Desky zadní
Ukázka č.1
Ukázka č.2

+ 1 další ukázka

Koupit
Lobo má nejtěžší práci svého života. Musí najít a chytit... účetního?
Jenže není účetní jako účetní. Tenhle je pod ochranou mafie. A mafie bere svou ochranu až nepříjemně vážně. No a pokud by to nestačilo, ještě je tu gang zuřivých motorkářek vedený Múmyjí Kabrhellovou, vlkodlaci a jiná monstra.
V knize kromě legendárního Bullíkova případu najde i další dvě (u nás dosud nevydané) epizody. V jedné se Lobo poprvé setká s neúnavným propagátorem dobra, pravdy a lásky, superhrdinou Zlatohlavem a samozřejmě ho začne okamžitě nenávidět. A vzápětí se posadí za volant galaktického kamiónu. Lobo a velké auto, to nevěští nic dobrého.

Obsahuje příběhy:
Bullíkův případ 1-4
Bladhoundova krev
Tirácký sen

Obsahuje sešity série Lobo (Vol. 2) #1-6 (prosinec 1993 - květen 1994)

Scénář
Alan Grant
Art
Val Semeiks
Ink
John Dell
Barvy
Android Images, Gloria Vasquez
Obálka
Val Semeiks
Překlad
Pavel Dort, Šimon Španihel
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-254-9 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 x 8 mm
Tisk
barevný
Váha
390 g
Stran
160
Cena
349 Kč
Originál
Lobo (Vol. 2) #1-6 (DC Comics, 1993, 1994)
  • louza
    Jedna z dalších Lobáckých klasik. Velký šéf se vydává po stopě podivného individua Bulíka, jehož hlava je štědře honorována na vývěsce odměn. Problém je, že po Bulíkovi nejde sám. Respektive, jde po něm snad úplně každý. Kniha oslní krásnou čistou dynamickou kresbou, bezva nápady (skalpování, nebo tankový střet jsou nezapomenutelné) a schopností udržet příběhovou nit přes čtyři sešity navzdory tomu, že jde v podstatě o kontinuální bitvu a ještě k tomu jí skvěle vypointovat. Velkej šéf v půlce devadesátek prostě hnětal. A nezklame ani v bitvě s ultrasprávňákem, nebo jako řidič kamionu. Možná ne jeho nejlepší kniha, ale furt je to klasa. Na to, jaká je to zběsilá volovina, je to překvapivě nadčasový držák.
  • martin28
    Zábavný a čtivý Lobo. Zlatý časy, to ještě bejval chlapák a ne ten dnešní měkejš.
    A tak jsem si náležitě užil masakr feministického lesbického gangu Múmyje Kabrhellové, záhrobáckých bastardů z teamu Mora d' Fatala (chudák Majkl) i šílených truckerů. Val Semeiks je dle mého názoru ideální kreslíř Loba. Jeho kresba je velmi nápaditá, hýří detaily, o nudě nemůže být vůbec řeč. Oči jen létají a hltají každý detail. Příběh táhne téměř po celou knihu, až poslední kapitola trochu ztrácí dech. Celkově je to však jeden z nejlepších Lobáků, který u nás vyšel. 85%
  • Palebras
    Lobo ve výborné formě. To znamená litry krve, urvaných rypáků a obrovská dávka infantilního humoru. Jako vždy se však jedná o pohodovku, která mi jednou za čas výborně sedne a hlavně dokáže vykouzlit úsměv na tváři při pohledu na hromadu sraček zbývající ze zmasakrovaných nepřátel. Bullíkův případ je perfektně nahláškovaný díky překladu Pavla Dorta a některé libůstky jako Robert De Nitro , Prd a Zmrd a další, vycházejí jednoduše od srdce. Zbývající dva příběhy nejsou o nic horší a celkově tvoří našlapaný a hlavně pořádně výbušný mix. Příjemná a nenáročná zábava jako je u Loba zvykem a já se prostě a jednoduše dobře bavil.
  • Ter
    Čital som to asi v 15tich...dnes snáď aj ľutujem, že som sa zbavil pôvodného zošitového vydania (neznášam paperbacky).

    Čo sa týka samotnèho komiksu, kresba je super. Pribeh jednoduchý, ale pobavil ma po 22 rokoch asi aj viac, než vtedy.

    Jediné mínus, že to tu nezačína od nuly, postrádam Lobov origin, na ktorý sa tu párkrát odkazuje.

    Asi si dokúpim ešte aspoň ďalšie dva diely.
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš1.10.2019 10:08Lobo: Bullíkův případ a další příběhy
    Přesně to co jsem od toho očekával jsem dostal! Infantilní humor, hustý hlášky velkýho šéfa a řežbu. 😂🤘 Není to komiks s nějakým velkým příběhem, ale spíš oddechovka u který se i zasměju.
  • mearez
    Do Loba jsem se upřímně moc pouštět nechtěl, ovšem nakonec se jedná o celkem fajn počin. Vlastně ani nevim, co bych k tomu napsal, protože se mi všechny příběhy líbily, kresba byla pěkná, sem tam nějáká reference, prostě celkem zábavnej komiks. Ovšem nemůžu se ubránit pocitu, že Velkej šéf hraje jen na sprostá slova. V celé knize nebyl vtip, u kterýho bych se zasmál, což mě trošku mrzelo, protože jsem na Loba slýchával jenom samou chválu. Vesměs v celé knize neni žádný trošku inteligentnější humor, což mi na primárně vtipný komiks přijde jako chyba. Ale jinak u knihy jako takové jsem se nenudil, celkem mě to i bavilo, ale chyběl mi tam trošku lepší humor.
    Lobo je prostě fajn jednohubka, která mě moc nenadchla a stále přemýšlím, jestli by stálo za to, si v budoucnu ještě nějákýho Loba přečíst. Za mě 4*.
  • mAGiic
    V knize jsou 3 příběhy:
    Bullíkův případ - hlavní příběh knížky rozdělený na 4 sešity a zároveň nejlepší příběh knížky. Zajímavé postavy a Bullík. 4*
    Bladhoundova krev - Jednosešitový příběh o psychopatovi, který umírá a zabíjí všechno živé, potěšila hlavně parodie na Super-mana. 4*
    Tirácký sen - Taky jednosešiťák o přepravní společnosti, které unášejí piloty tiráků. průměrnější kousek. 3*

    Celkově tedy 4*.
  • S4TW
    Lobo je jednoduše postava, která spoustě lidem vůbec nesedne. Já jsem se ovšem považoval za tu druhou skupinu, jelikož jsem fanda Deadpoola a třeba seriálu South Park. Bohužel jsem se mýlil. Je zde velice specifický černý humor, který je plný nadsázky, parodování, vulgarismů a nedělání si hlavy z ničeho... to by bylo všechno OK, ale zde mi to přišlo jednoduše infantilní, násilné a, no nevtipné. Ve finále jsem se tak dvakrát uchechtl, což je na tento typ komiksy žalostně málo. Na druhou stranu se mi moc líbila kresba, která je daleko zábavnější a vtipnější než samotný scénář. Pokud se oprostím od humoru, tak musím uznat, že se jedná o příjemnou oddechovku, která nemá úplně blbý děj, naopak je zábavný a originální. Je zde plno drsné akce, kdy lítá všechno kolem, ať už jsou to věci či části těl. Rozhodně jsem čekal víc, ale zase taková bída to taky nebyla.
  • Lobok257
    VOOM BADAAM BADDAM BAM BAM BOOM BOOM BUDDA-BUDDA VOOM "ty kryploidní psychouši" PING VIP VIP RIPP CHAK!"začni se modlit ,uzdisráči!" :D LOBO JE PROSTĚ BOMBER... :)

  • Richie
    Bulíkův případ jsem kdysi vlastnil v sešitové verzi. Tehdy mě to fakt bralo protože jsem Loba znal z první vydané Crwe od prvních čísel a vlastně to i skvěle působí dodnes. Jeho stylové hlášky a ryzí komiksovost protkaná černým humorem mě vždy zaručeně pobaví. Dva příběhy navíc beru jako příjemný bonus. Bloodhound nemá chybu ;D

  • MindReader
    Překlad Pavla Dorta výbornej, zato ten Šimona Španihela příšernej.
  • Shpeckk
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.12.2014 11:09Lobo: Bullíkův případ a další příběhy
    Tož nedá se tomu upřít sem tam nějaký vtip (překladatelům se někdy hláška opravdu vyvedla) a pokaždé originální zápletka, ale jinak je to klasický Lobo, tj. takový, jakého má většina lidí ráda... tj. takový, kterého já rád nemám. Infantilní humor plný krve a řežby. Nic víc.

    Celkový dojem: 40%
  • kaylin
    Obával jsem se Loba a nechtělo se mi do něj, protože z krátkých příběhů, které jsem do té doby četl, jsem si o téhle postavě neudělal moc valné mínění, ale Alan Grant není úplné scenáristické máslo a je vidět, že je schopen psát příběhy, které mají smysl a které jsou tak násilně zábavné, jak chcete, ale zároveň se v nich děje něco, co dává smysl a je to zajímavé na více úrovních. Pravda, "Bullíkův případ" snadno přebije ten zbytek, ale pokud nemáte původní české vydání, anebo jste nečetli ani anglickou verzi, zjistíte, že tohle je skvělá oddechovka, kde se velebí násilí a všechno vypadá skvěle cool přesně tak, jak si přejete. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/796-lobo-bullikuv-pripad-dalsi-pribehy.html
  • koudy
    koudy mecenáš27.11.2014 15:04Lobo: Bullíkův případ a další příběhy
    Jak už bylo napsáno níže, za své peníze dostanete přesně to co čekáte - násilí, drsný hlášky, Loba a spoře oděné ženštiny :)

    Rozhodně tedy nečekejte hluboký příběh s množstvím zvratů.
    Oproti tomu zde narazíme na spousty vyvrácených kloubů, převrácených aut a sem tam i některého navráceného občana do rukou "spravedlnosti".
    Je otázka zda je co navracet, když chudák občan strávil víc jak milisekundu s Lobem, ale tím je na druhou stranu zajištěna zábava pro nás, kteří jsme od Loba odděleni stránkami sešitu.

    Jediné co bych vytkl je zpracování - mám pocit jako bych šmatlal Lobovy až do lebky - bylo by dobré, kdyby ten sešit měl alespoň nějaký okraj i nahoře a dole - nevím proč, ale působí to celkem rušivě.
  • xflori01
    Bullíkův případ jsem dosud nečetl, takže jsem byl na něj velmi natěšený. Bohužel z toho důvodu mě trochu zklamal, je to typický Lobo - s násilím a hláškami. Není to žádný příběh, který by zbylé dvě jednohubky (a i např. Soukromé očko) v kvalitě převyšoval. Bladhoundova krev mě bavila i víc. Prostě další typický Lobo s tím, co do něj patří. 80%
  • jankie
    349 Kč / 24 nových listů = cca 15 Kč za stránku (Bulíka mám doma už 2x sešitově, jednou na čtení a jednou pro archiv)
    Ale je to Lobo, tak to za to stojí. ;-)
  • Houbař
    Houbař mecenáš11.11.2014 15:33Lobo: Bullíkův případ a další příběhy
    To jsem si koupil celý comics jenom kvůli dvěma novým příběhům? Zřejmě ano.
  • erik
    Lobo! Naozajstný, čo má všetkých a všetko na háku (doslova)! Semeiks kreslí každý šialený nápad, ktorý v rámci neobmedzenej zábavy chrlí scenárista a že je sa na čom smiať. Dokonalá odľahčená zábava, ktorá prakticky nemá konkurenciu.
  • Schramm
    Bullíkův případ je extra klasa, za mě 5 z 5. A i zbylé dvě jednohubky pobaví. Je to klasický Lobák s excelentním překladem (u některých hemzů jsem se fakt smál nahlas) i skvělou kresbou. Tohle je sázka na jistotu.
2539141
Četl/a (115)
2Hitman3, 3DD!3, adevr, Al0f0k, anka, ArmadOon, Ash Pointak, bananzluty, binnmode, Blockholm, Bubákolog, calvin10, Chaolinek, chcita, ConanVJ, cyboy, dajik, Darker, davidek, DEmnoG, DoctorHarpy, Doncek4321, Draco nobilis, duri, Elnie, Erich, erik, farnhajt, figis, flipflop, Fox01, Golem, gwen666, H4mpty, Hawwwran, hromotlk, invape, Jabba, James, jankie, japes, jh666, jindroush, Joshua_T, kaylin, kendor007, Khagrael, kinak, Knuckless, Kokuun, koudy, lantan1, libcenko, Librarian, Light, Lobok257, Lojza, LookAss, mAGiic, Mamut12, mart.in, martin28, Maty48, mearez, Mercurio, MonsterGyre, mstefl, NecRoman, opytz, OwerLord, Ozymandias, Palebras, PatrikTheMighty, pavlosson, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pietro26, Piros0013, Poniczech, R3d, RadimNemec, raenius, Rezet, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, S313, S4TW, Schramm, Sharick, Shpeckk, Sick666, Son-Goku, songoku, Spacecore, Spike, syon, tacmud, taidana, tankgirl, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, TZcomics, Ukko, vrazdinek, Walome, WEAPONE, xflori01, Yefery, Zbysek2410, ZD3H, zlejzmrd
(184)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfonzo, Alfred, anka, ArmadOon, Ash Pointak, Azbest, BadBoy, bananzluty, beanek, BeeSee, Benji, binnmode, BlackDragon, blackJag, Blacklarch, Blair, Blockholm, bronxik, Bubákolog, calvin10, calviti, Chaolinek, chcita, cobe, ConanVJ, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, DAxik, DEmnoG, DoctorHarpy, Doncek4321, doophy, Draco nobilis, dre, duri, Einstain666 , Elnie, Erich, erik, farb, farnhajt, felis, figis, flipflop, Fox01, Goeger-Devil007, Golem, grinder, H4mpty, hahahoho, Hamichal, Hawwwran, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, ikshorm, Infarkt, invape, Jak, James, jankie, jd., jh666, jindroush, Johnny Sasaki, jones1240, Joshua_T, KadetJaina, Kazumaki, KdG, kendor007, KINIMODUS, Knuckless, Kokuun, komik.sx, konous, krvinka56, libcenko, Librarian, Lobok257, Lojza, LookAss, Lord_Arthas, Mamut12, markic, mart.in, martin28, Matej-29, Matejrychly89, Maty48, MB, Mercurio, merhyx, Mitthrawnuruodo, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, moris.cz, mr.des, mrkirby, mstefl, Mysak92, namdnas, NecRoman, noMster, Odal , Olesh, opytz, Palebras, PatrikTheMighty, pavel, pavlosson, pavouk, pbabinec, pearlxjam, pechna, Pekario, Pietro26, Piros0013, pk123x, Poniczech, Poseidon1978, R3d, raenius, Ragnarog, razielus, Rinter, robert.hladil, robertsedmik, S313, Saiffer, saja, Scaleo1, Schramm, segy, Sharick, Shpeckk, Sick666, Skot, sleepless, smrtihlav7, Son-Goku, songoku, Spike, Stara.kryta, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, tankgirl, Ter, terrordemon, Tialster, TIM.biker, timek, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, Vítek, vrazdinek, Wargeron, WEAPONE, willis, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zajo original, Zbysek2410, ZD3H, Zemblaff, Zíďas, zlejzmrd
Chce (29)
afri, Badgu.y1902, barthez, besikv, Braindead, ComicBookGuy, Corvus, deadpool, Doppelganger, Dosis_Venenum, DracoAn, FatMonster, Fr3d_K, Grebenda, Horstik, koniklec, MazeCZ, Meesha, Mikko, mywiel, Nightmare, padre_negro, Sebastian the wise, Sixtyeagles, utresyby, WMN, xspeed, xxaannddeerr, Zelvak
Shání (7)
afri, besikv, Corvus, FatMonster, Meesha, Nightmare, Orbeek
Nabízí (1)
www.foxbazar.cz