Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Vendula Chalánková, kterou pravděpodobně znáte jako vtipnou performerku, ilustrátorku dětských knih nebo nepřehlédnutelnou výtvarnou umělkyni, tentokrát přichází s autorskými komiksy, které by neměly uniknout pozornosti vás, kdo máte rádi humor poctivý, ale přitom trochu zvrhlý, stejně jako autorčina designérská značka. Kniha přináší výběr šedesáti šesti stripů, které patří k tomu nejlepšímu z autorčiny komiksové tvorby. Nečekejte, že by zde Vendula uznávala nějaká tabu. Nečekejte, že by snad pro ni některá témata byla v jejich komiksech zapovězená. Nečekejte ani, že by autorka používala jazyk spisovný a vytříbený. Jediné, co můžete od knihy čekat s jistotou, je, že se budete dobře bavit.


Tak jako klasická tragédie nabízela očistnou lázeň předváděním událostí vzbuzujících hrůzu a soucit, je možné užívat Vendulčiny tragikomiksy k terapii úzkostných stavů. Nejsou sice spolehlivější než běžná psychofarmaka, ale poslouží i bez receptu každému, kdo se cítí pronásledován nespravedlivým osudem.
Pavel Ryška

Scénář
Vendula Chalánková
Art
Vendula Chalánková
Obálka
Vendula Chalánková
Žánry
humorný, ze života
ISBN/ISSN
978-80-87222-37-9 (B4U Publishing (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 270 mm
Tisk
barevný
Stran
72
Cena
229 Kč
  • pechna
    pechna mecenáš24.2.2021 19:35Proč nejsi jak chlapi v práci, vole?
    Souhlasím s těmi ***** komentáři. Výbuchy se střídají s nepochopením. Ale ředkvičky mě odpálily!!!
  • choze
    Taky mě to úplně míjí.
  • Blacksad
    Skvělé. Několik výbuchů smíchu, několik pousmání, několik né-uplně-vtipných-trapnějších situací, ale tak už to bývá, když si člověk píše deník. A Vendulčin deník, to je radost číst! :-)
  • flipflop
    Po předchozích komentářích zakoupeno a velké zklamání. Tenhle jakoby humor mě minul.
  • Kapis
    Kapis mecenáš22.6.2015 12:13Proč nejsi jak chlapi v práci, vole?
    Ták, jelikož jsem strávil tři náročné týdny ve své cele nad Jménem Růže a nakonec se mi povedlo ho zdolat, potřeboval jsem nějaký výplach. A Vendulce se to opět povedlo! Smradlavá piča a chceš mrdat dědku mě odrovnalo na dlouhé minuty. Perfektně jsem se pobavil. Super, bomba!!
  • kaylin
    Tragikomiksy jsou jednoduše čtení, které by se mělo dávkovat intervalově, abyste se měli na co těšit. Takhle koncentrované to ve mě nezanechalo až tak siné dojmy. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/06/932-proc-nejsi-jak-chlapi-v-praci-vole.html
  • Toe
    Vendula umí... i když to tak podle obalu nevypadá :)
    Doporučuji shlédnout její TED vystoupení ;)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin2.6.2015 12:12Proč nejsi jak chlapi v práci, vole?
    Vendulu Chalánkovou mám rád, na její poslední vernisáži jsem nechyběl. I tam bylo ke shlédnutí několik v knize použitých stripů, a ačkoli - nebo spíše právě protože - to není humor, který přímo trhá bránice, spíše takový ten "úsměvný", "hořkosladký", cynicky upřímný, inteligentní "s nadhledem", je to dokonalá a vtipná série. Další v řadě povedených stripů českého a hlavně originálního autora, což mě velmi těší.

    Celkový dojem: 100%
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko24.5.2015 14:02Proč nejsi jak chlapi v práci, vole?
    čtivý, oku líbivý a správně sprosťácky žertézný ! :)
7322