Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3

+ 3 další ukázky

Vějíř je jako lehký jarní vánek, osvěží, potěší a přináší čerstvé vůně.
Začínající i zkušení tvůrci české mangy v něm vdechli život podivuhodným postavám ve 22 komiksových povídkách. Některé příběhy láskyplně pohladí, jiné vykouzlí úsměv, další táhnou do dálek a za dobrodružstvím a jsou i takové, které straší pachem rozkladu. Prostě tak, jak jim autoři v pestré šíři všech různých žánrů dali do vínku.
Neváhej a dej se též strhnout jejich podmanivou imaginací.

Obsah:
Vyvolený – Yone & Skye
Dva konce akvaduktu – Kazumaki
O můře a Měsíci – Suwi
Jméno Slunce – K-Os
Odměna – faQy
Nejcennější dar – Štěpánka Jislová
Slim – Ivan Štěpánek
Letní jablka – Alexa & Gituška
Pro pár lam navíc – Janiko & DanQ
S větrem o závod – Jan "Arenoth" Vohlídal
Videoteror 2: Videonomicon – Jiří Tesař & Antonín Tesař
Párty Hárd: Kúlturní výměna – Jamim
Rovy 1: Game Boy – Merry More Meat
Karel & Růžena – Konata & Saili
Jezdci Apokalypsy – Dyamirity
Pavučina – Elda & Astrak
Strašlivé prokletí – Balrog
Idiomatika – Ruchie & Sykysan
Prague Security Blues – Martin Kadeřábek
Dítě, které vidělo mesiáše – Abbe
Baron – Zuzana Blaštíková & Antonín Tesař
Chci psát – Haspien
O sborníku

Scénář
Haspien, Merry More Meat, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Štěpánka Jislová, Petr Kabelka (Astrak), Martin Kadeřábek, Jan Kolesa (Jamin), Vítek Kovář (Kazumaki), Jan Nikrýn (Abbe), Karel Osoha (K-Os), Daniel Řezníček (DanQ), Anna Rychnovská (Saili), Lucie Šimánková (Gituška), Jan Souček (Balrog), Ivan Štěpánek, Lenka Štěpánková (Dyamirity), Ondřej Sýkora (Sykysan), Antonín Tesař, Jan Vohlídal (Arenoth), Kateřina Zápotocká (Skye)
Art
Haspien, Merry More Meat, Ingrid Balušková (ingi), Zuzana Blaštíková, Kateřina Čupová (Faqy, Chechula), Zuzana Čupová (Suwi), Lucie Duháčková (Ruchie), Štěpánka Jislová, Martin Kadeřábek, Jan Kolesa (Jamin), Vítek Kovář (Kazumaki), Ester Kuchynková (Yone), Jan Nikrýn (Abbe), Karel Osoha (K-Os), Dita Šimánková (Alexa), Jan Souček (Balrog), Ivan Štěpánek, Lenka Štěpánková (Dyamirity), Jana Suchomelová (Janiko), Viktor Svoboda, Jiří Tesař, Jan Vohlídal (Arenoth), Veronika Vondrová (Konata), Eliška Wernerová (Elda)
Obálka
Sandra Filipová (DarkSena)
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Redakce
Daniel Řezníček (DanQ), Jiří Tesař, Sára Wokounová (Shinji, Míša Wokounů)
Žánry
sborník
ISBN/ISSN
978-80-904985-4-9 (Kobuta, o.s. (Yatun))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
130 x 190 mm
Tisk
černobílý
Stran
256
Cena
159 Kč
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin8.8.2016 14:49Vějíř 2014 - Sborník české mangy
    Sborník mě taky skutečně zaujal i přes logicky rozkolísanou kvalitu příběhů a kresby. A mám toho dost co pozitivně vypíchnout - hned první dvě povídky (Vyvolený, Dva konce akvaduktu) mě bavily a navnadily, klasicky bizarní Tesařové to samé. Dítě, které vidělo Mesiáše mělo celkem hezký námět, Štěpánka Jislová a její - jak jinak - hrdinky taky ušly:-) Zasmál jsem se hodně u Pro pár lam navíc, docela dost "krutej" (ale dobrej) byl Baron a úplně nejlepší, byť zcela bez pointy, bylo Prague Security Blues, velmi zábavná a originální záležitost.

    Celkový dojem: 60%
  • Azalin
    Azalin mecenáš25.9.2014 09:23Vějíř 2014 - Sborník české mangy
    Letošní Vějíř je příjemné čtení s překvapivě vyrovnanou kvalitou komiksů. Pouze Prague security blues jsem nedočetl. Velká škoda ale je, že opět chybějí autorské medailonky, apoň nějaké představení autorů by sborníku určitě prospělo.
  • gobers
    gobers mecenáš2.9.2014 15:15Vějíř 2014 - Sborník české mangy
    Můj první vstup do komiksového světa z opačné strany, než jen jako čtenář - spolupráce s Abbém byla výtečná a za myslím, že výsledek neurazí. Ostatní komiksy jsem někdy se zájmem přečetl, někdy jenom prolistoval. Kvalita je hodně vrtkavá, ale to je u sborníku tohoto typu asi nevyhnutelné. Rozhodně stojí za to ocenit podporu mladých začínajících autorů - kdo ví, co z některých vyroste za pár let. Srovnání s "profi" komiksovou produkcí v hodnocení je v tomhle případě trochu nefér, ale co se dá dělat.
  • kaylin
    Musím říct, že mě kniha zaujala. Není dokonalá, jsou zde slabší kousky, ale představuje skvělou studnici různorodosti, a to jak po stránce kresebného stylu, tak i z hlediska žánrů, kde se střídá romance s hororem, vážně pojatý příběh s naprosto krutou satirou. Stejně tak se střídá kvalita s... nechce se mi říct, že tu jsou naprosto špatné věci, ale jsou tu kusy, na kterých je vidět, že autor nebo autoři ještě nejsou tak vypsaní, anebo prostě vzali zavděk prvním nápadem, který jim přišel na mysl. Celkově ale převažuje spokojenost. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/07/480-vejir-2014-75.html
15411
  • DanQ
    @ Azalin – medailonky jsme tak nějak přesunuli a přetransformovali na profily na stránkách Kobuty – http://www.kobuta.cz/projekt-vejir/autori – je tam alespoň vidět, jak často do Vějíře přispívají ^_^. (Vím, že medailonky byly fajn, ale autoři stejně byli většinou na nějaké to průvodní slovo o sobě skoupí a někteří by radši nakreslili další komiks, než by o sobě něco napsali ~_^.)