Koupit
Obsahuje komiksy:

Blacksad: Amarillo, 1. část - Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnido
Na jedné straně je talentovaný spisovatel a na druhé jeden ještě talentovanější detektiv. Oba se vydávají na cestu přes Ameriku a je jisté, že se jejich cesty střetnou. Jen je nejprve zapotřebí nějaká ta tragédie...

Ochutnávač, 1. část - John Layman, Rob Guillory
Tony Chu je cibopath. To znamená, že mu stačí si kousnout do jakéhokoliv jídla a ví o něm všechno. Z čeho je složené, kde se vzalo, kde vyrostlo. Což se hodí při vyšetřování vražd. Zvlášť pokud vám nevadí trocha toho starého dobrého kanibalismu.

Cena - Neil Gaiman, Michael Zulli
Neil Gaiman má rád kočky, to je všeobecně známý fakt. A tenhle příběh je o tom, proč pro ně má takovou slabost. Protože někdy mezi námi a zlem stojí jen jedna zraněná a unavená kočka.

Scénář
Juan Díaz Canales, Neil Gaiman, John Layman
Art
Juanjo Guarnido, Rob Guillory, Michael Zulli
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Petr Kotrle, Richard Podaný, Darek Šmíd
Redakce
Petr Litoš, Jiří Pavlovský
Žánry
magazín
ISBN/ISSN
ISSN 1802-2219 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
238 g
Stran
74
Cena
149 Kč
  • Palebras
    Palebras21.8.2021 18:28CREW² #47
    Přečteno hlavně kvůli Blacksadovi, ale musím říct, že i Gaimanova Cena a Ochutnávač vůbec nebyly marné. Co se konkrétně Ochutnávače týče, tak toho bych si u nás dal klidně mnohem více. Celé to působilo hodně dobře a je škoda, že to neklaplo. Hlavním tahounem tohoto čísla, byl však jíž zmiňovaný Blacksad. Hodně jsem se těšil na pokračování zvířecího detektiva a ve finále jsem nedostal tolik, kolik jsem očekával. Alespoň co se první části týče. Kresba pořád skvělá, ale zdála se mi poněkud slabší než v případě předchozích příběhů a samotné budování zápletky taky neprobíhalo kdo ví jak rafinovaně. Uvidíme jak dopadne druhá část. Každopádně nadprůměrný výběr.
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš26.11.2016 13:05CREW² #47
    Nebojím se absolutoria... číslo nemá slabší moment, obálka skvělá, pročež plná palba.
  • sedw
    sedw14.2.2016 18:22CREW² #47
    Povedená Crew. Co se týče Gaimana, znám originální povídku, příběh tedy nepřekvapil, nicméně předloha je kvalitní a stejně tak tento komiks s parádní kresbou. Jen musím souhlasit s Lennym, že se nejedná o úplně povedenou adaptaci co se týče využití komiksového média.

    Chew chytl od začátku. Kresba parádně sedí k příběhu, který ne napínavý, vtipný a především dost ztřeštěný (v dobrém slova smyslu). Za mě spokojenost už v prvním díle.

    No a Blacksad. Na toho jsem se velmi těšil a rozhodně nebyl špatný, nicméně ve srovnání s ostatními díly je bohužel slabší, takový oddechový díl.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš16.11.2015 10:24CREW² #47
    Tohle je ta nejchutnější Crew za poslední roky... Gaiman s parádní kresbou od Zulliho, představovačka neotřelé krimi série a nový Blacksad! U mě spokojenost.
  • luky.kuky10
    luky.kuky1020.8.2015 22:31CREW² #47
    Gaimanovi na chut moc neprijdu. Nejak me ty pribehy nebavi. Ochutnavac byl na rozjezd dobrej a co se tyce Blacksada, tak to je top! Skvela crew s LUXUSNI obalkou!!:-)
  • Killingjoke
    Killingjoke mecenáš17.8.2015 23:13CREW² #47
    Tenhle ročník Crwe vypadá od svého rozjezdu velice slibně. Ač Crew více méně nekupuji, do čísla 47 a 48 jsem prostě musel jít k vůli Blacksadovi...

    Co se týče jednotlivých komiksů:

    - CENA: Gaiman vykouzlil "pohádkový" příběh o tajemné kočce, který se mi hodně líbil a zahřál u srdce. Taková milá jednohubka...
    - CHEW: Kriminálky a detektivky jsou mým každodenním chlebem a stále jsem věřil, že tahle vychvalovaná série by mi mohla sednout. Opak je bohužel pravdou. Chew mi naprosto nesedl. Základní myšlenka je sice zajímavá, ale výsledek na mne působí stejně nechápavým dojmem jako se mi to stalo dříve u Goona. Moc tomu nepomáhá ani karikaturní kresba. Pokud tohle jednou vyjde knižně, zcela jistě vynechám.
    - BLACKSAD: Co říct? Absolutní spokojenost! Černý panter je zpět přesně tak, jak ho mám rád. Počkal jsem si až budu mít doma kompletní příběh a udělal jsem dobře, tenhle počin je potřeba si vychutnat pěkně na jeden zátah. Nemůžu se dočkat dalšího dílu a doufám, že s ním autoři nebudou dlouho otálet!
  • baatcha
    baatcha5.8.2015 13:46CREW² #47
    Za největší pecku tohoto čísla jsem pokládal Chew. Do Blacksada se mi moc nechtělo, takovej kýč, říkal jsem si, přeci jen jsou to mluvící zvířátka v rolích detektivů a z toho už jsem vyrost. Včera jsem Blacksada přečetl a dostavilo se totální nadšení. Nejen, že v něm vystupují parafráze mých oblíbených beatnických spisovatelů a básníků, ale navíc je tahle noirová kriminálka brilantně kreslená. A to jsem myslel, že výtvarnou hvězdou čísla je Chew, houby houby. Akorát ten Gaiman mě nudí, už dlouho, a stojím si za tím, že nápady má sice dobré, ale spisovatel je to mizerný. Vlastně moment, Koralína se mi dost líbila, to je fakt.

    A poprvé od prvních čísel prvního ročníku má Crew zase totálně kulervoucí obálku a přiznávám, že po letech vydavatelského tápání našel tenhle magazín formát, který mi velmi dobře sedne.
  • jayjay86
    jayjay86 mecenáš9.7.2015 13:08CREW² #47
    Gaiman průměr, Chew super - to mě fakt bavilo, Blacksad pro mě úplnej nesmysl a škoda stran
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.6.2015 21:15CREW² #47
    Po delší době jsem pořídil Crew (kvůli Blacksadovi).
    Cena mě vůbec nebavila, pointa je divná a ani mi to nepřišlo jako zdařilá adaptace - všechno podstatné se děje v rámečcích a obrazová stránka tu působí jako ilustrace, ne jako část vyprávění.
    Na Chew už nějakou dobu ulítávám, tohle je naprostá pecka a byla radost si to přečíst česky (škoda ale toho zbytečného bílého místa všude kolem).
    U Blacksada s hodnocením ještě počkám, protože půlení mu příliš nesvědčí a pointa teprve přijde (příběh kolem vraha je zatím docela divný). Kresba je jako vždy naprosto perfektní. Bonusový bod za rasistického papouška.

  • louza
    louza23.6.2015 08:42CREW² #47
    Zajímavé. Všichni tvrdí, že je o nejlepší číslo co kdy vzniklo a dávají čtyři hvězdičky. Crew normálně moc nečtu, ale Blacksad je samozřejmě povinnost. Gaimanova povídka je hodně fajn. Víc fajn než většina povídek v jeho regulérních komixových knihách. Ochutnávač pak jeden z utajených hitů. Už úvodní premisa vám dokonale vytře zrak. Dopředu si prozradíme, že pokud ochutnávač nezklame, bude další číslo stejně kvalitní jako toto. Jednoznačně plnej knedlík.
  • krvinka56
    krvinka5621.6.2015 14:57CREW² #47
    Po dlouhé době zas Crew kterou jsem přečetl naprosto celou. Blacksad jako vždy dobrej akorát mi přijde že dělením na více dílů to hodně ztrácí ale i tak sem sním spokojen. No a pak sem si přečetl ten kočičí příběh říkal jsem si to nebude určitě tak špatné ne nebylo. Byla to fakt paráda perfektně napsané a s parádním rozuzlením jež sem rozhodně nečekal i když vzhledem k autorovi scénáře měl. No a pomyslnou třešničko na dortu je rozhodně ochutnávač. Je to parádní záležitost s velice líbivou kresbou a poněkud šíleným příběhem a zatím sem opravdu spokojen. A doufám že se chytne. Ale sem toho názoru že se víc hodí do Crewního magazínu tam venku nemá bohužel šanci.

    Řadím podle toho jak se mi to líbilo:

    Parádní: OCHUTNAVAČ
    Super: CENA
    Dobré: BLACKSAD

    Rozhodně se jedná o kvalitní číslo s parádní obálkou jež tu dlouho nebylo. A také sem si povšiml že s dalším ročníkem nové přílohy došlo k dalším kosmetickým úpravám našeho oblíbeného komiksového magazínu. Hlavně se redakce zaměřila už na beztak kvalitně upravenou obálku které ty kosmetické úpravy rozhodně prospívají. A rozhodně mi sedne víc slogan SVĚTOVÉ KOMIKSY ČESKY než původní KOMIKS NA KVADRÁT. Uprav se taktéž dočkal hřbet a to k lepšímu popis a informace na něm jsou lépe viditelné. Vždy si všímám magazínu jako celku nejen té komiksové častí. Pro to mi je trochu líto že není listárna či jiné články trocha té omáčky o kolo by rozhodně nebyla od věci. Ale i tak jsem spokojen i když čtení rychle uteče a komiksy není čím prokládat. Osobně jsem zvědav kam příště redakce a jak kvalitativně posune Crwení magazín ono by bylo pěkné se časem dočkat měsíční periodicity.
    A rozhodně doporučuji kupovat je to jediný komiksový magazín u nás ta jděte do něj a tohle číslo stojí opravdu za koupi.
  • kaylin
    kaylin19.6.2015 07:33CREW² #47
    Je to jasné. Tohle je zatím nejlepší "Crew2" vydaná v rámci nového konceptu, kdy jsou zde delší příběhy na pokračování. Ani jeden předchozí neměl tak neskutečně vyvážený obsah, kdy kvalita převažovala u všech zúčastněných děl. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/940-crew2-c-47-85.html
  • andik007
    andik00718.6.2015 09:14CREW² #47
    Po přednašce na CRWEconu jsem se na CHEW těšil fest a bylo to opravdu paradní. Už se těším na pokračovaní!!
  • GORERATED
    GORERATED17.6.2015 07:14CREW² #47
    Blacksad je záruka kvality, Ochutnávače jsem zatím přeskočil a vrátím se k němu o něco později. Co mě ale zklamalo je Gaiman. Já tomuhle chlapovi snad nikdy nepřijdu na chuť.
    Za poslední dobu má Crew taky rozhodně parádní obálku.
  • erik
    erik16.6.2015 07:43CREW² #47
    Po veľmi dlhej dobe je tu Crew, ktorá ma uchvátila ako celok. Gaimanova poviedka síce trpí tým, že ide o prerozprávanie s obrázkami, ale tie sú krásne, okulahodiace a celkovo je to skvelá miniatúra, akurát je trošku pridlhá. Ochutnávač nemá chybu. Napísaný je ľahko, prehľadne, vtipne a kresba mu neškodí. Blacksad už, myslím, tretí raz po sebe trpí scenárom, množstvo čisto náhodných súvislostí snažiacich sa zlepiť mikroskopický dej priveľmi nezaujme. Zato kresba je tradične skvelá, človek sa rád vracia do tohto zvieracieho sveta, aby sa len tak pokochal. Klady prevažujú, zápory priveľmi nerušia, nuž po čase plný počet. Tento "ročník" bude, zdá sa, peckový.


  • choze
    choze12.6.2015 21:12CREW² #47
    Perfektní CREW, v plné síle. Cena je fajn napsaná i nakreslená, i když jsem od příběhu čekal víc. Chew totéž, okamžitě chytl, zajímavý nápad a svět (bez kuřat). A Blacksad má tradičně vysokou kvalitu. Spokojenost, jen tak dál.
  • karel
    karel mecenáš12.6.2015 16:08CREW² #47
    KVALITA! TAK TO MÁ VYPADAT VŽDYCKY
  • xflori01
    xflori0110.6.2015 18:55CREW² #47
    Máme tu další sezónu Crwe, už třetí. A to s zase trošku předělanou obálkou a pozor i s vnitřkem - a když to zhodnotím, přední strana se mi nelíbí (připadá mi to jak vrácení se ke grafice ještě původní Crwe, když ještě nebyla na druhou), ale nová zadní strana vypadá dobře; a vnitřek - rozhodně se mi mnohem víc líbil předešlý.
    A komiksy:
    Cena - Nechápu k čemu bylo to vypravování, jaké kočky vlastní, když celý příběh se zaobíral pouze jednou (jedna další se tam letmo mihla). Příběh dobrý se zajímavým vyvrcholením, kresba taky pěkná, ale celkově mi to přišlo, jak nepovedená adaptace povídky do komiksu. 65%
    Ochutnávač, 1. díl - Prostě bláznovina, jsem zvědavý, kam se příběh posune. Ale po prvním díle mi přijde hlavní postava velmi nesympatická, vůbec nechápu, proč se jak chovala (prostě iracionálně). Kreslíř určité věci zvládne vyjádřit, ale pak na určitých prvcích dost kulhá, coloring mi přijde naopak naprosto vynikající. 65%
    Blacksad: Amarillo, 1. díl - Juan Díaz Canales prostě umí vystavět prvotřídní příběh, nijak velmi akční, ale zato dobře plynoucí příběh, do kterého se zažerete. (Proto mě štve, že jsem si dosud nepořídil knihu - četl jsem zatím pouze jednu povídku.) 85%


  • Flash
    Flash mecenáš10.6.2015 16:15CREW² #47
    Cena- skvělé,jen na mě působila moc otevřene, snad jako by měla pokračovat.
    Chew- Správná ujeťárna, tohle potěšilo. Poslední dobou tu máme nějak moc policajtů v hlavní roli.
    Blacksad- Uvidíme v příštím čísle, nijak nepřekvapilo po mdeku Blacksada, drží si svoji kvalitu furt vysoko. Jen mi přišla trošku ojebanější kresba, nevím čím to je, jestli tiskem, autorem.

29367
Četl/a (100)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, adevr, Alfi, Balů103, ben_bella, bierce, Blacksad, calvin10, Cemino, charvos, crewni.konzerva, cyboy, davidek, Doppelganger, Draco nobilis, erik, farnhajt, figis, Filios dVekerec, filmator, Final, flipflop, Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., Golem, Grrr, gwen666, hellblazer, house192, hypermlok, Infarkt, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kaylin, KdG, Keno, Killingjoke, Kitykatyn, Le Porello, Librarian, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, majer, mart.in, Marty_von_Shit, massilia, mearez, Mercurio, Mike-sh, monte walsh, mozzu, NecRoman, Nexis, Noci, Norri, PAK, Paldini, Palebras, pavlosson, pearlxjam, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, punisher, raimi, RaptoR, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, Schramm, Shin, start05, Suši, syon, tacmud, the.kasztan, Thurin, tricky, trudoš, tukak, Ukko, vranakx, vrazdinek, VXP, xflori01, yogi, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(221)
007, 2Hitman3, 2scha, 7eleven, 81splinter, adam.ra, adevr, afri, Alfi, amazing_k, andik007, Artigas, Baffman, Balů103, BeeSee, Benji, ben_bella, blackJag, Blacksad, Blair, bmc75, Bob, bronxik, Bubsy, burzum, Caiiiczech, calvin10, Cassidy, Cemino, Const.ex, Cr4sh, crewni.konzerva, CSE_AC/DC, cybern, cyboy, DanQ, davidek, DEmnoG, Dinik, disclose, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, duri, erik, eseona, farnhajt, faster86, fel68, figis, Filios dVekerec, Final, Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Georgíno J., Golem, GORERATED, Greyman, Grrr, gwen666, Hamichal, hellblazer, herbert, holubdema, Houbař, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, James, jh666, jindroush, jiskra, Johnny Sasaki, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kamil, Kapis, karel, Karel Sec, kaylin, Kazumaki, KdG, Keno, Kitykatyn, konous, krupan, krvinka56, Lamahe, Le Porello, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, luky.kuky10, M4rsellino, maara, majer, mangan, mankoo, markic, mart.in, Marty_von_Shit, Marvin, Masinfira, MB, mcleek, Meesha, Mercurio, Michael Jarkovský, Mike-sh, mike731, Miriyak, mirror, misa, Mleako, moiqpiom, monte walsh, monty.cl, mozzu, MP, Mr.Plysh, NecRoman, Netorack, Nexis, Nightmare, Noci, noMster, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, PAK, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Petr, Petrisko911 , Pjenkus, Poseidon1978, punisher, RadimNemec, Radkos, raimi, RaptoR, Rety, Ricarderon, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, rooty, Saiffer, Sammael, Saran, Schramm, SedllY, sedw, seezeethree, segy, sercial, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, stanleystar, Stara.kryta, start05, Suši, syon, t0mas, tacmud, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, Toe, tomned, Toren, Trevelyan, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, valon, Velkej šéf, Vojtěch 393, vranakx, vrazdinek, vteco, VXP, Wakker, willis, Wiruss, xai, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zdoog, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (14)
bobo666_2005, Braindead, Corvus, DracoAn, Grynca, J.T.honza, jankie, Lojza, Maty48, Moyek, RudyRod, songoku, timek, xspeed
Shání (1)
Corvus