Koupit
Ultimate Spider-Man: Veřejný nepřítel (3. a 4. díl)
Život se Petru Parkerovi rozpadá pod rukama. Spider-an se stal z miláčka veřejnosti postrachem New Yorku. Jdou po něm jak novináři, tak policisté. A to je víc, než může jeden hrdina zvládnout... zvláště, když má v těle kulku.

Ultimate X-Men: Rozhodující boj (1. a 2. díl)
Monstrum, které se v tomto čísle vrátilo na scénu, se pustilo do boje. Umírají stovky lidí. Situace je natolik vážná, že se do akce musí vložit tým Ultimates v čele s Captainem Amerikou. Jenže kam zmizeli X-Meni? Jsou spojenci... nebo se z nich stali protivníci?

Obsahuje sešity série Ultimate Spider-Man #30-31 a Ultimate War #1-2

Scénář
Brian Michael Bendis, James Bill, Mark Millar
Art
Chris Bachalo, Mark Bagley
Lettering
Zuzana Málková
Překlad
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 1805-2738 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
155 x 240 mm
Tisk
barevný
Váha
244 g
Stran
98
Cena
199 Kč
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.11.2023 09:14Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Predposledné číslo. Kým v minulom zošite sa okrem Spajdyho nachádzali ešte Ultimate X-Men a to čísla 24 a 25, tentokrát odchádzame k trochu inej sérii a to konkrétne k štvordielnemu crossoveru Ultimate War, presnejšie povedané k číslam 1 a 2 (dokončenia sme sa dočkali v nasledujúcej knihe). Je to niečo iné... ale nie úplne. X-Meni tu figurujú, ale skôr vo vedľajšej línii a o hlavné slovo sa hlásia Avengers pardon Ultimates. Pekne naštvaní Ultimates, treba dodať. Celé to ešte i v r. 2023 (kedy som to čítal prvý raz) pôsobí radikálne, moderne, svižne, sviežo a robustne. Tomu napomáha nielen „politický“ scenár od Marka Millara (Kisk-Ass, Superman: Rudá hvězda), ale tiež kvázi nezávislá kresba Chrisa Bachaloa (Daredevil, Doctor Strange), ktorá je sympatická špinavá a (v rámci superhrdinských možností) realistická (ehm). Je pôsobivý mix politicko-superhrdinského a špionážno-teroristického hi-tech trileru a páčilo sa mi poňatie Capa ako relatvíne staromódneho a konzervatívneho vojaka, ktorý má dobré srdce, ale je už tak nejak unavený a vyhorený a občas na ňom vidno, že nemá až tak ďaleko od toho, aby sa sám stal zatrpknutým extrémistom. U Spajďáka je situácia klasická, teda štandardne sa pokračuje v sérii číslami 30 a 31. New York terorizuje Pavúkov dvojník, čo vie samozrejme len Peter Parker a ostatným je to fuk, proste ho chcú vidieť za mrežami, prípadne mŕtveho, veď nič na svete nie je nežnejšie, než láska človeka k človeku (a pavúkovi). Je tu postrelenie, je tu kapitán Stacy a je tu všeličo ďalšie. Možno až priveľa, ak uvážime, že máme dočinenia len s dvojicou zošitov. S Bagleyho kresbou to mám u Steňoleza raz hore a raz dole, ale tu sa mi páčila, oceňujem najmä rozkošný kukuč MJ v reakcii na holý zadok istej osoby, ktorú tu teraz radšej nebudem menovať. Mám pocit, že v každom čísle sa MJ aspoň raz nezabudnuteľne zaksichtila (podprahový trademark série?). Druhou stranou mince je, že so scenármi to ide dole vodou. ZAČIATOK SPOILEROV Spider-Mana postrelia, ale samozrejme to nie je také fatálne, ako to vyzerá na začiatku a po krátkom dvojitom ošetrení (ktoré pôsobí skôr dojmom, že si porezal prst, keď v nedeľu doobeda tete May pomáhal nakrájať kura na obed) je všetko znova po starom, chytí ho polícia, ale o stranu neskôr im proste utečie tak, ako v predchádzajúcich desaťročiach stovky krát a to fakt nikomu nenapadlo prehľadať kontajner veľký ako dodávka? KONIEC SPOILEROV
  • faster86
    faster8619.9.2023 11:48Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Spider man dobrý
    X-men velký odpad
  • Delphín
    Delphín20.1.2021 12:39Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Po předchozím čísle je toto víc jak dobrý vykompenzování. Spider-Man se vrátil do kvality, jaká je od něj během této Ultimate série zvykem, navíc se tu stane jeden zásadní moment, který je velice důležitý a Bendis ho zde zvládl zcela úžasně. Ta událost přišla jako blesk z čistého nebe a samotné oznámení oné události je též geniální.
    X-Meni zatím nejlepší číslo této série. Vrací se nám Magneto a hraje nám ze začátku ta samá písnička. Chce Homo sapiens nahradit druhem Homo superior a neváhá jít přes mrtvoly. X-Meni a jejich okolí se nachází ve složité situaci, do všeho navíc přichází Avengers. Dva sešity plné akce, vtipů a dost kvalitních dialogů!
    Opravdu zatím nejlepší kousek této série, žádná hluchá místa, obě dějové linky jsem si užil naplno!
  • karl173
    karl173 mecenáš19.2.2018 18:36Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Tak po předchozím slabším čísle je tu opět nabušený díl. Spider-Man jede na plné obrátky a pěkně příběh graduje do finále. Jsem natěšený na závěr. Kresba klasicky super. X-Meni zařadili také na vyšší stupeň a po předchozím nemastným, neslaným příběhu přišel opět velmi napínavý děj, který dobře kombinuje Ultimates a X-Meny, vše je ale zatím ve velkém rozjezdu a i když se trochu bojím že dvě čísla nebudou pro tolik postav a tak velkou věc stačit, stejně se těším. Kresba v naprostém pořádku. Skvěle do toho pasuje. Za mě 90%
  • jh666
    Spidey opět perfektní jako vždy a není u něj co jiného řešit. Navíc se po delší době konečně rozjeli i X-meni (propojení s Ultimates jim prospělo). Millar odvedl dobrou práci a to se tentokrát povedlo i Bachalovi. Takže naprostá spokojenost a těším se na další díl. Navíc potěší tři stripy s Garfieldem jako bonus (takhle se dělají reklamy).
  • sedw
    Jeden z nejlepších sešitů. Spider-man začíná být temnější a vážnější a zažívá jedny z nejhorších okamžiků i přesto, že proti němu nyní nestojí žádný nabušený superpadouch. Ultimate War mě mile překvapilo, Ultimates jsem měl již komplet přečtené, takže mě velmi potěšilo opětovné setkání s touto partičkou. Stejně jako Spider-man, i X-meni zažívají jedny z nejhorších okamžiků za celou svou existenci. Velmi temné číslo, které má však výtečnou atmosféru a velmi bavilo!
  • Fry
    Fry admin8.2.2015 11:16Ultimate Spider-Man a spol. #17
    "Ultimate Spider-Man a spol. #17" - Napředposled... Ultimate série nám pomalu, ale jistě končí a než jsem začal číst tento 17 sešitek, tak jsem si říkal "ale co, stejně bych to brzo zalomil", což je asi pravda a jsem malinko rád, že mi aspoň nějaká další série skončí a můžu se vrhnout na něco nového, ale po dočtení mi to je i trochu líto... Spider-Man hodně ale opravdu hodně zvážněl a konečně připomíná drsné příběhy... Je pravda, že za to hlavně může jedna důležitá smrt! "Ultimate War" - Nepřehledné (většinou) a ani nijak extra zajímavé, ale nelituji, že jsem si to přečetl. Uvidíme, jak poslední sešit... Za mě 4*!
  • kaylin
    kaylin26.12.2014 07:25Ultimate Spider-Man a spol. #17
    "Ultimate Spider-Man a spol. 17" je zase sešit, který je tak nějak klasicky dobrý. Není to nic skvělého, že by u toho člověk musel sedět, dokud to nedočte, ale není to ani tak špatné, aby mu to za to dočtení nestálo. Spider-Man má vývoj, a to se mi hodně líbí, bohužel jak je to opakování některých témat, je to sem tam trochu unavující. X-Meni jdou malinko mimo mě, ale tak nemůže mi sednout všechno. S těmi mutanty mám vůbec poslední dobou problém a nijak moc mě nebaví. Alespoň v tom komiksovém provedení. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/12/815-ultimate-spider-man-spol-17-60.html
  • brkowycz
    brkowycz26.11.2014 17:27Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Výborný Spiderman! Tohle má grády konečně. Náš hrdina schytá kulku a vláčí se nocí postřelený. Konečně tohle někoho taky napadlo (nebo to někoho napadlo už dřív, ale já osobně jsem k tomuhle tématu došel v česky vydaných komiksech poprvé). Kam se hrabe mláčitka s dvěma záporákama, když v rameni uvízne projektil! Super vývoj postav, napínavý příběh, super. V téhle sérii určitě budu pokračovat v angličtině dál.
    X-mani nic extra. Opakuje se v podstatě téma z jejich prvního příběhu. Magneto dělá děsný ramena, Xaviera a jeho školu všichni odsuzujou a spojujou s teroristy... kresba se mi v tomhle případně vůbec nelíbí, přijde mi nepřehledná, není mi jasné, kdo je kdo, musím v obrázkách dlouho luštit, kdo vlastně zrovna vystupuje, úděsný. A ten konec? Klasický scénář. Magneto je má všechny na lopatě, ale odejde. Vždyť mohl všechny Avangery zabít!!! Hawkeye mohl probodat vlasními šípy, Starka zmačkat jako plechovku, Ejmerikovi useknout hlavu štítem a bylo by. Ne, všechny je dostane, ale pak odejde, aby se mu mohli postavit znova nebo co, tohle je prostě děsný.
    Takže Spíďa jo! X-mani tentokrát ne.
  • prokop.prcik
    prokop.prcik15.11.2014 15:21Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Spider-Man začíná být velmi zajímavý! Ultimate War je zoufale nudná, byť třeba hezky nakreslená. Je jen škoda, že tato série nejspíš končí, vzhledem k tomu, že by se brzy ve Spider-Manovi objevil Venom.
  • baatcha
    baatcha30.10.2014 10:55Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Spider-Man se konečně rozjel! A souhlasím s tím, že je to první číslo USM, které mě opravdu bavilo. Nahradit stupidní reinkarnace klasických záporáků vážně míněnou kulkou v těle byl fakt dobrý tah. Ultimate War je oproti tomu slabší, i když kresba je epická. U Magnetovy otcovské lekce mi spadla čelist, ale i tak má Millar opět problémy s akčními scénami. Jako by celý ten comics někdo brutálně prostříhal a pokrátil. Vůbec by mi nevadilo, kdyby se příběh odvíjel pomaleji. Tohle vycházelo několik let před sérií Ultimates, nemám pravdu?

    Škoda jen, že příštím číslem se série utne. Zrovna když, jak se zdá, scénáristé překonali porodní bolesti a začalo to být zajímavé.
  • smtxx
    smtxx24.10.2014 07:17Ultimate Spider-Man a spol. #17
    Ta ultimate war je pro mě trochu nepřehledná , na pár obrázcích absolutně nechápu co se tam stalo ani kým :)

    Spider-man se povedl .
  • erik
    Spider-man je zúfalý, prichádzajú nielen krvácajúce rany, ale i srdcia a to je fajn. Záver veští slušnú konfrontáciu. Asi prvý príbeh z Ultimate Spider-man, ktorý ma fakt, že bavil. To sa nedá povedať o Ultimate War, Magneto začne besnieť a napokon nechá nažive jeden oponentský tím na kolenách? No fuj. Bachalo je kreslič, ktorého nemusím, ale uznávam, že celostránkový panel s vpádom hlavného záporáka do posedu megahrdinov sa vydaril.
102691
Četl/a (62)
2scha, 66pepo66, 81splinter, Alfred, Baffman55, Big_Boss, Bronn, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, Davidos402, Delphín, erik, faster86, Final, Fox01, Fry, hypermlok, invape, Ivan Kucera, James, jh666, Joshua_T, karl173, kaylin, KdG, Keno, Light, Lijem24, Lobok257, LookAss, Martinb, MEGA, Mercurio, mineralk, namdnas, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, Petr, punisher, raenius, RudyRod, saja, Schramm, sedw, seneke, Shin, Sick666, Spike, tacmud, Tommar, trudoš, Tyfus, Václav Mikula, VvV, xflori01, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(134)
-spacilost-, 2scha, 66pepo66, 7eleven, 81splinter, adam.ra, afri, Alfred, asgardpepa, Baffman, Baffman55, Big_Boss, blackJag, bobo666_2005, brkowycz, Bronn, burzum, calvin10, CaptainCzech, Cemino, Const.ex, CSE_AC/DC, Davidos402, DAxik, Delphín, delta11, disclose, doophy, erik, filemon, Final, Flash, Fox01, Fry, gezic, Hebled, hellblazer, Hulik, hypermlok, I.am.geek, invape, Ivan Kucera, Jak, James, jerry67, jh666, jjjirik, Joshua_T, kaylin, KdG, Keno, konous, Leland, Lijem24, Lobok257, LookAss, maara, Marthy76, Martinb, Mauzr, MB, mcezik, MEGA, Mercurio, merhyx, mimo_provoz, mineralk, moiqpiom, monty.cl, MP, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, nx, o2t2, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, Petr, pk123x, Poseidon1978, prokop.prcik, punisher, Quintana, Radkos, raenius, Raijin, Ricarderon, RudyRod, S313, Saiffer, Salien, Saran, Schramm, sedw, seneke, Sesta, Shin, Sick666, Sidi Santini, Skot, sleepless, Spike, Symbi, tacmud, The Genius, Tialster, Tominos, Tommar, Toren, trudoš, tulipstros, Tyfus, Vítek, VvV, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, zdennanek, zgrywus, Zíďas, zlejzmrd
Chce (12)
Azik2586, Braindead, deadpool, Doppelganger, FatMonster, Honza R., Jack, Jenna De Vinne, Jimbeam90, Mankin, Maty48, RaptoR
Shání (3)
Al0f0k, Clarkos, Jimbeam90
Nabízí (5)
66pepo66, Ivan Kucera, MB, nx, Tommar