Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Koupit
Boj mezi Kirou a jeho odpůrci se pomalu, ale jistě blíží vyvrcholení. Smyčka se stahuje, štáb SPK míří do Japonska a semínko nedůvěry začíná klíčit i v řadách japonské policie. Podaří se Lightovi zbavit svých nepřátel - i nepohodlných spojenců? A co si počne s žárlivou Misou Amane? Ne nadarmo se říká, že zhrzená žena je horší pekla...

Scénář
Cugumi Óba
Art
Takeši Obata
Obálka
Takeši Obata
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
detektivka
ISBN/ISSN
978-80-7449-226-6 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
114 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
195 g
Stran
214
Cena
199 Kč
Originál
Death Note #11: Dōshin (Shueisha Inc., 2006)
  • Sawyer
    Bohužel se jedná o nejslabší díl. Nejvíce natahovaný, skoro žádné zvraty a děj se už moc neposouvá. Ještě, že už je příští díl poslední.

    Celkem - 60%
  • sedw
    Platí v podstatě to, co jsem psal o minulém díle. Tento je ale snad ještě více natahovaný a jak píše Fry, kdyby byl kratší, ničemu by to nevadilo. Pořád jsem se dobře bavil, ale zároveň jsem byl rád, že se blíží konec.
  • Netorack
    Netorack11.10.2019 13:43Death Note - Zápisník smrti #11
    // Společný komentář ke všem dílům. //
    Série je to jistojistě nadprůměrná a některé části jsou doslova strhující, pamatuji si, jak jsem nesnášel prostoje, když jsem třeba jeden díl dočetl po cestě do práce a na další jsem musel počkat až na večer domů. Mnohem více se mi líbila první polovina, díly 1-4 a 6 a 8 hodnotím pěti hvězdami, zbytek čtyřmi, protože ač stále velmi dobré čtení, nedosahovaly za mě úrovně "původního" střetu. Když se v půlce příběhu objeví nových postav jak na orloji, trochu to polomilo mou důvěru ve scénáristu, že to takto bylo od začátku plánováno. Na druhou stranu, u příběhu postaveného na hromadném vybíjení lidí se to tak trochu dalo očekávat :) Velmi originální námět, atmosféra, uvěřitelné chování většiny postav (některé mi svou motivací a chováním prostě nějak neseděly), přísná logika vycházející z důkazů a pravidel - super čtení.
  • Fry
    Fry admin1.4.2015 07:40Death Note - Zápisník smrti #11
    "Death Note - Zápisník smrti #11" - Tak po letech si to dám konečně "celé" znova... Tak po dočtení 11 knihy můžu konstatovat dva poznatky: 1) Byl to nejvíce výplňkový díl, ve kterém se vůbec, ale vůbec nic nestalo a děj by se dal hodit do dvou-třech kapitol max! 2) Ještě snad nikdy jsem nebyl takhle napjatý, na finální střetnutí!! Úplně zával nadšení a všeho co k tomu patří (i když asi vím, jak to dopadne)... Near rozluští zbylé odpovědi, Light si spolu s Mikamim a Takadou připravuje půdu a Mello se objeví až úplně na konci... Neskutečné nadšení a i přesto, že se v 11 knize nic nestalo, musím za plný počet... Za mě 5*!
  • Plocan
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Předposlední díl Zápisníku smrti nás připravuje na jistě grandiózní finále, a tak si chystá půdu pro něco velkého. Přesto se však během těch velkých příprav stihne stát pár zásadních okamžiků... Podezření vyšetřovacího týmu vůči Lightovi se stále prohlubuje, ale Light si je toho dobře vědom a chystá se toho využít ve svůj prospěch. Mikami zatím dál zabíjí pomocí zápisníku zločince a nevadí mu vytáhnout zápisník ve vlaku a použít jej třeba na muže, který obtěžuje nebohou slečnu. Bylo tedy jen otázkou času, než se na něj pověsí SPK a jeden z nich se dokonce dotkl zápisníku a potvrdil tak Nearovi, že Mikami nemá smrtonoše... Misa se také setká se svojí rivalkou Takadou a posléze je spolu s Mogim uklizena stranou, aby se nepletla N do jeho plánů. A na samém závěru knihy je Takada unesena Mellem!
    Předposlední díl měl to, co předchozím třem dílům chybělo... To napětí! To vzrušení, které jsem pociťoval při četbě prvních dílů... Ačkoliv mě mrazí při pomyšlení, že už zbývá jen jeden díl a smyčka se Lightovi začíná nebezpečně stahovat okolo krku, pořád věřím, že z toho ještě nějak vybruslí. Líbilo se mi, že prakticky žádná postava v tomhle díle nepřišla zkrátka a že dokonalý svět je již na dosah... Jsem napjatý jak kšandy, co se bude dít dál... Kresba byla jako vždy perfektní, postavy taky uvěřitelné a já mohu hrdě předposlednímu dílu udělit plné hodnocení...
    100%
  • kaylin
    "Death Note: Zápisník smrti 11" je pořád celkem logicky fungující knihou, která je dobře napsána a dobře nakreslena. Má lepší spád než kniha předcházející, ale už to prostě není to, co mi vyrazilo dech, když jsem otevřel první díl a doslova valil oči nad tím nápadem a nad tím, jak je to celé promyšlené a bohaté. Teď už jde prostě jen o to, jestli bude Kira chycen, nebo nikoli, a popravdě, to není to, co by mě tolik zajímalo. Psychologické hry o to, kdo bude mít navrch, už nemají ten správný náboj, jsou jen natahováním toho, co skvěle předváděli Kira a L. Kira a Near jsou jen opakováním toho, co bylo, kdy pouze prvek moci a prvek ženský tohle celé trochu narušují. Ale tak už to končí. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/02/857-death-note-zapisnik-smrti-11-70.html
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin25.10.2014 20:58Death Note - Zápisník smrti #11
    U druhého třetího dílu jsem nečekal, že série skončí tak "brzy", pokud ovšem opravdu brzy skončí. No dobře, wiki tvrdí, že skončí. Časem jsem však za to rád, geniální nápad se začínal překombinovávat a motat - z napínavé partie mezi Kirou a vyšetřovateli se stala trochu ubíjející koncovka. Tuna textu v podobě myšlenek hlavních hrdinů překrývala mnohdy obrázky a člověk si říká, proč Cugumi nenapsal raději napínavý knižní thriller. Každopádně s velkým očekáváním vzhlížím k poslednímu dílu.

    Celkový dojem: 70%
  • erik
    Lightovi nefandím od začiatku, takže je fajn, že Near konečne začína uťahovať slučku. Je to štandard série (ale tie úvahy jednoducho stoja za nejednu salvu smiechu). Už, nech je tu koniec, tentoraz taký, aký mal byť v polovici.
  • Schramm
    Schramm20.9.2014 09:46Death Note - Zápisník smrti #11
    Pořád dobrý, ale v rámci série průměr. Obecně mi přijde, že po smrti L už to celé nějak není ono, Near mi přijde jen jako slabší kopie a nějak se mi nedaří si k němu najít ten vztah jako k L. 11. díl ale dává tušit velké věci příští, takže už aby to bylo :)
  • choze
    Tenhle díl drží nad vodou dvě věci - celou dobu je nám dáváno na vědomí, že příště přijde definitivní zúčtování (Near se přesouvá do Japonska a veškerá jeho komunikace s Lightem je patřičně pohrocená) a pak tu vtipně zaúřaduje Misa Misa, mající na rozdíl od všech těch urputně pikle kujících postav co na srdci to na jazyku, což je velmi zábavný kontrast.
112412
Četl/a (79)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, BadBoy, Blockholm, calvin10, charvos, cyboy, DanQ, Davidos402, Dezodoo, Doppelganger, erik, Final, Fort, Fox01, Freckles, Fry, Georgíno J., Hønzza, Hermicus, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jh666, jiskra, kapicka, kaylin, Kerbellos, kisuke93, Koci, lacoste, Lijem24, Madao, Maty48, MEGA, Mitsuko, motycond, Mr.Plysh, namdnas, NecRoman, Negan, Netorack, Nexis, oleav, Osimchin, Paldini, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Sagikkun, Saiko-chan, saja, Sawyer, Schimi85cz, Schramm, sedw, seneke, Sir_Pete, the.kasztan, Tiba, TQChose, trudoš, tukak, TZcomics, vishnar, VXP, xflori01, Zahonko, Zbysek2410
(151)
123peta, akrijus, alchymista5, Alikkk, anka, Awakener, BadBoy, batoo, bboorreekk, Beng.D, blackJag, Blockholm, Bob, brkowycz, burzum, buscheer, Cabal, Calvin Klein, calvin10, charvos, choze, cyboy, DanQ, Davidos402, Dexir, doophy, Doppelganger, Dzoglik, erik, farnhajt, filemon, Final, Fort, Fox01, Fry, Georgíno J., Hades, Hamichal, herbert, Hermicus, hlavathor, Holmwood, hromotlk, Hugin, hypermlok, invape, Jak, James, jankie, jerry67, jh666, jirin, jiskra, Joshua_T, KadetJaina, kapicka, Kareru, kaylin, Kazumaki, Kerbellos, kisuke93, Koci, kolik111, koudak89, Kouzelnik7, krvinka56, lacoste, Leland, lelky93, Lijem24, listr, Lobok257, Lord Baltimore, maara, Madao, Mamut12, Maty48, MB, me, MEGA, merhyx, Mitak, Mitsuko, mokkun, monty.cl, motycond, MP, Mr.Plysh, Nanami, NecRoman, Negan, Nexis, Niaz, noMster, o2t2, OwerLord, Paldini, pavel, pavouk, pechna, petrSF, Pjenkus, Plocan, Poseidon1978, Premek, Quintana, RadimNemec, raenius, raimi, RedButton, Rich, Rinter, Sagikkun, Saiffer, Saiko-chan, Saran, Schimi85cz, Schramm, sedw, seezeethree, segy, seneke, Sick666, Sir_Pete, sleepless, songoku, Stara.kryta, tacmud, Tarka Daal, the.kasztan, Tialster, Tiba, Tomasino79, TQChose, trudoš, tukak, tulipstros, TZcomics, vishnar, vranakx, VXP, Wasps, WoodySempaii, xai, xflori01, xintax, yogi, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zíďas
Chce (17)
Askalon, Baffman, barthez, besikv, Bozhi, Braindead, carlmichael, CHester Turner, Dzoglik, FatMonster, jakouback, Lamahe, matrosh, mozzu, stepan.tichy, xspeed, xxaannddeerr
Shání (4)
Baffman, Černá Krysa, Lamahe, Tomate
Nabízí (1)
MB