Koupit
Rovný rovného si hledá… Uličnice Zuzka a její nezbedný poník Kopýtko jsou nejlepší kamarádi na světě. Oba spojuje hrdé vystupování, nekonečná sebejistota, světlá hříva a dobrá nálada. V létě i v zimě, ve výběhu i v jízdárně, při dlouhých projížďkách lesy a stráněmi tahle povedená dvojice neustále něco vyvádí. Občas jsou jejich nápady tak potrhlé, že se jaksi tak úplně nepovedou… Dávejte si pozor: jejich humor je nakažlivý a na rohu každé stránky na vás číhá záchvat smíchu.

Scénář
du Peloux
Art
du Peloux
Překlad
Luděk Janda
Redakce
Lucie Šavlíková
Žánry
dětský, humorný
ISBN/ISSN
978-80-204-3497-5 (Mladá fronta)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
179 Kč
Originál
Zoé et Pataclop, tome 1 (Bamboo Edition)
  • trudoš
    trudoš editor15.3.2021 10:07Zuzka a Kopýtko
    Přestože se celostránkové stripy uličnice Zuzky a jejího koníka Kopýtka rozjedou poměrně zábavně, následně komiks sklouzne k docela prostoduchému humoru. Bez nápadu, bez poetiky, bez šťávy. Barevná kresba je sice podmanivá, přesně úměrná čtenářskému věku, ale komika s každou další stránkou upadá. Někdo sebou někam flákne a jednoduchý vtip je na světě, přičemž pointa jen tiše úpí za oponou.
    Na druhou stranu, je tam všechno, co malé holčičky zbožňují, takže ve finále spokojenost. Když se člověk vyrovná se skutečností, že Benoît du Peloux neaspiruje na druhého Charlese M. Schulze, není to zas až tak zlé, jak by se z mého hodnocení mohlo zdát. Pro začínající čtenáře ideální, příběhy nejsou nijak komplikované, velká písmena zaručují srozumitelnost a textu je právě tak akorát, aby se třeťáček ani druháček nezapotil. Co si budeme nalhávat, karikatura a obličejové grimasy dokážou nakopnout dětskou fantazií jako nic jiného. Ovšem na oslovení dospělejšího komiksového fanouška je toho trochu málo.
  • kaylin
    kaylin18.3.2015 08:16Zuzka a Kopýtko
    "Zuzka a Kopýtko" je jednoduše sérií, která neurazí. Dětem, která mají vztah ke zvířátkům a koňům, se bude líbit o něco více, možná i dospělým s touto náklonností. Bohužel mě du Peloux nepřesvědčil, že tohle je skutečně výjimečné dílo, ale jednoduše prostě komiks, který je průměrný. Trochu nadprůměrným jej dělá kresba, která je líbivá a příjemná na pohled. Alespoň na mě působila velmi dobře Více: http://www.comics-blog.cz/2015/03/873-zuzka-kopytko-1-55.html
131