Komiks francouzského ilustrátora a dánského spisovatele volně interpretuje Andersenovy pohádky zasazené do fiktivního dobrodružného příběhu malého Hanse Christiana, který od svého dědečka dostane kouzelný klobouk. Ten, kdo si ho nasadí, se ocitne ve světě své vlastní fantazie. Dosud obyčejný kluk se tak díky své fantazii ocitá v literárním světě známého pohádkáře.

Originální komiksový příběh propojuje prvky světoznámých pohádek s volnou fantazií způsobem, který čtenáři připomíná moderní přístup samotného Andersena. Dozvíme se, jak dědeček ke klobouku přišel, staneme se svědky boje se zlem ztělesněným chamtivou hostinskou a jejím synem a na přednášce v divadle se setkáme s duchy literárních velikánů.

Komiksové album je určeno pro děti každého věku - autorovi se podařilo vytvořit nejen zábavné komické situace pro malé čtenáře, ale také literárněvědní narážky pro dospělé. Klobouk dolů!

Scénář
Thierry Capezzone, Jan Rybka
Art
Thierry Capezzone
Žánry
dětský, dobrodružný
ISBN/ISSN
978-80-247-5649-3 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
56
Cena
149 Kč
Originál
H. C. Andersen junior: Den magiske hat (Carpid Forlag)
  • trudoš
    Moc hezky nakreslené. Jan Rybka evidentně ví jak malé čtenáře zaujmout. Dějově taky ne úplně marné, ale zároveň nic, co by mě natolik pohltilo, že bych chtěl v sérii pokračovat. Ono totiž kromě toho, že Thierry Capezzone do příběhu vtipně zakomponoval motivy z pohádek Hanse Christiana Andersena, mě jinak jeho vyprávění ničím dalším nepřekvapilo. V jednoduchosti je síla, ale když se opomene prvek napětí z toho, jakým způsobem budou události gradovat, je něco špatně. Nic to ovšem nemění na skutečnosti, že jde o milý komiks pro děti. Nápad s kloboukem, který zhmotňuje nositelovy představy je sympatický, naneštěstí v příběhu je využit značně předvídatelně až účelově, nemluvě o závěru, který mi přišel maličko nedotažený. Asi z důvodu dalších pokračování. Přesto situace, kdy si padouch řekne, že zkrátka nechá honbu za kloboukem plavat, ačkoli je jasné, že by jej mohl doživotně vytáhnout z bídy, působí jednoduše jak z té nejnaivnější pohádky. A to i tam jsem zažil vytrvalejší kriminálníky.
  • kaylin
    Líbí se mi, že Thierry Capazzone nejde cestou dětského komiksu za každou cenu. Nechává zde prostor pro nějaké ty narážky na jiné literáty, tak trochu nutí čtenáře, aby pátrali po tom, o čem se vlastně mluví. Někoho to pátrat donutí, někoho ne, ale právě tahle možnost komplexního pochopení všech vazeb, se mi líbí. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/12/1064-h-ch-andersen-junior-1-kouzelny.html