Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Armády Atlantidy se šikují do útoku!

Než se Arthur Curry stal Aquamanem, býval králem Atlantidy. Jenže pověrčiví Atlanťané, nenávidějící obyvatele souše, nemohli chovat lásku ke králi, který byl napůl člověkem. Jakmile vstoupil do Ligy spravedlnosti, opustil Arthur Atlantidu a vládu přenechal svému nevlastnímu bratrovi Ormovi, zvanému Ocean Master. Od té chvíle panoval mezi světem pod hladinou a světem na souši nejistý mír. Až doteď.

Zatímco jsou pozemští superhrdinové zaměstnáni jinde, neznámá síla tlačí Atlantidu a svět na souši na pokraj války. Obětí přibývá a pravděpodobnost masivní invaze roste. Nakonec je to pouze Liga spravedlnosti, kdo může zabránit krvavému střetu, jenž by odeslal polovinu civilizace do vodního hrobu.

Avšak pozor: O osudu světa rozhodne ten, kdo sedí na trůnu Atlantidy…

Obsahuje sešity série Justice League (New 52) #13-17 (říjen 2012 - únor 2013) a Aquaman (New 52) #15-16 (prosinec 2012 - leden 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (100ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Geoff Johns, Jeff Lemire
Art
Tony S. Daniel, Paul Pelletier, Ivan Reis
Ink
Oclair Albert, Sean Parsons, Joe Prado
Barvy
Nathan Eyring, Tomeu Morey, Rod Reis
Obálka
Tony S. Daniel, Paul Pelletier, Ivan Reis
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-501-7 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
606 g
Stran
192
Cena
499 Kč
Originál
Justice League #03: Throne Of Atlantis (DC Comics, 2013)
Varianty
Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy (paperback) (2015)
Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy (pevná vazba) (2015)
Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy (limitovaná edice 52ks) (2015)
  • Palebras
    Další pokračování Ligy spravedlnosti a další trefa do černého. Tak, jak jsem si pochvaloval relativně komorněji pojaté uchycení příběhu ve Zrození zla, které nebylo tak výbušné a megalomanské jak bývá u Ligy zvykem, zde opět dostáváme pořádnou bitvu o záchranu planety, která je však tak dobře pojatá, že mi tahle změna tempa vůbec nevadila. Začátek patří Cheetah, které u nás v komiksech nebyl dán příliš velký prostor a mohli jsme ji vidět například ve filmu Wonder Woman 1984, který z tohoto příběhu čerpá. Hodně slušný rozjezd. Poté se dostáváme k hlavnímu příběhu trůn Atlantidy, ze kterého čerpá zase filmové zpracování o Aquamanovi a jedná se o skvělou megalomansky pojatou akční jízdu. Vše je doplněno o naprosto skvělou kresbu hlavně Ivana Reise, která lahodí oku a dvojstránky jsou prostě lahůdka. Liga spravedlnosti pod vedením Geoffa Johnse je alespoň prozatím bezkonkurenční akční jízda a doufám, že to takhle půjde dál. Nemůžu jinak než plný počet!
  • tom173
    Další skvělé pokračování ligy od Johnse, s kresbou Reise který tu důstojně nahrazuje Jima Lee a možná se mi k tomuto příběhu hodí ještě více. Nejdříve nás čeká malá odbočka na dva sešity do krásně vykreslené džungle, kde řádí Cheetah. Pokud se nemýlím, tak tu toho o téhle postavě moc nevyšlo a je to škoda, protože jako Dianina nemesis funguje skvěle. Moc se mi líbí její origin a nápad o posednutí bohyní lovu. Potom už se konečně dostáváme k titulnímu trůnu Atlantidy což je jedna velká řežba mezi atlantskou armádou vedenou Ocean master a ligou spravedlnosti. Akční celostránky a dvoustránky jsou zase nádherné a je radost knihu pročítat a otáčet listy. Orm, Ocean master jako "záporák" funguje parádně a má uvěřitelnou motivaci skoncovat se souší. Mezi ním a Aquamanem je správné napětí. Dialogy mají jiskru, není to jen prázdné plkání jak někdy bývá u superhrdinského mainstreamu zvykem. Samotný Aquaman, na kterého se tento díl soustředí, je charakterově stejně vykreslený jako ve Znovuzrození a je super že si i český čtenář může o této postavě tolik načíst. Takže sečteno, máme tu další ligu s nádhernou kresbou, smysluplným dějem a příběhem který dále rozvíjí vesmír new 52
  • Johny87
    Trůn atlantidy je druhý nejlepší komiks v téhle sérii ( za mně). Je to spíš příběh o aquamanovi, což je super, protože aquaman kromě rebirthu tu moc není.
    Nějaké chyby to má, ale ne moc.
    V pohodě komiks
  • Fimi
    Za mě perfektní Liga...takhle si ji představuji. Jestli se něco v New 52 povedlo, je to Liga spravedlnosti...kresba, a ta kresba... výborné
  • Lenka.Vílka
    Nechci tvrdit, že jsem se nebavila. To bych se neodvážila. Jenom jsme se nemohla zbavit dojmu, že je to nějak divně poskládané. Strašně dlouho (za mě zbytečně) se řeší Cheetah. A to jenom proto, aby...no spoiler..., protože podle názvu knihy je jasné, že tady se budou hodně řešit kamarádi Arhtura. Přesněji jeho bráška a to, že chce pokořit souš. Konečně dostal záminku, tak toho s radostí využil.

    Kdo tedy získá nadvládu nad trůnem Atlantidy?
    (Protože zjištění, kdo a proč to všechno spunktoval, je vážně smutné. Ale nepochopila jsem to s Cheetah. A s tím, co udělala, když se dostala, kam se dostala. Myslela jsem, že se tam tedy ON ještě zjeví, ale nic. Třeba příště?)

    Tématem je ovšem zaručeno, že se člověk vynadívá. Všechna ta voda, blesky, víry, vlny, stvůry, bylo to nádherný. A jelikož je zbytek ligy mimo hru, přijdou na pomoc ostatní (bohužel jenom minimálně na to, s jakou pompou je přivítali na scéně). Hlavně dvoustranné kresby jsou naprosto luxusní a slintnete si.

    ("Atlantida? Já myslel, že ta je vymyšlená."..."Vymyšlená?"..."Mad Hatter přece taky není ze světa divů, nebo jo?")

    Fajn, možná zvítězila forma nad obsahem, ale s@&e pes! Já se ráda nechám koupit :) Trůn Atlantidy je skvělý akční komiks, u kterého se budete bavit.

    PS: díky za tuhle sérii. Protože Aquaman není trubka!
  • puolpm
    Parádna mainstreamová akcia v podaní Geoffa Johnsa. K lepšiemu zážitku prispeje mať načítaného N52 Aquamana (nie je to vyslovene nutné), kde si Geoff Johns už dlhšie pripravoval pôdu. Úvodný príbeh s Cheetah je taktiež zaujímavý. Táto séria JL sa mi páči a som zvedavý kam to BB/art dotiahne. DarkSeid War sú vraj bomba.
  • hroubek
    Konečně pořádný komiks s Aquamanem, který zde vyšel. Aquaman nedostává v komiksech moc prostoru, a proto se mi tento komiks hodně moc líbil, jelikož zde titulní hrdina předvede, proč si zaslouží patřit do Ligy spravedlnosti. Komiks má suprové tempo, pěkný epický příběh, dozvíme se něco málo z Aquamanovy minulosti, a máme zde další ukázku toho, že členové Ligy nejsou dokonalý. Paranoidní Batman sleduje sbližování Supermana a Wonder Woman, a pak vyčte Aquamanovi to co by na jeho místě udělal také. Kresba je parádní a propracovaná. Johns jako scénárista odvádí velmi dobrou práci a potěšilo mě, že do příběhu zapojil Meru a to v akci, a takový Orm, má také potenciál. Trůn Alantidy je dost dobrý komiks a já jsem rád, že jsem měl možnost ho číst.
  • karl173
    Chvála a hodnocení o tom, že je tohle zatím nejlepší Liga spravedlnosti z New 52 co u nás vyšla se potvrdili. Dostali jsme pěkně zpracovaný příběh, který i když stále má chvílemi mezery, tak už se jedná o něco promyšlenějšího, co má skvělou návaznost a velmi dobré dialogy. Víceméně dialogy jsou vůbec to nejlepší co mi tahle kniha mohla dát. Ano, akce je slušná a díky skvělé kresbě, která i přestože mění kreslíře jako ponožky si drží po celou dobu stálou kvalitu. Nepřítomnost Jima Lee se na kresbě nijak nepodepsala a kreslíře tedy mohu jen pochválit. Zpět ale k těm dialogům. Ty se opravdu povedli a rozhovory mezi všemi hrdiny dávají smysl a nikdy nejsou jen zbytečným žvaněním. Co se týče příběhu. Tak začátek s Cheetah není špatný, ale určitě měl své mouchy. Přesto mě pobavil. Trůn Atlantidy byl, ale už o poznání lepší. Velmi se mi líbila zápletka a jakési přiblížení s Aquamenem a jeho světem jsem mile rád uvítal. Rád bych si s ním někdy přečetl něco víc. Čistě jen jeho sérii. Záporák a nepřátelé také nebyli špatní. Závěr příběhu měl dobrý spád a já tedy mohu být díky této knize spokojený. Sečteno a podtrženo, jedná se o fajn pohodový komiks, se zajímavou zápletkou a skvělou kresbou. Tuto knihu si určitě užijete. 85%
  • Fry
    "Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy" - V rámci celé "New 52", nebo spíše z toho, co jsem zatím četl, je právě "Liga spravedlnosti" asi nejvíce provázaná. Třetí kniha začíná menším intermezzem s Cheetah, které ale pouze uvozuje masivní event týkající se otázky Atlantidy. Geoff Johns už v několika sešitech Aquamena cíleně srážel, jak povykem kolemjdoucích, tak zesměšňováním celé jeho postavy jako takové. A nyní, když nepřítel vyleze z moře na pevninu a zatopí ne jedno velké město je čas, aby scenárista vyložil karty na stůl, a ukázal k čemu to vlastně celé bylo. S posledním sešitem vás až zamrazí a okamžitě šaháte po pokračování ... Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    Tak jsem se dostal k třetímu dílu Ligy spravedlnosti z new 52. Je vidět lehce se zvyšující kvalita. A díky dobrému scénáři a kvalitní manistreamové kresbě jsem si užil skvělou zábavu. Komiks je nabitý akcí, takže o nějakou nudu se bát nemusíte. K pokoření vrcholu chybí jen kousek, ale i tak je to velmi dobré počtení. Více mých dojmů najdete na http://www.ctukomiks.cz/2016/04/liga-spravedlnosti-3-trun-atlantidy.html
  • J.T.honza
    Když tak nad tím přemýšlím, tak mě vlastně nenapadá, co bych tomu vytknul. Skvěle jsem se bavil a i přes občasné nelogičnosti nebo vynucené cliffhangery to bylo parádní čtení. Pět hvězd je možná přestřelené, protože nadčasové to není, ale dneska mám prostě chuť tomu těch pět dát. Každopádně se těším na případné pokračování!
  • Drekorian
    Ach jo. K dokonalosti chybělo tak málo. Na začátku si musíme přetrpět výplňovku s Cheetah, protože chudinka Diana na ni tak docela nestačí a potřebuje ligové křoví. Když si odbydeme to, začíná konečně báječný story arc Trůn Atlantidy. Tedy, ne tak docela. Chybí mu totiž první a poslední číslo (Aquaman #14 a #17), které obsahuje prolog a epilog právě zmíněného eventu. A vzhledem k tomu, že jsem komiks četl původně v originále mi tentokrát některé souvislosti unikaly a rozhodně jsem si nebyl schopen komiks tak užít. Chybějící sešity jsou sice v třetí a čtvrté knize Aquamana, o které ale úspěšně pochybuji, že u nás vyjde. Kresebně opět na špici. I když tentokrát Jim Lee dělal jen nějakou obálku, talentová základna DC je, jak se zdá, na velice dobré úrovni.
  • ConanVJ
    Za mě parádní dva příběhy u kterých jsem se pobavil. Kresba je parádní, příběhy svižné a plné akce. Za mě 100% :)
  • Lenny
    Johns opět přináší bombastickou superhrdinskou akci, jen jí krapet něco chybí.
    Recenze: http://www.youtube.com/watch?v=BojrYIrcVfU
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.11.2015 09:41Liga spravedlnosti #03: Trůn Atlantidy (paperback)
    Cheetah byla špaténka, vzpoura Atlantidy už o něco lepší. Ale chudák Orm, teda.

    Celkový dojem: 60%
  • erik
    kaylin - mohol by si mi, prosím vysvetliť, to "něco víc", ktoré tam Johns akože dal? Prečítal som si pozorne tvoj blog a nemám v tom jasno. Pokiaľ ide o ten zvrat, tak to ako niečo naviac nevnímam, to je klasický scenáristický postup. Navyše, mám podozrenie, že tá záporná postava bola vytvorená už pred eventom Trón Atlantídy (myslím, že v Aquamanovi 0) a pracovalo sa s ňou aj ďalej. Vďaka za odpoveď.
  • kaylin
    Téhle knize se musí nechat, že mě konečně bavila a já jsem si říkal, že i ty týmovky v případě DC Universe mají potenciál a mohou stát za to. Tohle se povedlo a nebýt té přemrštěné scenáristické snahy dělat z toho něco trochu víc, byl by to hodně nadprůměrný mainstream. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/11/1037-liga-spravedlnosti-3-trun.html
  • jh666
    New 52 Liga spravedlnosti má skutečně vzestupnou tendenci. Úvodní příběh s Cheetah je jen malý (i když skvěle nakreslený) předkrm. Hlavní chod pak skutečně stojí za to. Trůn Atlantidy se akčností přinejmenším vyrovná střetnutí s Darkseidem, ale i ten příběh okolo stojí za to. Více prostoru konečně dostala Aquaman, který u nás zatím nebyl tak známý (vážně už mu vydejte knihu). Silnou stránku knihy opět tvoří kresba, a to o přesto, že sérii opustil Jim Lee. Tony Daniel, Ivan Reis a Paul Peletier jsou více než solidní náhradou. Všichni tři dokázali, že také umí celostránkové a dvojstránkové kresby, které jsem hltal u Leeho v prvních dvou dílech. Jedinou menší výtkou je pro mě absence Green Lanterna. Jeho pošťuchování s Batmanem mi chybělo. 90 %
  • Schramm
    Wow. Tahle série má vzestupnou tendenci a dost zachraňuje jméno New 52. Jen tak dál! Stručně a jasně, nepokrytý mainstream, který baví. Za mě velice slušný nadprůměr (a to nejsem moc fanda týmovek).
  • cyboy
    Podle mě nejslabší JL. 50%
2426132
Četl/a (69)
3DD!3, Al0f0k, Blockholm, Bronn, Cinema Ranger, Clarkos, ConanVJ, cyboy, dajik, Davidos402, Elizabeth, erik, Fanda, Fida, fvalek1, Georgíno J., hroubek, hypermlok, James, Jáňa, jh666, Johny87, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, Kiko, Ladinek82, lantan1, Lenka.Vílka, Mamut12, maravenger, mart.in, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, MichalR, mineralk, MonsterGyre, mozzu, Mr. Baboon, namdnas, Olesh, ondra kenway, Ozymandias, Palebras, pearlxjam, petad, PrastenejCitron, PumpingArrow, punisher, puolpm, rewkon, Schimi85cz, Schramm, Shpeckk, SkillJam, slavik38, Spacecore, Spike, taidana, the_proph, tom173, Tomket.Tom, vishnar, w3cMarkus, zlejzmrd
(119)
2scha, 665+1, Alfonzo, Alfred, Azbest, BadBoy, Badgu.y1902, blackJag, bmc75, burzum, Caylen-Tor, Chadraba.jiri, CHester Turner, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Davidos402, deadpool, DegiCZ, Denis, Elizabeth, erik, FatMonster, Filip123, fvalek1, Georgíno J., Goeger-Devil007, hellblazer, herbert, holubdema, hroubek, hyba1991, hypermlok, ikshorm, Infarkt, J.T.honza, James, Jáňa, jh666, jjjirik, Johny87, JORDY, Kaaos, kallenved, karl173, kaylin, keNNoslaw, Kiko, komik.sx, Lenny, listr, Mamut12, maravenger, Mates17, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, mgeralt, MichalR, mineralk, miuanek, monty.cl, mozzu, MP81, Mr. Baboon, Mr. Bobeček, mstefl, namdnas, noMster, Nyxxie, Olesh, Palebras, pearlxjam, pechna, pk123x, PrastenejCitron, PumpingArrow, punisher, puolpm, Radkos, rewkon, Rickettsia, RodRoder, Roiser, Rumburaq, Salien, Schimi85cz, Schramm, segy, Shpeckk, SkillJam, Skot, slavik38, Spacecore, Spike, Staník, suricattaontheway, tacmud, taidana, the_proph, Till, tom173, Tomasino79, Tomket.Tom, TommyBOYER, Toren, Valis, vishnar, Vítek, wesi96, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas, zlejzmrd
Chce (11)
Azik2586, delsemela, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, gezic, henrycruel, Jack, Keenkeen, Sebastian the wise, xxaannddeerr
Shání (3)
Clarkos, gezic, Tomate
Nabízí (3)
3DD!3, suricattaontheway, utresyby