Koupit
V nouzi poznáš přítele – Joruiči se po dlouhé době vrací na scénu a vypadá to, že naši hrdinové konečně dospějí do cíle a Rukia bude osvobozena. V cestě už jim stojí jen její bratr a kapitán šesté jednotky Bjakuja Kučiki. Ičigo už se ovšem dávno přesvědčil, že s Bjakujou nejsou žádné žerty. Dokáže jej tentokrát porazit?

Scénář
Tite Kubo
Art
Tite Kubo
Obálka
Tite Kubo
Lettering
Makiko Suská
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, městská fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7449-248-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
115 x 175 mm
Tisk
černobílý
Váha
200 g
Stran
200
Cena
189 Kč
Originál
Bleach #14: White Tower Rocks (Shueisha Inc., 2004)
  • Fry
    Fry admin29.4.2020 14:37Bleach #14: White Tower Rocks
    Bleach #14: White Tower Rocks - RE-READING po letech, přece jen už je to nějaký pátek, co jsem první kapitoly četl naposled a vzhledem k tomu, že Bleach považuji celkově za jednu z nejlepších manga sérií ever, možná osobně vůbec nejoblíbenější, tak je re-reading docela namístě. Ač má erik svým způsobem tak trochu pravdu, zůstanu na maximálním hodnocení, jelikož mě zvrat před Palácem zpytování hříchů držel v napětí i poté, co linka přeskočila k Išidovi s Orihime. Nemám k tomu jedinou výtku, a to ani po šesti letech od prvního čtení. ... Za mě 5*!
  • Černá Krysa
    Černá Krysa29.7.2015 18:43Bleach #14: White Tower Rocks
    Jsem u 14 a Bleach mě stále baví. Navíc se z něj vyklubala docela dobrá komedie, je vtipnej, ale zároveň i celkem napínavej a zvědavost co bude dál mne neopouští. Takže pokračuju v nakupování dalších Bleachů. A to přesto, že začínám mít dojem, že jsou všichni nějak příliš nesmrtelný :)
  • kaylin
    kaylin18.5.2015 08:20Bleach #14: White Tower Rocks
    U dílu jsem se bavil a ani mi nevadilo, že se teď bude na něco čekat. Myslím, že Tite Kubo toho má dostatek v zásobě a že se pořád může stát něco, co čtenáře zaujme. Doufám tedy, že nadechnutí, pro které se chystají postavy, bude i nadechnutím celé série, a že další dění bude také zajímavé, anebo ještě zajímavější. Více: http://www.comics-blog.cz/2015/05/916-bleach-14-white-tower-rocks-75.html
  • erik
    Je jasné, že treba aj odpočívať, ale moment, kedy sa všetci súperiaci borci zrazu rozlúčia a vydajú každý svojou cestou, je dosť hlúpy. Celkovo najslabšia kniha zo Soul Society.
  • Plocan
    Plocan18.9.2014 23:04Bleach #14: White Tower Rocks
    Pozor! Text může obsahovat spoilery! Poslední doposud česky vydaný díl Bleache jsem pročetl od začátku do konce a nestačil se divit, že na mě po pár kapitolách najednou vykouklo nepříjemné „Pokračování příště".
    Ačkoliv je Gandžu s Hanataróem už jen krůček od Rukiiny záchrany, připlete se jim do cesty její bratr a současně také kapitán šesté jednotky - Bjakuja Kučiki. Gandžu se přece jen rozhodne Rukii pomoct, a tak se vydává na boj s jejím bratrem, vzápětí je však poražen.
    Ve stejnou chvíli se Ičigo probouzí se svými zraněními a dovídá se od Joruiči, jak se tam dostal. Joruiči nám také odhaluje svoji skutečnou podobu a že je to pěkná kočka. Zrzoun se pomocí jakéhosi nesmírně vzácného artefaktu sebere a letí přímo k Paláci zpytování hříchů, kde nás čeká srdceryvné setkání s Rukií. Tedy, ono až tak srdceryvné není. Popravdě bych Ičiga na místě vyfackoval. Proběhne kolem Rukie, jako by se nechumelilo, nevšimne si ji a štráduje si to rovnou za Hanatarem. Když si tedy posléze s Kučiki vymění pár zdvořilostních frází, přichází na řadu samotný boj s Bjakujou. Ačkoliv se Iči od posledně zlepšil, stále to na kapitána šesté jednotky nestačí. Na scéně se tedy opět objevuje Joruiči, kterou však všichni přítomní moc dobře znají jakožto bývalou velitelku speciální tajné jednotky a generální velitelku trestné jednotky. Ta uvede Ičiga opět do bezvědomí, zaceluje jeho znovuotevřené rány, slibuje Bjakujovi odvetu a spolu s Ičim mizí. Poté, co Zrzoun opět nabude vědomí, vysvětluje mu nový trénink, kdy musí probudit do tří dnů druhou podobu svého duševního ostří. Pak přichází na řadu Išida, který se utká s kapitánem dvanácté jednotky - Majurim Kurocučim a jeho dcerou a také podkapitánkou dvanácté jednotky Nemu Kurocuči. Jak se Išida zanedlouho doví, je Majuri zodpovědný za smrt jeho dědečka a učitele a rozhodne se jej tedy pomstít, nebude to mít však vůbec jednoduché.
    Až na pár drobností se mi díl opravdu moc líbil. Obálka je naprosto senzační, Hanatara jsem si docela oblíbil. Hrozně se mi líbila první kapitola od prvního panelu až do toho posledního. Tentokrát si tu Iči moc nezabojoval, zato jsme viděli Gandžuovu bleskurychlou porážku a začátek zápasu Išidy a Kurocučiho. Co se týče Kurocučiho, je mi už od pohledu nesympatický a doufám, že mu dá Išida co proto. Joruičino odhalení na mě taktéž velice zapůsobilo, nehledě na její skvělé schopnosti a pověst, která ji, zdá se, předchází. Nelíbí se mi akorát plán, že Joruiči naučí Ičiga úplné vyvolání za tři dny, místo deseti let. Ano, takovýhle skok je možný pouze pro Ičiga. I Naruto si dal s Rasenganem víc práce!
    Ale vzhledem k tomu, že mě 14. díl naprosto pohltil a nepustil až do poslední stránky, tak mu tenhle malý detail prominu a dám plné hodnocení. Nemůžu se dočkat pokračování.
    100%
  • Fry
    Fry admin27.8.2014 17:18Bleach #14: White Tower Rocks
    "Bleach #14: White Tower Rocks" - Já nemůžu jinak, než jít zase na plný počet ... Bleach mě totiž pořád neskutečně, ale opravdu neskutečně baví, raduji se z každé kapitoly, každé obálky, z každé bitvy. Tahle série si mě prostě získala, snad mě nezklame v dalších dílech! Černá micina Joruiči se vrátila aby pomohla Ičigovi připravit se na další boj a navíc odhalíme jaká je to ve skutečnosti micina... Boj na mostě se nakonec stočí úplně jinak, než kdokoliv očekával a na scénu se vrací Išida a Inoue, kteří to rozhodně nebudou mít lehké v následujícím boji proti Majuri Kurocučimu. Těším se na další díl. Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.8.2014 09:37Bleach #14: White Tower Rocks
    Tak stupidně a pateticky uměle scénáristicky vykonstruovaný moment, jakým je závěr této knihy, jsem asi dlouho neviděl. Jmenuju se ten a ten a dělal jsem pokusy, ten poslední by tvrdej oříšek, koukej, tady mám fotku u sebe... ty ho znáš? Wow, to je náhoda, že jsme na sebe zrovna narazili!:))

    Celkový dojem: 50%
12531