Obálka pod přebalem
V životě Temného rytíře konečně zazáří světlo.
Bruce Wayne prožívá velkou změnu. Konečně našel ženu, která je nejen krásná, ale i intelektuálně na výši a s Brucem má společné i tíživé trauma z dětství. Bruce s ní touží spojit svůj život a sdílet s ní vše, včetně tajemství týkajících se Batmana.
Na jiném místě v Gothamu se ale skrývá jiný maskovaný muž, jenž v dětství trpěl. Na rozdíl od Batmana ale chce, aby svět pykal za to, čím si musel projít. Za využití špičkové technologie a halucinogenních drog unáší gothamské občany, aby se pokusil obnovit říši divů, jíž kdysi dávno ztratil. Podle postavy Kloboučníka z Alenky v říši divů si říká Mad Hatter a hodlá do své hrůzyplné králičí nory vtáhnout i Temného rytíře.

Obsahuje sešity série Batman - The Dark Knight #16-21 (leden 2013 - červen 2013) a Batman The Dark Knight Annual #1 (květen 2013)

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Gregg Hurwitz
Art
Szymon Kudranski, Ethan van Sciver
Barvy
John Kalisz
Obálka
Ethan van Sciver
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-097-5 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Batman - The Dark Knight #03: Mad (DC Comics, 2014)
Varianty
Batman: Temný rytíř #03: Šílený (paperback) (2015)
Batman: Temný rytíř #03: Šílený (pevná vazba) (2015)
Batman: Temný rytíř #03: Šílený (limitovaná edice 52 ks) (2015)
  • trudoš
    Vyhovoval mi uzavřený příběh v rámci jednoho alba, jen je škoda, že v základě kopíruje předchozí knihu. Pouze se vyměnila tvář padoucha, ovšem výsledek je stejný – jedna ze stálic netopýřího univerza kuje pikle a Temný rytíř jí v tom musí zabránit, přičemž u toho samozřejmě umře spousta lidí a znovu máme možnost nahlédnout do zlounova nitra, o minulosti nemluvě. Na konci se všichni pobijí a pohádky je konec. Ne že by to nebylo působivé, ale šablona je to už průhledná, včetně různých scenáristických klišé, jako je smrt nové „známosti“ a podobně. Navíc se nemohu zbavit pocitu, že množství mrtvých tentokrát překročilo standard, což je skoro na pováženou, zvláště v případě druhořadého zločince, jakým Mad Hatter je. Až se divím, že z toho Batmanovi nerupla žilka a Jokerovi neztuhl úsměv na tváři.
    Závěrečný kraťas opět povedený, tyhle jednohubky se sérii daří na výbornou. Na krátkém prostoru odehrají pomalu vypointovanější drama, než co se předchozím událostem mělo podařit v šesti sešitech.
  • Norri
    Kniha Šílený toho má tolik společného s Kruhem násilí, až se to na první pohled může zdát jako kopírka. Opět šílený záporák s traumatem z dětství unáší děti, a tady je první změna, i dospělé. Tentokrát to ale není Scarecrow, ale Mad Hatter. Další postava, o které jsem téměř nic nevěděl a tato kniha mi tak zaplňuje další bílé místo v mapě Batmaního světa. Je to zvláštní, protože tohoto šíleného kloboučníka jsem doposud považoval za tragikomickou neškodnou postavu. Tato kniha ale ukazuje, že je to možná největší řezník, jakému kdy Gotham čelil. Je to drsné, má to spád a Gregg Hurwitz zašel ve scénáři dál, než si dovolil zajít Snyder ve Smrti rodiny. V klíčových okamžicích knihy jsem téměř nedýchal… V téhle knize zkrátka všechno hraje a to je super! Hodně mě bavila i kresba - hlavně ta od Szymona Kudranského. A bonusový příběh "Jednou o půlnoci temné"? Geniální!
  • Palebras
    Ve třetím svazku se podíváme pod klobouk šílenci Mad Hatterovi, který v Gothamu rozehraje další z jeho šílených partií. Musím říct, že Hurwitz fakt psát umí, takže čtenář dostává příběh, který je naprosto srozumitelný a hlavně zábavný. Kresba tomu sedí perfektně a jedná se společně s druhým dílem o fajn počtení, které lze zcela jistě doporučit. A kratší příběh na konci je prostě geniální a totálně mě potěšil. Více takových příběhů. Parádička
  • JohnyG
    Velmi příjemné čtení. Ani jsem si od toho mnoho nesliboval a hleďme, psychouš Mad Hatter dostal postor odkrýt čtenářům celou svou parádní schízu. Jako by to celé s Alenkou v říši divů už tak nebyla magořina, Kloboučník z toho udělá obsesivní divadlo. Castingy byly peckovní, jeho raplování taky. Tenhle book Temného rytíře prostě dělá dobrej záporák ještě lepším a výborná kresba a barvy tak celý komiks vytáhly až na 5 hvězd.
  • Thurin
    Lepší než jednička a horší než dvojka. Ale závěrečná jednohubka je to nejlepší, co jsem v téhle sérii četl. Za ni o hvězdu víc.
  • karl173
    karl173 mecenáš28.11.2017 19:40Batman: Temný rytíř #03: Šílený (paperback)
    Velmi povedený počin. Temný rytíř zatím u mě dost boduje a tenhle se mi zatím líbil nejvíc. Záporáka Mad Hattera jsem doteď moc nemusel, ale po tomhle komiksu se to změnilo. Jeho šílenost byla zde velmi dobře napsaná a to že měl opravdu dost prostoru jen prospělo. Stejně jako v Kruhu násilí jsem mohl zjistit původ zlosti a šílenství tohoto záporáka a dost mě to k němu přitáhlo. Batman je zde více detektovní než bývá zvykem v DC 52 a to je dobře. Mohlo toho tam být sice klidně ještě víc, ale zase na úkor toho je zde osobní život Bruce Wayna a jeho přítelkyně což také není zvykem. Příběh má pak dobrý spád a díky žádným uskakováním mimo děj je to svižné a příjemné počtení. Kresba se zde párkrát vystřídá, ale není to vůbec problém. Oba kreslíři odvedli dobrou práci a každý má svůj jistý styl, který se ale k temnému Gothamu dle mě hodí. Za mě tedy milé překvapení a zatím nejlepší komiks s Batman v DC 52 mimo Snyderův run. 85 %
  • choze
    Další průměrný Batman z pohříchu průměrné řady, který mě potěšil akorát několika výrony brutality a utahováním si z batmanovského neustálého proskakování stropními okny. Hurwitz nedokázal pořádně prodat postavu Natálie, jenom nám o ní řekl, že je to správná holka, s kterou by Waynovi zřejmě bylo dobře, ale takových už tu bylo a všechny odešly do zapomnění a Natálie není výjimkou, byť odešla do zapomnění trochu okázaleji. Kloboučník už je prodán líp, záporák je to správně vyšinutý a krutý, ale jeho příběh je až směšně banální. Jinak batmanovští padouši tu sice nedefilují jeden za druhým, jak bývá u Batmana neblahým zvykem, ale opět tam nevrazit Tučňáka, to by asi vybouchl vesmír nebo co. Kresebně mainstreamový průměr s pár fajn momenty.
  • Luigim
    Mad Hattera bych donutil sežrat vlastni vnitřnosti. Ale Batman musí být za klaďase. To mě zrovna u tohoto dílu naštvalo. Příběh je poutavý a kresba až na nějaká místečka parádní. Líbí se mi i to, že se člověk doví jak se záporák vlastně zrodí stejně jako Scarecrow atd... Je to pěkné seznámení s postavou. Scarecrowa by člověku bylo málem líto. Ale tohohle Mad Hattera ani omylem. Komiks jsem přečetl rychle a jedním dechem. Určitě se k němu ještě vrátím.
  • petrsimcik
    Stejně jako v Kruhu násilí, i tady je záporák Mad Hatter prakticky hlavním hrdinou a Batman je tu dvojka. Mad Hatter je správě šílený a celá kniha vlastně slouží hlavně k tomu aby nám Hurwitz vysvětlil proč je magor a kde byl bod zlomu. To co Hurwitz předvádí jsem zatím zaznamenal málokde. Opravdu dobře psychologicky zvládnuté a věrohodné záporáky. Jen tak dál.
  • luky.kuky10
    Cetl jsem rozdilne nazory a recenze na tento comics a vubec na celou radu temneho rytire. A co se aktualniho dilu tyce, tak pribehove se mi velice libil. Pravdou je, ze obecne od zacatku new 52 je batman se svymi schopnostmi opravdu pako a to se ukazuje i v tomto svazku. Zapletka s mad hatterem je skvela, a celkem me dostalo, kam az takovyhle trouba batmana dokazal dostat. Nebudu nic prozrazovat, ale zaver hlavniho pribehu jsem necekal a chvili jsem musel s otevrenou pusou koukat, co se to vubec Batovi deje. Ok. Mozna nic prevratneho reknete si, ale zrovna u tohoto comicsu bych to necekal. K cemu jsou me vyhrady, je kresba od Scivera. Sama o sobe je pekna, az na detaily ktere me stvou. Napr. Batmanuv plast je primo strasnej, protoze vypada jako z pohadky o letajicim sevci. Kresba Kudranskiho je pro me prijemnym prekvapenim. Kniha "sileny" je velice dobra a i kdyz ma sve mouchy tak stoji za to! 4,5*
  • Fry
    Batman: Temný rytíř #03: Šílený - Jeden z nejtemnějších a nejkrutějších příběhů Batmana vůbec ... Hurwitz přichází s dalším perfektním příběhem a opět nám představuje neokoukaného záporáka (Mad Hatter), díky kterému Gotham čeká nová série mnoha náhlých a velmi brutálních úmrtí. Navíc se opět ukazuje, že i s druhořadým protivníkem se dá vytvořit plátkový příběh hodný zapamatování a i když je to místy trochu přitažené za vlasy, tak jsou zde momenty, které budete mít v paměti ještě dlouho poté, co knihu odložíte (Jezero slz) ... Za mě 5*!
  • jh666
    Šílený se povedl. Je vidět, že minule se Hurwitz spíše zahříval a teď jede naplno. Mad Hatter není úplně nejprofláklejší Batmanův oponent, ale kniha ho dobře představí a rozhodně se jedná o zajímavou postavu. Příběh se čte dobře, díky čemuž ale rychle uteče. Trochu výtku mám k lince s Natáliou, jejíž konec byl jasný skoro od začátku. S kresbou jsem z větší části spokojen. Van Scivera mám rád (pokud neblbne jako v New X-Men) a tady si drží svůj standard. O něco složitější je to s Kudranským. Jeho kresba je zajímavá, ale je docela tmavá, díky čemuž je chvílemi nepřehledná. Během hlavního příběhu mi úplně nesedla, zvláště když před ní a po ní je Van Sciver, který má dost jiný styl. Skvěle ale sedla k příběhu z Halloweenu. 82 %
  • luky.kuky10
    Cetl jsem rozdilne nazory a recenze na tento comics a vubec na celou radu temneho rytire. A co se aktualniho dilu tyce, tak pribehove se mi velice libil. Pravdou je, ze obecne od zacatku new 52 je batman se schopnostvi opravdu pako, a to se ukazuje i v tomto svazku. Zapletka s mad hatterem je skvela, a celkem me dostalo, kam az takovyhle trouba batmana dokazal dostat. Nebudu nic prozrazovat, ale zaver hlavniho pribehu jsem necekal, a chvili jsem musel s otevrenou pusou koukat, co se to vubec Batovi deje. Ok. Mozna nic prevratneho reknete si, ale zrovna u tohoto comicsu bych to necekal. K cemu jsou me vyhrady, je kresba od Scivera. Sama o sobe je pekna, az na detaily ktere me stvou. Napr. Batmanuv plast je primo strasnej, a vypada jako z pohadky o letajicim sevci. Kresba Kudranskiho je pro me prijemnym prekvapenim. Kniha "sileny" je velice dobra, a ikdyz ma sve mouchy tak stoji za to! 4,5*
  • J.T.honza
    Spokojenost
  • kaylin
    Gregg Hurwitz dle mého názoru dělá s touto sérií divy. Tam, kde David Finch začal hodně průměrně, tam to Hurwitz převzal a přetváří sérii v něco, co se mi více jak zamlouvá. Ani jsem nečekal, že by mě Batman mohl bavit tak moc, tedy alespoň v rámci této série, ale skutečnost se stala pravdou, když jsem poprvé měl opravdu pocit, že série dostála svého názvu a tohle je příběh o temném rytíři. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1014-batman-temny-rytir-3-sileny-75.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2015 11:00Batman: Temný rytíř #03: Šílený (paperback)
    Další bizarní padouch z batmanova rajónu, který měl těžké dětství, a proto se z něj stal naprosto enormní psychopat. Tož i z kozaté blondýny se zblázní kdekdo. Oceňuji, že krom "povinného" setkání se s Catwoman, které má však i jistý punc žárlivosti a zapadá do příběhu, se Batmanovi do cesty nestaví celá plejáda postaviček jako na orloji, což je pravidelný rys batmanovského universa. Naopak je to férový souboj Batman versus Mad Hatter, který má jasný začátek i konec doplněný nějakou tou zmíněnou kloboučníkovou reminiscencí na nešťastnou minulost. Co mě velmi pobavilo, je poslední bonusový příběh, kdy Scarecrow, Penguin a Mad Hatter opravdu místy vtipně hláškují.

    Celkový dojem: 60%
  • Schramm
    Termný rytíř si drží svůj standard. Spokojenost.
1641164