Lord Eddard Stark,pobočník krále Roberta Baratheona, je v Králově přístavišti obklopen nepřáteli. Někteří z nich, jako královna Cersei, ser Jaime Lannister a jeho sestra, své nepřátelství neskrývají, jiní se krčí ve stínech a další nosí na tváři masku přátelství. Všichni jsou však smrtelně nebezpeční.

Nepřátelství mezi Eddardem a sourozenci Lannisterovými není jediným zdrojem třenic mezi těmito dvěma mocnými rody. Tyrion Lannister, trpaslík, jehož znetvořené tělo skrývá mozek génia, se teprve nedávno osvobodil ze zajetí Eddardovy ženy, lady Catelyn Stark, která ho obvinila z pokusu o vraždu jejího mladšího syna Brandona, a jeho neklidná mysl touží po pomstě.
Daleko na severu podniká bastard Jon Sníh, nově přijatý do Noční hlídky, první nejisté krůčky k osudu podivnějšímu, než sám tuší – osudu, který ho vystaví nepředstavitelným hrůzám přebývajícím za okrajem světa.
A zatímco Daenerys Targaryen za Úzkým mořem čeká se svým manželem, velkým dothrackým khalem Drogem, syna, který si podle proroctví podrobí svět, její vlastní osud nabere nečekaný směr.

Obsahuje sešity A Game of Thrones #13-18.
Obsahuje také bonusovou sekci "Vznik knihy Hra o trůny - grafický román, svazek 3" složenou z náhledů do scénáře, črtů a poznámek.


Scénář
Daniel Abraham, George Raymond Richard Martin
Art
Mike S. Miller, Tommy Patterson
Obálka
Michael Komarck
Překlad
Hana Březáková, Peter Kadlec
Redakce
Stanislav Kadlec
Žánry
fantasy
ISBN/ISSN
978-80-252-3155-5 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
160 x 245 mm
Tisk
barevný
Váha
650 g
Stran
224
Cena
329 Kč
Originál
A Game of Thrones: Volume 3 (Dynamite Entertainment)
  • JohnyG
    Množsví jmen, mezi nimiž už čtenář v tomto formátu není schopen udržet vztahy v paměti, slouží spíš pro skalní fandy knižní série. Pro nás ostatní to ale zůstane "jen" úžasně vyvedeným komiksem. Opravdu, ta kresba a barvy jsou kouzelné, navozují skvěle atmosféru a dýchají životem. Příběh se opět posouvá, ale bez naděje na nějaký výsledek. Jsme prostě stále uprostřed děje a přitom na začátku všeho. Přesto se toto převyprávění originálu nemohlo povést lépe. Každý panel je promyšlený, vykalkulovaný, chce při nutné úspornosti rozsahu přenést mnoho z knihy. A daří se mu to. Gesta, slova, barvy a výrazy tváře často vypráví hned několik informací současně. To pro mě zůstává nejsilnějším kladem těchto grafických románů.
  • kaylin
    Tommy Patterson už toho měl místy dost a větší detaily už prostě ignoroval a ponechával některé panely přece jen méně precizně vykreslené. Osobně se mu nedivím, ale je to škoda. Někdy na mě kresba opravdu působila tak, že už ho to nebavilo, anebo nestíhal. Nadále jsem ale s komiksem poměrně spokojený, a i když mě fantasy v poslední době nebaví, tohle je připomínka toho, proč jsem měl žánr dříve hodně rád. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/04/903-hra-o-truny-graficky-roman-3-75.html
  • JaKo
    Děj se konečně rozjíždí. Drama při převzetí vlády královnou Cersei má sílu i v komiksovém zpracování "Tak tohle je tvůj štít? List papíru?"
    Linka s Daenerys se také někam posunula. Kresba je stále jistější, i když je na ní znát rychlá ruka a menší náročnost scén, jak v předchozích svazcích. Postavy jsou nicméně skvělé a to je pro toto dílo nejdůležitější. Jak mužské postavy, tak ženské postavy do tohoto světa sedí a lahodí oku.
    Nicméně si neodpustím kritiku Egmontu - proč jsou desky celé lesklé a ne jak tomu bylo u předchozích dílů, že jsou matné a lesklé jsou jen nápisy a vrána? :-(
    Komiksová Hra o trůny se nám blíží do finále, nevíte někdo něco o komiksu Střet králů?