Teta May pochopila, že Petr Parker je Spider-Man... Nyní se s tímto faktem musí vypořádat, zatímco její synovec má plné ruce práce s hledáním zmizelých dětí a soubojem s nehmotným protivníkem, stejně jako i se svou novou prací pedagoga.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 48. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 2) #37-45 (prosinec 2001 - listopad 2002)


Scénář
J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Jiří Pavlovský
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
759 g
Stran
200
Cena
219 Kč
Originál
The Amazing Spider-Man #02: Revelations, The Amazing Spider-Man #03: Until the Stars Turn Cold (Marvel Comics, 2003)
  • Ivan Kucera
    „Udělat dobrý dojem nikdy neškodí.“ Od pokračovania fenomenálneho Straczynského Návratu som čakal predsa len o pavučinu viac, takže to nie sú čisté 4*. Shade má ďaleko k mrazivo nezastaviteľnému Morlunovi a hollywoodska linka s Dr. Ockom (a jeho protivníkom, ktorým prekvapivo nie je Spider-Man!) je priemerná, také superhrdinské klišé. Je tu ale jedno ALE. Ale akonáhle sa prejaví priamo v praxi „ten“ Straczynski, je to božské, vynikajúce a fantastické. Je to dojemné (sľub MJ o čakaní na ňu až „dosud hvězdy nezhasnou“), silné (rozhovor s tetou May, na ktorý fanúšikovia čakali niekoľko desaťročí), skvelé (pukance), parádne (Jennifer), vtipné (JJJ vo výťahu, Adam Sandler), fantastické (nemá pasáž) a máte z toho slzy v očiach („Já jsem Spider-Man.“). Straczynski zbožňuje nielen postavy (dve minúty), ale aj dialógy (pani vs. madam). Okrem toho skvele prepracoval May a z osoby, o ktorú sa Peter neustále bojí, spravil silnú ženu, o ktorú sa môže oprieť (a rovnako tak sa o ňu konečne môže oprieť aj MJ, ktorá bola doteraz vo vedení tajomstva osamelá a to ju robilo zraniteľnou). Práve za tieto scény udeľujem s prižmúreným pavúkom aj štvrtú hviezdu. Na tej má bez debaty podiel aj kresba Johna Romitu Jr. Ďalšou pozitívnou správou je, že sa jedná o skvelú kúpu, lebo za jednu cenu dostanete až dva komiksy (Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou v češtine vyšli samostatne v rokoch 2005 a 2006).
  • trudoš
    „Pořád tě miluju, MJ. Budu na tebe čekat, jak dlouho budeš potřebovat. Nebo dokud hvězdy nezhasnou a nespadnou z oblohy. Podle toho co přijde dřív.“
    I když jsem to četl podruhé, stále převládá naprosté nadšení. J. Michael Straczynski dokázal ze Spider-Mana udělat dospělé čtivo, které si dokáže udělat legraci ze sebe sama a přitom to stále funguje jako hrdinský komiks s nezbytným patosem. V autorově podání vás baví civilní život Petra Parkera málem víc, než všechno to Pavoukovo zachraňování vesmíru. Jsou to zároveň drobnosti, co z toho dělají návykové čtivo, ať už jde o manželské nesnáze s Mary Jane, nečekané prozření tetičky May či Parkerovy trable coby středoškolského učitele. Díky tomuhle všemu člověk nedokáže album odložit, dokud se nedostane až na úplný závěr. Jenže pak chce ještě víc a víc, což bohužel český trh nikdy pořádně neumožnil. Odlehčená kresba Johna Romity juniora pak perfektně umocňuje akční scény, stejně jako humornou nadsázku. Tohle je zkrátka úžasné dobrodružství.
  • ertefol
    Přímé pokračování Návratu a já se musím opakovat - dospělejší příběh, vtipné hlášky, super kresba a spousta otázek, nad kterými stojí za to se zamyslet. Jak jsem nikdy předtím Spider-Manovi na chuť nepřišel, tak v UKK mě baví opravdu moc!
  • DanMac
    Odhalení - 5*
    Dokud hvězdy nedhasnou - 3*
  • Komiksum
    Pokračování Návratu, které pokračuje přesně tam kde jsme skončili minule. Kniha je rozdělena je 2 booky: Odhalení, Dokud Hvězdy nezhasnou (jaké překvapení!). Odhalení tedy pokračuje koncem Návratu kdy se May dozví že Peter je Spider-Man, a je to skvělé! JMS našel skvělý balanc mezi vtipem a vážnými dialogy (u knihy jsem se nejednou nahlas zasmál), Romita furt hezky kreslí, ale ta MJ juniore! Na konci Odhalení se objevuje Mary-Jane Watson kterou ale Peter kvůli Spideymu nestihne, zase. Tak se teda vydává do Los Angeles a pokračujeme s příběhem v Dokud Hvězdy nezhasnou. Zápletka je o vztahu Petera a MJ, která je velmi šetrně psaná. Problém nastává ve chvíli, kdy se na scéně objevuje Doc. Ock a člověk který jeho technologii zkopíruje. Zkrátka skvělý pokračovatel Návratu který je dlouhý a nemá žádné slabší momenty, navíc je celkem temný a dospělý. Určitě mohu jen doporučit.
  • Darth Raelchi
    Pokračujeme za Návratem a pořád dobré. Jedeme na dobré vlně. Pro mě vrchol této příběhové linie je teta May. Její nová dimenze je velmi zajímavá a líbí se mi, jak si s ní tvůrci pohráli. Jinak je to větší mlátička a drama už jde trochu stranou, vyjma toho rodinného. Přesto pořád dobré a kvalitní.
  • tom99
    Pokračování "Návratu" sice trochu ubírá nohu z plynu, ale stále je to ten správný směr, který u Spider-Mana čekám. Znovu je v popředí inovace, noví protivníci, noví motivy. Prostě něco neokoukaného, co jsem ještě nikdy nikde neviděl a nečetl. V tomto směru je Straczynski, jehož série se vymyká hned z několika důvodů.
  • autokineton
    Vynikající Spider-Man... Straczynski prostě umí a tento díl UKK je toho důkazem :-) 90%
  • sedw
    Za mě nekriticky 5*. Tohle je přesně to, co od superhrdinského komiksu čekám, inteligentní příběh, uvěřitelné postavy, příjemná kresba a přiměřená akce. Vše jsem v tomto případě dostal. Tento díl je trochu civilnější a méně akční, ale ničemu to nevadí.
  • J.Connor
    Po spoustě nakoukaných a načtených X-menů, Avengerů a jiných intergalaktických figur s jejich problémy, které třesou vesmíry, jsem sáhl po pavoukovi ze sousedství. A dostal mě po letech přesně tím, čím na začátku a čím vlastně dle mého také prorazil na výsluní. Skvělý mix superhrdinské akce s mýdlovou operou a "obyčejnými lidskými problémy". Je to samozřejmě mainstream, ale na rozdíl od všech jiných uměleckých forem, mě u komiksu i ten dost bere, zvláště takhle zvládnutý. Asi jsem sérii Amazing v minulosti opomíjel neprávem (nebo jsem si jen pavouka dost dlouho nedal, ale hodnocení se každopádně veze na vlně nadšení, po kořenech pátrat nebudu).
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #024: The Amazing Spider-Man: Odhalení a Dokud hvězdy nezhasnou" - Tak jsem si to přečetl po letech (dalo by se to tak říct) víceméně znova a asi jsem na to kdysi ještě nebyl připravený. Pokud stále bádáte, o čem je řeč, tak nemluvím o ničem jiném než o sérii "The Amazing Spider-Man", která tady kdysi vycházela a dala by se považovat za jedeno z mých prvních setkání s americkým komiksovým mainstreamem. Dneska jsem se k tomu díky UKK dokopal znova a ono to asi zas tak úplně špatné nebude. Hlavně díky tetičce May, která se postarala o ty nejzábavnější části v rámci celého příběhu ... Za mě 3*!
  • S4TW
    Absolutně šedivě průměrné dílo. Nic moc zajímavého, nic moc zásadního (i když je zde odhalení, tak už se Spider-Man odhalil tolika postavám, že to na vás už prostě nezapůsobí - teď je otázka, jestli se jedná o špatný a slabý scénář a nebo takovou jistou dávku otupělosti, určitě to šlo pojmout o něco zajímavěji), žádné extra akční scénky. Komiks nemá moc spád, nepřináší žádnou větší hloubku a dle mého názoru se jedná o nejslabšího Spider-Mana, jakého jsme měli možnost v rámci UKK číst. Nový protivníci jsou také chabý, na rozdíl od Morluna ničím zajímavý až tuctový, jedná se o béčkové až spíš céčkové záporáky a jediný to tam zachraňuje Otto. V tomto díle prostě postrádám nějakou větší myšlenku, něco co by vás nutilo si to dát ještě jednou. A když už se nám nedostane tohohle, tak bych si žádal aspoň pořádnou jízdu a akci a ne takovouhle vycpávku. Dá se pochopit, že když někdo píše jednu sérii sedm let, že nemůže vytahovat jednu bombu za druhou, ale nechápu, proč zrovna toto dílo bylo zařazeno do UKK. Kresba je ok, jestli se někde Romita jr. trefil do stylu, tak je to určitě Spider-Man, také se nejedná o nic, co by vás vyloženě poslalo do kolen, ale trefil styl, který na Spideyho sedí a já s nim neměl vůbec problém. Můj názor prostě je, že toto dílo není nějak vyloženě špatné, ale nezaslouží si být v nějakém TOP výběru a rozhodně ne, když má Spider-Man X skvělých, velice zásadních, zajímavých a lepších příběhů. Ale zase musím říct, že by mě to asi nemrzelo u žádné jiné postavy tolik, jako u téhle, tudíž hodnotím trochu přehnaně a pořád se jedná o dobrý průměr, ale řekl bych, že s odřenýma ušima.
  • jh666
    Na Spideyho jsem se těšil, všechny jeho příběhy od Straczynskiho, které jsem zatím přečetl, byly skvělé. Boužel tentokrát to tak slavné nebylo. Kniha nám nabízí vlastně tři příběhy. V Odhalení bohužel dostala až moc prostoru May, takže žádná sláva. Další dva příběhy jsou na tom, ale přece jenom líp. V posledním byla super dvojice Octopů a Spider-manův boj se svou vlastní vůlí. Prostřední příběh zase díky povedenému závěrečnému sešitu. Nakonec 76 %
  • Xeelee
    Silný momenty, zajímavej příběh, skvělá konfrontace tetičky May s totožností Spider-Mana. Kresba mi ale moc nesedla a nevím přesně proč, ale neměl sem z tohodle příběhu pocit, že je to to ono, z čeho bych šílel nadšením.
  • Flash
    Pokud se člověk řídí heslem : každá pravda jednou výjde najevo, tak, pak pro něj nemusí toto být, tak zásadní. Nevýhodou českého čtenáře je, že nemá takový výběr ze Spider-mana jako např. v USA. Chápu, že lidi,co na toto odhalení čekali, museli být unešeni. U mě jak říkám, se to jednou muselo stát. Chápu, že to trvalo několik desetiletí a předtím si to nikdo nedovolil proto, ten povyk. Tím pádem to asi v Ukk má být. Co se týče příběhu, ze začátku mi to připomínalo Brubakera, drogy, temné uličky apod. Pak mě hodně potěšil výskyt Dr. Strange. A to ohledně Octavia taky bylo skvělý. Dokonce i helpnul Spideymu. Spider-man, opět řeší problémy s MJ, na to už jsem si zvykl dávno. Ale už mě to začíná lézt na nervy. Bichtle je to velká za tu cenu spokojenost. Kresba super.
  • erik
    Vynikajúci Spider-man, rozhovory s rodinou, sociálne cítenie učiteľa, dokonca štipka mágie, do toho Hollywood a dvaja Dr. Octopusovia. K dokonalosti chýbajú iba dve maličkosti. Iný kreslič ako Romita, Jr. a zošit k pádu dvojičiek. Tak som dúfal, že tá strašnosť bude prítomná a nič...
  • Murphy722
    A tak jo, je to Spidey, jakého máme rádi. Já sám jsem se na toto vyprávění těšil, a také jsem rád, že jsem si ho tehdy nekoupil od Crwe. Návrat mne bavil, tyhle díly nebyly špatné, ale stále jim něco podle mne chybělo.
  • kaylin
    Pokud by měl být ale Straczynski za něco skutečně adorován, tak za to, že z postavy Spider-Mana udělal někoho, na koho je možné se každý měsíc - anebo každý 14 dní, podle frekvence vydávání - těšit, protože to je postava, která má zajímavé příběhy, její osud je napínavý a je jasné, že v každém díle se udá něco, co příběh posune. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/11/777-ultimatni-komiksovy-komplet-24.html
  • luky.kuky10
    Po skvelem "navratu" je tu dalsi dil. Odhaleni se mi libilo velice, a musim priznat, ze ve starsich comicsech tetu May moc nemusim. Vzdycky, kdyz jsem na ni na nejakych strankach narazil, tak to ve me vyvolalo emoce "zase ta baba....", ale tady mi poprve prisla jako supr tetka:)Skvela pasaz byla s doctorem Strangeem, a JMS i v tomto svazku nezklamal. At zije "radioaktivni humr" :-D
  • Schramm
    Straczynski je borec, který mě opakovaně přesvědčuje, že ještě nejsem na Spideyho starej. Škoda, že nedostal jiného parťáka než je Romita jr. To je ale jen můj osobní boj.
  • baatcha
    Dialogy jsou opravdu parádně napsané a několikrát jsem se pěkně chechtal, a to mám na mainstreamu rád, když dokáže rozesmát. Ale opět jsem si ověřil, že osobně mne Straczynského Spider-Man nebere. Dialogy ano, ale příběh je pokaždé slabým remixem něčeho, co už u Pavouka stokrát bylo, případně to vezme nějaký úplně mimózní směr.
345911
Četl/a (140)
2scha, 353638, 3DD!3, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, autokineton, Azik2586, Bart, Bubákolog, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, Cinema Ranger, ConanVJ, Const.ex, CoVseNerdit, Craxx, cyboy, dajik, DanMac, DANT3_, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, duri, Ejdý, Ejdý1, erik, ertefol, Fida, Fives, Fox01, Fry, Glumal, Goldfinch, guseppe, Gustik5, Hønzza, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, Ivan Kucera, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, kallenved, kaylin, KdG, Kil-Khal, Killingjoke, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, Komiksum, Lachvos, lantan1, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, Macek78, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Matthew, Maty48, me, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, Olesh, Ozymandias, Paldini, PatrikTheMighty, PeNNy, radimisko, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, Sagikkun, Schramm, sedw, SekyCZ, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sir_Pete, slavik38, Spike, start05, t0mas, T3ss, taidana, Tawax , the.kasztan, tom99, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(323)
-spacilost-, 2scha, 353638, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, AwatarDK, Azbest, Azik2586, Bart, batoo, beanek, Bellatrix, Benji, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, CaptainL, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, CoVseNerdit, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, DANT3_, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, DoctorWho, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Dov, DracoAn, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Erich, erik, ertefol, felda, felis, Fida, fifas, filemon, Filip123, filosh, firesnake, firesnake1, Fives, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, Gibby, Glumal, Goeger-Devil007, Goldfinch, grinder, guseppe, Gustik5, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, Jay-jay, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jjjirik, jmenujiseradekbouril, johx, jones1240, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, kaylin, KdG, kendor007, keyko, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, Komiksum, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Leland, Lenny, Librarian, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Macek78, Madmax, mAGiic, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martinb, MartinV, Matio, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcleek, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, Mikei, MIKER65, Mikko, mimo_provoz, mineralk, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, Pán rostlin, pata, PatrikTheMighty, pavel, pechna, PeNNy, peposek, petrsimcik, PH79, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, pusta, Qee, Quintana, R3d, radimisko, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, Remi LeBo, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Sagikkun, Saiffer, saja, Salien, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, SekyCZ, semi41, seneke, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spider-man, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, taidana, the.kasztan, TheoDread, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, tomned, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zikaa, zlejzmrd
Chce (10)
Badgu.y1902, Braindead, carlmichael, delsemela, FatMonster, gezic, mankoo, Mariomichal, szajter, TenCoJeZbytečnej
Shání (3)
gezic, Mates17, szajter
Nabízí (2)
firesnake1, Pán rostlin