Reedice jednoho příběhu Čtyřlístku. Napínavý pirátský příběh. Čtyřlístek ztroskotá na moři a je zachráněn nefalšovanými středověkými piráty, kteří kvůli prokletí musejí stále bloudit po moři.

Původně příběh vyšel v dělené knize Poklad kapitána Kida / Jak se chodí do pohádky (Panorama 1988).

V nakladatelství Čtyřlístek jde o 2. vydání (celkově 4.).


Scénář
Ljuba Štíplová
Art
Jaroslav Němeček
Obálka
Jaroslav Němeček
Žánry
dětský
ISBN/ISSN
978-80-85389-86-9 (Čtyřlístek)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 300 mm
Tisk
barevný
Váha
650 g
Stran
96
Cena
290 Kč
Varianty
Čtyřlístek: Poklad kapitána Kida (5. vydání, pevná vazba) (2023)
Čtyřlístek: Poklad kapitána Kida (5. vydání, paperback) (2023)
Čtyřlístek: Poklad kapitána Kida (4. vydání) (2011)
Čtyřlístek: Poklad kapitána Kida (3. vydání) (2004)
  • louza
    Reedice pro mě legendární knihy nad níž jsem v dětství strávil mnoho hodin. První knižní čtyřlístek má skvělou dobrodružnou patinu, lukrativní pirátské téma a bezvadný příběhový rozsah. Zkrátka absolutní klasika, kterou mohou pokazit jen technikálie. Což se neděje. To co zmiňuje daon je určitě validní argument pro velké knihy čtyřlístku, kde opravdu nafouknutý formát působí na čtenáře prázdně. U této knihy jsem ale ten pocit neměl. Je kreslená trochu jinak než běžné sešitovky a výpravné panely tady mají své funkční místo, které v pohodě využijí. Velikost knihy ji nevyprazdňuje, ale je fakt, že pokud jste zvyklí na menší formát, budete mít při čtení permanentní pocit zoomu. Jedna chybějící replika je trapná svízel. Najdete tu třeba i posunuté stránkování, takže každá nová kapitola začíná na levé stránce, což mi přijde oproti originálu skoro jako korekce. Každopádně jde o detaily. Zásadní je vidět tento nezapomenutelný příběh v trafikách i v roce 2023.
  • Redfoxik
    Bohužel mi vadí, že došlo k ostranění některých replik. Nechápu, proč nemůže Bert nastoupit na pohlavek. Holt je jiná doba.
  • daon
    Dostal som sa az ku tomuto vydaniu a ano, dalo sa to a so zameranim na decka je to bomba, akurat hviezda dolu za ten zvlastny format. Bud je velka kniha alebo male panely v nej a potom je naokolo vela prazdneho miesta.
Četl/a (2)
daon, raenius
(8)
blackJag, daon, deefha, doophy, grinder, Matio, raenius, valon
Chce (2)
Braindead, GeorgeeW
Shání (1)
GeorgeeW