Koupit
Epická bitva Avengers napříč prostorem a časem pokračuje! V Immortusově pevnosti v srdci limbu se tým dozvídá strašlivou pravdu, která vedla Pána času k jeho nedávným činům. Navzdory zdánlivě nulovým šancím musejí hrdinové najít způsob, jak Immortuse porazit a zajistit budoucnost lidské rasy.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 66. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Avengers Forever #7-12


Scénář
Kurt Busiek, Roger Stern
Art
Carlos Pacheco
Ink
Jesús Merino
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
600 g
Stran
200
Cena
249 Kč
Originál
Avengers: Forever, Part 2 (Marvel)
  • ludek.n
    Dobrodružství Avengers pokračuje. Přenesením boje do Immortusova sídla v limbu si nepomohli. Naopak teď musí členové Avengers čelit nové hrozbě od Správkyní času, které chtějí pomocí krystalu věčnosti vymazat prakticky všechny existující časové linie a zničit všechny odlišné reality, ve kterých by mohla být ohrožena jejich existence. Nové nápady, nová koncentrace událostí, nové zákruty na cestě k cíli, nové postavy a spousta vysvětlování. Čím blíže jsme závěru, tím zběsilejší tempo příběh nabírá, aby nakonec vyústil v oslepující katarzi. Poslední kapitoly tohoto vyprávění jsou ohromující, jedna monumentální davová scéna za druhou v nekonečné řadě na dvojstránkách i v jednotlivých panelech. Zvrhlí a zkažení Avengers proti čestným a šlechetným Avengers. Souboj století…? Událost, na kterou se nezapomíná…? Přes všechnu tu pompu a bombastičnost se mi však v hlavě objevuje zrádná myšlenka, že je toho tady až příliš, že je to zbytečně překombinované, cirkusácké, ztrácející smysl. Carlos Pacheco na druhou stranu mohl ukázat, co všechno v něm je, protože zvládnout ty hromady postav a udržet si přitom přehled a jasnou mysl, chce určitě pořádnou dávku umu a pevnou ruku. Pro nás čtenáře je tu pak spousta věcí k objevování.
  • trudoš
    O trochu lepší než předchozí díl, ale čistě jen proto, že děj je konečně přehlednější a čtenář má tak víc šancí pochopit, o co že komu vlastně jde. Nic to ovšem nemění na faktu, že zápletka má pouze co nejvíce oddálit závěrečnou bitvu, která byť postrádá logiku, je vpravdě velkolepá. Prostor mezi začátkem a koncem pak vyplňuje kvantum řečí o moci a odpovědnosti, chaotické skákání v čase a opakované převlékání kabátů dle aktuálních potřeb scenáristy. Jít o komiks ze šedesátých či sedmdesátých let, neřeknu ani popel. Jenže není, a o to je to horší. Navíc z příběhu neplynou žádné větší důsledky, jako tomu bylo v případě Tajných válek nebo Občanské války. Je to jedna velká pestrobarevná podívaná s okostýmovanými hrdiny a jinak nic dalšího. Zároveň však uznávám um Kurta Busieka, protože většinu obsahu vystavěl na pilířích starých epizod, kterým tak mistrovsky vysmekl poklonu. Škoda, že tady je zná jen málokdo, takže většina důmyslných odkazů na věci minulé či budoucí naneštěstí zanikne.
  • Alex´s
    Druhá část je slabší, text je nelogický (aspoň pro mě). Narozdíl od první části, která byla o dost lepší, tu humor už nenajdete. Druhá řada ukk (61-120) je prostě slabá. Zaujal mě kang/immortus a škoda, že se tu nezmínili víc o vztahu mezi captainem marvelem a songbird. 3,3 - 3,45 hvězdiček.
  • mearez
    Tohleto je absolutně geniální dílo. Busiek tu nasadil laťku zase vysoko, a za těch necelých dvacet let ho překonal jen Bendis. Pokud znáte historii Avengers, pokud jste četli všechna NHMka s komiksy Avengers (hlavně tedy Scarlet Witch), jestli jste četli všechny UKKáčka s Avengers (třeba Zrození Ultrona, Krorvacovu Ságu), tak si tento komiks užijete na max. Vše se samozřejmě rozjede až v druhé knize, kde se dozvíme pravdu o minulosti Avengers, takže už vlastně ani jedna událost nevypadá tak hloupě, pokud si přečtete tenhle komiks. Kresba je příjemná, pěkně barevná, aspoň to nebylo temný...
    Vesměs super komiks pro fanoušky Avengers, kteří mají načteno (jen filmy nestačí), ale doporučuju si to přečíst jako poslední UKKáčko z druhé řady UKK. Za mě 5*.
  • Blackhand47XD
    Velké finále Návratu do budoucnosti, minulosti a ještě jednou.
  • Darth Raelchi
    K tomu nemám co dodat. Vše jsem už napsal, viz Část 1. Každopádně jedno pozitivum vnímám v rozšíření a v následném přidání do plynu. Je tu toho víc a ještě se to víc zamotává. Yellowjacket je zde skvělý a absolutně nemáte páru co udělá. Skvělé a skvělé!
  • salamandr
    lepsi nez prvni kniha. i kdyz jde o jeden pribeh, tak by se z prvni knihy dalo vyseknout asi 10% jako uvod teto a zbytek zahodit. druha kniha nam konecne ukaze co se napric historii stalo a to pomoci vypraveni od fantoma. pak opet nejake vize budoucnosti a bitky. zaverecna bitka je nesmyslny gulas, kde nikdo netusi koho mlati a hlavne ctenar nepozna ani prd.
  • Fimi
    hodnotím jako celek. Je to asi Nejkomplexnější příběh Avengers co jsem kdy četl a musím říct, že Kang jako postava u mě hodně stoupl. Příběh odkazuje na kvanta jiných eventů, které u nás nevyšly, takže pokud nečtete v aj někde na netu, tak se asi bude ztrácet, já byl tak napůl, ale zvládal jsem to. Postav je tam, jak kdy nasereš, ale zdaleka nejlepší postavou je samotný Kang a zde se konečně člověk i dozví něco o něm, není to uplně ten tupý padouch co chce vládnout protože proto. není to to nejlepší z UKK ale pro mě je to velmi dobré, je pravda že dialogy jsou velmi dlouhé, ale není to tak tupé jako ty starší od Leeho a doufám, že se tohle někdy dostane na plátna. Kresba moc pěkná.
  • S4TW
    První díl byl pro mě celkem překvapení, proto jsem od druhého svazku měl nemalá očekávání, která zůstala naplněna pouze z části. Velké množství hrdinů, ale žádný není napsán tak, že by mi přirostl k srdci, naopak nejoblíbenější postavou se u mě stal Kang, ten se tu velice povedl. Knihu bych rozdělil na dvě části. První část se zaobírá především historickými událostmi, které jsou postupně převypravování, a je tu vysvětleno, že ne všechno se odehrálo tak, jak to původně vypadalo. Jednoduše si Busiek trochu pohrál s historií Marvelu. A tato část je ta zajímavější, jelikož se čtenář, který není tak moc zběhlý v historických komiksech Marvelu, dozví spoustu nových informací a je nalákán na to, aby si tyto skvostné příběhy sehnal. Druhá část je o konfrontaci mezi Avengers a strážkyněmi času. Vše dospěje do velkolepé bitvy, kde se to mydlí hlava nehlava a člověk se někdy podivuje, jak mohli hrdinové vědět, že nemlátí ty dobré. Toto vyvrcholení mě trochu zklamalo, jelikož mi to přišlo překombinované a to velkolepost tomu kupodivu spíše ubírala. Navíc jsem se už místy v těch sci-fi nesmyslech ztrácel. Konec jsem jednoduše čekal o něco lepší, ale i tak musím přiznat, že se mi tento příběh jako celek dost líbil. Ano, je tu kvantum textu, spousta odkazů na díla, která málo kdo u nás mohl číst, spousta známých, ale i neznámých postav, ale Kusiek vše podává velice dobře a díky tomu si dílo užijete. Kvalitou bych to dal na stejnou úroveň k první části, bohužel konec tomu trochu ubral.
  • Kabukiman
    Tohle jsem fakt nevydejchal...první díl jsem protrpěl, druhej díl jsem už víc prohlížel než pročítal. Nebavil jsem se u toho, ztrácel se jak českej turista v Tokiu...Zkusil jsem na začátku do děje naskočit přečtenim jednostránkového souhrnu děje předchozí knihy... ani to jsem nerozdejchal. Je to chaos a ještě k tomu nudnej....
  • luky.kuky10
    A mame tu dokonceni zrejme nejkomplikovanejsiho pribehu, ktery jsem zatim cetl. Jak uz napsal nize Kaylin, je tezke se v pribehu vyznat, protoze ceskemu ctenari se nedostane do ruky skoro nic, na co komics odkazuje. Treba jeste neco dovyjde tady v UKK, a budu si to tak moct precist znovu, spolecne s dalsimi pribehy. Kresba je opravdu vynikajici, a na devadesatky moderni a plna akcnich panelu. Co se akce tyce, tak bojove sceny byly super. Chtelo by to mene textu (hlavne toho vysvetlovaciho), ale to uz ke starsim comicsum patri. Kdyz to porovnam s "Avengers: do boje", tak "na veky veku" je o mnoho lepsi a propracovanejsi. Ja byl hodne spokojen.
  • erik
    Pre druhý diel platí to isté, čo pre prvý.

    „Avengers tým vyskladaný z alternatívnych verzií niekoľkých členov (dokonca je tu niekoľkokrát Hank Pym) rieši Kanga a cesty časom. Čo sa na prvý pohľad zdá ako mišmaš, na druhý ponúka celkom príjemnú zábavu z čias, kedy superhrdinský komiks nemal toľko „umeleckých“ ambícií, zato prinášal radosť mladším ročníkom.“

    Celkovo šlo o príjemné prekvapenie. Dokonca mám pocit, že Busiek to natrel všetkým tým časovým, nezmyslom, čo Marvel (i DC) vypľul v nasledujúcej dekáde. U mňa dobré.
  • Alfi
    Druhá časť minisérie so všetkými negatívami takýchto počinov - hlavným cieľom je dostať do komiksu čo najviac postáv ktoré sa budú mlátiť, na akúkoľvek psychológiu zabudnite. Navyše, keďže ide o sériu, ktorá má vyčistiť minulosť Avengersov, pripravte sa aj na zošity, v ktorých postavy vysvetľujú čo sa stalo v minulosti prečo (znova, nečakajte logiku alebo psychologicky vysvetliteľné správanie) ktorú ste nemali možnosť čítať.
  • kaylin
    Knihou "Ultimátní komiksový komplet 62: Avengers - Na věky věků část 2" se nám uzavřel jeden příběh, který osobně považuji za skutečně náročný na čtení. Ne proto, že by bylo tak těžké ho pochopit, ale jednoduše proto, že je tak těžké se do něj přes neznalost univerza dostat. Všechno zachraňuje alespoň Carlos Pacheco, který ze sebe skutečně dostal naprosto skvělé panely a i díky němu a díky výbornému letteringu je komiks přeplněný textem přehledný a dá se dobře číst. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/947-ultimatni-komiksovy-komplet-62.html
  • J.T.honza
    Trochu lepší než první díl, ale pro českého čtenáře tam je příliš odkazů na minulost, které si nemůže kde přečíst a tudíž je docenit a celé je to pořád nějak moc překomplikované. V jednom kuse se tam furt někdo mlátí nebo sáhodlouze popisuje svoje myšlenkové pochody a ani jedna z těch částí není kdovíjak strhující. Busiekovo Avengers: Do Boje! se mi teda líbilo o dost víc.
  • jh666
    Druhá kniha se nese ve stejném duchu jako ta první. Je tu hodně textu, ale je to zábavné (tedy pokud se trochu vyznáte v historii Marvelu). Busiek podobně jako v Avengers, do boje! dokazuje, že si skutečně užívá, když může použít doslova desítky superhrdinů. Vše podtrhuje na devadesátá léta naprosto špičková kresba Carlose Pacheca. 80 %
12282546
Četl/a (101)
2scha, Abbott, Al0f0k, Alex´s, Alfred, Alikkk, autokineton, Blackhand47XD, Bronn, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, DANT3_, Darth Raelchi, Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, erik, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, hicks, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, kallenved, kaylin, KdG, Knuckless, Lachvos, lantan1, Librarian, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Mates17, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, namdnas, NecRoman, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, petrSF, Pista, Procky, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S313, S4TW, seneke, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, Symbi, t0mas, T3ss, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(260)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, Agiru, Al0f0k, Alex´s, Alfi, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Azalin, Azbest, Babany, batoo, beanek, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, CoupeC, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, DANT3_, davidrynes, Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, filemon, Filip123, firesnake, Flash, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Goeger-Devil007, Gustik5, Hades, hahahoho, Hamichal, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, José, Joshua_T, Kabukiman, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, Landauer, Lenny, Librarian, Lobok257, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Masinfira, Mates17, Matio, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, Procky, punisher, pusta, Qee, radimisko, Radkos, raenius, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, semi41, seneke, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, spagr, Spike, stanleystar, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom173, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomve, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Viking, Vítek, vlkodlak, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, Zjew, zlejzmrd
Chce (10)
AwatarDK, Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, Elnie, FatMonster, mAGiic
Shání (1)
delta11
Nabízí (3)
Masinfira, Tommar, Zjew