Bitva o hrdinovu duši začíná. Daredevil je poskvrněn vlivem ninjovského klanu Hand a odvrhl své zásady, aby mohl vykročit po zlověstnější cestě k nastolení práva a pořádku – jenže ta samá cesta by jej mohla dovést i ke zkáze Hell’s Kitchen. Do boje o záchranu města se pouští Spider-Man, Ghost Rider, Punisher, Iron Fist, Luke Cage a mnozí další, ale mohou vůbec pomoci? A dokáže Muž beze strachu najít způsob, jak se zachránit před pádem do temnot... nebo bude jeho duše navždy zatracena?

V české mutaci vyšel tento svazek jako 69. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Shadowland #1-5


Scénář
Andy Diggle
Art
Billy Tan
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Stran
136
Cena
249 Kč
Originál
Shadowland (Marvel)
  • MerkatTV
    Príbeh má celkom zaujal pretože kto by nechcel vidieť zlého Daredevila? Jediné čo mi vadilo bolo, že je komiks krátky a, že tam malo plno postáv málo priestoru.
  • Blackhand47XD
    Zatímco si Thanos hraje na hrdinu, Daredevil míří na opačnou stranu. Zajímavý příběh ze světa pouličních hrdinů, který vám nezabere moc času.
  • louza
    Z celého eventu říše stínů je tohle finální špička ledovce, která ale mluví sama za sebe. Matt uzavře faustovskou smlouvu s ďáblem. A prohraje. Jeho přátelé se mu pro jeho vlastní dobro snaží dát do držky, což vyústí v mega bitvu po níž marvelovský vesmír nebude zase jednou jako dřív (do dalšího rebootu). Premisa je fajn, zpracování je fajn. Mattův černý kostým je perfektní. Je to krátké a dobře se to čte. A na konci se vše narovná, takže rušit Daredevila netřeba. Příjemných 80%.
  • Filik
    Nic moc to nebylo, ale tak špatný jak většina lidí tvrdí to taky není.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 11:24Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Řezba od začátku až do konce. Opravdu jsem věřil, že Daredevil je zlý, ale... (nebudu dál spoilerovat). Prostě je to velmi tvrdé a i pro běžný Marvel se tvůrci a vydavatelé fakt asi museli překonat, aby to vyšlo. Tolik násilí a krve jsem v Marvelu dlouho neviděl. Navíc tento příběh nabízí i další zajímavé postavy, které normálně pohromadě vidět nejsou, např. Ghost Rider. Za mě poctivá a velmi zdařilá práce. Diggla moc neznám, ale přesvědčil mě, že ho budu čít. Billy Tan už je etablovaný z dob Tomb Raideru a tady mi přijde ještě lepší. V Tomb Raideru moc prostoru nedal, zvlášť když se každý držel zaběhlé předlohy nastíněnou Andy Parkem. Velmi dobré je, že příběhu věříte po celou dobu a každou změnu vnímáte teprve až když přijde, což moc u takových komiksů není. Ať by toto dopadlo jakkoliv, každý směr by byl dobrý. Dále, viz přečíst sami ;-).
  • Thurin
    Velká rubačka tak za tři hvězdy, kdyby:
    - Hlavní bůh pomsty nebyl týpek na motorce s hořící hlavou.
    - Daredevil ke svému úpadku dospěl sám (já teda nevím, jak k němu přímo dospěl, pač to tady vůbec není) a ne skrz nějakou bájnou bestii.
    - neexistovala taková spousta skvělých příběhů Daredevila, se kterými můžu srovnávat.
  • mearez
    Zabaví, ale ty pasáže, kde okecávaj to jak svět pohltí zlo.... No, mohli to omezit aspoň na New York možná lepší jen na Hells Kitchen, ale i tak se mi to líbilo. Ale konec je na píču, to souhlasim, ale vyrovnávají to Spideyho hlášky.
  • Gustik5
    Temný Daredevil, ninjové, Kingpin a spousta dalších. Je to zábavné a čtivé, ale... Jako u spousty knih z UKK zamrzí, že se nedočteme, jak to pokračovalo. A pak ten konec, kdy se dozvíme co tak změnilo Murdocka, to je prosím stupidní klišé na druhou a totálně to zabíjí... Vlastně úplně všechno co na tom bylo dobré. Celkově nemohu než souhlasit s názorem, že tohle nadpřirozeno k DD vůbec nepasuje. A vůbec, se vší kritikou padající na tohle dílo souhlasím...

  • S4TW
    Předem říkám, že se jedná asi o nejslabší kousek s Daredevilem v hlavní roli, který v ČR vyšel. Ovšem při takové konkurenci, jako je například Ďábel strážný či Zmrtvýchvstání, to nemusí nutně znamenat ostudu. Vlastně se jedná o celkem slušný nadprůměr. Daredevila tady posedne Bestie a my tak sledujeme, co to s takovou osobností, která vždy prosazovala právo a spravedlnost udělá. Příběh se snaží šokovat tak, jak to předvedly předchozí příběhy o Nebojsovi, ale tentokrát se to tak úplně nedaří. Nevím, jestli je to tím, že se mi tento příběh na Daredevila úplně nehodilo (přeci jen se jedná o komornější postavu, která vyniká spíše v boji s klasickým, mafiánským zločinem než s celosvětovým) nebo tím, že se Digglovi nepovedlo zavrtat do hlavy Matthewa a nastínit jeho pocity a rozpory. Každopádně mi přišlo, že ta hlavní myšlenka tak nějak vyšuměla, stejně tak mě nezaujalo finálové rozuzlení, jednoduše jsem nebyl šokován jako v dřívějších dílech o DD. Ale i tak se jedná o celkem slušnou, temnou a místy brutální jízdu, kde se neustále něco děje a někdo se s někým rube. Příjemné je i hostování postav jako Spider-Man, Wolverine, Punisher či Bullsey (vždycky, když se někde objeví, tak je to bomba – boj s Daredevilem byl to top na tomto komiksu), ale i těch méně obvyklých jako Elektra či Moonknight. Kresba je taková dnešní slušný průměr, nenadchne, ale určitě ani neurazí. Dobře podtrhuje atmosféru komiksy, čili je temná, tmavá a realistická. S komiksem jsem spokojený, ale nejsem nadšený.
  • Scaleo1
    luky.kuky: já mám načteno hodně komiksů s Daredevilem a ti ninjové tam byly vždycky jen do počtu. pokud nějáký ninja z Hand nemá náhodou jméno, tak tam jsou jen záminkou pro akční scény. superhrdinové s nima většinou nemají problém.
  • luky.kuky10
    Mam ted obdobi daredevila, a na tento comics jsem se vrhl hned po precteni vynikajicich omnibusu. Podle zjisteni o cem comics je jsem se na nej celkem tesil. Nanestesti prislo mensi zklamani. Kresba se mi libila, ale scenar je velice slaby. Mozna, kdyz by se mi do ruky dostal comics s predchazejicimi udalostmi, treba bych zmenil nazor. Souboje fajn (ikdyz ninjove, od kterych bych si predstavoval nejaky vyssi skill, umirali jak na bezicim pasu), postavy taky fajn, ale celkove jsem si to uzil jen jako jednohubku bez vetsich emoci.
  • Ter
    Skvely rozbeh... ale bez konca... skoda...
  • Murphy722
    Kresba fajn, ale scénář je totální hrůza. Nevím, jestli bych svého oblíbeného hrdinu Daredevila nechal padnout až na takové dno. Comics byl rychle přečten, jako prolistování nedělním Bleskem. A to je sakra málo. Partička hrdinů v pohodě, ale připadá mi, že byla až moc v pozadí. Slabé, slabé a ještě jednou slabé!
  • Martin D. Antonín
    To je vážně dobrý argument. Očividně ještě nejsem dost starý, abych se nedozvídal něco nového - netušil jsem, že je u nás tak známá. Takže příště Tyfová Mary.
  • Landauer
    Martin D. Antonín: Potíž je, že Tyfová Mary je jméno skutečný postavy z přelomu 19. a 20. stol. a takhle se u nás už dlouhá léta překládá. Je to něco jako Jack Rozparovač. Taky bysme asi koukali, kdyby se v českým překladu postavě pojmenovaný podle J. Rozparovače říkalo Jack the Ripper. Bylo by to by to divný. Výtka Ricarderona je docela na místě.
  • Martin D. Antonín
    Ricarderon: Klan Hand je takhle (ne)překládán už dlouhá léta, tam jsem neměl na vybranou. Omnibusy jsem sice kdysi dávno četl, ale že tam Typhoid Mary přeložili, jsem si nezapamatoval. Přesto bych ji nechal v originále - jednou jsme v ČR pro Marvel zvolili přístup nepřekládání superhrdinských jmen, takže je to nutné držet. (A vážně mám radši Batmana a Spider-Mana než Netopýřího muže a Člověkopavouka...) :)

    (To, že je Typhoid Mary méně důležitá postava, není dostatečný důvod pro výjimku.)
  • erik
    Je zaujímavé, že pokiaľ mi je nejaká postava ukradnutá, tak mi neprekáža, ako jej scenáristi prznia život. Daredevila radím kamsi k Hawkeyeovi, čiže do sfér, kde po nich ani pes neštekne a kde si líšky už ani len nedávajú dobrú noc. Naopak, pokiaľ ide o obľúbené postavy (X-Meni), tak ma podobné (AvX) zhovädilosti dokážu dohnať do nepríčetnosti. Preto chápem, že tento komiks bude fandov iritovať minimálne tak, ako drzá návšteva ofáčovanej hlavy v salóne britských kolonizátorov. Ja som sa však bavil. Napokon, Matt Murdock je tu v podstate epizódnym činiteľom, dej sa točí okolo Spider-Mana, Lukea Cagea, Iron Fista a tak. Nakoľko šlo plus-mínus o zostavu New Avengers, s chuťou som sa zapozeral i začítal do patálií s démonickým záporákom. Zapozeral preto, lebo Billy Tan vie, ako kresliť superhrdinov. Začítal preto, lebo Diggle nemá problém napísať priamočiary akčný príbeh. Komiks ma potešil o to viac, že od čias The List som bol zvedavý, čo si Daredevil počne s klanom The Hand.

    Nevýhodou v tuzemskom vydavateľskom portfóliu je azda iba to, že dostávame finále dlhodobejšej príbehovej línie, pričom nič zo zápletky si v češtine prečítať nemôžeme. Na sledovanie deja našťastie netreba schopnosti Sherlocka Holmesa, takže niekto, kto má Daredevila „v paži“, by sa mal baviť. Ja som spokojný. Veľmi.

  • J.T.honza
    Budu asi za trolla, ale po té řadě historických čísel jsem si jedno relativně aktuální a tudíž ne tak naivně primitivní dílo docela užil. Na Franka Millera to sice nemá, ale celkem jsem se bavil.
  • Kabukiman
    Zase další držkobitnej komiks, ale jo, celkem spokojenost. Tahle parta byla celkem osvěžení.
  • Mleako
    Je to taková dementní jednohubka se solidní kresbou, ale strašně dobře se mi to četlo. Takže za mě slabší 3 hvězdy.
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš20.8.2015 18:28Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Souhlas s kolegy pode mnou. Tenhle komiks je totální průser ve všech ohledech a pro mne asi nejhorší komiks, který jsem četl za několik let. Přehršel postav, naprosto žádný smysluplný příběh. Trošku to zachraňuje kresba, ale ani ta není nic světoborného. Nevím co jiného k tomu dodat, snad jen, pokud můžete a nebude vám chybět v rámci sbírky, tak se tomuto tupému dílku vyhněte velikánským obloukem.
  • Lenny
    Komiks který domrvil Daredevila tak, že ho málem zrušili.
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš20.8.2015 17:40Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Tak sláva. Konečně vidíme, co udělali z Daredevila po skvělém Bendisově působení. Brubakera mám objednaného, ještě jsem ho nečetl, ale věřím, že to pořád bylo na velmi slušné úrovni... Ovšem tohle? Bendisův Daredevil byl jasným důkazem faktu, že komiks může dospět i v Marvelu. Bylo to syrové, bylo to drsné, bylo to jako ze života... A tak tam vrátíme Ruku s magií s démonama. Tak určitě. Jsem moc rád, že tohle vyšlo a stojí "jen" 250 Kč. Jinak by mě ta investice asi mrzela.

    P. S.: Klan Hand... On je japonský, ne? Takže s tím překládáním už začali Američani. Klidně to mohla být Ruka. V jiném případě pak leda 手. Abychom byli přesní. Tyfová Mary by taky skutečně nemusela nikomu vadit, ne? Když už ji navíc máme v omnibusech. Typhoid Mary si strčte někam!

    A vlastně celýho Diggla.
  • kaylin
    Nejvíce zaujal Daredevil ve svém novém kostýmu, který má opravdu pořádné rohy. Jo, a taky mě pobavil jedna Spider-Manova hláška. No, není toho mnoho. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/08/980-ultimatni-komiksovy-komplet-69-rise.html
  • firesnake
    Podle mě konečně pořádný komiks s temnou stránkou Daredevila, konec sice mohl být trochu protáhlejší, ale i tak tomu musím dát minimálně 4*, street heroes na plný pecky.
  • jh666
    Začněme klady této knihy. Za největší považuji, že se soustředí takřka výlučně na tzv. street level hrdiny, z nichž většina (výjimkami jsou Spider-Man, Daredevil a Punisher) v česky vydaných knihách jen takové štěky, což tady nehrozí. Dalším plusem je velmi povedená kresba, která perfektně ladí s příběhem. Ten je však kamenem úrazu. Začátek je skvělý, ale konec se příliš nepovedl. Kromě klasických klišé mě nejvíce mrzí odhalení toho, co Daredevila vedlo k tomu, co udělal. To mi přišlo docela laciné. 62 %
  • baatcha
    Jak je ten komiks blbej, tak je dobrej. Začal jsem jej číst s tím, že je to ta největší pitomost, co se mi za dlouhou dobu dostala do rukou, a během čtení se úvodní skepse změnila v totální nadšení. Vůbec to není špatné! A ta obálka čísla 4...

    Všimli jste si, že prezervativ, který Moon Knight polkne na první stránce 2. čísla, měl původně na obou obrázcích "špičku", kterou pak grafikové odmázli? Přijde mi to jako hodně bizarní cenzura v komiksu, který pojednává o tom, o čem pojednává. Jakože teď to nevypadá tak úplně jako guma, čili je to dětem přístupné? ... wtf?
183737102
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 15:41Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    O cas mam chut na fantasmagorii a tenhle zpusob muzu. Ja ten shadowland proste zeru a celeho daredevila taky. Prubezne ho doma zomnibusuju 😂 a libi se mi i ranne verze.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 14:45Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Lenny: diky za osvetlenou a diky za odpoved. Brubakera si poridim.
  • Lenny
    DR: Tož jsem někdy ve čtvrtek začal číst omnibus, aktuálně jsem u tie-inů a názor se mi nemění. Digglovy sešity Daredevila tomu hodně pomáhají, ale samotná hlavní řada je prostě srajda - Ghost Rider, Punisher, Wolverine, Moon Knight... ty postavy v tom příběhu nemají absolutně žádnou roli a jsou tam jenom proto, aby se to prodávalo (+ Diggle neumí pracovat s tím co má, takže když potřebuje probodnout Daredevila, vepíše si tam Wolverina). Pád na temnou stranu síly je tam taky vykreslenej dost meh, kdy DD prakticky při první konfrontaci s Lukem a spol. poručí ninjům, aby je zabili (a v sešitech předtím vesele mučí agenty Hammeru vězněním v kanalizaci). Ne... tohle prostě ne.

    Brubaker je hodně fajn. Spíš než Bendisova konverzačka je to posun k víc superhrdinské rovině.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.10.2018 10:34Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Lenny: to fakt udělej. Já jsem byl nadšen. Takhle, jasně, to co píšete, jsou v podstatě platné argumenty a ve své podstatě to je stupidní. Shadowland uprostřed New Yorku, nikdo v podstatě nehne ani brvou, Matta posedne démon, aj. blbinky - kdežto mně se to prostě líbí. Je to jiný Daredevil a prostě to celé kolem mě bere. Tie-iny a Reborn jsou prostě perfektní. Já se fakt bavil. Každopádně bych si rád dokompletoval zbytek. Můžu se tě zároveň zeptat, jakej je Brubakerův run? V Bublinách si to nakousl a mě to zajímá víc. Díky.
  • Lenny
    Si snad kvůli vám pudu přečíst omnibus =P
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš24.10.2018 18:53Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Pánové moc vám děkuji za sdílení vašich poznatků a názorů. Jsem rád, že tady ten event nemá nijak výrazně záporné hodnocení. Když to srovnám s tím, že jsem taky leccos četl, včetně Bendise, tak jsem na druhou stranu rád, jak je to až někde ve "vzduchu". Bendis byl při zemi a řešil reálné problémy. Brubakera jsem zatím nečetl a Waid je krásně minimalistický a drží se toho, co je na Daredevilovi to podstatné. Líbí se mi, že Daredevil dostal jinou dimenzi své postavy. Shadowland beru jako správnou fantasmagorii a mně to sedí, že to je v podstatě odlehčené tím, že se neřeší jen Hell's Kitchen jako takové. A ty tie-iny jsou taky super. Kresba mě nadchla a úplně mě dorazil Reborn. Nečekal jsem, že to bude taková pecka.
  • S4TW
    Ona to skutečně žádná bída není. Samozřejmě pro vysazené fanoušky to může být trochu šlápnutí na kuří oko, ale prostě se to dá. Mě to bavilo. Ale faktem je, že DD má na poli scénáristu opravdu silnou konkurenci a vlastně všechno, co tu s DD u nás vyšlo je lepší, než tohle... Například Ennisův Punisher z UKK mi přijde debilnější :-)
  • Lenny
    Já to jen narychlo zmínil v žebříčku, tam bohužel není na sáhodlouhý vysvětlování "Proč" místo, kvalitu tie-inu neřeším, ty můžou být super. Už si to upřímně moc nepamatuju, ale namátkou:
    - vážně si někdo postaví feudální pevnost a začne terorizovat okolí pomocí ninjů a NIKDO to oficiálně neřeší?
    - idiotské vysvětlení, proč do konfliktu nemohou zasáhnout Avengers (protože Thor vs. ninjové by byl rychlej proces)
    - do příběhu se dávají postavy, které mají akorát zvednout prodeje (mávám třeba na Wolverina), aniž by tam měli nějakou roli
    - celé se to vyřeší tím nejdebilnějším způsobem (DD někdo posedl, takže za nic nemůže -> žádné následky)

    A našlo by se toho víc... to že to je jeden z nejdebilnějších eventů vůbec nemá se skalním fandovstvím imo nic společnýho. Že tu postavu pak musel Waid tahat ze sraček je na Shadowlandu jediný pozitivum :)
  • Fimi
    Já neříkám že to bylo nějak zlý jen je to pro mě nejslabší Daredevil...že tam nebyli avengers kvituju bo mám radši ty pouliční hrdiny a ano Daredevil je můj nej Marvel hrdina ale žádná zaujatost se nekoná
  • mearez
    Navíc zas tak hrozný to nebylo, to akorát jediný co v souvislosti se Shadowlandem člověk slyší jsou hejty od skalních fandů jako je Lenny. Ti si vždycky musí prosadit svou a tak vyřvávaj na netu, že Shadowland pohřbil podstatu DD. Ale stačí se podívat na zdejší hodnocení, a člověk si udělá svůj názor.
  • mearez
    Darth Raelchi: Podle mě jde jen o názor skalních fandů Daredevila. Já Daredevila mám hodně rád, je to jeden z mých nejoblíbenějších superhrdinů. Shadowland podle mě neni špatnej. Je to průměr, ale neni to vůbec špatný. Nesrovnával bych to jako Fimi s Brubakerem, Bendisem nebo Millerem. Fandové, kterým se Shadowland nelíbil používají dost tyto argumenty:
    1. Absence Avengers, i přes to, že jsou v komiksu, a je tomu věnovaná jedna část. Jde tam prostě jen o to, že spoustě lidí nedává smysl, že nezakročili Avengers. Jenže sami Avengers říkali, že není potřeba zasáhnout. A spousta Marvelovských událostí Avengers taky neobsahuje (kde byli Avengers když řádil syn Moiry Mactaggert, když řádila Phoenix nebo Equinox ničil New York?). Takže dle mého je tohle naprosto invalidní argument.
    2. Zbytečně moc tie-inů. Ano, v době vydání Shadowlandu a vlastně i dnes ještě někdo brečí, že Marvel jde po penězích :o. Řekl bych, že i Secret Invasion měla trošku víc tie-inů, než by si zasloužila.
    3. Tento komiks byl málem důvodem zrušení DD. Ano, lidi dokážou řešit i věci, který se nikdy nestaly. A nejhorší je, že se tim ohání spousta lidí. Ten člověk, co tento komiks napsal, se dál už moc neprosazoval, takže nechápu, proč to někdo řeší. Navíc pak fanoušci dostali skvělýho Waidovo DD.
  • Fimi
    Promiň já to tvé nečetl úplně do konce kde zmiňujes lennyho...tak tu mou první část vynech
  • Fimi
    Mrkni na video lennyho kde to popisuje, za mě musím říct že v porovnání s Daredevilem od Millera, Soula, Bendise, Brubakera, Waida je to prostě slabé a je to taková typická pláštěnka, přijde mi že autor moc nepochopil podstatu a charakter Matta..navíc ten konec je tak klisoidni prostě za vše mohla posedlost ďáblem a vše je odpuštěno jede se dál...pořád je to lepší než třeba Age of Ultron nebo civil war 2 nebo ultimates 3
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.10.2018 16:30Ultimátní komiksový komplet #069: Říše stínů
    Tak jsem dočetl Omnibus Shadowland. Líbil se mi UKK 69 a nakonec mi to prostě nedalo se do toho nepustit. Tím pádem nechápu jednu věc a to je proč je Shadowland považován za nejhorší Daredeviláckej event vůbec. Opravdu to nechápu. Co je na tom špatně? Kde je chyba? Já ji tam prostě nevidím. Hlavní příběh je pecka, tie-iny jsou skvělé a dobře se doplňují s hlavním příběhem. Kresba je v podstatě u všech řad skvělá i na poměry Marvelu. Takže, co se děje? Kdo tady rozhoduje co je špatně a co je dobře? Jestli jde o prodejnost, tak to je opravdu zavádějící, co se hodnocení kvality něčeho týče. Jako takhle, nikomu neberu, že se mu to nelíbí, to respektuji, ale jenom bych rád nějakou rozumnou odpověď, proč je toto ten nejhorší daredeviláckej event v historii?! V Komiksových bublinách se o tom také nemluví zrovna v nejlepším, ale jaksi mi od Lennyho chybělo proč - i když jeho kanálu všechna čest. Nečetl jsem samozřejmě "všechno" od Daredevila, ale mám toho za sebou dost, abych si nějaký obrázek udělal. Ano, nečetl jsem Brubakerovu řadu, a před rokem 2000 jsem se dostal jen k tomu, co nabídly UKK a NHM. Přesto, je to vážně tak špatné? Opravdu jsem vyhodil přes 2000 kč jen tak? Tomu se mi nechce věřit, že to je prostě taková hrůza.
    Prosím o nějaké názory na tuto kauzu, rád se dozvím další názory a v nejhorším, když nic, tak se aspoň rád poučím. Děkuji.
Četl/a (109)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alikkk, autokineton, Azik2586, Babany, Blackhand47XD, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Džoworka, erik, fifas, Filik, Fox01, gezic, Glumal, Golem, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, hromotlk, hypermlok, JackOneil, James, japes, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, Knuckless, Koci, Kouzelnik7, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, LookAss, luky.kuky10, mackin, Mariomichal, Marvin, Mates17, mearez, MEGA, Mercurio, MerkatTV, mineralk, MonsterGyre, Mr. Baboon, namdnas, ondra kenway, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, Pista, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, samuelo12, Schramm, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, sleepless, SteveCZ, t0mas, terrordemon, Thurin, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(276)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alikkk, andik007, asgardpepa, Azbest, Azik2586, Babany, batoo, bboorreekk, beanek, Beng.D, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, CaptainMarty, Carnage, Cemino, Chaolinek, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, Deckard, deefha, Denis1996, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Džoworka, Erich, erik, ertefol, fifas, Filcka, filemon, Filik, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, gezic, Glumal, Golem, Grim, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, japes, Jay-jay, jendavondra, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, karl173, Karolín78, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Lachvos, Landauer, lantan1, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin D. Antonín, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, MerkatTV, mgeralt, Mike-sh, MIKER65, mikina, Milo_Harwey, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, moris.cz, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, oru, Paldini, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petrisko911 , petrSF, petrsimcik, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, semi41, seneke, Sesta, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Stara.kryta, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, Tabasco, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thurin, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, tomve, Tony TwoDee, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, VvV, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (7)
ADM1, deadpool, FatMonster, Jack, RedButton, Strokes, Venomslav12stars
Shání (2)
delta11, MickeyStuma
Nabízí (7)
Abstinent, fifas, Fox01, Marran, Masinfira, Rocksteady147, Tommar