Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Ticho přerušily výstřely. Klid skončil, nepřítel je na obzoru. Ale tentokrát se hrdinové nehodlají vzdát a utéct. Už nemají kam.

Obsahuje sešity série The Walking Dead #79-84

Scénář
Robert Kirkman
Art
Charles Adlard
Obálka
Charles Adlard
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
drama, horor
ISBN/ISSN
978-80-7449-313-3 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
černobílý
Váha
312 g
Stran
136
Cena
299 Kč
Originál
The Walking Dead #14: No Way Out (Skybound (Image Comics), 2011)
  • martin28
    martin2811.3.2023 13:18Živí mrtví #14: Není úniku
    Zatím jedna z top knih této série. Zhruba v polovině knihy se všeobecné blaho místních spoluobčanů začne hroutit, jak domeček z karet. Masakr ke konci knihy přinese osudové zvraty a naznačí, že Kirkman nehodlá nikoho šetřit. Tohle jsem hltal, jako bych týden nejedl. 100%
  • trudoš
    trudoš editor15.12.2021 22:04Živí mrtví #14: Není úniku
    Přestože první třetina působí dojmem, že dějově bude čtrnáctý díl Živých mrtvých poměrně slabota, obrat událostí čtenáře hodně rychle vyvedou z omylu. A ačkoli mi opětovně vadily hrátky Roberta Kirkmana s psychologií, kdy nechává protagonisty chovat se tak, jak se mu zrovna hodí do krámu, což má za následek, otravné slovní výlevy, které se k dané postavě moc nehodí, konec je tak nádherně heroický, že prostě nelze jinak než celou knihu pochválit. Ona se totiž zápletka od určitého okamžiku zvrtne do jednoduchého módu „přežije jen ten, kdo zabije víc zombíků“ a najednou zas není vůbec nic jistého, protože se umírá jak na běžícím pásu. Navíc na fanoušky čeká zvrat natolik nečekaný, že nejednomu poklesne čelist, případně chytne tik do oka. Sice asi důsledky nebudou tak fatální, jak se dle závěru zdá, protože nás čeká ještě pěkná řádka knih, ale přesto se nemůžu ubránit obdivnému hvízdnutí. Tohle na sérii miluju vlastně nejvíc – skutečnost, že stát se může cokoliv. Takže hurá na pokračování…
  • faster86
    faster8622.12.2020 00:44Živí mrtví #14: Není úniku
    Když děláte hluk, přilákáte zombie. Poučka vyřčena nejednou. Ale pozdě bycha honit. Zoufalé časy vyžadují zoufalé činy na které z pravidla musí někdo doplatit. Kdo a jak moc? Spousta překvapení.
  • Kadin
    Kadin mecenáš2.5.2020 19:30Živí mrtví #14: Není úniku
    Akce je zpět a je lepší než kdy dřív. Skvělá atmosféra, nečekané smrti a parádní vývoj charakterů. Tentokrát jsou zase v hlavní roli kousaci a to je dobře, protože ten survival horor, kterým byla tato série na začátku se začínal pomalu vytrácet. 9/10
  • JohnyG
    JohnyG25.7.2019 12:34Živí mrtví #14: Není úniku
    Tentokrát akce v hlavní roli s kousákama, kteří uplatňují nepříliš sofistikovanou, ale účinnou taktiku 'nas mnógo'. Rick se mi zdá nezvykle příčetný, situace vyhodnocuje realisticky a stará se hlavně o sebe a Carla, místo aby jel Geronimo styl a všechny dokola zachraňoval. Načež se vyšponuje hrdinství v ostatních, naběhnou na stádo a řežou to, dokud něco ještě stojí na svých ohnilých zombáckých nohách. Na to konto se u Ricka objevuje totální hype z organizované masy všehoschopných a její známý kamarád spasitelský komplex s jasnou vizí nejlepší budoucnosti pro všechny. Opět slušná porce vykillovací zábavy a trocha toho dramatu navíc, spokojenost.
  • karl173
    karl173 mecenáš15.10.2018 17:26Živí mrtví #14: Není úniku
    Tak zase jsme po předchozích dílech dostali tak silný díl, že není moc co dodávat. Zkrátka wow a paráda. Tahle série nemá obdoby. Stále skvělé čtení.
  • Walome
    Walome mecenáš19.7.2017 13:13Živí mrtví #14: Není úniku
    Je až skoro překvapením, že hlavní slovo dostaly zombíci. Celou dobu jsem čekal, kdy se to v téhle malé kolonii začne srát, čekal jsem převrat, lidskou armádu zvenčí, nového člověka, který všechny začne vraždit, ale to, že svou sílu ukážou "touláci", to mě vlastně překvapilo. A zároveň to dalo Kirkmanovi prostor k tomu zbavit se postav, se kterými si nevěděl rady. Což je u tohoto žánru výhoda.

    Bohužel došlo i na velké zranění, které už se stává trochu okoukané. Prostě když chce Kirkman zvrat, tak někoho zraní. Přitom by mezi nejsilnější moment mohl patřit krátký rozhovor mezi Ronem a Carlem.
  • brkowycz
    brkowycz20.6.2016 14:16Živí mrtví #14: Není úniku
    Mnohem lepší díl, než ten předchozí. Autor se tentokrát rozhodl vzít křoví celé série (tedy zombie) a udělat z nich také projednou problém numero uno. Tentokrát tedy nemám díl o lidech, kteří konec civilizace oslavují tím, že ostatním přeživším uřezávají různé části a znásilňují černošky, ale o bandě zombií, které najednou našli lidskou ledničku. Moje nejméně oblíbená postava celé série, kterou mám rád asi jako tetu May ve spíďovi, je smrtelně zraněná způsobem, ze kterého by se zřejmě nikdy nevysekala, ale já na 99% čekám, že vyseká a já budu příští díl akorát nasranej.
    Dále mi přijde, že Kirkman sem tam vytváří postavy jen proto, aby je mohl zabít a umírají (narozdíl od dřívějších dílů) dřív, než by si je člověk mohl pořádně oblíbit.
    Shrnul bych to slovy, že celý tenhle díl má velmi solidní tempo, konec jsem zase spíš jen zuřivě listoval, místo abych četl a proto půjdu rád zase do dalšího dílu. Na druhou stranu - a Kirkamn to v tomhle díle podle mě ústy Ricka přiznává, je podle mě zásobárna zápletek, točících se kolem ploužících se mrtvol, definitivně vyčerpaná a ze zombií se zřejma na hodně dalších dílů, možná už navždy, stává opět křoví.
  • S4TW
    Parádní vyvrcholení předchozích dílů, kdy se toho stane opravdu mnoho. Knihu jsem přečetl jedním dechem a byl jsem naprosto nadšený. Je zde spousta akce s mrtváky, postavy se dále vyvíjejí a posouvají, máme tu spoustu zajímavých událostí a hlavně nečekaných vývojů. Naši hrdinové jsou dotlačeni až k úplné hraně a musejí udělat nepředstavitelné věci, tento díl je opravdu, ale opravdu drsný. Čtenář si opravdu nemůže být jistý, kdo to zrovna schytá a tím pádem je neustále v napětí a očekávání. Atmosféru je tu opět opravdu elektrizující, prostě post-apokalyptická hororová akce, jak má být. Duo Kirkman & Adler je již tak sehrané, že to někdy působí, jako kdyby byli siamská dvojčata. Řekl bych, že se zatím jedná o vrchol této série (když beru to, co vyšlo jen u nás) a jen doufám, že Robert Kirkman bude v nasazené laťce dále pokračovat.
  • sedw
    Jeden z nejpřekvapivějších dílů a kdo tuto série čte, tak moc dobře ví, že překvapivých a šokujících momentů zde bylo už opravdu hodně. Opět přijde "menší" bouře a pořádná akce, aby nám Kirkman ukázal, že ani na chvíli nemůže být žádná z postav v klidu. Super díl!
  • J.T.honza
    J.T.honza30.12.2015 15:50Živí mrtví #14: Není úniku
    Jeden velký masakr, spousta mrtvých, odklon od toho, co se děje v seriálu a šok s Carlem mě nutí dát zase pět hvězd. Wow. Prostě wow.
  • Hlavac
    Hlavac15.9.2015 15:38Živí mrtví #14: Není úniku
    Jeden z nejakčnějších a nejzajímavějších dílů. V první polovině se Rick a ostatní ocitají v kolonii, pak to příjde! Boj mezi tuláky byl velmi napínaví a dialogy mezi postavami byly zajímavé. Těším se na další, protože Kirkman umí! :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.9.2015 17:39Živí mrtví #14: Není úniku
    Masy netvorů zaplavují naše domovy! To je konec! Takhle nějak si představuje průměrný xenofobní Čech, co viděl černocha/muslima/uprchlíka maximálně v televizi (ale už by ho šel střílet), dnešní "migrační krizi". Anebo to naši hrdinové zažívají na vlastní kůži. Umřít může kdokoli. Skoro kdokoli. Ale stejně je to masakr.

    Celkový dojem: 80%
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš15.7.2015 18:07Živí mrtví #14: Není úniku
    Listuju, listuju, najednou půlka knihy a já zjišťuju jak hrozně se nudím. Dumám, proč tuhle sérii vlastně čtu, kupuju, brblu si pod nos něco neslušného o Kirkmanovi a najednou bác! Řežba jako prase, bezcharakterní Rick, úžasný Abraham, celostránka s Carlem (kdo četl, ten určitě ví) a do konce knihy už si jen tak pobrukuju, no jo Kirkman, ten přece vždycky umí, určitě si koupím si další díl hned, co vyjde...
  • kaylin
    Kniha "Živí mrtví 14: Není úniku" pokračuje ve skvělé tradici předchozích dílů a vzhledem k posledním dvěma knihám je ještě o něco lepší, ještě o něco akčnější a drsnější. Druhá polovina knihy je skvělá řežba, která potěší nejen ty, kteří milují akci. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/07/953-zivi-mrtvi-14-neni-uniku-85.html
  • Gerri
    Skvělé jako vždy... akční, napínavý!
  • Kapis
    Kapis mecenáš25.6.2015 07:23Živí mrtví #14: Není úniku
    To byl zas brutal !!! Jsem rád, že Kirkman tu rozjetou mašinu nezastavuje, ba naopak. A navíc se nijak zvlášť neopakuje ani nevykrádá. Rychle další dávku!
  • Fry
    Fry admin20.6.2015 13:02Živí mrtví #14: Není úniku
    Živí mrtví #14: Není úniku - Oddych skončil, osada je zvenčí okupována čím dál více mrtvými a vevnitř už to taky nějakých pár dnů vře ... Série už není to co bývala, závěry posledních dvou dílů stále opakují to stejné a díl od dílu i této sérii zkrátka dochází dech. Nebo snad ne? Andrea hlídkující na zvonici, hroutící se zdi, výstřely do prázdna a hromadná úmrtí mnoha známých i neznámých postav. Navíc se nám tu rýsuje nový románek a finální bitva konečně dokazuje, že čtrnáctá kniha dokáže taky přijít i s pár originálními nápady ... Za mě 4*!
  • Schramm
    Schramm20.6.2015 08:07Živí mrtví #14: Není úniku
    Ten Kirkman je neskutečně prohnanej bastard...
64282
Četl/a (130)
123peta, 2scha, adriel, anka, BadBoy, Blacklarch, bob-premky, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, CaptainCzech, chcita, choze, Cinema Ranger, Const.ex, Covenant, cowok, cyboy, dajik, Davidos402, Deckard, Doppelganger, duri, Dzoglik, Ejdý1, erik, Faix, farnhajt, filosh, Final, flipflop, foudy, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., gwen666, Hønzza, Himlik, house192, hromotlk, hypermlok, Infarkt, invape, Jahunda, James, jankie, Jay-jay, jiskra, Johny87, JohnyG, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kerbellos, kindanerd, Knuckless, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, LookAss, Lukasitch, lukedukenuke, luky.kuky10, malylada, mart.in, martin28, Martinb, Matthew, Matthew, mgeralt, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mywiel, namdnas, NikkiKonig, Noci, oleav, Olesh, Ozymandias, Paldini, Palebras, pearlxjam, perper, Petr, petrik1710, petrSF, Plechy, PrastenejCitron, raenius, raimi, rajot, RedButton, robcornick, rooty, S4TW, Saiffer, Sawyer, Schramm, sedw, Sick666, Sikk, Sir_Pete, slavik38, Spike, syon, the.kasztan, Tiba, Tomasino79, Tommar, Tomski, trudoš, tukak, Václav Mikula, w3cMarkus, Walome, Wasps, wolfgang, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(204)
00sedm, 123peta, 2scha, 665+1, 7eleven, adam.ra, Alfi, Alfonzo, anka, Azbest, BadBoy, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Beng.D, blackJag, Blacklarch, Bob, bob-premky, bobo666_2005, borknagar1, bourgeois, brkowycz, bronxik, burzum, buscheer, calvin10, CaptainCzech, charvos, chcita, Corvus, cowok, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Davidos402, Deckard, Dinik, doophy, Doppelganger, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Dzoglik, Ejdý1, Erich, erik, farnhajt, faster86, fel68, felis, filemon, filosh, Final, Fort, Fox01, Fry, Fuf00n, Georgíno J., GORERATED, gumidekmedvidek, gwen666, Hamichal, Hawwwran, Hebled, herbert, holubdema, hromotlk, Hulik, hypermlok, Infarkt, invape, JackOneil, Jahunda, Jak, James, jankie, Jay-jay, jendavondra, jiskra, Johny87, Joshua_T, Juseph , Kabukiman, kadas97, Kadin, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Knuckless, komik.sx, konous, Kouzelnik7, Kunden, Lachvos, lacoste, Librarian, Light, Lijem24, Lojza, LookAss, luky.kuky10, m.jedle, maara, malylada, Mamut12, markic, mart.in, Martin D. Antonín, martin28, Martinb, Marvin, Matthew, Matthew, meffis, merhyx, mgeralt, Mikei, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, Mr.Plysh, mrstffl, mstefl, namdnas, netvor, Nightmare, NikkiKonig, Noci, o2t2, Olesh, Paldini, Palebras, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, petrSF, petrsimcik, Poseidon1978, PrastenejCitron, Quentin, R3d, Radkos, raenius, raimi, rajot, regressiv, Rich, RicHard. , robcornick, rooty, Rumburaq, Ruw, Saiffer, Saran, Sawyer, Schramm, sedw, seezeethree, Sick666, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, Spike, StanleyHu, syon, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, Tommar, TommyBOYER, Tomski, Toren, trudoš, tukak, tulipstros, Václav Mikula, Vítek, Wasps, willis, wolfgang, xflori01, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zajo original, Zavulon, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (30)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, Davidkkk, Davispear , deadpool, FatMonster, husakpetr93, J.T.honza, Jack, kamil, Kitykatyn, koniklec, Kryysa1892, Lobok257, Maty48, MickeyStuma, Raido26, RaptoR, Sebastian the wise, segy, SpaceFade, spot, stepan.tichy, the_proph, Tomate, Wodry, xspeed, xxaannddeerr, Zajda
Shání (3)
Al0f0k, Kitykatyn, Taťka Tuleň
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz