Po třech úspěšných vydáních příhod mazaného a požitkářského Simonova kocoura vychází nyní barevná kniha, která ve srovnání s předchozími černobílými kresbami neztrácí nic ze svého kouzla, ba naopak. Britský výtvarník Simon Tofield nás opět přivádí do domu a na zahradu domku, kde se odehrávají komická kocouří dobrodružství. Simonův kocour tentokrát svádí lítý boj s nejrůznějšími nástrahami, s veverkami, ježky, mravenci, strakapoudem a v neposlední řadě se svým milujícím a oddaným majitelem.

Scénář
Simon Tofield
Art
Simon Tofield
Obálka
Simon Tofield
Žánry
humorný
ISBN/ISSN
978-80-7432-491-8 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
200 x 240 mm
Tisk
barevný
Stran
96
Cena
249 Kč
Originál
Simon's Cat vs. the World (Canongate Books, 2012)
  • trudoš
    trudoš editor28.11.2019 05:49Simonův kocour a nástrahy světa
    Geniální kniha, ačkoliv obsah postrádá jakoukoliv zápletku - devadesát šest stran pouze předkládá cirka sto osmdesát ilustrací ze života Simonova kocoura a to pěkně v barvě. Chundelatý čtvernožec tentokrát přechází z obýváku do zahradních prostor, které logicky nabízejí mnohem větší možnosti, jak jednomu znepříjemnit život. Naštěstí nejde pouze o sled humorných epizod, v nichž kočka trápí majitele tisíci způsoby, ale spíš o takřka přírodovědný pozorovací dokument, představující jakým stylem šelmička domácí dokazuje světu, kdo je tady králem pláže. V tomhle ohledu čtenář ani nepotřebuje textový doprovod, protože Simon Tofield umí i přes sympatickou karikaturní kresbu (nebo právě díky ní) říci vše jediným kocouřím podíváním.
    Za mě po všech stránkách dokonalý titul, určený ovšem čistě pro milovníky koček. Ti totiž jako jediní dokážou ocenit adrenalin, který tyhle vrnějící bestie dokážou do života vnést. Možná trochu kýčovité, ale jinak nádherné, veselé a roztomilé. Takže vlastně kočkovité.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.9.2014 12:45Simonův kocour a nástrahy světa
    Z komiksu už je vyloženě obrázková kniha, ovšem humor zůstává. Někdy bych se chtěl za autorem podívat, jak to u něj asi vypadá:))

    Celkový dojem: 80%
521