Koupit
Dozvíme se kam se poděl mistr Tříska a odhalíme původ tajemné látky, která zmutovala Želvy. Přitom si jen tak odskočíme na mezigalaktické hry na Triceratonu. A hádejte, kdo je vyhraje.


Hřbety všech 40 dílů série vytvoří v knihovně obrázek Leonarda, Rafaela, Michelangela a Donatella.

Scénář
Kevin Eastman
Art
Peter Laird
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Václav Dort
Redakce
Marek Barányi (Keram), Václav Dort, Richard Klíčník
Žánry
akční, superhrdinský, týmovka
ISBN/ISSN
978-80-86839-92-9 (Comics Centrum)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
154 x 233 mm
Tisk
barevný
Váha
378 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Teenage Mutant Ninja Turtles: The Works, vol. 1 (IDW Publishing)
  • Ma-ra
    Ma-ra11.5.2020 09:08Želvy Ninja: Menu číslo #02
    V tomhle díle se vše zlepšilo. Jak kresby, příběh, hlášky, tak i postavy. Nemám co vytknout, tohle mě bavilo. 5/5
  • trudoš
    trudoš editor10.10.2019 14:39Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Dějově výrazně ucelenější než první Menu a co se týče humoru snad i trochu sympatičtější. Především už zde nejsou trudnomyslné výstřelky želvích adolescentů, což je za mě jedno velké plus. Zápletka je ovšem stejně ujetá a chvílemi prekérně natvrdlá, ale odpovídající zlatým osmdesátkám, přičemž funguje právě tím způsobem, jaký od komiksu čekáte. Nejsem zastánce bláznivých kosmických dobrodružství, kdy autoři hýří jedním nápadem za druhým, ale zároveň si usnadňují práci vytvářením vhodných udělátek, které pak vytahují z rukávu v okamžiku, kdy potřebují děj posunout dál, každopádně tady to tak nějak šíleně funguje. Přitom oceňuji posloupnost gradace, která dokáže šlapat ve vyjetých kolejích a zároveň překvapit občasným karambolem. Želvy ninja zde skutečně nejsou těmi dobrosrdečnými hrdiny z televizního seriálu, ovšem svébytná dávka humoru jim zůstala vlastní. Jen to zbytečné rekapitulování patřící k dobovému způsobu vyprávění mě vytáčelo. Tím by si však člověk neměl nechat zkazit zábavu.
  • mearez
    mearez8.5.2018 15:52Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Ježiš, jak já miluju Želváky. Druhé menu s sebou přináší lepší dialogy, vývoj charakterů postav a hlavně lepší příběh. Opepřené o nové postavy, lokace, a obecně tato kniha rozvinula univerzum Želv Ninja, které tu jede na plné obrátky. Kreba je samozřejmě taky lepší. Ucelenej, napínavej a chytlavej příběh, odkaz na Star Wars, Želvy Ninja, origin story Želv, přiblblá rasa emzáků a roboti. Podtrženo, sečteno, tohle je osmdesátkovej komiks, kterej šmakuje dneska ještě líp než tehdy. Těšim se na Menu číslo 3, ale snad se těma Želvákama nepřežeru a nebudu tlustej. Za mě 5*
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin15.4.2018 22:52Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Lepší než jednička, ale dialogy jsou dost neobratné (možná vina překladu?), chutnalo, ale znám lepší.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš6.1.2018 23:23Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Pořád dobré tempo a pořád dobré příběhy. Tady už ale autoři šly mnohem více sc-fi cesou a Dimenze X je krásná a Triceratopsí národ jsou fakt úžasní a i tak skvěle nakreslení. Zase, parodie a parodie a nebrat si servítky. Prostě jedna velká bžunda a pořád skvělé nasazení a humor.
  • luky.kuky10
    luky.kuky106.7.2016 22:38Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Zelvy Ninja a jejich druhe Menu pokracuje tam, kde to prvni skoncilo. Mame tady uceleny pribeh a jedno velke mezigalakticke dobrodruzstvi. Opet jsem se dobre bavil. Vice na http://www.ctukomiks.cz/2016/07/zelvy-ninja-jejich-tri-menu.html?m=0
  • Lobok257
    Lobok25717.6.2016 14:14Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Chce to čas a Želvy nindža se dostanou pod kůži, do krevního oběhu a rovnou do srdce! Milé příběhy, které mají duši, akci, vtip... legendy nelhaly :)
  • S4TW
    Určitě se jedná o lepší kousek, než menu číslo 1 a to především díky velice povedenému příběhu, který vás okamžitě vtáhne. Příběh je napínavý, plný akce, je zajímavý a nese se v duchu sci-fi, což je vlastně u Želv novinka. A je to novinka, která komiksu náramně prospěla. Jednoduše jsem se bavil, užil si pořádnou jízdu a byl spokojen i ze strany, že hlavní zápletka se vyřešila, ale okamžitě se otevřela další, která nás čeká v dalším pokračování. Kresba je taková rozporuplná, někomu sedne, někomu ne, hold se jedná o oldschool underground a není to úplně komiksový mainstream ale jelikož mě sedla, tak nemám vlastně nic moc, co by mě na Želvách vadilo. Jo, vlastně jedna věc ano, přijde mi, že postavy nejsou nějak extra zajímavě rozpracovány, především, co se týče jejich psychologické stránky, prostě jsou hodně jednoduché, bez nějakého většího vývoje, ale to se třeba časem změní, jinak jsem velmi spokojen a komiks bych doporučil jako takovou lehčí oddechovku nejen pro fanoušky Želvích ninjů.
  • MrKulda
    MrKulda30.12.2015 23:55Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Želvy prostě nezklamou,tyhle příběhy čtu na jeden zátah.Tu sci-fi expedici si ale možná měli nechat až na pozdější díly,jinak ale na tom není vůbec nic špatně a jsem opět spokojen.
  • sedw
    Nebyla to taková jízda, jako první díl, ale stále jsem se velmi bavil. Zasazení do vesmíru, kde jednou z mimozemských ras jsou triceratopsové, jsem se zpočátku obával, ale kupodivu to fungovalo dobře. Kresba opět dobře k příběhu sedí, žádná extratřída to ale není. Suma sumárum parádní a ulítlá oddechovka a pokud člověk neočekává nic víc, bude se bavit.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš30.11.2015 09:22Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Želvy Ninja pořád skvělé, nicméně nemůžou se všechny díly vést na vlně nostalgie a zase nějak extra převratné, či dech beroucí scény jsem v této knize také nenalezl. Ale ani žádné mínusy. Proto hodnotím 4mi a všem rozhodně tuto ,bokovku, DOPORUČUJI! .
  • ConanVJ
    ConanVJ12.11.2015 21:58Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Opět skvělé druhé číslo, které dokončí rozdělaný příběh. Opět se to skvěle četlo a já se u toho bavil. Prostě jen tak dál a doufám, že u nás vyjde všech 40 čísel. 100% :)
  • Dan-El
    Dan-El10.11.2015 20:25Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Byl jsem zvědavý na "undergroundový" komiks osmdesátých let, ale fakt nevím, co má tohle společného s undergroundem. Asi tři sprostý slova? Želvy ve mně žádnou nostalgii nevyvolávají, nikdy jsem nečetl žádný komiks ani knihu, a ani neviděl film. Takže musím říct, že je to prostě s**č*a. Mizerný scénář jako ze superhrdinských komiksů šedesátách let, mizerná kresba, nulové nápady. Tohle prostě nechápu. Asi jsem příliš zmlsaný moderními komiksy, které mají hlavu a patu. První díl jsem si koupil, druhý půjčil v knihovně a pro třetí už nestojí ani do té knihovny zajít.
  • Absinther
    Absinther23.10.2015 19:19Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Tenhle želvácký pravěk opravdu občas působí, že to psal a storyboard vymýšlel dvanáctiletý fanda kačera donalda a díky tomu to často dost skřípe v dynamice a nadbytečnosti textu. Přecejen dnešní čtenář je už zhýčkaný obecně sofistikovanějším standardem. V tomhle směru bych teda rozhodně nesouhlasil s kaylinem. Řekl bych, že opravdu zestárla (jde ale o to, že na tom není nic špatného). Na druhou stranu je to pořád správně undergroundové a autenticky syrové.. Lehce slabší dej (hlavně ten ve spejsu, který byl sice krásně uvolněný co se nápadů týče, ale zároveň dynamicky nejkostrbatější)definitivně spasila poslední cca čtvrtina, která byla zábavná, napínavá a třeba pro mě i dost překvapivá.
  • louza
    louza13.10.2015 12:52Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Želváci nacházejí třísku a vydávají se do vesmíru. Série si zachovává neotřelého ug ducha a tvůrci se v nápadech rozhodně neupejpají, pravdou ale je, že sci-fi dobrodružství sedí k želvám přece jen o trochu méně než bitkaření v ulicích a kanalizacích města. Želvy si nicméně drží fazónu a dávají čtenářům příslib do budoucna.
  • Fry
    Fry admin10.10.2015 13:10Želvy Ninja: Menu číslo #02
    "Želvy Ninja: Menu číslo 02: Jedinečný originál" - Uzavírá se nám první svazek želv ... Želvy se vydávají po stopě organizace TCRI a kromě toho, že zjistí, co se stalo s Třískou se taky vydáme na dobrodružství do vesmíru!! A i když to nerad přiznávám, tak mi to připomnělo staré dobré "Star Wars" ... Barová potyčka (Mos Eisley), lesní konflikt (Endor) a cestování vesmírem nadzvukovou rychlostí ... No a v závěru se konflikt přesouvá na Zemi, kde do budovy TCRI vpadne národní garda ... Výhledově je to tedy o trošku slabší jak první část, ale stále dost dobré! Kam nás děj zavede příště ?? ... Za mě 4*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.10.2015 11:15Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Knuckless: Je-li barva v originálu červená, nechal bych ji červenou:-)
  • baatcha
    baatcha6.10.2015 09:42Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Knuckless: Za mě jedině dobře, želvy jsou tak víc "maskovaní nindžové" než "různobarevné postavičky". Červená navíc působí hezky agresivně a to podtrhuje drsnější atmosféru příběhů. A navíc na ní nejsou vidět nevypratelné skvrny od krve...
  • Knuckless
    Knuckless6.10.2015 09:02Želvy Ninja: Menu číslo #02
    George Walker Bush: Když mi pan Dort v Comics Centru ukazoval želví originál, tak právě řikal, že se pro české vydání o tom přebarvení pásek uvažuje. Že se tak nestalo už víme, otázka je, je to dobře? :-)
  • kaylin
    kaylin5.10.2015 09:10Želvy Ninja: Menu číslo #02
    "Želvy Ninja" jsou sérií, která ani trochu nezestárla a také v současné době bude čtenáře bavit stejně, jako bavila čtenáře v polovině 80. let. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/10/1008-zelvy-ninja-menu-cislo-2-70.html
  • Spider-man
    Spider-man1.10.2015 09:12Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Pořád ten samý náser jako první část, byť uznávám, část ve vesmíru poněkud nudnější. Škoda, že to končí uzavřeným příběhem, minule mě na koupi dvojky navnadil otevřený konec...
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.9.2015 16:31Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Ten příběh je ještě naivnější a přiblblejší než v díle prvním. Tahle rozmáchlá vesmírná dobrodružství bývají obecně přitroublá, na druhou stranu jsou to želváci se svými hláškami, jsou celkem vtipné a přiměřeně akční, tudíž kniha se čte celkem dobře. Co mě však štve nejvíc, že nemůžu rozlišovat želvy podle barvy pásek:-)

    Celkový dojem: 60%
  • J.T.honza
    J.T.honza20.9.2015 10:45Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Číst se to dá, ale nadšený z toho zatím pořád nejsem. Překvapilo mě množství sci-fi prvků, pořád tomu ale hrozně chybí humor. Navíc kdo někdy četl Hulkův příběh ve vesmíru, kde bojuje jako ve starém Římě, tak na tomhle komiksu ho nic nepřekvapí. Za tři.
  • Blacksad
    Blacksad16.9.2015 21:46Želvy Ninja: Menu číslo #02
    První a poslední sešit super, kvalitka jako minule. Ale vesmírné intermezzo v prostředních dvou mě nudilo a nebavilo - jako cliffhanger na konec prvního sešitu dobrý, ale roztáhnuté do dalších dvou sešitů je to nuda.
  • goldschmidchen
    goldschmidchen14.9.2015 22:26Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Zatím je to stejné, jako pozdější (slavnější) komiksové příběhy.:)
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.9.2015 19:43Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Želvy se přesunuly do vesmíru a překvapivě to stále skvěle funguje
    recenze: http://www.youtube.com/watch?v=xu-DAFYRAEE
  • baatcha
    baatcha11.9.2015 10:48Želvy Ninja: Menu číslo #02
    Jako moment, April je černoška???
  • Norri
    Norri mecenáš10.9.2015 21:13Želvy Ninja: Menu číslo #02
    "Už mám těch prehistorickejch sráčů akorát tak dost!!" Druhým želvákům se to opět podařilo. Když jsem druhé menu otevřel a zjistil, že Mistr Tříska zmizel, pochopil jsem, že musím znovu z knihovny vytáhnout první díl a přečíst znovu poslední třetinu knihy. Po osvěžení paměti jsem se pustil do druhého "meníčka" a začal jej pomalu přežvykovat. Zpočátku jsem tomu nemohl přijít na chuť, ale v půlce mě to zase chytlo a do konce už to byla divoká jízda. Kresba je pořád taková svérázná, ale některé panely dokážou vyrazit dech. A pořád je to nahláškované. Dobrou chuť!
28481922
Četl/a (130)
123peta, 3DD!3, 81splinter, adevr, Al0f0k, Alfred, autokineton, Babany, Benny, binnmode, calvin10, Cever, Chaolinek, charvos, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, Cowabunga!, crewni.konzerva, cyboy, Darth Raelchi, davidek, deadpool, deefha, DEmnoG, Dezodoo, Django, Doncek4321, Doppelganger, Draco nobilis, Elnie, erik, farnhajt, Filip123, Final, foudy, Fox01, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Golem, guseppe, Houbař, hromotlk, hugosnowden, IndyP, invape, Izmir Čupr, James, jankie, jeanbaklajean, Jimbeam90, JORDY, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, kindanerd, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, koudy, Kraken, Librarian, Lobok257, LookAss, Lord Baltimore, luky.kuky10, majer, Martinb, me, mearez, Mercurio, mgeralt, Mike-sh, mineralk, MisaSutcliff, miuanek, Moyek, mozzu, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, oleav, Olesh, Poniczech, Poseidon1978, predek, punisher, RadimNemec, raenius, raimi, RaptoR, robertsedmik, rockyt, RudyRod, S4TW, Sagikkun, samuelo12, Schramm, seneke, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, spekktrum, Spike, terrordemon, the.kasztan, tomaseek, Tommar, trudoš, Tyfus, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, vita, Vojtěch 393, VXP, Vyjebanec17, Walome, Wiw, Zavulon, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(304)
123peta, 2scha, 665+1, 81splinter, adam.ra, adevr, Al0f0k, Alfonzo, alois13, Amati , andik007, Artigas, autokineton, Awakener, Babany, BadBoy, Baffman, bananzluty, batoo, bboorreekk, BeeSee, Benny, binnmode, blackJag, Blacksad, Bob, bobo666_2005, bourgeois, Buchtic, burzum, calvin10, calviti, Cever, Chaolinek, charvos, cobe, ComicBookGuy, ConanVJ, cranial, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, D.K.Logic, Dali, Dani El, DanQ, davidek, DAxik, deadpool, deefha, DegiCZ, delta11, DEmnoG, Dezodoo, disclose, Django, DKoscik, DoctorWho, Doncek4321, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dvoracekpetr1, Elnie, Erich, erik, farnhajt, faster86, FatMonster, felis, Filcka, filemon, Filip123, filosh, Final, Fr3d_K, Franta z Čokolády, Fry, fuerto_gepa, Georgíno J., Glumal, Goeger-Devil007, goldschmidchen, Golem, gongon44, grinder, guseppe, Gustik5, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, Honza R., Houbař, hromotlk, hugosnowden, Hulik, husakpetr93, ikshorm, IndyP, Infarkt, invape, Izmir Čupr, J.T.honza, Jak, James, jankie, jeanbaklajean, jendavondra, Jimbeam90, jirin, jjjirik, JORDY, Josh, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kareru, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, keNNoslaw, kindanerd, Knuckless, Koci, Kocour, Kokuun, komik.sx, Kraken, Krvavý Patejl, krvinka56, kubanec13, Kunden, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LoganCZ, Lojza, LookAss, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Malachias, Mamut12, markic, Markyz de Sade, Marthy76, Martinb, Maryl, Masinfira, Matejrychly89, Maty48, mcleek, me, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mike-sh, mikina, Milten, mimo_provoz, mindstormjak, mineralk, Miriyak, MisaSutcliff, Miss Amphipolis , Mitthrawnuruodo, miuanek, moiqpiom, monty.cl, Moyek, mozzu, MP, Mr.Plysh, mrkirby, MrKulda, mstefl, namdnas, NecRoman, Netorack, Nightmare, Noci, NOD82, noMster, Norri, nx, o2t2, Odal , OldaB, oleav, Olesh, oru, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, petrsimcik, pk123x, Poniczech, Poseidon1978, predek, prokop.prcik, punisher, pusta, Qee, RadimNemec, Radkos, raenius, raimi, RaptoR, razielus, Ricarderon, robertsedmik, rockyt, Rowan, Roxigor, RudyRod, Ruw, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, seneke, Sesta, SHORTY, Shpeckk, shyANDROID, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, slothest, SmoothNCool, smrtihlav7, spekktrum, Spider-man, SpiderJerusalem, Spike, Staník, StanleyHu, suricattaontheway, syon, t0mas, Tabasco, tacmud, Tarka Daal, terrordemon, The Genius, the.kasztan, Tialster, Till, timek, tomaseek, tomasko33, tomastrejbal, Tommar, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Valis, Velkej šéf, vishnar, vita, Vojtěch 393, vteco, Wiruss, Wiw, xai, xintax, xspeed, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zavulon, zdennanek, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (6)
Badgu.y1902, barthez, Corvus, delsemela, Pista, xxaannddeerr
Shání (1)
Corvus
Nabízí (3)
Mildaha1, nx, oleav