neodpustim taky. Tento pribeh je sice typicky Snyderovsky, ale Frank byl o tridu lepsi. 75%

34832631
Četl/a (137)
123peta, 2scha, 353638, 3DD!3, adam, Al0f0k, Alfred, AlmightyMates , Babany, Bedou, Benny, Blackhand47XD, Bronn, CaptainMarty, Caylen-Tor, charvos, choze, Cinema Ranger, Craxx, crewni.konzerva, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, deadpool, Dejweez26, Denis, Denis1996, DoctorHarpy, Duracell, dvory, Dzoglik, erik, farnhajt, Final, Flowtek, Fr3d_K, Garp, georg, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Hønzza, hatapka, hellblazer, Hokejový_Svaz, Hugin, Jabba, James, japes, jh666, jindroush, jiskra, JohnyG, Kaaos, kadas97, Kadin, karl173, kaylin, kendor007, Kiko, kinak, kindanerd, Kiwi1902, kotouczech, lacoste, lantan1, Libča, Librarian, Lord Baltimore, Lukasitch, Mara7, Martin.imr, Mates17, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, Mleako, MonsterGyre, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, oleav, Olesh, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, petrik1710, Petrisko911 , Pietro26, Pizza Guy, PrastenejCitron, punisher, puolpm, radimisko, rewkon, rizecek33, Saint of Killers, Scaleo1, Schramm, Sharick, Shpeckk, Sick666, Sikk, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, Štěpán_Murdock, streeter, Symbi, taidana, Tiba, tomas.my, Tomket.Tom, Tomski, Tomzany, tukak, TZcomics, Václav Mikula, vita, Vojtěch 393, w3cMarkus, WEAPONE, Wiw, Zavulon, Zbysek2410, zlejzmrd
(222)
2scha, 353638, adam, adam.ra, afri, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Azik2586, Babany, Badgu.y1902, Bedou, BeeSee, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, bmc75, bourgeois, brkowycz, burzum, buscheer, CaptainMarty, Caylen-Tor, Chadraba.jiri, Clarkos, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, Dali, DamianG, Darker, davidek, Davidos402, DAxik, deadpool, Denis, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, DoctorHarpy, doophy, dr_benway, Duracell, dvory, Dzoglik, Er.Nest, Erich, erik, Famozní, farnhajt, faster86, Filcka, filosh, Final, flashpoint, Flowtek, Fr3d_K, georg, Georgíno J., gezic, Goldfinch, Golem, Grebenda, hatapka, herbert, herrman, Honzin, Hugin, hyba1991, ikshorm, J.T.honza, Jabba, Jack, JackOneil, Jak, James, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, Jonathan Arbuckle, Kaaos, kadas97, KadetJaina, Kadin, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiko, KINIMODUS, Kiwi1902, komik.sx, Kouzelnik7, Kunden, lacoste, Libča, Librarian, lifi, listr, Lojza, Lokas1998, Loks19, Luigim, m.jedle, Mamut12, Mara7, maravenger, Martin.imr, Mates17, matohan, Matthew, Maxianimal, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, mineralk, misa, Mitak, miuanek, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, mrkirby, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, noMster, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, pavlosson, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , Pietro26, Piros0013, punisher, puolpm, Radkos, RaptoR, razielus, rewkon, Rinter, rizecek33, RodRoder, Roiser, Rumburaq, Saiffer, saja, Salien, Saran, Scaleo1, Schramm, seezeethree, Sharick, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, SiWeX, SkillJam, slavik38, slothest, SmoothNCool, Spike, Staník, streeter, superheroesstuff, suricattaontheway, tacmud, taidana, The Genius, Tiba, Till, TIM, TIM.biker, tomas.my, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tomket.Tom, TommyBOYER, Tomski, Tomzany, Toren, tukak, Tyfus, TZcomics, Václav Mikula, vita, Vítek, vrazdinek, Wakker, WEAPONE, willis, Wiruss, Wiw, xai, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (18)
ArmadOon, CHester Turner, Doppelganger, FatMonster, Fida, henrycruel, Horstik, Jáňa, Macek78, mozzu, PrastenejCitron, predek, Sebastian the wise, segy, spot, tomasko33, Zelvak, Zjew
Shání (3)
FatMonster, JaroKakashi, Zjew
Nabízí (5)
bourgeois, buscheer, Denis1996, Lojza, Luigim