Koupit
Vesmír Marvelu si v nedávné době prošel obdobím velkého neklidu. Po katastrofických událostech souvisejících s obléháním Asgardu byli Captain America, Iron Man a Thor roztroušeni po všech koutech devíti říší. Bývalí spolubojovníci musí odložit stranou své neshody, aby se vypořádali se smrtícím nepřítelem, jenž by mohl roztrhat jejich svět na kusy.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 74. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Avengers Prime #1-5


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Alan Davis
Ink
Mark Farmer
Barvy
Javier Rodriguez
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
542 g
Stran
128
Cena
249 Kč
Originál
Avengers Prime (Marvel)
  • ludek.n
    Zlaté město bohů, Asgard, leží v troskách a avengerský triumvirát je vystaven výzvě, při níž musí znovu táhnout za jeden provaz. Bořitel tradic a zavedených pravidel Brian Michael Bendis napřed elitní členy Avengers rozeštval a postavil proti sobě, aby je nyní zase dal dohromady pod jednou vlajkou a ukázal světu jejich spojenou sílu. Původní jednoaktovka, v níž si to měli hrdinové jen vzájemně vyříkat, se nakonec rozrostla na pětidílnou minisérii a plnohodnotný příběh, v němž Avengers musí čelit hrozbě, která by mohla roztrhat na kusy všech devět asgardských říší. Zásadní boj se odehrává mezi Thorem a Helou, bohyní smrti, ale k tomu nejdůležitějšímu - usmíření Iron Mana s kapitánem Amerikou - dochází mimo hlavní proud. A jestliže jedno je drsnou jízdou bez jakýchkoli skrupulí, druhé je veselou pošťuchovanou se sarkastickými hláškami. Ale ať už je to to nebo ono, tvoří se tady nová historie Avengers. Když k tomu navíc skvělý Alan Davis dodá své výtvarné know-how, je to zaručený úspěch. Jeho kresba, především davových scén, je prostě úžasná a nedá vám na tento komiks zapomenout.
  • MEGA
    Fajn akcí nabité čtení u kterého jsem se ani chvilku nenudil. Bohužel to je na úkor charakterů, jejichž vývoj byl trochu uspěchaný. Částečně to zachraňují Bendisovy dialogy, které jsou uvěřitelně a zajímavé kontrastují s fantasy prostředím. Na kresbu je radost se dívat a dodává komiksu potřebnou monumentálnost.
  • trudoš
    Není to nic zázračného, ale přesto musím říct, že tenhle komorní příběh o obnově přátelství trojice rozhádaných superhrdinů funguje na jedničku. Brian Michael Bendis zase jednou perlí v dialozích, přičemž ty tady tvoří gró obsahu, třebaže nějakého monstrkabaretu se člověk dočká také. Ovšem špičkování mezi Tony Starkem, Thorem a Stevem Rogersem je jednoduše fantastické, vtipné i sžíravé zároveň, vytahující na světlo věci, jež si hoši měli mezi sebou vyříkat už dávno. Jen je škoda, že zocelení pokrevního bratrství je hotové během pikosekundy, což je vzhledem ke všem těm předchozím problémům na můj vkus trochu málo. Ovšem kdo sem já, oproti pánům redaktorům Domu nápadu?
    Je to další kapitola Marvelovského univerza, která dává dohromady rozbitou strukturu, aby mohla směle pokračovat vstříc pohromám budoucím, a jinak se k příběhu ani nedá přistupovat. Je to zábavné, napínavé, krátké, nápadité a v některých momentech až geniální; jste-li tedy fanoušek podobného druhu komiksů. Nic víc, nic míň.
  • karl173
    Dosti průměrné čtivo. Má to sice pár dobrých nápadů a nějaké ty náznaky, ale jinak se jedná o typický superhrdinský mainstream typu - něco se stane, bum prásk, záporák, bum prásk, musíme ho porazit, bum prásk a konec. Ne že by mi to vyloženě vadilo pokud to má tu správnou omáčku okolo a je z toho cítit něco osudového, velkého a postavám fandíte. Ale tady nic z toho bohužel není. Kdyby se tato událost nestala, tak by nebylo rozdílu. Opravdu přesný střed. Slabé 3 *
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 10:55Ultimátní komiksový komplet #065: Avengers: Elita
    Elita jsou jelita. To mě evokovalo hned po přečtení názvu a potom po přečtení celého příběhu to i vše vystihuje. Family therapy pro superhrdiny. Fakt síla, a ještě k tomu v 9 realms, hmmm... to tu ještě nebylo. A asi ani nemělo. Já fakt nevím, jak toto brát. Mně to přijde zbytečné, nudné a předvídatelné. Takové velké halo a humbuk pro to, že se stejně dají dohromady - ne ABY se dali dohromady, jsme v Marvelu, to je jasné ne...?! Ne, že bych měl něco proti, jinak bych to nečetl, ale opravdu to musí být až takové? Jediné snad zajímavé je Steve Rogers jako host Mageth. To jediné mě zaujalo a i pobavilo, plus to jejich válčení bez jejich zbraní a vymožeností. Jinak fakt nuda a Alan Davis mi fakt nesedl. Nemám nic proti němu, občas zaboduje, ale jeho kresba mi přijde jako patřící do dob ty tam. Takový osekaný (zjednodušený) Jim Lee, který ale patří někam do poloviny devadesátek (berte s nadsázkou, určitě mají oba svůj vlastní styl bez nějaké vědomé kopírky). Jediné F4 Konec za něco stojí. Jinak mě fakt neba.
  • S4TW
    Bendis patří bezesporu k tomu nejlepšímu, co současný Marvel má. Tento konkrétní komiks není vůbec špatný. Příběh funguje, scénář utíká, je bez zbytečných a nudných pasáží. Takový ten komiks, co dáte na jeden zátah. Navíc je skvělé, že se Bendis nebál a hojně využil fantasy prvky, což je v kombinaci s Iron Manem a Capem velice originální. Elfové, skřeti a draci, jo, to se mi líbilo. Vše doplňuje skvělá kresba Davise, který výborně zvládá bojové scény, ale i jeho krásná krajina Jotunheimu. No a ti dvojstrany? Lahoda a vizuální orgie. Co mi teda chybí? Vše na mě ve finále působí lehce béčkově. Nepochopte mě špatně, je to excelentní dílo, ale pořád to je béčko. Nic zásadního, převratného či epického. Bendis umí i daleko silnější věci. Ale i tak je to dílo, které jsem si užil a s chutí přečetl. A na můj vkus si kluci vjížděli do vlasů dost málo a v tomto se autor až moc krotil. Ale to, že Bendis a Davis jsou mistři svého oboru, to je zjevné.
  • ConanVJ
    Dobře se to četlo a příběh hodně rychle uběhl do pěkného konce. Jako urovnání poničených vztahů z předchozích událostí určitě víc než dostačující. Já se bavil a dávám 80% :)
  • luky.kuky10
    Trosku fantasy pribeh, ktery fajn utika. Ikdyz zabavi jen na chvili, tak i presto myslim, ze si to uzijete. Neda se rici, ze by to byla kdovijak velka peckovice, ale ma to hlavu a patu, a sem tam i dobre hlasky a akci. Pribeh se toci kolem Capa a Tonyho, s pritomnosti Thora. Za me je to pohodova oddechovka. 3,5*
  • Kabukiman
    Připomínalo mi to Smaxe. Špatný to nebylo, pecka taky ne... Takovej tuctovej příběh, kterej byl nakreslenej a vymyšlenej jen aby se kluci zase začali kamarádit. Proč ne...Ale Smaxe mám raděj...:)
  • kaylin
    Bendis jede na jistotu a docela se mu to daří. Zasmějete se, komiks zhltnete celkem rychle, ale tím to tak nějak končí a vy se ničeho dalšího nedočkáte. Jen doufáte, že přijde něco většího, kde by postavy takhle skvěle hláškovaly. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1025-ultimatni-komiksovy-komplet-65.html
  • Landauer
    Fajn fantasy. Docela jsem si to užil. Je to svižný, vtipný a moc hezky nakreslený. A člověk ani moc nemusí vědět, co bylo před tím a potom. Prostě tři rozhádaní superhrdinové se udobří díky solidnímu dobrodružství. Mě to bavilo a jsem spokojen.
  • Alfi
    Jednoduchučký príbeh, nie moc prehľadná kresba, ale zase boli v UKK2 aj knihy čo ma otravovali omnoho viac. Dve a pol hviezdičky.
  • jh666
    Na to, že tahle minisérie vznikla jen proto, aby se srovnali vztahy mezi Thorem, Capem a Iron Manem, funguje velice dobře. Příběh není je docela jednoduchý, ale díky prostředí devíti říší funguje dobře. Skvělé jsou některé řeči mezi ústředním triem, tohle se povedlo. Asi to není Bendisovo nejlepší dílo, ale pořád solidní oddechovka. Davisova kresba je líbivá (jen ty oči někdy působí zvláštně) a na papíře vypadá o dost lépe než na monitoru. 75 %

  • baatcha
    Zarazilo mě, co tam dělal Hawkeye, když během Obležení byl v jeho kostýmu Bullseye a najednou je to zase Clint Barton? Ale jako dobrý, je to čtivě napsaná jednohubka, která mě donutila přečíst si znovu Obležení. Ale nějak mi uniká smysl jejího vydání v ukk, potažmo důvod, proč tenhle spin-off vůbec musel vzniknout.
10233361
Četl/a (96)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, autokineton, Bronn, Bubákolog, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, Deckard, Devlin2, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, EnolaGay, erik, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martinb, Mates17, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, namdnas, NecRoman, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, petrSF, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, t0mas, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(249)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azbest, batoo, bboorreekk, beanek, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, Bronn, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chadraba.jiri, Chaolinek, ConanVJ, CoupeC, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, DANT3_, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý1, EnolaGay, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hebled, herrman, hicks, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jiskra, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LordFlash, luky.kuky10, maara, mAGiic, Mariomichal, markic, Marthy76, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, obitus, OldaB, Olesh, opytz, oru, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, spagr, Spike, suricattaontheway, Symbi, t0mas, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, FatMonster, Rickettsia
Shání (1)
delta11
Nabízí (6)
BreakingAway, EnolaGay, Kreatik, Masinfira, Rocksteady147, Tommar