Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Rok 1999 nebyl významný pouze jako symbol konce 90. let. Minimálně všichni fanoušci vesmírného eposu George Lucase na něj budou vždy vzpomínat jako na rok, kdy se poprvé v kinech promítala Epizoda I – Skrytá hrozba a kdy se započala zcela nová éra jejich oblíbené ságy.
V Dark Horse zcela správně pochopili potenciál, který další filmová Star Wars trilogie skrývala. Autoři společnými silami vytvořili Star Wars komiksový svět, který se od toho filmového liší rozvíjením a odhalováním osudů řady dalších postav z předaleké galaxie. A tento Omnibus je toho přímým důkazem.
Příběh Vesmírná havárie poskytuje možnost nakouknout do doposud nezmapovaného kousku galaxie a vychutnat si téměř pohádkový příběh.
Naopak daleko temnější a vážnější stranu představují v tomto Omnibusu klíčové příběhy o výcviku Anakina Skywalkera, i o nájemných lovcích, které sice čtenáři ukazují spíše lokální konflikty, ale zároveň tvoří pomyslný dějový most mezi Epizodou I – Skrytá hrozba a Epizodou II – Klony útočí.
Značná část Omnibusu je věnována i speciálním, doposud souborně nevydaným příběhům.

Neztrácejte čas a začtěte se do těchto a dalších příběhů, obsažených v tomto Omnibusu, a zároveň se pokuste společně s rytíři řádu Jedi odhalit skutečnou, zjevnou hrozbu!

Obsahuje příběhy:
Vesmírná havárie
Ohnivé srdce
Hon na Aurru Sing
Jediovský úkol
Jango Fett
Zam Wesell
Nájemní lovci: Aurra Sing
Otrávený měsíc
Starfighter: Zkřížené hnáty
Samá překvapení
Nejvzácnější zbraň
Opakování, matka moudrosti
Válečné stroje

Obsahuje sešity sérií: Star Wars #27: Starcrash, Dark Horse Extra #35-37, Star Wars: Heart of Fire, Star Wars #28-31: The Hunt for Aurra Sing, Star Wars Jedi Quest #1-4, Star Wars: Jango Fett, Star Wars Zam Wesell, Star Wars: The Bounty Hunters - Aurra Sing, Dark Horse Extra #44-47, Star Wars: Poison Moon, Star Wars: Starfighter - Crossbones #1-3, Hasbro / Toys Us Minicomics a Star Wars #1-4

V pořadí desátý omnibus ze Star Wars univerza


Scénář
W. Haden Blackman, Michael Carriglitto, Jason Hall, Ron Marz, John Ostrander, Douglas Petrie, Timothy Truman, Ryder Windham
Art
Ramon Bachs, Jan Duursema-Mandrake, Davidé Fabbri, Tom Fowler, Manuel Garcia, Randall Green (Randy), Pop Mhan, Ted Naifeh, Adrian Sibar, Timothy Truman
Obálka
Jon Foster, Randall Green (Randy), Pop Mhan, Francis Portela, Timothy Truman, J.H. Williams III
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Tomáš Jeník, Jitka Jeníková
Redakce
Michal Jareš
Žánry
akční, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-7507-010-4 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
160 x 235 mm
Tisk
barevný
Váha
1345 g
Stran
480
Cena
990 Kč
Originál
Star Wars: Menace Revealed (Dark Horse Comics)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 09:11Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Skvělý omnibus. Výborné příběhy z doby mezi SW1 a SW2. Už tenkrát jich bylo málo a dnes je tomu dost podobně, přitom je to cca 10 let a tyto komiksy skvěle doplňují tu mezeru, kdy se Anakin teprve učil na Jedie. Vyloženě tu nevidím hluché místo, ba naopak, jsou tu velmi silné příběhy a ještě skvěle nakreslené.
  • Norri
    Norri mecenáš21.4.2021 22:20Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Poslední u nás vydaný Star Wars omnibus od Dark Horse se povedl. Tak jako jiné omnibusy i Zjevná hrozba obsahuje celou škálu příběhů rozličných délek i kvalit, ale ve výsledku po dočtení všech těch povídek přetrvává dobrý pocit. Stejně jako v předchozích omnibusech je většina příběhů bohůmžel snadno zapomenutelná, ale při čtení dokáží pobavit.

    Vesmírná havárie je krátký “pohádkový” příběh s mangovou kresbou. Ohnivé srdce je super krátké, ale zajímavé a tak nějak meditativní. Hon na Aurru Sing má pěknou kresbu a už název výstižně shrnuje obsah. Jediovský úkol má místy nezvyklou až divnou kresbu postav, ale dá se na ni zvyknout. Příběh je docela dobrý.

    Hrozně moc mě potěšil Jango Fett. Má fajn příběh a hlavně skvělou výtvarnou stránku. Je to kombinace kresby a malby štětcem. Nejsem si jistý, jaká technika byla použitá, ale vypadá to dobře. Škoda, že tohle nemohlo být mnohem delší. Na Jango Fetta navazuje příběh s názvem Zam Wesell, což je jméno nájemné lovkyně z Epizody II. Už to sice není malované a kresba je mainstreamová, ale pořád to má dobrý příběh. Tohle se povedlo.

    Nájemní lovci: Aurra Sing je dalším skvěle kresleným příběhem. Scénář není nic extra, odehrává se na světech proslavených v původní trilogii a konec je opravdu nečekaný. Otrávený měsíc je ošklivě nakreslený kraťas. Celkově jsem z něj měl pocit jako z komiksu na krabičce zubní pasty Tuti Fruti. Starfighter: Zkřížené hnáty je pěkně nakreslená povídka o bitvě dvou pirátů na vodním světě. Je to docela zábavné, není těžké se s jedním z nich ztotožnit a tak to docela rychle uteče.

    Knihu uzavírají krátké komiksy, které byly zřejmě jako příloha k Star Wars hračkám. To tak nějak vysvětluje i poměrně hloupé obdélníky vypravěče. O scénáři se u nich snad ani nedá mluvit. Pěknou kresbou a dobrým rozfázováním ukazují bitvu nebo souboj těch kterých postav nebo strojů. Samá překvapení je vesmírná přestřelka mezi Obi-Wanem a Jango Fettem. Nejvzácnější zbraň je převyprávění souboje Hraběte Dooku s Jediema z Epizody II. Opakování, matka moudrosti je souboj Obi-Wana a Anakina s nějakými roboty a Válečné stroje zase ukazují transportéry armády klonů.
  • SomeOne
    SomeOne25.5.2020 08:02Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Krásně to propojuje první a druhou epizodu Hvězdných válek. Je škoda, že to jsou Legends a za chvíli to asi Disney nahradí něčím o dost "kvalitnějším".
    Je to můj první omnibus z této kolekce ze Star Wars. Viděl jsem ho ve slevě za 300 Kč, takže jsem ho hned popadl a nelituji toho.
  • P.G.
    P.G. mecenáš26.12.2019 22:26Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Tento omnibus je mixem dobrých a ne moc dobrých příběhů. Jak kresbou, tak příběhem se mi líbily Hon na Auru Sing, Zam Wesell a Nájemní lovci: Aura Sing. U Jango Fetta mi nejprve nesedla kresba, ale po pár stranách jsem jí přišla na chuť. Některé panely a scény jsou nakreslené výborně a pár stran opravdu stojí za to (např. dvojstrany 246-7, 266-7). Ze zbývajícíh příběhů mi utkvělo v mysli máloco a ty extrakrátké příběhy (jako např. Ohnivé srdce nebo Otrávený měsíc) mi připadaly spíše jako nějaké reklamní vložky než plnohodnotné příběhy. Po přečtení celého omnibusu jsem zjistila, že ze světa SW mám raději delší příběhy (třeba i s více dějovými liniemi a zápletkami), než takovéto krátké příběhy ve stylu "tu a tam něco vezmeme". Když už krátké, tak raději ve formě, jaká je v omnibusech Před dávnými časy (ale to je zase retro...).
  • Venomslav12stars
    Venomslav12stars18.8.2019 19:36Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Tenhle omnibus byl dobrý Sing byl dobrý příběh
  • Azalin
    Azalin mecenáš30.11.2016 21:17Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Kabukiman: Nevím jestli pohořely, každopádně Dark Horse už nemá licenci na Star Wars, tak proto se nejspíš nepokračuje..
  • Kabukiman
    Kabukiman26.11.2016 12:25Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba
    Tři hvězdy. Něco bylo dobrý, něco trága. Jinak mam tyhle omnibusy rád a je škoda, že pohořely...

  • 3DD!3
    Výplňovky střídají zajímavější kousky. Ve většině případů jde o navázání na příběhy z minulého omnibusu. Nejlepší části se věnují Jango Fettovi a nejslabší pak příběhům paralelním Epizodě 2, které byly očividně vytvořeny k propagaci jakýchsi pajduláků. Kresba je poměrně standardní a jen v jednom případě je opravdu působivá (ano příběh o Jangovi), je škoda že se podobného stylu nedrželi delší dobu.
  • kaylin
    "Star Wars Omnibus: Zjevná hrozba" krásně zapadá mezi všechny ty "Star Wars" omnibusy, protože i v tomhle případě se jedná o kvalitní mainstreamové čtení, přesně to, po čem chcete sáhnout, když nechcete nic náročného, ale chcete se bavit a chcete se nechat unášet do předaleké galaxie. Nemyslím si, že je nutné milovat Star Wars vesmír, abyste si knihu užili, funguje celkem obstojně i samostatně, ale samozřejmě, pokud máte k postavám vztah, bude se vám to číst lépe. A pokud k nim vztah nemáte, možná si ho uděláte. Jediové zde nemají hlavní slovo, ale takové postavy jako Aurra Sung, Jango Fett nebo Zam Wesell rozhodně za pozornost stojí. Jestli mají nějaké omnibusy skutečně kvalitu, jsou to právě ty ze světa "Star Wars". Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/799-star-wars-omnibus-zjevna-hrozba-75.html
6147
Četl/a (43)
2Hitman3, 3DD!3, AlmightyMates , calvin10, CHROM, ConanVJ, Const.ex, Darth Raelchi, Dzonik, Fida, Fox01, Georgíno J., gumidekmedvidek, house192, invape, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Joshua_T, kaylin, Lachvos, Libča, Mamut12, mineralk, namdnas, noovakpetr, Norri, petrSF, punisher, raenius, RaptoR, S313, Spike, suricattaontheway, tankgirl, the.kasztan, Tomzany, Venomslav12stars, VskPrzk, Zdendy, zlejzmrd
(128)
2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , AwatarDK, Azbest, BadBoy, Benny, blackJag, Blair, bmc75, Buchtic, burzum, buscheer, calvin10, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, CSE_AC/DC, DAxik, deadpool, DegiCZ, Dekssan, DEmnoG, DKoscik, doophy, DracoAn, Dzonik, farnhajt, felis, Fida, fifas, filemon, folkemon77, Fox01, Fry, Georgíno J., Geralt, Goeger-Devil007, grinder, gumidekmedvidek, house192, hugosnowden, Hulik, hypermlok, invape, James, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jjjirik, joehot, Joker189, Josh, Joshua_T, Kabukiman, kaylin, Kazumaki, KdG, Keenkeen, komik.sx, kubanec13, kucik, lantan1, Lenny, Libča, Lobok257, Lord_Arthas, luky.kuky10, m.abrams, Macek78, mAGiic, Mamut12, markic, Mikei, mimo_provoz, mineralk, misa, Mitthrawnuruodo, monty.cl, moris.cz, MP, NecRoman, Netorack, noMster, noovakpetr, Norri, Olesh, opytz, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, Piros0013, Poseidon1978, punisher, Radkos, raenius, RaptoR, S313, Saiffer, Sajmon, Skot, sleepless, songoku, Spike, suricattaontheway, tacmud, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Till, Tomzany, Venomslav12stars, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, xintax, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (21)
-spacilost-, Azik2586, Badgu.y1902, Benji, Braindead, delsemela, firesnake, Fr3d_K, Grebenda, Jak, Kapis, Keno, KoLixvx, Marthy76, Maty48, Niaz, Nightmare, padre_negro, Premek, psramek, Sharick
Shání (4)
delta11, firesnake, Nightmare, psramek
Nabízí (3)
3DD!3, Kreatik, _Komiksak_