Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Kontroverzní a dlouho očekávané „předkračování“ nejlepšího grafického románu je konečně tady: PŘED STRÁŽCI! Celých dvacet let byla minulost dnes již ikonických postav z přelomového komiksu Alana Moora a Dava Gibbonse jen předmětem mnoha spekulací a teorií. Teď ale společnost DC Comics dala dohromady nejtalentovanější tvůrce v komiksové branži a ti svět STRÁŽCŮ dále rozvinuli. V třetím svazku hrají hlavní roli SŮVA, DR. MANHATTAN a MOLOCH, přičemž všechny tři příběhy napsal scenárista J. Michael Straczynski (Krajina půlnočních stínů, Vycházející hvězdy) a nakreslili je Andy Kubert (Flashpoint), Joe Kubert (Sgt. Rock), Adam Hughes (Liga spravedlnosti) a Eduardo Risso (100 nábojů).

Hrdinou Dana Drieberga byl Sůva – vzorný obránce spravedlnosti a symbol poctivosti. Zoufalá touha uniknout problematickému rodinnému životu přivede Dana až na práh jeho idolu – Hollise Masona, skutečného člověka za soví maskou. Dan na Masona udělá dojem svými geniálními technickými dovednostmi a ten mu propůjčí svou identitu. Jenže nezměnil se mezitím svět a nejsou maskovaní hrdinové překonaní?
Jon Osterman je pečlivý a metodický vědec, z něhož se po hrůzné nehodě způsobené jeho vlastním experimentem stane Dr. Manhattan, bytost schopná štěpit atomy. Pro doktora Manhattana je minulost, přítomnost a budoucnost jedno a totéž. Ale zůstávají události jeho života stejné, když je pozoruje? Anebo se mění? Už jen to, že existuje, možná změnilo povahu toho, co bude či nebude. Dr. Manhattan má božskou moc, teď ale zápasí se svou slabou lidskou identitou i schopností změnit svět pouhým gestem.
Edgar Jacobi vyrůstá jako vyvrženec, nemilovaný a odmítaný. Touha po pomstě ho dovede ke kariéře salónního kouzelníka, podvodníka a gangstera. Jakožto záhadný a nevypočitatelný Mystik Moloch se mnohokrát utká s Minutemany, ale nakonec narazí na protivníka mnohem záludnějšího…

Obsahuje sešity série Before Watchmen: Nite Owl #1-4, Before Watchmen: Dr. Manhattan #1-4 a Before Watchmen: Moloch #1-2

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem, speciální verzí obálky (Jim Lee), číslované s certifikátem (100ks).


Scénář
J. Michael Straczynski
Art
Adam Hughes, Andy Kubert, Joe Kubert, Eduardo Risso, Bill Sienkiewicz
Lettering
Ludmila Nussbergerová
Překlad
Viktor Janiš
Redakce
Richard Podaný
Žánry
retro, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7507-014-2 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
1059 g
Stran
288
Náklad
500ks
Cena
699 Kč
Originál
Before Watchmen: Nite Owl/Dr. Manhattan Deluxe Edition (DC Comics, 2013)
Varianty
Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (paperback) (2014)
Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (pevná vazba) (2014)
Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (limitovaná edice 100ks) (2014)
  • hroubek
    Hodně dlouho jsem čekal, než se mi tento komiks dostal do ruky a jsem rád, že jsem si ho mohl přečíst, a že ho budu mít ve své sbírce.

    Sůva - Straczynski pojal origin této postavy hodně dobrodružně a krásně nám ukazuje, kým byl Dan, než převzal oblek a jméno po svém hrdinovi. Je to moc příjemné čtení, které si na nic nehraje a soustředí se na to důležité. Hezky vykreslí hlavního hrdinu, ukáže proč si tak dobře rozumí s Rorschachem, vysvětlí proč má Dan některé problémy atd. Straczynski by mohl být po příběhové stránce agresivnější a tlačit více na pilu, ale o to mu ani v nejmenším nešlo. Chtěl prostě odvyprávět dobrý a zábavný origin jednoho hrdiny z lidu. 7-7,5/10

    Dr. Manhattan - Tohle je naprostá lahůdka, u které jsem si užíval každý dialog. Straczynski zde uplatil úplně jiný postup, než u předchozí části se Sůvou. Zde je to naschvál, co nejkomplikovanější, aby čtenář přemýšlel, o čem bude pointa, i přestože to pointu reálně mít může i nemusí, jako Schrödingerova kočka - kdo četl pochopí, jak to myslím. A celé to pak krásně graduje, jelikož se Straczynski snaží přes dialogy a různé obrazy vysvětlit, jak Dr. Manhattan vnímá prostor a čas. Tolik motivů, tolik věcí k přemýšlení, tolik odkazů. Není to snadné čtení, ale dost mi to sedlo. Část o Dr. Manhattanovi je sakra zajímavé čtení, jenž je parádně zakončeno posledním sešitem. 8,5-9/10

    Moloch

    Krásná ukázka toho, co Straczynski dokáže, když dostane prostor a není ničím svazován, jen svou fantazií a jistými body, které nelze změnit. Moloch nabízí netradiční a velmi svěží příběh o postavě, která je v hlavním příběhu Strážců vedlejší, přesto hraje dost velkou roli, jak nám Straczynski ukáže. A já jsem si to dost užil a hlavně jsem koukal, jak to scénáristovi krásně do sebe zapadá a vytváří ucelený obraz a vyplňuje díry v celém obrazu. Dost tomu pomáhá, že to má jen dva sešity, které velmi dobře šlapou. Příjemné překvapení. 7,5/10
  • Norri
    Sůva

    Příběh Sůvy je přesně to, co jsem od této série čekal. Je příznačné, že to volně a samozřejmě i nevyhnutelně navazuje na povedené Minutemany, kteří byli také hodně povedení. J. Michael Straczynski napsal origin, v jaký jsem u Sůvy doufal. Zároveň v něm vytvořil i origin Rorschacha jako pošuka s cedulí, v jaký jsem doufal už v jeho příběhu od Azzarella. Straczynského vyprávění má silné momenty, ale nejvíc asi miluji Sůvův milostný románek se Soumračnou Dámou, který Alan Moore v původních Strážcích jen naznačil. Hodně mě bavila výtvarná stránka - kresba, inking i barvy. Když poprvé nastoupil do akce nový Sůva se svým vznášedlem, tak mi spadla brada. Tohle se vážně hodně povedlo.

    Dr. Manhattan

    Dr. Manhattan je jediný, u kterého jsem neměl tušení, o čem by jeho příběh mohl být. Moore se mu ve Strážcích věnoval dostatečně. Ani náhodou by mě nenapadlo to, co napadlo J. Michaela Straczynského. Vrátil se k událostem ze Strážců, kdy Jon stojí na Marsu a prožívá najednou všechny klíčové okamžiky svého života. Straczynski ho nechá prožívat je znova, ale nechává ho nad nimi jinak přemýšlet a dívat se na ně z jiné, kvantové perspektivy. To spustí řetězec událostí, které ve výsledku vyústí v takový konec Strážců, jaký ho napsal Moore. Je to zajímavé, je odvážné vytvořit takový fyzikální konstrukt, ale není to nijak extra zábavné. Nemůžu se zbavit dojmu, že to v logice tak trošku drhne. Ale možná jsem to jenom úplně nepochopil.
    Na tento komiks jsem se těšil hlavně kvůli výtvarné stránce, protože je to jediný komiks Adama Hughese, který u nás vyšel. Jeho kresbu mám rád.

    Moloch

    Posledním příběhem knihy je dvousešitové shrnutí Molochova života. S největší nemesis světa Strážců jsme se u Moora setkali až na sklonku jejího života. Potkali jsme ji jako nemocného a zlomeného muže. Straczynski nám ho naservíroval komplet od kolébky do hrobu. Je to zajímavé vyplnění bílého místa, ale je dobře, že to není delší.

    Je evidentní, že J. Michael Straczynski hodně vychází ze stylu Alana Moora. Ve svých příbězích se vrací ke stejným momentům, k jakým se stále vracel i Alan Moore. Je otázka, jestli tím na něj jen navazuje, skládá mu poctu, anebo jen kopíruje. Osobně tipuji to první. Je také zajímavé, že má všechny své příběhy propojené v detailech. To dělá jeho rozšíření světa Strážců komplexnější.
  • Sagikkun
    Z tohohle jsem naprosto nadšený. Straczynski dokázal pro Sůvu vytvořit příběh, který krásně funguje jak sám za sebe (a má plno zajímavých motivů a smysluplných myšlenek), tak i parádně a hlavně nenásilně rozšiřuje původní Strážce. Máme tu dětství a počátky Dana v roli bojovníka se zločinem, a odpovědi na to, jak Dan a Walter (aka Rorschach) přišli k jistým předmětům... a celé to tam pasuje zcela přirozeně. Až budu číst původní Strážce znovu, rozhodně si vzpomenu na tento příběh (čímž je podstata této knihy splněna na jedničku). K tomu všemu je zde na výbornou vykresleno dynamické parťáctví Sůvy a Rorschacha, kde jsou u obou ukázány jejich přednosti ale i nedostatky, a jak tyhle faktory fungují společně v tomto dvoučlenném týmu. Je to čtivé, zábavné, a ze scénaristického hlediska opravdu kreativní a chytré.
    Dr. Manhattan je napsán se stejnou grácií a důvtipem, avšak z jiného důvodu - samotný děj je slušný mindfuck, aneb příběh, který je u takto komplikované postavy očekáván a žádoucí. Chce to využít veškeré jednotky pozornosti, aby se v tom člověk neztratil, ale za mě dokázal Straczynski zpracovat celkem komplikované téma tak nejsrozumitelněji, jak to jen šlo. A já si to užil. Příběh má navíc luxusní art.
    Molocha jsem pak bral jako takový bonus na závěr, upřímně mě zas tolik neoslovil a navíc mi tam některé věci v rámci kontinuity ale i logiky neseděly. Špatné to však nebylo, a rozhodně mi to nijak nezkazilo perfektní zážitek, který jsem měl z předchozích, hlavních dvou příběhů.
  • maravenger
    „Sůva: feeling, super detektivka, děj co odsýpá, občas noir ponoření, zápletka, návaznost na Minutemany, vykreslení jednotlivých postav - Nite Owl + Rorschach: týmovka, chemie, která funguje a kde se odkrývají starý šrámy z dětství a jejich morální hodnoty a odkazy na hrdinství a antihrdinství té doby. Pocta Moorovým postavám, kresba, která mě nadchla a vykreslení určitých scén bylo prostě geniální. Twilight Lady byla určitě super zpestřením příběhu a završení v podobě prasáka (jak jinak) reverenda Dean Taylora už bylo třešničkou ! Dr. Manhattan: filozofický blouznění a pecka v jednom, nevim jak líp to popsat, minulost, přítomnost, či budoucnost, vše ve stejnou dobu. Kterou cestou se vydat, aby bylo lidstvo zachráněno? Kvantový pozorovatel vs. Ozymandiův plán. Tohle bylo epický. Kresba opět na výbornou ! Moloch: tohle jsem fakt nečekal, perla na závěr, odkrytí a přiblížení kompletního příběhu WATCHMEN, z druhý strany vykreslená a přiblížená postava superzáporáka, krátký příběh, ale tak dobře napsaný a vygradovaný, že musim hodnotit jedině takhle ! “
  • trudoš
    Opět maličko zklamání. Tahle série evidentně od svého počátku kladla na scénáristy vysoké nároky, aby ve stínu Strážců vytvořili vlastní majstrštyk. U mě bodoval zatím jen Darwyn Cooke s Minutemany, ostatní tvůrci pouze okořeňovali již dostatečně kořeněné. A ani J. Michael Straczynski nepředvedl žádný zázrak. Příběhy pracují s jeho oblíbeným motivem hledání smyslu života, přičemž Sůva si ještě drží dobrodružný charakter a pěkně propojuje minulost s budoucností. Ovšem Dr. Manhattan už je přesně tak zmatený, jak jsem se od počátku bál – co ale čekat jiného od postavy, putující napříč časem a realitami. Nejlépe z toho nakonec vychází bonusový Moloch, který je výborně vypointovaný, třebaže je dopředu jasné, jakým směrem se budou události vyvíjet, znáte-li opus magnum Alana Moorea. Charakteristická kresba Eduarda Rissa pak v tomto případě taky dělá svoje.
    Album sice splňuje, co si redaktoři předsevzali, avšak že by povýšilo celou sérii na zapsání se do školních čítanek, to zas bohužel ne.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš7.5.2020 07:20Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (pevná vazba)
    Oba příběhy jsou docela silné, ale zase jsou 4 sešity málo na takové silné postavy. Naštěstí u Sůvy to až tak hrozné nebylo a příběh měl dobrý spád a bavilo mě to. Dr. Manhattan mi přišel takový ve stylu, vleče se to, ale vlastně mi to nic nového neřeklo a ve finále je tam toho málo. Kresba u obou příběhů je v pohodě, u Sůvy se mi líbilo to propojení rodiny Kubertových. Moloch mi ale přišel jako totální šlápnutí vedle. Kresba otřes, takový ten moderní komiks hrající si na starý a k tomu se o Molochovi dozvíte vlastně málo a je to nahypováno výseky z jeho života, ale dohromady moc nehrají. Dávám 4 hvězdy.
  • tom173
    První příběh o začátcích sůvy je skvěle zpracovaný origin superhrdinské kariéry Dana Dreiberga. Depresivní New York, zkažená církev a hlavně Rorschach jako parťák, který má na pátrání a řešení problémů s ním spojené trošku jiný pohled. Tohle se čte jedním dechem. Bohužel pak přijde brzda - Dr. Manhattan je těžký, existenciální, ani ne tak origin vzhledem k jeho vnímání času. Tady jsem se trochu zasekl a moc se mi číst nechtělo, poslední manhattanův sešit to trochu zachrňuje, ale stejně jsem měl pocit, že se postava pořád plácá na místě a ani scénarista vlastně nevěděl jak to dopadne. Moore psal tuhle postavu poutavě, tak že veškeré jeho monology dávaly smysl. Poslední příběh o molochovi se vrací ke kvalitě sůvy a krásně odkazuje na původní watchmeny. Celkově 4*
  • MEGA
    Nejlepší kniha jako celek z téhle série. Straczynski do toho dává své maximum a jde to vidět. Všechny příběhy jsou kvalitní i když naprosto odlišné, dozvíme se něco nového o postavách a zároveň to krásně navazuje na původní Strážce. Takhle to má vypadat.

    Sůva-4*
    Dr Manhattan-4*
    Moloch-4*
  • Palebras
    Jo tak tohle se opravdu povedlo.. Sůva a jeho příběh byl super ...Objevily se v něm i známé postavy a příběh měl fakt šťávu ... Co se týče Dr. Manhattana, tak zde příběh mírně zpomalil, aby čtenáře vtáhl do všech možných i nemožných vesmírů a paralel. Třešnička na dortu, byl příběh Molocha který mě opravdu mile překvapil .. Čekal jsem nějakou jednohubku, ale krásně vyplnil pár chybějících částí celého veledíla .. Takže po dosti rozporuplné druhé knize jsem si tohle opravdu užil
  • louza
    Straczynski docela vládne. Sůva je zpracování a pozicí asi nejblíž k původním Strážcům, čemuž skvěle sekunduje duo Kubertů za kreslícím prknem. Výtečná věc neomezující se pouze na hlavní postavu rozpracovává i ostatní figurky universa a dokonale lícuje se začátkem Strážců, k nimž je jako jeden z mála příběhů v tomto runu dokonalou kapitolou nula. Paráda. 5/5

    Dr.Manhattan je komplikovaná postava a hodně těžká látka už jen z důvodu jeho stále postupujícího se odcizení od lidské rasy, které se projevuje zejména většinou pouze zanícením čuměním do blba. Autor ale hodně zdařile plní právě tyto zdánlivé mezery a ukazuje kvantovou podstatu hrdiny postupně zcela ztraceného ve světech, kde mimo zraky všech svádí bitvu proti kolapsu světa do té z nejhorších možných realit. Příběh je to zcela jiný, než ten Sůvův, ale dokonale vystihl podstatu postavy jíž je věnován. Něco takového dokáží jen top autoři a Straczynski nezklamal. Respekt. 5/5

    Molochvů příběh je spíš bonusem a dovyprávěnkou o ošklivém kačátku a otloukánku z něhož se stal nebezpečný protivník, který se nemůže vyrovnat s tíhou světa. Příjemný dobře udělaný bonus, který se ale hlavnímu tématu nevyrovná. 4/5 Tak či tak jde o knihu, kterou by asi ani sám Moore nezvládl lépe.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.5.2018 21:40Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (paperback)
    Když jsem se o této sérii doslechl a k tomu ještě ji má dělat Straczynski, věděl jsem, že to musím mít. Bylo mi to v podstatě jedno a bylo mi rovněž jedno, že tam byli zmíněni Watchmeni. Samozřejmě díky nim to berem všema deseti, přesto si myslím, že i bez Watchem reference by po tom stejně každý skočil, protože tento komiks je prostě skvělý. Oprava, všechny 3 jsou skvělé. Moloch je dobrý hlavně v osvětlení určitých věcí v klasických Watchmenech. Jinak standard. Jenomže Dr. Manhattan a Sůva II jsou prostě naprosto parádní jízda. Nádherně ztvárněné ženy. Fakt krása. O příběhu ani nemluvě. Rorsach už něco o Sůvě prozradil, ale tohle je úplně odlišný příběh a poodkrývá úplně jinou osobnost našeho hrdiny a místo aby působil trapně, tak v jeho zranitelnosti je opravdu silný. Že mu to nevyšlo s tou BDSM ženskou jsem fakt prosmutnil. Dr. Manhattan už je o poznání větší sousto, ale o to více se vyplatilo to číst pozorně a víc než jednou. Sama postava je složitá a těžko uchopitelná a doopravdy, jak se chcete stavět a vyjadřovat k bytosti, která je v podstatě bohem... Sorry, tohle nelze jen tak projít a říct, hmm nic moc. Tato série je náročná, ale o to vynikající. Holt, složitá osobnost si žádá pořádného borce a ještě že máme v této stáji matadory jako je Straczynski a Kubert Bros. Opět 5 z 5.
  • J.Connor
    Sůva hned zkraje odradí nepěkným vizuálem, kdy solidní panely střídají obrázky, kde anatomie postav či mimika obličejů směle soupeří s tím horším z Komety. Příběh je banální a průměrná superhrdinská historka, jíž při čtení tahá nahoru jen provázanost s kultovním světem a postavami Watchmen, která to však při celkovém hodnocení naopak sráží dolů, protože tohle je přesně příklad toho, jak bych si Before Watchmen vůbec nepředstavoval. Dr. Manhattan už je zaplaťpámbu jiná káva, přeci jen hodit takovou postavu do nějaké zjednodušené pláštěnkové bojůvky už by bylo trochu moc. Možná je tahle story až příliš "meta", ale vzhledem k předchozímu fláku to beru jako vyvážení včetně formálně kvalitní kresby. Paradoxně úplně jinou ligu hraje přílepek Moloch, kterého výtvarně pojal můj až nekriticky oblíbený Risso. I na krátké ploše Moloch nabízí výživný guláš s chutnými ingrediencemi jako vývoj a hloubka postav, něco k zamyšlení, funkční doplnění univerza Watchmen a samozřejmě i akce či erotika. Už jen u chování Adriana Veidta mrazí snad ještě víc než u původních Watchmen, záporák ze Sůvy pak působí asi tak hrozivě jako prof. Zádrhel.
  • Fry
    Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan - To co vedlo k ukončení jedné kapitoly, nastartovalo kapitolu novou ... Jak příběh kluka uctívajícího "Sůvu" na pozadí násilí v úzkém rodinném kruhu přesahujícím až do současnosti, kdy přebral plášť původního hrdiny, tak i exkurz až za hranici stvoření bytosti známé jako "Dr. Manhattan", vedoucí až k zničení celého vesmíru.
    No a z kriminálního podsvětí se uvede "Moloch", který po dlouhých letech páchání zločinů chce také udělat něco ve prospěch lidstva, jenomže narazí na špatného člověka ... Za mě 5*!
  • koudy
    Hlavní důvod k opatření byl Dr. Manhattan ... a nezklamal :)
    Zajímavě vyprávěný příběh, pro každého kdo se tak jako já ztrácí v částicové fyzice. (ukažte mi někoho kdo tomu doopravdy rozumí a já vám ukážu mimozemšťana) :)
    Schrödinger by jistě souhlasil.

    Sůva i Moloch příjemně překvapily - asi proto že jsem od nich příliš nečekal, ale to byla chyba, tyhle příběhy jsou drsné, výborně strukturované a zaujmou.
    Sůva se pěkně uvedl - nikdy mě moc nezajímal, ale po přečtení tohoto tak nějak začal.

    Moloch - Tohle mě opravdu chytlo. Je super se podívat na druhou stranu barikády a dojít k tomu, proč se z něj vlastně stal zločinec.
    Vyprávěné tak, že ho dokážete pochopit.

    Tak všeobecně se mi na Strážcích líbí, že to jsou lidi se svými problémy a ty postavy jsou uvěřitelné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.10.2014 21:07Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (pevná vazba)
    Sůva je klasika, jenom pan reverend je vykreslen až tak karikaturně zle a úchylně, že je to až směšné a já to Straczynskimu nežeru. Manhattan je skutečně filosoficko-fyzikální věc, ale tak trochu "pro mírně pokročilé", lehce nudí. (Zdá se mi to, nebo poprvé malujou modrého muže s jeho hlavními naughty bits, čemuž se předtím vždycky kreslíři vyhýbali?). A jak říká opět Walome - Moloch chytl za srdce. Ale jinak pro mě asi zatím nejslabší díl... z celkem "realistických" psychologických příběhů náhle lehce patetický mejnstrýmek.

    Celkový dojem: 70%
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.10.2014 21:07Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (paperback)
    Sůva je klasika, jenom pan reverend je vykreslen až tak karikaturně zle a úchylně, že je to až směšné a já to Straczynskimu nežeru. Manhattan je skutečně filosoficko-fyzikální věc, ale tak trochu "pro mírně pokročilé", lehce nudí. (Zdá se mi to, nebo poprvé malujou modrého muže s jeho hlavními naughty bits, čemuž se předtím vždycky kreslíři vyhýbali?). A jak říká opět Walome - Moloch chytl za srdce. Ale jinak pro mě asi zatím nejslabší díl... z celkem "realistických" psychologických příběhů náhle lehce patetický mejnstrýmek.

    Celkový dojem: 70%
  • Schramm
    Zatím nejlepší příspěvek do série Před Strážci, třebaže Moore se nadále jenom směje ve výšinách. I když se Straczynski věnuje primárně Sůvovi, přesto dokázal Rorschacha pojmout zajímavěji než předtím Azzarello. Dr. Manhatten je takový těžko uchopitelný, Straczynski tu opravdu nevystupuje z Moorova stínu, přesně jak píše Walome. Přesto je výsledek sympatický. A stejně tak musím souhlasit, že perlou je tu Moloch, o kterém jsme toho ze Strážců vlastně mnoho nevěděli. Tady přidává Straczynski ke kultovní sérii asi nejvýznamnější střípek. Pořád to není nic, co by tenhle prequel výrazněji legitimizovalo, ale to je otázka, kterou už si stejně každý tak či onak vyřešil.
  • mart.in
    Zatím určitě nejlepší Před Strážci. Straczynski prostě umí a Eduardo Risso mi taky vždycky udělá radost.
  • Walome
    No tak jupí. Sůva trošku nudí, Manhattan je supr filosoficko fyzikální věc, ale hodně se opisuje od Moora, takže nic nového (i když je to skvělý), ale Moloch, ten mě chytnul za srdce. Výborný příběh šikanovanýho oškliváka, se kterým se vyjebává celej život. A najednou vlastně začnete nesnášet ty tzv. hrdiny. Připomenutí scény s Komediantem nemělo chybu.
  • kaylin
    Před sebou máme nejlepší díl série, tedy alespoň prozatím z toho, co vyšlo česky. Třetí knihou do rukou dostáváte kvalitní čtení, které nenudí a které je dobře napsané. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/10/753-pred-strazci-3-suvadr-manhattam-70.html
  • marek zigmund stanko
    marek zigmund stanko29.9.2014 00:08Před Strážci: Sůva / Dr. Manhattan (paperback)
    (zcela nepřekvapivě) to nejlepší, co mohlo pod značkou Before Watchmen vyjít
254812