Ukázka č.1
Ukázka č.2
Ukázka č.3
Démonická bytost hodlá využít Supermana a ostatní mimozemské hrdiny jako zbraně ve válce o ovládnutí vesmíru. Na těle i na duši zjizvená mladá žena přenáší své utrpení na všechno v dosahu. Všehoschopný mediální magnát zneužívá Muže z oceli k získání vyšší sledovanosti nehledě na následky. Hrůzný návštěvník z jiné dimenze pobíjí všechny, kdo mu stojí v cestě.
Všechny hrozby vnímají Supermana jako prostředek k dosažení svých cílů... nebo jako překážku, která musí být odstraněna. Až se prach usadí a lži vyjdou najevo, kdo zůstane stát?

Poslední syn Kryptonu se ocitá pod neustávajícím náporem útoků mocných a záhadných nepřátel – a to vše na něj ušili komiksoví tvůrci náležící k absolutní špičce oboru: DAN JURGENS (THE DEATH OF SUPERMAN), KEITH GIFFEN (THE LEGION OF SUPER-HEROES), JESÚS MERINO (SUPERMAN/BATMAN) a další.

Obsahuje sešity série Superman (NEW 52) #7-12 a Superman Annual #1

Vyšlo v brožované, limitovanější pevné vazbě s přebalem (500ks) a extra limitované pevné vazbě s přebalem na speciálním papíře s černobílou variantou obálky, číslované s certifikátem (52ks).


Scénář
Keith Giffen, Dan Jurgens, Scott Lobdell, Fabian Nicieza
Art
Pascal Alixe, Vicente Cifuentes, Rob Hunter, Dan Jurgens, Ray McCarthy, Jesús Merino, Tom Raney, Marco Rudy, Mico Suayan, Elizabeth Torque
Barvy
Brian Miller (Hi-Fi Colour Design)
Lettering
Nikola Žogliková
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7461-481-1 (BBart s.r.o.)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Stran
176
Náklad
52ks
Cena
999 Kč
Originál
Superman #02: Secrets & Lies (DC Comics)
Varianty
Superman #02: Tajnosti a lži (paperback) (2014)
Superman #02: Tajnosti a lži (pevná vazba) (2014)
Superman #02: Tajnosti a lži (limitovaná edice 52ks) (2014)
  • karl173
    karl173 mecenáš28.7.2019 16:58Superman #02: Tajnosti a lži (paperback)
    Nejhorší Superman jakého jsem kdy četl. Tady se střídá jeden špatný až trapný moment za druhým. Naprosto hloupé a tupé zápletky, dialogy a spousty dalšího. Ke konci se to sice už trochu zlepšovalo, ale každá zápletka vždy končila naprosto debilně a tento komiks mi nedal v podstatě téměř nic. Dokonce i kresba je nic moc. Prostě slabota, od naprostého odpadu tento komiks drží jen málo.
  • mearez
    Držte si burky! Druhej Superman nám představuje nejklasičtější, nejprůměrnější mainstream, ale nemyslim to jen negativně. Nejdřív řeknu, že kresba byla v pohodě, jen u pár panelů mi přišlo, že to kreslíř odbyl. Příběh zase přivádí do středu dení mimozemšťany a mocné mate-lidi, jako tomu bylo v předchozí knize, začíná to být nudně a tak. Nastala ale změna, a to pohled do Supermanova smýšlení. Výtaná změna, ale komiks začal být malinko ukecanej. Taky bych chtěl vědět, jak to bude dál s Lucy a Clarkem, jak to bude dál s Helspontem, což se ale už asi nikdy nedozvim, protože mi ten book v angličtině za to nestojí. Plus za narážku na Action Comics #1 (kterých není nikdy dost) a za sestru Lois, ketrá mi přišla jako fajn postava, kterou scénárista začal vykreslovat ještě před jejím samotným objevením v komiksu. Annual je hrozná sračka, ale má u mě plusový body za Griftera z Wild C.A.T.S. Sečteno, podtrženo, jestli máte rádi DC tak si to přečtěte, ale pokud nejste klasickej konzument, tak se vám to moc líbit nebude. Já osobně chci další book, protože tady to právě začalo být zajímavý, ne jako předchozí nudnej book v rytmu céčkvýho sci-fi. 3*
  • jh666
    Těžko hodnotit. Máme tu několik Supermanových povídek, které jsou docela fajn a bavily mě víc, než první díl. Na druhou stranu, když vidí, jak je dobrý Superman po Rebirth, na víc jak 3 hvězdy jít nemůžu.
  • choze
    Scenáristicky i kresebně superhrdinský standart.
  • Fry
    "Superman #02: Tajnosti a lži" - Problém následuje problém ... S druhou knihou nepřichází pouze "Superman", ale také menší zklamání, které mají na svědomí "one shot" příběhy, protože jak už se můžeme přesvědčit poněkolikáté, nebývají pro Supermana ten správný šálek kávy. Naštěstí i přes tenhle nedostatek kniha pokračuje v nastoleném tempu (které se povedlo Pérezovi vytvořit) udělat ze Supermana nenáviděný symbol. Vládce Helspont, zlodějka Anguish nebo návštěvník z jiné dimenze, ti všichni se objeví, aby znepříjemnili Supermanovi život. Nechá si to líbit, nebo se postaví na odpor, "Tajnosti a lži" nebyly nikdy tak silné... Za mě 4*!
  • Spider-man
    Nejspíš první komiks se Supermanem v hlavní roli, který se mi dostal do ruky a co říci? Příběh mě vtáhl, že jsem to přelouskl skoro na jeden zátah. Přímočaré komiksové dobrodružství, jak má být. Škoda, že příběh s Helspontem nebyl uzavřen. A dvě intermezza v podobě epizod s Anguish a zeleným emzákem byly příejmným, byť trochu klišovitým zpestřením.
  • luky.kuky10
    Hellepont je dobra postava, ale dalo se z celeho nametu vykresat vic. Kresba se mi zde nelibila tolik, jako v prvnim dile. Zajimalo by me, kam az moc dolu chteji autori Supermana posunout.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.9.2014 11:47Superman #02: Tajnosti a lži (paperback)
    Nemůžu se rozhodnout, zdali se mi to nelíbí, nebo to vlastně ujde... Pozitivum rozhodně je, že se v tom člověk neztrácí, pozitivum je, že Superman je i Clark a Clark má své problémy, pozitivní je záporák, je docela hustej. Na druhé straně všechny klasické negativa superhrdinského komiksu a Supermana zde také nacházím. Ale lepší než Morrisonův Superman.

    Celkový dojem: 60%
  • kaylin
    Jsem docela zvědavý, jestli ještě někdo umí napsat dobrý příběh se Supermanem. Ne, že by to byla jednoduchá věc, naopak, ale v "New 52" jich zatím mnoho dobrých nebylo. "Tajnosti a lži" bohužel nejsou výjimka. Scénář je příliš klišovitý, příliš konvenční, nezajímavý. Nejsou zde posuny v ději, vše se děje jen proto, aby se něco dělo, ne aby se něco dělo jako následek. Jen touha hrnout na sebe další a další postavy bez ladu a skladu a pak se jich zase snadno zbavit ve prospěch jiných. Snaha o nějaký přesah je pak zabita příliš jasnou pointou anebo právě tím, že se to prostě jen stalo, příběh se uzavřel a jede se dál bez toho, aby byla dodržena kauzalita. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/05/624-superman-2-tajnosti-lzi-40.html
  • erik
    A je tu ďalší Superman, ktorý sa na nič nehrá. Priamočiary dej, mlátička, Kent a jeho termínové „trable“, mlátička, doják o náhrdelníku, mlátička... Jurgens našťastie vie, ako písať spotrebný mainstream, nuž tu máme ďalší dobrý priemerný superhrdinský komiks. A tých nie je nikdy dosť. Kresba neruší.
2152461