Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Obyvatelé Mýtova konečně odhalili pravou totožnost Nepřítele, a teď přišel čas začít se připravovat na obranu.

Nepřítel má ale obrovskou převahu, takže je nutné vytvářet nová spojenectví s kýmkoli, koho dosud Nepřítelovy legie neporazily. Jenže příjezd vyslanců arabských Mýtů ukáže, jak záludné může takové navazování nových vztahů být - především když jedna strana ukrývá magické zbraně hromadného ničení!

Kromě hlavního příběhu "Arabské noci (a dny)" obsahuje také kratší příběh "Balada o Rodneym a June"

Obsahuje sešity série Fables #42-47 (říjen 2005 - březen 2006)

Scénář
Bill Willingham
Art
Mark Buckingham, Jim Fern
Ink
Steve Leialoha, James Palmiotti (Jimmy), Andrew Pepoy
Barvy
Daniel Vozzo
Obálka
James Jean
Lettering
Karel Petřík
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka, fantasy, městská fantasy, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-305-8 (CREW)
978-80-87044-85-8 (Netopejr)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
165 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
370 g
Stran
144
Cena
399 Kč
Originál
Fables #07: Arabian Nights (And Days) (Vertigo (DC Comics), 2006)
  • faster86
    faster8611.12.2021 19:53Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    zapojit arabské mýty je fajn nápad, po minulem silnejším dílu jsme opět v průměru, už po druhé se tu objevuje deus ex machina což mi asi vadí, ale jinak je to fajn
  • ondra kenway
    ondra kenway4.2.2021 22:57Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    K tomuto dílu jsem byl trochu skeptický, protože jsem slyšel, že zde nastoupí nové postavy a Arabské mýty mě tolik nelákaly. Navíc předchozích 6 dílů bylo všech dokonalých a po sedmé v řadě se to přece nemůže povést. Opět jsem se mýlil. I 7. díl je naprosto výtečný co se týče příběhu, postav i kresby. Nové postavy tu tolik prostoru nemají a i když zde není Wolfi a Sníh je zde dost okrajově, ostatní postavy to vynahrazují(například Zvíře s Kráskou mě již pár knih začínají vážně bavit). Jen trochu zamrzelo, když lákali na možnou bitvu Severáka s džinem a pak k boji nedošlo. Navíc samotné vyřešení linky s Džinem bylo trochu Deus Ex. Závěrečný romantický příběh o Rodneym a June mě ze začátku tolik nenadchl, ale po chvíli jsem se naladil na jinou kresbu a postavy a druhá část mě už dost bavila. A podle konce tipuji, že se s párem ještě někdy setkáme.
    I přes pár vad, které jsem jmenoval, však musím již po sedmé udělit plné hodnocení a nemohu se dočkat, až si koupím další díl.
  • Spacecore
    Spacecore21.9.2019 00:48Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Čtenářské orgie pokračují. I přes výměnu ústředních protagonistů mě tihle baví stejně, možná i víc a i přes to se těším na návrat starých, úžasné! Příměs exotiky v tomto díle dost podpořila humornou stránku. Mimoto se zde potkávám s tím, co např. na elasťácích miluju nejvíc - mocné bytosti. Čím mocnější, tím líp. Mám rád opravdu gigantické entity, magické stvoření, polobohy, whatever... takže když se tu objevují ginové, větry apod. tak se tetelím blahem. To já můžu! Kresbu jsem chválil už na začátku, ale tady musím opět - je skvělá! Přesně jaká je potřeba pro tuto sérii - na můj vkus. Mluvím o Buckinghamovi, ale nikdy mi moc nevadí ani hostující kreslíři. Druhá část s dřevákama byla až filozoficky silná.
  • karl173
    karl173 mecenáš26.11.2018 17:52Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Zhodnotím to postupně. Arabské noci pro mě nebyli zrovna tím pravým ořechovým. Nové postavy mi nepřišli nijak moc zajímavé celkově dění kolem nich mě až tolik nezaujalo. Willingham sice opět předvedl dobrou práci v dialozích a vyprávění příběhu mělo slušné tempo, ale to nenahradí fakt, že mé nejoblíbenější postavy zůstali stranou a žádná z nových je nenahradila. Tady bych byl dal tak 70%. Pak je tu Rodney a June. Hned u prvního panelu jsem se tak trochu zděsil kresby, která byla až příliš na sílu jiná a neatraktivní, mé zděšení pokračovalo když jsem viděl styl písma ve vyprávění v podobě dopisu. Jenže kresba se postupně začala zlepšovat, na styl písma jsem si začínal zvykat a především to hlavní a tím je příběh začal být velmi zajímavý. Ten nakonec skončil tak parádně, že jsem byl přímo ohromený co se autorovi zase povedlo. Kvůli kresbě a stylu písma bych dal ale 80%. Když to tedy sečtu tak tomuhle dílu dávám 75%
  • trudoš
    trudoš editor1.9.2018 04:53Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Pořád ještě pohádková balada. Imaginace amerického scenáristy Billa Willinghama mě asi nikdy nepřestane fascinovat, stejně jako způsob, jakým kombinuje zápletky a zvraty, které jsou v rámci ústřední tématiky paradoxně víc civilní než fantaskní. Obsah Arabských nocí (a dnů) tentokrát není tak zásadního charakteru, ale poctivě se budují důležitá spojenectví a slibují docela zajímavé časy. Zároveň krystalizují profily nových rolí, hlavně u těch postav, co mi přišly v předchozím albu tak unáhleně rozvrkočené. S povděkem kvituji, že si Kráska nezačala nic s Krásným princem, jak se samo nabízelo, stejně jako že se Zvířetem dospěli k závěru nekopírovat jednání Sněhurky a Zlého vlka, a řešit problémy pěkně po svém. Trochu nudná mi přišla jen ta linie s novým starostou Mýtova, tedy jak zvládá a nezvládá svůj úřad, protože se to už táhne přes třetí knihu. Závěrečná dvouaktovka o Rodneym a June je pak hodně o atmosféře a přiznám se, že její konec jsem ocenil až při zpětné rekapitulaci událostí.
  • puolpm
    puolpm mecenáš16.1.2017 16:10Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Zaujímavá konfrontácia Mýtov s Arabským svetom, ktorá príjemne reflektuje rozdielnosť západnej a arabskej kultúry. Bavil ma aj druhý romantický príbeh z druhej strany barikády, ktorý opäť obsahuje množstvo originálnych nápadov. Mýty si držia kvalitu i keď posledná Modráková výprava do Domoviny bola ešte o level vyššie.
  • jh666
    Jen krátce. Scénář jako vždy bezchybný, byť v jednom bodě možná trochu naivní (ale přece jen je to pohádka). A ke kresbě můžu říct, že Buckingham je jako vždy skvělý, ale kresba vedlejšího příběhu je o třídu, možná dvě horší (i když ne tak hrozná jako minule u Jacka).
  • Fry
    Fry admin2.2.2016 16:21Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    "Mýty #07: Arabské noci (a dny)" - Ani se sedmou knihou kvalita příběhů neklesá, možná dokonce stále roste ... Vydáme se do světa arabských mýtů (nebo spíše arabské mýty se vydají do Mýtova) a s nimi přichází i další hromada vlastních problémů. Co všechno vlastně taková diplomatická mise obnáší, nebo jaký závratný a hlavně vtipný problém může nastat když vzájemná komunikace docela trpí si ale musíte vychutnat zcela sami. A ani závěrečný milostný příběh nevybočuje z vyprávěné linie a ukazuje nám život na druhé straně - v Domovině. Prostě další výborný díl a já si jdu přečíst další sešit ... Za mě 5*!
  • Drekorian
    Drekorian mecenáš13.1.2016 14:09Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    I po čtyřiceti sešitech z Willinghama pořád padá kouzelný prášek. Arabské mýty krásně provětraly našim pohádkovým postavám perka. Podíváme se i do kouzelné verze Bagdádu, rozpitváme nakolik která bytost ovládá magii a který z mýtů je skutečně doopravdy nejmocnější. Záverečný příběh dřevěného vojáčka a panenky ve stylu R.U.R. a svatba obřadovaná císařem byla dojemná, byť se mi kresba moc nelíbila.
  • sedw
    I tento díl si drží velmi vysokou kvalitu, na kterou jsme u Mýtů zvyklí. Hlavní příběh je promyšlený a napínavý a je jen škoda, že to tak rychle uteče. Co se týče kresby prvního příběhu, opět není co vytknout. Druhý příběh v rozsahu dvou sešitů patří opět mezi ty zdánlivě vedlejší, které však dle všeho budou hrát později velkou roli. Co mě na tomto příběhu však zklamalo, byla kresba, která mi vážně nesedla. Příběhově to ale bylo super, takže jsem ochoten kresbu překousnout. Všeho všudy je to tedy stále super jízda a za mě plný počet.
  • Lenny
    Lenny mecenáš16.7.2015 09:32Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Příjemný díl, který uteče strašně rychle. Nesedl mi lehce deus ex machina konec s džinem a druhý příběh nudil.
    Recenze od 11:30 - http://www.youtube.com/watch?v=AaK0ORQXxUo
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš19.6.2015 09:19Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    „Před chvilkou jsem se dočetl, že Mýty u nás vyhrály ocenění za nejlepší sérii v hlasovací anketě Fabula Rasa. Proto předpokládám, že pár spokojených čtenářů, jež pravidelně hltají Willinghamovy knihy, se u nás už najde. A je to jenom dobře, protože pokud si nějaká komiksová řada opravdu zaslouží udržet trvalou pozornost, je to právě tato. Lezou-li vám slaďoučké princezny a krásní princové krkem a průhledné pohádkové zápletky vás začínají nudit k smrti, zkuste se zakousnout do Mýtů. Dětem na dobrou noc je číst nebudete, ale vás by mohly setsakra bavit.“

    Více zde: https://edblok.blogspot.com/2015/06/myty-arabske-noci-dny.html

    Kapis: Ty obálky jsem tenkrát postoval já :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2015 01:21Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Na další díl Mýtů jsem se těšil skoro jako na Vánoce a nakonec jsem se dočkal. Odměnou mi byl opět parádní čtenářský zážitek, takový, kdy se ponoříte do jiného světa, necháte se unášet na vlnách fanatazie a nevnímáte svět okolo sebe. To umí jen dobrá knížka či komiks a tato série to splňuje do puntíku. Když už není nový Sandman, jsou tu Mýty... jo a Lucifer:)

    Celkový dojem: 90%
  • P.G.
    P.G. mecenáš13.6.2015 15:44Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Mno... Jak to říct slušně.... Teno díl mi vysloveně nesedl. Klišovitost a spousta stereotypů v prvním příběhu, tady dávám kladné body jen za kresbu a prostřihy s Modrákem, Růžou a Sněhu. Druhý příběh (Balada o Rodneym a June) je díky tragické kresbě totální zabití dobrého nápadu. Proč??? Proč ho nekreslil Buckingham?? Proč??
  • kaylin
    "Mýty" nejsou sérií, na kterou bych nedočkavě slintal, ale musím říct, že se jedná o řemeslně nesmírně kvalitní sérii, která vypráví takové příběhy, které jsou - i přes skutečnost, že jsou všechny postavy převzaté - neskutečně originální. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/925-myty-7-arabske-noci-dny-80.html
  • koudy
    koudy mecenáš24.5.2015 23:52Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Tento díl obsahuje téměř vše - Namlouvací rituály orků(nebo trolů?), "O umění válečném" (není to úplně celý Sun Tzu, ale náznak by se našel), politický thriller s atomovou bombou, červenou knihovnu a dokonce rozdělení kouzelných bytostí dle obsahu magie vyjádřený s přesností na procenta.

    Vše je namícháno s jemností a citem, podáváno s velkým množstvím výborné kresby, pak to do sebe kopnete ... a hned je chuť dát si další. (Ahoj, já jsem koudy a jsem Mýtoholik :) )

    Prostě: Vřele doporučuji!
  • erik
    Politický stret Orientu a Západu je jedným slovom úžasný. Vtip, napätie i akcia, všetko je také, ako sa patrí. Dokonca aj záverečný príbeh lásky má vynikajúcu pointu, azda sa Willingham postupne naučil, ako na to. Mýty sú skvelé.
  • rooty
    Jestli tohle ještě někdo nečetl, tak ho lituju. Nejlepší série, která tady momentálně vychází s opravdu (ne)uvěřitelnými postavami.
  • brkowycz
    brkowycz15.5.2015 08:32Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    Po lehce slabší pětce, která byla dost poklidnou knihou, je tu opět vynikající díl. Sice není tak krásně dlouhý a epický, jako třeba "Pochod dřevěných vojáčků", spíše je to takové krátké, ale úderné. Člověk musí opět obdivovat, jak nápaditě si Willingham hraje s postavami. Arabské mýty jsou naprosto skvěle vykreslené, jak jsou neustále šokování nějakým aspektem chování "západních" mýtů. Člověk v té knize úplně krásně vidí, že dochází k opravdovém střetu kultur, kdy je potřeba překonat více, než jen jazykovou bariéru. Závěr nám pak představí netradiční love story (i když zdaleka ne tak netradiční jako ve třetím díle), která zase trochu odkrývá ze života Nepřítele. A má skvělé vyústění!
    Všeho všudy, Mýty jsou po malém zaváhání v pátém díle zpět, a to se vší svojí parádou. Skutečně opět vynikající díl.
  • Kapis
    Kapis mecenáš8.5.2015 12:31Mýty #07: Arabské noci (a dny)
    G-E-N-I-Á-L-N-Í

    Obálky dohromady dílů 3 a 4 (jednou to tu nebo na Crwi někdo postoval vedle sebe) jsou v kontextu perfektní.
    Obálka posledního dílu je pak asi ta nejúžasnější, kterou jsem kdy na komiksu viděl. Fantazie, furt na to hledím.

    99%
4828711
Četl/a (133)
123peta, adevr, AlmightyMates , anka, aza, Baffman55, Benny, binnmode, blackJag, Bonpar, borknagar1, Bronn, buscheer, calvin10, Cemino, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, davidek, Davidos402, Deckard, DEmnoG, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, faster86, filemon, Final, flipflop, flynander, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, Grrr, gwen666, HellWeber, Himlik, Horstik, Houbař, hypermlok, invape, Jabba, jakubcik666, James, james dixon, jankie, japes, jeanbaklajean, jh666, jirkapenzes, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, kindanerd, Kiwi1902, koudy, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loks19, lukascus, Mamut12, Martinb, Matthew, Matthew, MEGA, mgeralt, Michal, michelangelo, mineralk, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Noci, oleav, Olesh, ondra kenway, pavlosson, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, puolpm, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robcornick, rooty, RudyRod, Ruw, Saint of Killers, saja, Schirru, Schramm, sedw, Sir_Pete, Skot, Spacecore, start05, t0mas, taidana, tankgirl, the.kasztan, Thurin, Tony TwoDee, tricky, trudoš, tukak, Ukko, VanTom, VXP, Walome, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(249)
123peta, 2scha, Abe, adam.ra, adevr, afri, alchymista5, Alfi, Alfred, AlmightyMates , anka, Awakener, Azbest, BadBoy, Baffman, Baffman55, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, Benny, bierce, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, Blockholm, bmc75, borknagar1, bourgeois, brkowycz, Bubsy, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Captain Collar, Cassidy, Cemino, charvos, chcita, chmelus, comicsland, ConanVJ, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Davedd168, Davidos402, Davispear , DAxik, Deckard, DEmnoG, DoctorWho, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, Drekorian, Dzoglik, erik, farb, farnhajt, faster86, FatMonster, filemon, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., Glumal, Golem, grinder, Grrr, gwen666, hahahoho, Hamichal, hanocri, HellWeber, herbert, herrman, Himlik, hiro666, Honzin, Horstik, Houbař, hugosnowden, Hulik, hyba1991, hypermlok, IndyP, invape, J.T.honza, Jabba, Jak, James, james dixon, jankie, jeanbaklajean, jett, jh666, jindroush, jirkapenzes, jiskra, John Wick, jones1240, Joshua_T, kallenved, Kaluž, kapicka, Kapis, Karel Sec, karl173, kaylin, KdG, kendor007, Kiwi1902, Knuckless, komik.sx, Librarian, lifi, Light, listr, Lobok257, Lumirius, maara, Malachias, Mamut12, mangan, Mankin, markic, Martinb, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, Matthew, MB, MEGA, merhyx, mgeralt, michelangelo, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, namdnas, NecRoman, Niaz, Noci, noMster, o2t2, oleav, Olesh, Paldini, pavel, pavlosson, pavouk, pearlxjam, pechna, Pekario, perper, Petr, Petrisko911 , petrSF, Pjenkus, pk123x, porculan, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, radiohead99, raenius, Raijin, Rety, Rezet, Rich, Rinter, robcornick, RodRoder, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, Schramm, sedw, seezeethree, segy, simonator, Sir_Pete, Skot, sleepless, StanleyHu, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, t0mas, tacmud, taidana, tankgirl, The Genius, the.kasztan, Thurin, Tialster, timek, Toe, Tony TwoDee, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Ukko, vallyslayer, VanTom, VasaX, Velkej šéf, vishnar, Vítek, VXP, Wakker, willis, Wiruss, wittos, xai, xflori01, xintax, yama, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (42)
arnecht, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, Bob, Braindead, Const.ex, Corvus, deefha, delsemela, dvoracekpetr1, gumidekmedvidek, husakpetr93, jakouback, KINIMODUS, koniklec, lucmartincova, Maryl, Maty48, mikki.maser, Miriyak, MonsterGyre, monty.cl, mozzu, mywiel, Nightmare, Norri, nx, octobersa, OldaB, Plechy, Ragnarog, RaptoR, rockyt, Salien, seeker666, skepsi, songoku, spot, the_proph, vrazdinek, xxaannddeerr
Shání (6)
Černá Krysa, Corvus, deefha, lucmartincova, Maryl, Nightmare
Nabízí (2)
Captain Collar, MB