Pohleďte na epické dobrodružství boha hromu rozpínající se napříč celým vesmírem! Žádný ze scenáristů, kteří kdy psali o tomto hrdinovi s kladivem, po sobě nezanechal tak působivé dědictví jako Walt Simonson. Uvnitř této knihy najdete několik prvních sešitů jeho neuvěřitelného působení v sérii Thor, během kterého v ní způsobil revoluci.

V české mutaci vyšel tento svazek jako 38. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série The Mighty Thor #337-343


Scénář
Walter Simonson
Art
Walter Simonson
Ink
Terry Austin, Walter Simonson
Barvy
George Roussos (Bell), Christie Scheeleová
Obálka
Walter Simonson
Lettering
Alena Tejnická (Sarah)
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
640 g
Stran
176
Cena
219 Kč
Originál
Thor: The Last Viking! (Marvel)
  • ludek.n
    Dva příběhy z pera Walta Simonsona. V prvním bojuje Thor po boku Beta Ray Billa za záchranu jeho lidí, prchajících před démony z jiné dimenze, ve druhém se pak Thor po boku posledního Vikinga utká se znovu povstanuvším drakem Fafnirem přímo v ulicích New Yorku. Na pozadí těchto dvou vyprávění navíc kontinuálně ubíhá linie výčitkami sužovaného šlechetného Baldera. Simonson se přitom sám samojediný postaral jak o scénář, tak i o kresbu, a v obou případech odvedl skvělou práci. Příběhy jsou dobře vyvážené, žádné zběsilé tempo od jedné krvavé mrtvoly ke druhé, přesto v sobě mají potřebné napětí a neoddiskutovatelné charisma. Když se objeví Odin, je to božsky monumentální, když naopak promluví Asgarďanka Sif srdce hrdých válečníků jihnou, přestože její souboj s trpaslíkem Throggem má všechny parametry drsné podívané. Kresba klasická, ale velmi dobře zacílená a přehledná. Proměna Thora v Sigurda Jarlsona naprosto dokonalá (ani Superman by ho nepoznal). V rámci Ultimátního komiksového kompletu máme k dispozici barevně remasterované vydání, a je to na něm rozhodně poznat. Steve Oliff si za svůj citlivý přístup k originálu určitě zaslouží potlesk a obdiv. Bavil jsem se celou dobu, takže za mě palec nahoru.
  • VanTom
    Kniha sice uzavírá dva příběhy (souboje s Beta Ray Billem, pozvedajícím kladivo (!), a drakem Fafnirem), zároveň si zcela otevřeně připravuje další do budoucna. Což je samozřejmě mrzuté nejen z toho hlediska, že si je tady (a v češtině nejspíš nikdy nikde) nepřečteme, ale také kvůli necitlivým střihům, kdy se uprostřed boje na pár panelů odskakuje tu k pletichám Lorelei, támhle k vyprávění hřmotného Volstagga či kování tajemného meče mimo galaxii. Jinak se Walt Simonson chopil scénáře sebejistě (množství textu holt odpovídá době) a jeho "romitovská" kresba vypadá s novými barvami naprosto skvěle (a moderně).
  • trudoš
    Jediné, co dokážu na komiksu pochválit, je kresba. Ta je navíc moderně kolorovaná a dotyčný odvedl skvělou práci. Příběh jinak spadá přesně do toho období, v němž postavy předříkávají nahlas všechno, co dělají, objevují se a mizí naprosto beze smyslu, přičemž zápletka staví na tom, že se hrdina postaví nějakému protivníkovi a postupně jej utluče kladivem, ať už jde o mimozemšťana, nebo draka. V případě Posledního vikinga pak opomíjím ústřední motiv kování meče tajemnou postavou, o níž se nakonec nic nedozvíme, čistě jen proto, že šest sešitů bylo autorovi (nebo spíš redakci) málo. Možná měl tehdy Thor našlápnuto k tomu stát se legendou, ale zrovna kvůli téhle ukázce nechápu proč. Nebyl vtipný, atypický, ani atraktivní – zkrátka bůh se srdcem Mirka Dušína a k tomu prakticky nezničitelný, čímž je řečeno vše.
    Jako fanoušek ovšem oceňuji scénku, kdy se Thor coby Sigurd Jarlson na chodbě srazí s Clarkem Kentem a oba se vzájemně (díky brýlím na očích, nejlepší to masce ze všech) nepoznají.
  • matty87
    Povedený komiks s Thorem, který navíc uvádí na scénu další zajímavou postavu, a sice Beta Ray Billa. Dějová linka kdy se Thor s Billem řežou o Mjolnir a pak se dozvíme o původu Stormbreakeru mě rozhodně bavila víc, než závěr komiksu, který byl podstatně nudnější. Trošku mínus je to, že komiks je místy šíleně ukecanej. Po chvíli čtení jsem občas čekal, že Thor nepřítele začne poučovat o jeho právech, povypráví, co zrovna dělal minulý čtvrtek po obědě a nakonec mu vyžvaní PIN kod ke kartě, než mu třískne po hlavě kladivem. Ale to byl holt nešvar tehdejší doby, takže v celkovém součtu se to dá odpustit.
  • Darth Raelchi
    Tak tohle mě obzvlášť zajímalo. Do té doby jsem Thora četl jen v podání UKK a tady jsem měl fakt obavy. Do toho kresba mi neseděla. Moc retušovaná, aha digitálně upravené. Nicméně po přečtení mě to docela pobavilo a i nadchlo. Líbil se mi ten přesun mezi světy a i když je Thor na Zemi, pořád je v něm vidět ta pevná vazba na Asgard. Beta Ray Bill je zajímavou postavou a pro mě je to krásné pokračování severské mytologie. U Thora toho moc není ke čtení, aspoň z mého pohledu, ale tohle je výjimkou a pak ještě Vikingové od Ennise a Fabryho. Příběhy z Asgardu tam nepočítám, protože to pro mě není klasický Thor komiks.
  • karl173
    Na tenhle komiks jsem byl zvědavý protože jsem věděl nebo minimálně tušil k čemu dojde. Nebo alespoň co se týče Beta Ray Billa. Příběh v tomto případě mi tedy nijak nepřekvapil, ale zato jsem si ho užil a všechny sešity s ním mě bavili. Pak ale nastal menší pokles kvality v příběhu. Sice se stále blížilo něco co se objevovalo i předešlých sešitech, ale odpovědi jsem se stejně nedočkal, protože k onomu objevu dojde až v dalších sešitech které si nejspíš nikdy nepřečtu. V dalších třech sešitech se tedy stane sice pár zajímavých věcí, ale víc nic. Především souboj s Fafnirem trochu zklamal. Každopádně stále to ale nebylo tak hrozné a dalo se to číst a na zabavení to postačí. Co se týče kresby ta sice také není kdovíjaká, ale mě celkem sedla. S odřenými uchy dávám 70%
  • Kapis
    Takže pokračuji ve čtení ultimátního Marvel kompletu a třetí na řadě je Nejmocnější přemocný Thor, thoš oukej. První polovina je poměrně svižná a komiks vypadá moderněji, než jeho kolegové z dílů dva a čtyři, i když neustálému onanistickému vysvětlování a sáhodlouhým myšlenkovým pochodům, na úrovni Einsteina, které hrdina zvládá mezi údery rychlosti mach 18, se nevyhneme. Úplně to vidím, jak si standardní samomluvou povídám v duchu, během vířivého souboje v oblacích, pod hladinou oceánu a v mrazivých dálkách vakua: „Já Mocný (to se musí pokaždé) Thor udeřím svým mocným magickým kladivem Mjolnir do neproniknutelného brnění tfuj tfuj zlé ještěrky Farnsworsthe i když je nezničitelné. Můj mocný otče, vládče Asgardu, drž při mně pomocné oko, abych neusedl ještě dnes po tvém boku v síni Valhally! Ha, ještěr, zplozenec zla, kterého jsem již jednou porazil (viz. díl 185) použil svůj oheň, ještě že mohu využít svou rychlost a plamenům se vyhnout. Ale ne, porušil statiku budovy a ta se zřítí na nevinné dělníky, musím rychle použít své mocné kladivo Mjolnir, já mocný Thor, bůh hromu, abych je zachránil."

    No nic, druhá část je spíš podprůměrný brak s tím, že dvě zajímavě rozjeté linie, kterým je věnováno v každém sešitu pár stran, nám jsou upřeny, přičemž by byly určitě zajímavější než mlácení nějakého přiblblého ještěra. Ale je mi jasné, že nekonečné řady sešitovek Marvelu vyžadují kvůli prodejům jistou rozvláčnost a vycpávání vatou. Oukej, jde ale vidět, že W. Simonson je velký znalec severské mytologie a celé to vatování je aspoň zabaleno do erudovaného honosného hávu. K dobru připočítávám i to, že si to krom scénáře i sám nakreslil – a to vůbec ne špatně. Lze si taky povšimnout, že to bylo psáno ještě v dobách jakž takž zdravého rozumu a hlídač Heimdall není černoch, tak jako ve filmu. Což samosebou co jiného byste očekávali v mýtickém severském vikingském světě plném ledu, mrazu a polární noci, osvětlené excitací elektronů horních vrstev atmosféry slunečním větrem, než vikingského černocha, že?

    Pominu-li to, že NY je plný superčuprhírů a megalomanský ještěr likvidující město nepřiláká pozornost vůbec žádného z nich a spořádaně všichni čekají, než si to Thor přijde vyřídit osobně – a lidi ve městě likvidací Gappou berou jako takovou normálku - byl tu jeden okamžik, který mě položil s hurónským smíchem na podlahu a skoro mě po ní rozrotoval. A to bylo jedno nenápadné hlášení z rádia, kdy „ctihodný senátor prohlásil, že to stvoření je bezpochyby nástrojem Rusů.“ No OMG, je to 25 let staré, ale evidentně jsou v USA některé věci bez nejmenší změny. Jak nám je předkládáno denně ze zcela nezávislého mediálního prostoru, je zjevné, že to strašné Rusko může za všechny problémy těch svět ochraňujících Států severoamerických a vůbec vlastně celého světa. Jsem přesvědčen, že to byly nejen letošní americké volby, ale Putin osobně může mimojiné za střelbu na té čundrcountryshow v LA, rasové nepokoje a za těch 16 miliónů dospělých Američanů, kteří neumějí chudáci číst ani psát. A jen zrádce národa a ruský agent by za tím hledal bezohledný hon za soukromými zisky, kdy se bez peněz v Americe nedostanete ani ke vzdělání ani k zdravotnictví. Buhehemehehehe :D

    No ale celkově teda takový lepší průměr, číst to znova by byla ztráta času, ale myslím, že až děti dorostou trochu, budou to nadšeně hltat, stejně jak já bych si u toho v dobách začátku Semicu ukroutil šulínka extází.
  • Paldini
    Jedna hvězda navíc za fór s Clarkem.
  • sedw
    Za mě nakonec příjemné překvapení. Začátek se mi příliš nelíbil, ale s přibývajícími čísly jsem se dostával do děje a bylo to opravdu příjemné počtení. Nic světoborného, ale účel to splnilo, bavil jsem se. Na konci mě upřímně zajímalo, jak bude vše pokračovat a je škoda, že se dalších dílů nedočkáme. Za mě pak hodně pomohl nový coloring, to je to, co mi u starých komiksů nejvíc kazí zážitek.
  • S4TW
    Rozhodně se jedná o solidní záležitost, ovšem s množstvím věcí, které mi kazily celkový dojem. Příběhy jsou poutavé, akční a pořád se něco děje, čtenář se dozvídá spoustu nových věcí a poznatků. Ovšem těch věcí je možná až moc na příliš malém prostoru. Jeden sešit se věnuje třeba i 4-5 různým kontinuitám a to s ohledem na 24 stran je opravdu dost. Na jednu stranu je to zajímavý způsob psaní a vcelku ne příliš obvyklý u komiksů (aspoň v rámci UKK), na druhou stranu se člověk díky tomu na konci knihy dozví sotva polovinu věcí a další polovina je tak v polovině (a zrovna ta nejzajímavější pořád zůstane pod rouškou tajemství). Kresba je takový solidní průměr, hlavně si myslím, že jí dost pomohl nový kabátek v podobě nových barev. Ovšem nejedná se o nic moc převratného, ale kdo si libuje ve starších věcech (jako třeba já), tak si přijde na své. V příběhu potkáme spousty nových postav, bohužel dostanou malý prostor, takže se o nich tolik nedozvíme (opět způsobeno spoustou příběhových linek). Chválím naopak to, že příběh vyloženě vychází ze severské mytologie a díky tomu tu máme takové komiksové fantasy. Co je ovšem největší kámen úrazu komiksu je příliš mnoho textu a především toho absolutně zbytečného, chápu, že u starších děl je tohle obvyklé, ale zde mi to vadilo zatím nejvíc ze všech dílů UKK. Kniha se čte díky tomu opravdu špatně, hrozně zdlouhavě a někdy to až nudí. Navíc panely díky tomu ztrácejí na zajímavosti, neboť přes polovinu dvojstrany je jen text a to i třeba uprostřed bitevní vřavy. Finálně bych to shrnul jako kvalitní počin s dobrým záměrem, bohužel se spoustou vad na kráse, které čtenáři můžou při čtení dost kazit zážitek. PS: Nejvíc mě asi zaujala přítomnost Clarka Kenta (a opravdu se nejedná o shodu jmen).
  • ertefol
    Fajn příběhy s Thorem, kterého ho neznalcům (jako třeba mě) ukáží v novém světle. Příběhy měly hlavu a patu, velice dobře se četly a kresba byla extrémně příjemná - jen škoda, že v příbězích se vyskytující kovář kující kladivo není do konce sbírky odhalen. Příjemná oddechovka, která ovšem překvapila některými myšlenkami, pobavila několika fóry a jako největší mínus momentálně vidím to, že spoustu linií se nepodařilo dotáhnout do konce v jedné knize. Nicméně se mi to vážně líbilo, přestože vyloženě nenadchlo.
  • jh666
    Podle mě druhý nejlepší Thor v UKK. Není sice tak poetický jako Znovuzrození a ani kresba není tak dobrá, ale přesto. Příběhy jsou povedené, jak ten s Beta Ray Billem, tak i s Fafnirem. Navíc se nám představí dost v Čechách málo známých postav, kromě Billa a Fafnira, třeba Lorelei. Přesto na plné hodnocení jít nelze. Důvod je stejný jako u ostatních Thorů, až příliš věcí je zde nakousnuto, ale v češtině se odpovědí nedočkáme.
  • firesnake
    Musím říct, že jsem od toho čekal víc, první část s Billem byla skvělá, ale pak už to padalo dolů. Dobrá kresba, ale příběh nic moc. Simonson si vyhrál, ale možná to trochu přehnal. Dávám 4 hvězdy
  • jirin
    Tak tohle mě hodně bavilo. Obzvláště první část s Billem byla super, nebyl to klasicky model, rubačka superhrdiny a nepřítele. I poslední viking, který Thorovi pomohl byl povedený příběh. Obecně Thor a ta mytologie kolem mě baví. Dost mě překvapila kresba, resp. barvy a pak jsem se dočetl, že byli remasterovány, škoda, že tak u těhle starých komiksů t onení u všech. Jednu hvězdu ubírám spíše za to, že tma je celkem dost nedokončených linek, jak je to vytrženo z kontextu.
  • Xeelee
    Na třetím kousku z kompletu je oproti těm předchozím pro změnu nejlepší příběh a prostředí ve kterém se odehrává. Hlavní postava tehdy byla opravdu dost nezajímavá figurka, jak už tu pár lidí zmínilo. Převlékání za smrtelníka s brýlemi na konci je mnohem lepší než smrtelník měnící se v Thora. O to víc je fajn, že se děj odehrává z velký části mimo Zem. Poslední Viking mi přijde jako zajímavej old school komiks v dobově nudném ukecaném provedení.
  • Kabukiman
    Ter-asi jsi nepochopil proč se hodnotí,co? Aby ten, komu se to nelíbí, dal málo bodů a ten, komu se to líbí,dal zase hodně. Kdyby každej dával plnej počet jen za to,že nějakej komiks někdo nakreslil a vymyslel,tak by to hodnocení asi nebylo k ničemu.... Nechápu proč jsi nedal 5 hvězdiček? Nepřišlo ti to dost dobrý? Nakreslil jsi něco lepšího,že si dovoluješ tomu nedat plnej počet? No nic, už do tebe nebudu rejpat, tady se nikdy moc nerejpalo, tak to pruzení jeden do druhýho nechci podporovat.... ale rejpnou jsem si musel, to mi nedalo... :D
  • Ter
    Vsetci tu len kritizujete, boha vasho... Naco si tie komiksy vobec kupujete, ked su take "HROZNE"?!? By ma zaujimalo, kolki z vas vymysleli aky super komiks, napisali ho a nakreslili, ked ste taki mudrlanti...(?) Pochvalte sa kazdy vlastnym dielom, nech ho mozu druhi OKRITIZOVAT, aka je to SRACKA... :)
  • J.Connor
    Thor mi vždy přišel jako velmi nezajímavá postava, byť severská mytologie mi není úplně cizí a pochopitelná liknavost českých vydavatelů vůči této postavě mě pak udržovala v nevědomosti. První setkání v UKK nebylo úplně zlé, ale přesto jsem k tomuhle booku přistupoval s poměrně velkým despektem. O to větší překvapení mě s tímhle epochálním fantasci-fimytologickým trashem čekalo. Výborné a absenci pokračování s tajemným kovářem jsem skoro oplakal. Skvělé retro.
  • erik
    Thor v starom prevedení je nezaujímavá figúrka prežívajúca nezaujímavé vesmírne a akože mýtické záležitosti. Číta sa ťažko, textu je miestami až moc, protivníci ako mimozemšťan s americkým menom Čosi Čosi Bill tomu nasadzujú korunu. Kresba je však chutná, dynamická a autor si dokonca dovolil vydarený fór s okuliarmi, pre ktorý sa túto knihu oplatí prečítať.

    Škoda, že kresba nie je pôvodne kolorovaná.
  • Fry
    "Ultimátní komiksový komplet #03: Thor: Poslední Viking" - Na delší chvíli poslední komiks, je třeba číst i povinnou četbu... ale to stejně nikoho nezajímá, navíc jde tady o Thora ne? No, první kapitola byla docela nuda, ale pak se to pořádně rozjelo a dokonce mě to i hodně bavilo, akorát by tady nemusela být taková tuna textu... k tomu Thorovi to moc nesedí! Ale ve výsledku se mi tento rozjezd (Waltera Simonsona) u Thora líbil a docela mě mrzí, že se pokračování nedočkám... Kdyby se tady někdo ale našel a vydal ten Omnibus od Simonsona, tak bych byl jeden z prvních, kteří by ho měli doma... a proto musím i s hodnocením nahoru! Za mě 5*!
  • luky.kuky10
    Byl jsem velmi potesen, ze se v pribehu poprve setkame s Betta Ray Billem. Chtel jsem se o tomhle valecnikovi dozvedet vic, a konecne je zde moznost. Celkove pojeti a rozmanitost pribehu mi prijde skvela. A popisky co se zrovna deje, a co kdo dela, k temto starsim comicsum proste patri. S kresbou jsem byl spokojeny, a barvy jsou take moc povedene.
  • mart.in
    Číst tyhle starší comicsy je pro mě často docela utrpení, a to z důvodů již zmíněných. Všichni stále vysvětlují, co zrovna dělají/dělali/budou dělat, přestože to vidíme. Otravuje mě to tak moc, že musim četbu přerušovat (dobře, v tomhle konkrétním případě to bylo i proto, že mě to prostě nebavilo:o). Vadilo mi i časté přeskakování mezi postavami, a vlastně i ty zářivé barvy. No, tohle prostě ne, tak tak jsem to dočetl a určitě se k tomu nikdy nevrátím. Jestli to, co vychází v rámci UKK je vážně z Thora to nejlepší, není na tom bůh hromu moc dobře (snad až na to od Straczynskiho).
  • Murphy722
    No nudilo mne to. Simonson může být jakkoliv obdivovaný autor, ale toto bylo trochu jako šlápnutí vedle. Jak by řekli mistři z divadla Sklep : "Celou knihu jsem čekal na hlavního hrdinu (Poslední viking) a nedočkal jsem se. A ta druhá kniha je jenom o něm." Čili asi tak.
  • Norri
    chci víc...
  • J.T.honza
    Ach jo, tak ani tentokrát to nevyšlo - opět jde o neúplný výsek z dlouhého příběhu, kterému chybí pořádný konec a opět máme před sebou "historický" komiks z osmdesátek, kde se pravidelně popisuje v bublinách totéž, co se zrovna děje na obrázku. Díky tomu je už tak dost hrubá knížka neskutečně ukecaná a to tak moc, že jsem u ní několikrát usínal.

    Remasterované barvy ujdou, děj je ale rozháraný a nabízí několik linií, které se spolu vlastně ani nestihnou střetnout (viz Balderův příběh a Thorova dobrodružství) a tak se vždycky jen něco načrtne a bez většího napětí to buď náhle skončí (příběh o Billovi) nebo postupně vyšumí do ztracena (příběh o Lorelai).

    Sečteno, podtrženo, pokud jste Thorovi dosud nepodlehli, ani tento komiks z vás jeho fanouška neudělá.
  • kaylin
    Když knihu otevřete, budete mít pocit, že je zde něco nemístného. Je to kresba. Ona sama je dobrá, superhrdinové mají klasické řezané rysy, postavy jsou výborně vykreslené, monstra parádní, možná tomu sem tam chybí trocha jemnějších emoci, ale to Simonson případně dožene textem. To, co je na kresbě zvláštní, to je její barevnost. Takhle většinou nevypadá komiks, který byl nakreslen v 80. letech. Barevnost by byla trochu jiná, bylo by použito méně barev. "Poslední Viking" byl nově kolorován a dostal barvy, ve kterých vypadá skvěle. Kresba tak vůbec nepůsobí zastarale a je vhodná i pro moderního čtenáře, i když rozložení panelů je přece jen tradičnější a geometricky pravidelnější. Text bohužel zůstal původní, a je ho moc na místech, kde by nemusel být vůbec žádný. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/06/656-ultimatni-komiksovy-komplet-3-thor.html
  • Mleako
    Za mě 2*. Mě prostě Thorovi sólovky absolutně neberou a tohle jsem dočítal z donucení. Tady tomu navíc zase nasazuje korunu ten starej komiksovej styl, kdy postavy komentují každej z obrázků, naprosto jasnej pohyb či duševní pochod.
  • smtxx
19393313
Četl/a (140)
2scha, 81splinter, Abbott, Al0f0k, Alfred, Alikkk, Ash Pointak, blackJag, Bubákolog, Caiiiczech, calvin10, Carnage, Cemino, Chaolinek, chuckboris, CJFlip, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, dcpatr , Deckard, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Ejdý, Ejdý1, erik, ertefol, fifas, Final, Fives, Fox01, Fry, Glumal, guseppe, hicks, Houbař, hromotlk, hypermlok, invape, J.Connor, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joshua_T, Kaaos, kallenved, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kuzz, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loxin, ludek.n, luky.kuky10, Mariohurbanek, mart.in, Martinb, Mates17, matty87, Maty48, me, MEGA, Mercurio, mgeralt, MichalR, Mike-sh, mineralk, Mleako, MonsterGyre, Mr.Filch, namdnas, NecRoman, Norri, novotnyadam, Olesh, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, Piros0013, punisher, raenius, raimi, Raul, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S4TW, samuelo12, sedw, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, Spike, start05, Symbi, t0mas, T3ss, the.kasztan, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, vishnar, vita, vrazdinek, Walome, xflori01, Yefery, Zbysek2410, Zdendy, ZeznikoslavCZ, zlejzmrd
(341)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, Agent24, Agiru, Al0f0k, Alfi, Alfonzo, Alfray, Alfred, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, AwatarDK, Azalin, Azbest, batoo, Bellatrix, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, bronxik, Bubákolog, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, camper, Carnage, Cemino, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, Cute_Unicorn, cyboy, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, dcpatr , Deckard, deefha, delta11, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, DracoAn, dracula, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Ejdý, Ejdý1, Elhonzo , Erich, erik, ertefol, felda, felis, fifas, filemon, Filip123, Final, firesnake, firesnake1, Fives, folkemon77, Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, gobers, Goeger-Devil007, Grebenda, grinder, guseppe, Hades, hahahoho, Hamichal, Hauzina, Hebled, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, Houbař, hovad2, hromotlk, hugosnowden, Hulik, Hurvy, hypermlok, Idy, ikshorm, Infarkt, invape, J.Connor, J.T.honza, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jjjirik, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, KadetJaina, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, kaylin, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, Knowho/Wullcann38, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, Kouzelnik7, Krenzi, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kubosos, kucik, Kunden, Landauer, Le Porello, Leland, Lenny, Librarian, listr, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, mAGiic, Majkl151, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, Martinb, MartinV, Masinfira, Mates17, Matio, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, me, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, MichalR, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, mike731, Mikei, MIKER65, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monty.cl, morbi, morbn, MP, mr.des, Mr.Filch, mttra, namdnas, NecRoman, Nevimtrebastofi, Niaz, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, obitus, OldaB, Olesh, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S4TW, Saiffer, saja, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, Schramm, sedw, seeker666, semi41, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sick666, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, spagr, Spike, stanleystar, start05, stepan.tichy, StressCZ, suricattaontheway, Symbi, t0mas, T3ss, tacmud, the.kasztan, TheoDread, Thongard, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommar, Tommy Monaghan, tomned, tomntp, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, Wiruss, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, yardaformi, Yefery, yogi, yojimbo, Zahonko, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, ZeznikoslavCZ, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (13)
Azik2586, Badgu.y1902, Braindead, BreakingAway, carlmichael, deadpool, delsemela, FatMonster, Mariomichal, royan, szajter, tomve, Venomslav12stars
Shání (2)
Gamur, Venomslav12stars
Nabízí (3)
Fox01, Tommar, vranakx