Koupit
Bývalý mariňák Eugene "Flash" Thompson obětoval své zemi vše. Nyní dostal druhou šanci a přihlásil se k přísně tajnému projektu označovanému jako Operace Venom. Propojený s mimozemským symbiontem, který byl kdysi Spider-Manovým kostýmem, se musí pokusit najít dost vůle, aby využil své schopnosti ke konání dobra, jinak riskuje, že se stane další obětí symbiontových temných tužeb.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 64. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série Venom #1-5


Scénář
Rick Remender
Art
Tony Moore
Lettering
Svere Årnes
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
494 g
Stran
160
Cena
249 Kč
Originál
Venom (Marvel)
  • ludek.n
    Mimozemský symbiont Venom, který pro přežití potřebuje hostitele, je momentálně majetkem armády Spojených států, která ho používá pro svoje vlastní cíle. Spojení s handicapovaným válečným veteránem Eugenem „Flashem“ Thompsonem dalo tvůrcům nebývalou škálu možnosti, jak se postavit k odvěkému zápasu dobra a zla, bezohledné touhy zabíjet, anebo být prospěšný svému okolí. Thompson se nepotýká jenom s Venomem, kterého „nosí“ a který se ho snaží zlákat na temnou stranu, ale má i svoje vlastní démony, proti kterým musí bojovat. Scenárista Rick Remender se do tohoto zápasu pustil s odvahou a odhodláním. Podle mého mu ne vždy vše vyšlo, ale i tak se drží nad vodou a ukrajuje si z koláče Venomovými zuby pořádně velká sousta. Koneckonců má se o co opřít, neboť záda mu kryje svou výbornou kresbou Toni Moore. Fenomenální jsou především jeho bojové scény, ať už s Jackem O´Lanternem, lovcem Kravenem, Crime-masterovými poskoky, Human Flyem nebo vrcholem všeho Spiedermanem. Předvádí v nich neuvěřitelný cit pro dynamiku, úhel pohledu a rozvržení scény, který už se blíží filmovému zpracování. Rozhodně dávám palec nahoru.
  • trudoš
    trudoš editor7.4.2021 07:35Ultimátní komiksový komplet #072: Venom
    Přestože mi nové pojetí Venoma přijde zábavné, nějak se nemůžu zbavit dojmu, že tohle už tady bylo desetkrát v různých variacích, přičemž ani sám příběh vlastně nepřináší nic nového. Včetně různých klišé ohledně vztahu protagonisty příběhu s přítelkyní či armádou jako takovou. Na druhou stranu, funguje to skvěle. Hrdina je správně rozervaný a člověk jen čeká, jak budou události dál gradovat. Občas dějem dokonce probleskne i nějaká solidní myšlenka, což – v rámci žánru – je co říct.
    Paradoxně tady moc nefunguje Spider-Man, třebaže jeho konflikt s Venomem je parádní, stejně jako jejich nevědomé posezení na domácím gauči. Naopak perfektní je zde Jack O'Lantern jako dokonale bezcharakterní zabiják. Co mi zároveň hodně vyhovovalo, bylo uvolněné tempo vyprávění, které zbytečně nejde na věc ze široka, a souvislosti se dají pochopit z kontextu. Takže za mě spokojenost. Není to žádná hitparáda, ale komiks rozhodně zaujal a vůbec by mi nevadilo, kdybych se někdy v budoucnu dočkal dalších dílů.
  • MEGA
    Komiks plný akce a adrenalinu, který ale v závěru zpomalil a mile překvapil. Venoma moc v lásce nemám, ale tato verze je parádní. Flashovi jsem fandil a rád bych si s ním přečetl něco víc. Asi se hned vrhnu na Spider-Island...
  • JackOneil
    Venoma jsem si opravdu užil, byla i škoda že je tak krátký. Na začátku jsem si říkal jak bude Flash jako Venom fungovat, ale po prvním sešitu jsem si postavu oblíbil.
  • Komiksum
    Byl jsem na to zvědavý. A celkem mě to bavilo, nevýhoda je (už nějak klasicky), že to končí v tom nejlepším. Remender píše Venoma s Flashem suprově, kresba Tonyho Moora vypadá dost syrově a to se mi na ní moc líbilo. Příběh to ani moc nemá, je to hodně jednoduchoučké. Ovšem konečný střet Spider-Mana s Venomem je hodně dobrej, s následným pokecem kámošů Petera a Flashe. Komiks také trpí svou délkou, 5 sešitů je sakra málo. Je to odpočinková jízda která je celkem průměrná, 3*. Další sešity série Venom se objevují ještě v Pavoučím Ostrově.
  • Blackhand47XD
    Agenta Venoma můžu. Je to něco úplně jiného, než klasický a barbarský Venom, tady ke všemu sledujeme ještě zmrzačeného Flashe, který se nevzdává a bojuje za svou vlast.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2018 11:50Ultimátní komiksový komplet #072: Venom
    Krásně namalované, slušně vymyšlené a odsýpavé. Jo, proč ne. Nový pohled na Venoma a kdo by jím nechtěl být, zvlášť když přišel o nohy. Nota bene voják?! Tenhle příběh jsem si užil od začátku do konce a je to fakt velmi příjemná a hustá akční jízda. Nová rovina Flashe a nová rovina Venoma = skvělé duo, které zase přináší něco nového. Eddie Brock je skvělý a Flash je velmi důstojným pokračovatelem jeho tzv. odkazu. Tady Venom nepotřebuje Spidehyo, je to super sólovka. Kresba je také velmi povedená, jako by to k té ponurosti celého příběhu sedělo, a také že ano. Výborná práce.
  • tom99
    Vždy jsem měl radši klasického Venoma v podání Eddieho Brooka, ale chápu, že civilizace a komiksy se vyvíjejí. A je nutné, aby šli směrem ku předu i postavy. Venom tedy dostává nového představitele, který je o něco lidštější, divák si k němu přes svou tragédii lehce najde cestu. Příběh byl asi takovým průměrem, ale díky Flashovi dávám nakonec čtyři hvězdičky.
  • mearez
    Venom se mi fakticky líbil. To, jak si vyhráli s Flashovo tajným životem a jak potom posadili s Flashe a Petera vedle sebe jako by se nechumelilo, je naprosto úžasný. Kniha se mi líbila, ještě že nám další 3 čísla přinesl Spider Island.
  • S4TW
    Řekl bych, že se jedná o zcela netradiční představení postavy Venoma. Je to akční jízda, která má spád, příběh se nezastavuje a je nabitý akcí. Ale vše se neustále nese na jisté psychologické vlně, kdy je dopodrobna rozebrán psychický stav Venoma, respektive jeho hostitele Flasha Thompsona, který se potýká hned s několika problémy. Flash je na pokraji šílenství, které mu způsobuje spojení s Venomen a do toho zažívá ještě několik dalších nepříjemných věcí, ať už se jedná o různé vypjaté souboje s protivníky nebo osobní problémy. Autorovi se jednoduše skvěle povedlo postavu Venoma rozebrat a ukázat jí čtenářům z jiného úhlu pohledu, než jsou zvyklý. Ovšem nebojte, bude I vyplazování dvou metrového jazyka a cenění dýkovitých zubů, to vše doplněné o potoky slin. Skvěle jsou tu ztvárněné I vedlejší postavy jako Jack O’Lantern nebo Crime-Master a potěší i hostování Spider-Mana či Kravena. Občas mi trochu překážel i ten vlastenecký patos, který bych zrovna u postavy Venoma nepotřeboval, ale čemu se divit, když to psal autor, co psal i Capa. Kresba mě moc osobně nesedla, ale na druhou stranu její nádech ponurosti a vybledlosti se skvěle doplňuje se stylem, jakým je kniha psaná. Celkově jsem s komiksem spokojený, užil jsem si ho a dost rychle přečetl. Určitě to není něco, z čeho bych tajil dech a týden nemohl usnout, ale na zabavení to je dobrý a klidně bych v této sérii pokračoval, což je vždy dobré znamení.
  • erik
    Jediné, čo k tomuto možno napísať je, že ak chcete vedieť, čo si predstaviť pod slovníkovým výkladom „zbytočnosť“, kuknite na tohto Venoma. Moore dodal nevábnu,, ale svojim spôsobom zaujímavú kresbu. Inak nemám, čo by som dodal. Vlastne, vytĺkanie prachov z populárneho záporáka, ktorý sa stane vojenským klaďáckym poskokom, ma necháva chladným. To už radšej Bendisa a jeho Dark Avengers verziu, tam sa aspoň netvári, že bojuje za vyššie dobro. Bodka.
  • luky.kuky10
    Lenny: super, to jsem nevedel. Diky za info
    Jinak jeste doplnim, ze kresba me hodne pozitivne prekvapila:-)
  • Lenny
    Lenny mecenáš11.9.2015 23:07Ultimátní komiksový komplet #072: Venom
    luky.kuky10: Další 3 sešity vyjdou v Spider-Islandu
  • luky.kuky10
    Moje prvni poradne setkani s agentem Venomem. Budeme svedky jeho tajnych operaci. Poradne se setkame s vnitrnim rozbrojem mezi Flashem a venomovou touhou ovladnout sveho hostitele. Byl jsem rad i za ucast spider-mana. Jedine, co me mrzi je, ze kniha obsahuje pouze 5 sesitu, a zrejme zadne pokracovani v ramci ukk nebude. I tak je to zatim jedno z nej ukk druhe 60ky.
  • sedw
    Škoda, že se v tomto UKK nachází pouze 5 sešitů. První 3 sešity mě totiž nebavily, děj mi přišel o ničem, Venom stále s někým bojoval a vážně jsem se nudil. Se sešity číslo 4 a 5 však prudce vzrostla kvalita a děj mě konečně začel zajímat. Po posledním sešitě (dle mého názoru nejlepším) jsem byl opravdu zklamaný, že je konec. Ani dva nadprůměrné sešity však nedokážou napravit dojem z nepovedeného začátku, proto nakonec 3*.
  • Kabukiman
    Tohle nebyl ten Venom co já rád....:)
  • J.T.honza
    Pamatuju si, že se mi docela líbilo to vnitřní dilema a Flash mi přišel jako zajímavý anti-hrdina, ale pak se začal mlátil se Spider-man z toho nejblbějšího důvodu - "jde nám o totéž, jen jsme si to neřekli a tak si teď rozbijem držky", na což jsem celkem alergický. Ale stejně - Četl jsem to asi před týdnem a už z toho v podstatě nic moc nevím. To o něčem svědčí, ne?
  • kaylin
    Kniha "Ultimátní komiksový komplet 72: Venom" je příjemnou mainstreamovou zábavou, kterou si můžete užít, pokud budete počítat s tím, že už nedostanete nášup. Alespoň ne v češtině. Komiks je ale moderní, akční, zábavný a má zápletku, která se rozvíjí, stejně jako se rozvíjejí postavy a vztahy mezi nimi. Je vidět, že Rick Remender je dobrý vypravěč, a i když se vám Venom jako postava, která hraje i ligu klaďasů, nemusí zamlouvat, pořád je to v očích některých dostatečný záporák. A možná i v očích svých. Kniha obsahuje jen pět sešitů, což moc není, ale nudit se nebudete. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/929-ultimatni-komiksovy-komplet-72.html
  • Flash
    Flash mecenáš3.6.2015 17:10Ultimátní komiksový komplet #072: Venom
    Nechci tvrdit, že to bylo vyloženě špatný ale přišlo mi to zmatený i podaní Venoma v tomhle smyslu mi nesedělo. Jsou ukk na které se těším a čtu hned a pak jsou ty, které založím ve fólii do knihovny. Na tohle sem se hodně těšil a moc mě to nepotěšilo. Asi jsem měl velké očekávání.
  • louza
    Celkem zajímavá koncepce Venoma, která se přirozeně hodně opírá o Spider-Mana. Venomem se stává jeho odvěký přítelo-nepřítel Flash Thompson díky jehož působení se začne příběh točit i v kruzích kolem Parkera. Celkem zdařile je tu nalinkována Venomova schizofrenie v podobně neustálého souboje Flashe s kostýmem. Celkově jde o svižný moderní pavoučí komiks s velmi ucházející kresbou a mírně nadprůměrným scénářem.
  • jh666
    Na Agenta Venoma jsem byl hodně zvědavý. Díky Ricku Remenderovi jsem se navíc i dost těšil, jelikož jeho Captain America je dost povedený a jeho Uncanny Avengers jsou dokonce perfektní. Venoma bych pak zařadil kvalitativně mezi tyto dvě série. Po scenáristické stránce není, co bych vytkl. Příběh má spád, napětí funguje, a akce je výborná. Nejlepší je ale psychologická stránka komiksu, tedy ´´vnitřní´´ boj Flashe se symbiontem. Úplně perfektní nebyla kresba, ale k příběhu se docela hodila. Hostování Spider-Mana potěšilo. 95 %.
  • baatcha
    Marvel v roce 2011 obnovil sérii Venom. Nazval ji Venom: Stokrát zrecyklované klišé a kdyby její výtvarník nebyl takový borec, nikdo by si na ni dnes už nevzpomněl.

20513441
Četl/a (131)
2scha, Abbott, Al0f0k, Aldo26, Alfred, Alikkk, autokineton, Babany, Bart, binnmode, Blackhand47XD, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, D.K.Logic, dajik, Darth Raelchi, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, DracoAn, duri, erik, Fida, Final, Fox01, gezic, Glumal, Gustik5, Hønzza, hellblazer, hicks, HK-47, hromotlk, hypermlok, invape, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joker189, Joshua_T, kallenved, karl173, kaylin, Keno, Kil-Khal, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lobok257, LookAss, ludek.n, luky.kuky10, Mariomichal, Martin.imr, Martinb, Marvin, Mates17, Matthew, me, mearez, MEGA, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, mstefl, NecRoman, Onkel 1928, opytz, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petrisko911 , petrSF, Pietro26, Pista, punisher, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, S4TW, samuelo12, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shin, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, Spike, t0mas, T3ss, terrordemon, the.kasztan, tom99, Tomski, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, vishnar, vrazdinek, VvV, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, Zek, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(310)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, Abbott, Abe, adam.ra, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, andik007, asgardpepa, autokineton, Azbest, Babany, Badgu.y1902, Baffman, Bart, batoo, bboorreekk, Beng.D, Benji, binnmode, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidrynes, dcpatr , Deckard, deefha, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý1, eliera, erik, ertefol, Fida, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, Flash, flashpoint, folkemon77, Fox01, Fry, FumarEnPipa, gezic, Glumal, Godsmacker, Goeger-Devil007, Grim, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, herrman, hicks, HK-47, Hlavac, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, I.am.geek, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.T.honza, Jack043, JackOneil, James, JaroKakashi, Jay-jay, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, Joker189, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, kallenved, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Keno, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koniklec, konous, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, kucik, Kunden, lacoste, Landauer, lemon_zobak, Lenny, Librarian, listr, Lobok257, LookAss, LordFlash, Lord_Arthas, luky.kuky10, maara, Malachias, Mariomichal, markic, Marthy76, Martin.imr, Martinb, Marvin, Masinfira, Mates17, Matio, Matthew, Maty48, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, Mike-sh, Mikei, MIKER65, mikina, mimo_provoz, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Montiseus, monty.cl, MP, mstefl, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, obitus, OldaB, Olesh, Onkel 1928, opytz, p3tris, Pán rostlin, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, peposek, Petrisko911 , petrSF, Pietro26, Piros0013, Pista, pk123x, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, radimisko, Radkos, raenius, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rickettsia, Rinter, robertsedmik, Rocksteady147, RodRoder, roswelll, Rowan, royan, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Scaleo1, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Sesta, Shin, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, suricattaontheway, Symbi, szajter, t0mas, T3ss, tacmud, Tawax , The Genius, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, Tomski, tomve, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, VanTom, Velkej šéf, Viking, Vítek, vranakx, vrazdinek, VvV, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zek, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (8)
AwatarDK, Azik2586, Blackthunder, Braindead, BreakingAway, deadpool, delsemela, FatMonster
Shání (2)
AwatarDK, delta11
Nabízí (4)
Masinfira, Pán rostlin, Rocksteady147, Tommar