Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Po více než čtyřech letech od morové rány, která vyhubila všechny nositele chromozómu Y na světě, se příběh o jediných dvou samcích, kteří přežili, chýlí k závěru. Yorick Brown a jeho opičák Ampersand, doprovázeni agentkou 355 a doktorkou Allison Mannovou, absolvovali dlouhou odyseu kolem celého světa, během níž jim téměř neustále hrozila smrt. V jejím závěru se jim podařilo zjistit, co nejspíš stálo na počátku celoplanetární gendercidy, a Yorick se stihl stát otcem prvního dítěte nové éry bez mužů.
Nyní se skupina zredukovala už jen na Yoricka, 355 a Ampersanda. Ti spolu putují do Paříže, kde snad na Yoricka čeká jeho ztracená snoubenka Beth. Čeká zde na něj ale i po zuby ozbrojená jednotka příslušnic izraelské armády, která mu byla po celou tu dobu v patách. Ve městě nad Seinou se schyluje k dramatickému finále celé série.

Obsahuje sešity série Y: The Last Man #55-60

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Pia Guerra
Ink
José Marzan jr.
Obálka
Massimo Carnevale
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-7461-490-3 (BBart s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
536 g
Stran
168
Cena
399 Kč
Originál
Y: The Last Man #10 - Whys and Wherefores (Vertigo (DC Comics))
  • ludek.n
    Série Y: Poslední z mužů je ve finále. Máme tu poslední knihu s příznačným názvem Odpovědi. Kdo by však čekal nějaké velkolepé a překvapivé odhalení, velký třesk na poslední chvíli, bude nejspíš zklamán. Ostatně v posledních kapitolách se hraje spíše na city, než na rozplétání záhad a finální Epilog z budoucnosti snad kromě rozpaků už také o mnoho víc nepřinese. Dokonce mě napadlo, že kdyby tady ona futuristická douška na konci nebyla, bylo by lépe. Všechny ty Odpovědi, které nám Brian K. Vaughan v této knize předkládá, jsou tak trochu o ničem. Takové to „nějak to prostě skončit muselo“. Za jediný smysluplný a použitelný motiv považuji interakci mezi Yorickem Brownem a agentkou 355. Ostatní linie vedou do prázdna a účel některých vedlejších scén jsem dokonce ani nepochopil, byť jsem si je prošel vícekrát. Málo naplat, není každý den posvícení. Desátá kniha byla pro mě zklamáním tím větším, čím větší byla očekávání. Asi mi zde chyběla ona pověstná třešnička na dortu. Vaughan s Guerrovou ji asi snědli dřív, než kniha vyšla a já se tak musel spokojit jen se základním korpusem a krémem navrch.
  • Lord Baltimore
    Lord Baltimore6.6.2020 19:08Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Tohle bylo finále jak se patří, až mi bylo smutno, že to po 10 knihách skončilo. Chápu že bylo domluveno předem 60 sešitů, ale ještě jeden navíc, kde by se Yorick potkal s druhou Beth mi trochu chyběl.
  • Spacecore
    Spacecore17.6.2019 02:18Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Hodnotit poslední díl můžu jako emoční katarzi. Miluju konce těchto "větších" sérií a pokud jsou dojemné, je to trefa do černého. Tady to bylo emoční dost, od začátku knihy a ta struna zůstala napnutá až do konce. Po minulé knize úplně hážu za hlavu rozuzlení příčiny pohromy, ono to mohlo bejt jakkoli, můžu si v podstatě vybrat. Co se ale oboum hlavním protagonistům série podařilo je vytvořit NADČASOVÝ komiks, který fungoval před deseti lety, bude fungovat za dalších deset let a i potom. Ta sterilní čistá kresba bude zcela OK i v budoucnu. Námět o rozdílech mezi pohlavími a o lidských emocích a komplikovanosti vztahů taky. A tím je tento komiks kultovní, klasický a zaslouží tu Eisnerovku. Ne každý rok nám vycházejí takle nadčasové věci, ale to se často pozná až s odstupem času.
  • perak
    Tak finále celkem překvapilo a bylo lepší, než jsem z průběhu série očekával. Nechybí emoce, napětí a naštěstí se nedostává sentimentu. Je vidět, že Vaughan je silný především v dialozích a ve vykreslování vzájemných vztahů a na tom je závěr postaven. Celkově jsem asi od série čekal více a tak nějak mám stále pocit, že by se při vymření mužů ženy chovaly jinak a stejně tak Yorck, ale poslední díl mne bavil. Epilog mi zpočátku přišel nadbytečný, ale i ten nakonec stál za to a byl plnohodnotnou součástí závěru.
  • karl173
    karl173 mecenáš2.12.2018 15:50Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    O této sérii by se dalo hovořit celé hodiny. Stejně tak by ale k tomu stačil i jen tenhle poslední díl. Nebudu se tady, ale rozepisovat o svých pocitech a napíšu to co nejstručněji. Zakončení to není špatné. Vše graduje svému konci, je to emotivní a zakončuje to všechny dějové linky. Už si nejsem jistý, ale tím zda to má ty správné odpovědi. Na spoustu otázek si stále musíte odpovědět sami. Vše je ale jinak napsané dobře. Dialogy jsou opět skvělé a kresba také. Problémem ale je, že si tak nějak říkám, že to co se zde událo, se mohlo udát už klidně třeba v páté knize a celá série se mohla vydat i jinými směry. Stručně řečeno, nevyužitý potenciál. To mi tak nějak nejvíc vyznívá po dočtení této série. Avšak nemohu tuto sérii hodnotit jako špatnou, protože dialogy a uvěřitelnost postav umí Vaughan natolik dobře, že jsem si i tak tuhle jízdu užil až do konce. 75%
  • louza
    Poslední rozlučková kniha Y potvrzuje pocit z Matky země, že takhle to přece být nemůže. A opravdu není i když na předložených vysvětleních to zhola nic nemění. Odpovědi odpovídají na otázku o co Vaughanovi skutečně šlo. Rozhodně to nebyla ústřední premisa světa bez mužů a její geniální vysvětlení. Šlo o vztahy. O vztahy mezi lidmi situací posunuté až na samou mez. O přátelství, o lásku o honbu za chimérou, o tom jak se můžou některé věci změnit, zatím co jiné se nemění nikdy. Y je jedna veliká road story, kde cesta samotná je cílem i když to dlouho tak nevypadá. A čtenáři to dojde až v okamžiku, kdy postavy na konec té cesty dojdou. Poslední kniha je nicméně hlubokým zásekem do srdce a tklivější zakončení dokáže vymyslet snad jen Jeff Lemire. Silný závěr, který zvedá hodnotu celé série.
  • faster86
    Ukončit sérii je těžké, někdy se to nepovede jako u Preachera, někdy je to neskutečná pecka jako u Hitmana. Y: poslední z mužů má konec zvládnutý na výbornou. Akce, sex, melancholie, překvapení. Série má svoje nahoru i dolů, ale celkový dojem je hodně, hodně dobrý.
  • Walome
    Walome mecenáš21.5.2018 17:23Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Na Y mi vždycky vadilo, že hlavní premisa (apokalypsa... skoro) se zbytkem komiksu. Ať je to kresba, realističnost, dialogy... byl mi protivný hlavní charakter, přišlo mi nereálné vyobrazení žen, přišlo mi ještě méně reálné, že by Yorick neošukal každou, kterou by potkal... prostě to byla taková pohádka, kde občas někdo umřel. Vždyť tam byl i zvířecí side-kick, jako v Disneyovkách. Nicméně jsem četl všech 10 booků, takže mě to nějakým zvráceným způsobem bavilo.
  • hroubek
    Vaughan to nakonec dokázal. Po deseti dílech přichází finále jednoho velmi zajímavého příběhu. A zrovna v tomto momentě je dobré připomenout proč je tato série, tak moc dobrá. Je to ze dvou důvodů. Prvním důvodem jsou dialogy a scénář, druhým důvodem jsou fakt skvěle napsané a vytvořené postavy, na kterých nám záleží. Poslední díl s názvem Odpovědi, není dokonalé dílo, ale Vaughan se s příběhem rozlučuje se vztyčenou hlavou. Uzavírá všechny důležité linky, dává nám věci, na které jsme se těšili, perfektně používá zvraty a v neposlední řadě nás dojímá. Je to plné emoci a opravdovosti. Je to šťastné a zároveň hodně smutné. Hlavně poslední melancholicky laděná kapitola. Opravdu oceňuji, že Vaughan ví, že někdy na některé otázky není třeba odpovídat. A on na ně neodpoví. Poslední díl Odpovědi je krásná rozlučka se ságou o posledním muži.
  • Norri
    Norri mecenáš23.6.2015 21:32Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Druhá půlka série se mi zdála slabší, ale poslední díl to spravil. Neskončilo to úplně tak, jak jsem očekával a malé ohlédnutí po letech také nebylo špatné. Sice to nemělo tolik hlášek jako knihy v první půlce série, ale ty by se k silným a emočním momentům knihy ani nehodily.
  • binnmode
    Na to, jak jsem se celou serii solidne bavil a cetla se v podstate sama, tak posledni dil, byl pro mne drobnym zklamanim. Preci to takhle nemuze koncit, ne? Pomalu mi to pripomina Kevina Smithe a jeho rozpravu nad Peter Jacksonove tisici koncu v Panu prstenu.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin10.5.2015 08:43Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Přestože má finální díl velmi silné momenty, dojmu z natahované telenovely se tak úplně nevytratil. Dialogy a scény byly obecně víceméně povedené, ale pocit z celkové série je trochu rozpačitý. Je jistě dobrá, ale s látkou se dalo nakládat místy možná trošičku jinak a lépe. Bylo potřeba ukončit pár dějových nitek, které ale uzavřely kruh až moc rychle a podivně... zároveň by si "odpovědi" zasloužily i jiné věci... nevím...

    Celkový dojem: 60%
  • Fry
    Fry admin10.12.2014 16:22Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    "Y: Poslední z mužů #10 - Odpovědi" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... A je... konec! Apokalypsa se vyřešila, všechny vzorky jsou na správném místě, jede se vyřešit vlastně nejdůležitější věc série a to láska Yoricka k Beth. Velké finále se uskuteční v Paříži, kde naposledy zaválčí Izrael vs. poslední muž na zemi... a popravdě celá série končí sice smutně, ale tak jak má a tomu se říká perfektní finále... autor dokázal celou sérii parádně celých 60 čísel vést sice s malými výbočkami, které byly občas i nudné, ale ... sakra! Musíte uznat, že to byla perfektní série! Bude mi moc chybět... Nejlepší série - skončila... Za mě 5*!
  • erik
    Ypsilon nám dokráčal do finále a musím uznať, že prvý raz za celú sériu som mal pocit, že Vaughan nekĺže po povrchu, ale sa mu darí vydolovať z prvotného nápadu aj niečo navyše. Záverečná „lovestorka“ prináša jeden smutný moment a osobne ma potešil záverečný zošit, ktorý ukazuje svet po rokoch. Nedá mi poznamenať, že práve pohľad z odstupu považujem v takýchto post-apokalyptických príbehoch za to naj, čo môže vyvolať kontrastnú reakciu na javy minulé. Kam sa na to hrabú opakujúci sa denno-denní Živí mŕtvi (dokonalosť v tomto smere dosahuje Sweet Tooth, aj ako apokalypsa, aj ako cesta za odhalením príčin katastrofy a v neposlednom rade aj ako záverečná pointa po rokoch, kto nečítal, odporúčam).

    Priemerná a povrchná séria končí lepšie, než som dúfal.
  • Azalin
    Azalin mecenáš2.12.2014 10:34Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Hodně solidní zakončení nakonec hodně solidní série. Když se člověk smíří s tím, že tady prostě nikdy nešlo o akci a s tím, že otázek je nakonec skoro víc než odpovědí, tak potom nemůže být nespokojen. Je tu ovšem hodně věcí, které autor prost moc nevychytal. Jako nejvíc do oči bijící bych uvedl, že promenádovat se po Paříži se dvěma nemluvňaty v době, kdy už asi 5 let není na planetě žádný muž, by tedy podle mě vyvolalo dost velký rozruch.. a v příběhu si jich nikdo nevšímá.. tedy až na Izraelky.. ;-)
  • sedw
    Super zakončení jedná z nejlepších, !nejen komiksových!, sérií. Už dlouho se mi nestalo, že bych se s postavami tak zžil, že bych se těšil na každý další příběh. Ano, této sérii chyběla v převážné většině akce, ale ty dialogy! Hltal jsem každou větu, napjatě jsem očekával, co se s postavami stane a stále míň mi záleželo na tom, co vlastně pohromu způsobilo. A to je, s ohledem na to, že právě pohroma samotná a její důvod bylo to hlavní, co mě k sérii přivedlo, upravdu úctyhodný výkon! Utáhnout 60 čísel komiksu převážně na dialozích a nepomoci si epickými scénami plnými bitev je podle mě to pravé umění a já nemohu, než zatleskat, a už teď se začít těšit na Sagu, která jde podle všeho ještě dál. Poklona před panem Vaughanem, kterému se podařilo vytvořit uvěřitelný svět, po kterém se mi bude skutečně stýskat.
  • Kabukiman
    Kabukiman25.11.2014 15:02Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Pozor, možnost spoilerů!!!! Tak jsem si rok počkal než vyjde poslední díl... a je to vlažný...celá série začala být postupně utahanější a utahanější. Víc se tam žvanilo, než dělo, a tak jsem čekal na konec, který by to nějak vyzvedl zpět do výšin. V podstatě to ale mohlo zkončit už devátým dílem... Vymření mužů se už neřeší, to už je hotovo, a tak musí Yorick najít ve světě plnym nadrženech buchet tu svoji pravou lásku a držet se kvůli ní celibátu, aby pak nekušovala.... Takhle by se snad nechoval ani uťáplej komiksovej nerd! Jooo, věřim na pravou lásku a romantiku a podobné emocionální úlety, ale ne ve světě plnym krásnejch holek,který navíc nemusim ani vteřinu přemlouvat. Když je jedinej chlap na světě,tak prostě ženský nekoukaj jestli je trouba nebo ne a jdou po něm. Yorick ale myslí jen na jednu (no tak jo, na dvě. Ještě jsou tu ty jeho sny o dredatý černošce v kůži s bičíkem:D). I tak je divnej, divnej, divnej a ještě jednou divnej...Uzavření téhle série se mi prostě zase tak moc nelíbilo...
  • Majklbig
    Majklbig23.11.2014 23:02Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Těžko hodnotit poslední díl Ypsilonka a nevyhnout se hodnocení celé série.
    Je zajímavé, že až s tímto posledním dílem si člověk pořádně uvědomí, že tento příběh není o katastrofě, která nastala, ale o vztazích, přátelství a citech. A to je na tom paradoxně to nejlepší, že ačkoliv se na 100% nedozvíme co gendercidu způsobilo, tak přesto jsem na konci měl pocit velkého zklamání. A ne proto, že tu chybělo toto vysvětlení, ale proto, že už nikdy nezažiju poutování s těmito postavami, jejich vyvíjející se vztahy, tagická úmrtí, vtipné dialogy a to vše odehrávající se v tomto bizarním světě.
    Pro mě jedna z nejlepších uzavřených sérií co u nás vyšla a po dlouhé době komiks s velmi emotivním, ale ne kýčovitým závěrem, u kterého jsem si vyloženě užíval každou novou stránku a sám sebe napínal co že se stane na stánce další.
    A mimochodem, pro mě teda rozuzlení milostného trojúhelníku nebylo vůbec předvídatelné, ačkoliv jsemsi přečetl celou sérii znovu od prvního dílu.
    Krásný příběh, dalo by se říct roadmovie, kterou si zamilujete, ale nesmíte to vzdát po prvních dvou třech dílech. Až teprve časem ukazuje tahle série v čem je její síla.
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko23.11.2014 10:38Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    nekompromisní, definitivní -pro ty co maj načteno- ne moc překvapivý a v závěru lehce natahovaný příběh ..bez katarze -sic- i tak spokojenost převládá; mám tuto sérii rád
  • brkowycz
    brkowycz23.11.2014 10:19Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Celá tahle série byl pro mě lehkým zklamáním. Nikdy to nebylo špatné, spíš jsem měl pocit, že by to mohlo být lepší, a že Vaughan zdaleka nevyužívá plného potenciálu. Dalším důvodem, proč tahle série působila trochu "umírněně", bylo právě to, co zmiňuje kaylin, a sice že rozkouskovaná nemá takovou sílu, protože opravdu více než cokoliv jiného, je tohle prostě jeden příběh, který je dlouhý 60 sešitů. Když ho člověk rozřeže na kousky, trochu to jeho hodnotu snižuje. A za třetí, a to je podle mě největší kámen úrazu, je zcela nejasné vymření všech mužů na planetě. Není to ale tak, že by se člověk nedozvěděl žádnou odpověď, naopak je mu nabídnuta celá řada odpovědí skrze celou sérii. Ale tak nějak... žádná z nich se netváří dostatečně jednoznačně, žádná z nich není tím "Velkým odhalením", jakýmsi finále - protože takové finále jsem si u téhle série představoval.
    Nakonec jsem tedy dostal trochu jiné, i když i tentokrát, pro mě zatím nejvíce uvěřitelné, se nám nabídne vysvětlení, proč všichni muži zemřeli. Ale vlastně i sám Vaughan skrze ústa jedné se svých postav se tak trochu v tomto díle omlouvá a vysvětluje, když ta postava řekne: "O pravý důvod Pohromy tu vlastně nikdy moc nešlo, že?" Během krátkého rozhovoru dvou postav, kterého si určitě všimnete, se Vaughan vlastně tak trochu omluví a vysvětlí vám, jaké byli přesně jeho záměry s touhle sérií. No... nevím, jestli to bylo tímhle, nebo jestli mi ta série prostě přirostla nakonec k srdci, i bez "Velkého odhalení" se mi nakonec finále velice líbilo. Vaughan sice nevymyslel nic nového, je to docela očekávatelný a klasický scénář mileneckého trojúhelníku, ale i tak mi to stačilo. Závěrečný epilog má pak mnoho velmi silných a dojemných míst, celkově prostě mimořádně vyvedený díl a krásné zakončení.
  • kaylin
    Tvůrci společnými silami zakončili sérii se ctí a je vidět, že se finále nepokusili podcenit. Jen ta poslední kapitola, která je delší než ostatní, je složená spíše z takových krátkých scén. Vlastně je to něco, jako když na konci filmu máte ještě text o tom, co bylo s postavami dál. Jsou to ale hezké scény, které se proplétají finálním setkáním s Yorickem v době, kdy nám trochu zestárnul. Všechno se tak pěkně završí a my tak máme v knihovničce další kompletní sérii, kterou si konečně můžeme přečíst celou, protože si myslím, že "Y: Poslední z mužů" je jedním z těch příběhů, které by se měly číst najednou. Tak jsou skutečně silné. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/790-y-posledni-z-muzu-10-odpovedi-80.html
4032122
  • louza
    Projel jsem si předchozí komentáře, které jsem před svým postem nečetl a žasnu, že Majklbig to vnímal naprosto stejně jako já. A dononale to vyjádři. Sám bych to lépe nepopsal. Prožíval jsem to ale úplně stejně.

    Lenny : mě na Y šoklo, že jsem si teprve až na úplném konci uvědomil, že čtu úplně něco jinýho než jsem si celou dobu myslel. To se mi skrze všechno co mám načtené už fakt dlouho nestalo a tím mě Vaughan dokonale odzbrojil. Osobně mám taky radši průraznější věci o něčem s brisknější pointou a sagu jsem vzdal už po první knize. Ne že by se mi to nelíbilo, ale spíš mám strach, že v tomhle půjde pokračovat tímhle tempem v podstatě do nekonečna a ještě to jméno k tomu... Y dostalo milost hlavně kvůli ukončenosti a ten konec fakt stojí za to.
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.5.2018 15:55Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Lenny já tu sérii mám i když ji teda nemám v databázi jen žasnu nad tím klopýtavym hodnocením... Ovšem osobně mám radši ságu...
  • Lenny
    Lenny mecenáš23.5.2018 11:23Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Fimi: Já jsem víc příběhovej, takže s Vaughanem bojuju. U Ságy jsem na jeho hru přistoupil až někdy u pátýho dílu, u Y těžko říct... je to náš svět, takže chybí "wow" momenty a postavy nejsou zas takoví sympaťáci - baví mě tam ten příběh, odhalení proč Yorick přežil je boží a závěr za mě dokonalej.

    Sága je vlastně upgradovaný Ypsilonko ;-)
  • Doppelganger
    Doppelganger23.5.2018 08:58Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    přesně tak, s každým novým dílem Ságy mě pokaždé překvapí, že se najde někdo, kdo napíše něco ve stylu, že "dějově se to nikam nepohnulo", ale přitom jak u Y tak u Ságy je tím dějem vývoj jednotlivých postav a vztahů mezi nimi.
    Paper Girls jsou taky takové, ale je tam o kousek víc akce a "wow momentů". Mně osobně Paper Girls baví daleko víc než námětově podobná Plutona.
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.5.2018 08:32Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Lenny předpokládám že Paper girls jsou něco podobného....no pokud u Y jsou dialogy povedené, proč ne...tvůj názor na Y? Vím z tvého videa ze jsi to prodal a koupil Deluxe originály...
  • Lenny
    Lenny mecenáš22.5.2018 23:30Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Je to Vaughan = postavy někam jdou a povídají si, občas je chce někdo zabít,
    Příběh je sekundární, což dost lidí odradí.
  • brkowycz
    Mno problém je, že celou dobu si myslíš, že je to hlavně o tom, co způsobilo katastrofu, která pozabíjela všechny muže... a nakonec se to vlastně nedozvíš. Nebo skrze knihu narazíš na desítky různých názorů, co to způsobilo, ale ani jeden z nich není autorsky prezentován jako ten pravý. Navíc je to hrozně naivní, jak píše každý. Yorrick je zamilovaný do své snoubenky a nechce jí být nevěrný, a přitom je sám chlap na zemi plné žen. Na druhou stranu jsou postavy ve své naivitě celkem sympatické a podle mě je to docela solidní road story. Přijde mi, že to každý dočte a vlastně ani neví proč :D je to jako takový ten kamarád z party, co je tak trochu looser, nemá žádnou holku, není s ním nijak velká sranda, ale vy ho berete, protože by nikoho jinýho neměl, a protože by to nebylo spravedlivý, aby nikoho neměl, když má v jádru dobré srdce.
  • Darker
    Darker mecenáš22.5.2018 07:27Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Fimi: Je to jak jeho ostatní věci. Bavíš se nápady během čtení, užíváš si příběh, pak to najednou skončí a ty ani nevíš proč si to dočetl a o čem to vlastně bylo. Asi jak psal Walome: "zvráceným způsobem to člověka baví" :) Zkus první díl a uvidíš, jestli tě to chytne.
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.5.2018 21:33Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    ty jo na tuhle serii vidím pořád a všude jen absolutní chválu jak je to nářezové ale zároven i naprosto kritické a špatné recenze jak je to nudné a táhle....sakra babo raď
  • Kabukiman
    Kabukiman26.11.2014 10:54Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Majklbig: Tak uplně zklamaný zase nejsem, dal jsem tomu taky tři hvězdy, ale zároveň nejsem ani odvařený. Když jsem si Y začal kupovat, tak jsem byl natěšený na nový a neotřepaný postapokaliptický námět- samotnej maník ve zničeném světě plném buchet. Jenže se mi tahle serie začala postupně zdát brutálně natahovaná a bez nápadu. Když nebyl nápad,tak se cestovalo a kecalo a kecalo... Ale na druhou stranu chápu že tě to mohlo bavit a považuješ právě ty dialogy za to nejlepší z celé serie. Proč ne? Subjektivně já se zase tolik nebavil, Yorick mi přišel jako zženštilej hňup a chlapa tam dělala místo něj dredatá černoška... Tohle mi prostě postupně snižovalo dojem z téhle série. Ale jak řikám, chápu i tvůj názor...
    brkowycz: Když se chce, všechno jde... :D
  • brkowycz
    brkowycz26.11.2014 10:17Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Je pravda, že Yorrick si za celou sérii mockrát nevrznul, na to, že zůstal sám chlap na celé zemi. Na druhou stranu celou dobu cestouval v utajení - a z jeho doprovodu byla jedna žena mužná bodyguardka a druhá lesba... takže se těžko pak zasune :D
  • Majklbig
    Majklbig25.11.2014 15:46Y: Poslední z mužů #10: Odpovědi
    Kabukiman: není pravda, že se vymření neřeší. Pravda je, že nejvice se o tom dikutovalo v devátém díle, ale tady zazní nová teorie, která je mimochodem podle Vaughana, který to někde uvedl, ta pravá! Akorát, že tady jednou zazní a více se nerozpitvává.
    A ano, tento komiks je především o vztazích a ne pohromě, a mě osobně dialogy bavily a právě toto je jedna z nejsilnějších stránek celé série, ale chápu, že ne každého to baví....
Četl/a (116)
123peta, 2scha, BadBoy, Baffman55, Balů103, bierce, binnmode, Bonpar, buscheer, calvin10, charvos, cobe, Const.ex, Covenant, cyboy, dajik, Darker, Deckard, Dezodoo, Django, Doppelganger, Draco nobilis, Dzoglik, erik, farnhajt, figis, Final, flynander, Fox01, Fr3d_K, Fry, Garp, Georgíno J., gumidekmedvidek, Houbař, hromotlk, hroubek, hypermlok, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Joshua_T, Kaaos, Kaluž, kapicka, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, Keno, kindanerd, Lachvos, lacoste, lantan1, Light, Lord Baltimore, ludek.n, Lukasitch, majer, malylada, marek zigmund stanko, mart.in, Matthew, Mercurio, mgeralt, mineralk, misa, mozzu, MP, mstefl, mywiel, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, NylKasbri, oleav, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perak, Petr, Petrisko911 , punisher, RadimNemec, raimi, Raul, Rezet, rooty, saja, Schirru, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, terrordemon, Tony TwoDee, tricky, trudoš, Unerr, Velkej šéf, vita, Walome, wolfgang, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(221)
123peta, 2scha, adam.ra, afri, Alfi, amazing_k, Azalin, Azbest, AZTeck, BadBoy, Baffman, Baffman55, Balů103, bboorreekk, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blair, bmc75, Bob, bobo666_2005, brkowycz, burzum, buscheer, calvin10, calviti, Cassidy, charvos, chobotnička, Choky86, cobe, Cody, Const.ex, Corvus, Cr4sh, crush, CSE_AC/DC, cyboy, Dali, Darker, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Django, doophy, Doppelganger, Draco nobilis, dre, dr_benway, dvoracekpetr1, dvory, Dzoglik, Einstain666 , erik, farnhajt, faster86, FatMonster, fel68, figis, filemon, Filip123, filosh, Final, Fox01, Fry, Garp, Georgíno J., GORERATED, Greyman, grinder, gumidekmedvidek, Hamichal, hanocri, hawkzn, Hawwwran, herbert, Houbař, hromotlk, hroubek, Hulik, hyba1991, hypermlok, invape, Jabba, James, james dixon, jankie, japes, jerry67, jh666, jindroush, jiskra, jjjirik, John Wick, jones1240, Joshua_T, Kaaos, Kabukiman, Kaluž, kapicka, Kapis, karl173, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, Keno, koudak89, lacoste, Light, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, maara, majer, malylada, Mamut12, Mankin, markic, Marthy76, Marvin, Matej-29, Matio, Matthew, MB, mcleek, meffis, Mercurio, merhyx, mgeralt, mikado, mikina, mikki.maser, mineralk, misa, Mitak, moiqpiom, monty.cl, mozzu, MP, Mr. Bobeček, Mr.Plysh, Mrtvejbazen, mstefl, NecRoman, nester, Niaz, Nightmare, Noci, noMster, Norri, NylKasbri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perper, Petr, Petrisko911 , Poseidon1978, punisher, Radkos, Raijin, raimi, RaptoR, regressiv, Ricarderon, Rinter, rockyt, rooty, royan, Ruw, Salien, Saran, Schirru, sedw, Shake, skepsi, Skot, sleepless, Spike, spot, StanleyHu, stanleystar, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Thurin, timek, Toe, Tomasino79, TommyBOYER, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, vishnar, vita, Vítek, vranakx, Wiruss, wolfgang, xai, xintax, Yaromil, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (19)
Askalon, bananzluty, besikv, bob-premky, Braindead, DAN478, deadpool, DKoscik, husakpetr93, Jak, jakouback, Komediant1842, matrosh, Maty48, Mistak, nx, Rich, Yefery, Zajda
Shání (1)
Mistak
Nabízí (3)
MB, mgeralt, pavel