Vítejte ve světě Klanu M. Je to svět, kde mutanti a lidé žijí v míru a každý z hrdinů zdánlivě dostal to, po čem v životě toužil. Svět ale nemá vypadat jako tahle utopie. Samotná představa skutečnosti se rozpadá a uprostřed rostoucího chaosu a zmatků je jasné jenom jedno - marvelovský vesmír už nikdy nebude jako dřív!

V české mutaci vyšel tento svazek jako 35. v pořadí.

Každá kniha obsahuje exkluzivní rozhovory s autory a kreslíři, shrnutí minulých událostí, galerie postav, náčrtky, seznam zásadních knih a jiné zajímavé informace. Hřbety jednotlivých knih tvoří marvelovskou krajinu, jejímž autorem je výtvarník Gabriele Dell´Otto (Tajná válka). Vychází jednou za 14 dní.

Obsahuje sešity série House of M #1-8


Scénář
Brian Michael Bendis
Art
Olivier Coipel
Lettering
Jakub D. Kočí
Překlad
Changer the Elder
Redakce
Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2280-708X (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
177 x 266 mm
Tisk
barevný
Váha
722 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
House of M (Marvel)
  • trudoš
    trudoš admin25.10.2020 10:17Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Příběh navazuje na album Avengers: Rozpad, přičemž v univerzu Marvelu patří k těm nejdůležitějším. Brian Michael Bendis se tady totiž velice jednoduchým způsobem zbaví problému přemnožených mutantů. Škoda, že to nevydrželo věčně, ale jako krátkodobé porušení zaběhnutého status quo to bylo velmi dobré. Vyprávění samotné je vyvrcholením tragédie rodiny Maxe Eisenhardta alias Magneta, především pak co se Scarlet Witch a Quicksilvera týče. Děj je monumentální, autor přichází z vizí světa splněných přání, kde jsou mutanti nadřazeni lidem. Skvěle tady vyniká civilní psychologie každého hrdiny, jež snad víc než kdy jindy připomínají obyčejné lidi. Jen kdyby nebyli stále v těch svých kostýmech, jako na nějaké nonstop maškarní party.
    Netuším nakolik je základní linie uzavřená, nebo má další přímá pokračování, protože spousta důležitých nitek zůstane nedokončených, ale sám o sobě funguje Klan M na jedničku, a kdyby to nebyl jen pouhý střípek z mnohaleté mozaiky, šel bych i do vyššího hodnocení.
  • MrKulda
    Takhle zklamaný jsem nebyl už hodně dlouho.
    Šel jsem do toho na základě skvělých hodnocení a významnosti celého eventu, přičemž dokážu souhlasit s tím, jak je tento příběh zásadní, ale už nedokážu pochopit, co je na tom tak úchvatného. Hodně komentářů tu píše jenom "super", z čehož si moc vzít nedokážu, tak zkusím rozepsat svoje negativní smýšlení o tomto komiksu (může obsahovat spoilery).

    Klan M má skvělý námět, na který dokáže na začátku navnadit. Kresba je taky super.
    Jenže to je tak všechno.
    Celý ten konflikt mi přijde nejen neskutečně hloupý, ale dosti nucený. Proč vůbec hrdinové tak strašně chtějí všechno vrátit zpátky? Jedna postava to tu dokonce předkládá, uvažuje nad tím, proč by se vlastně mělo všechno vracet, a já si říkal "konečně mi to někdo dokáže vysvětlit, konečně se budu moct ztotožnit s uvažováním hrdinů!". Nope. Wolverine na tyhle fakta argumentuje super-inteligentní větou: "Budeš litovat, žes tohle řekla." Žádné opodstatnění, nic.
    Nedokázal jsem se (až na Spider-Mana) s nikým ztotožnit, protože všichni byli neskutečně nasraní kvůli tomu, co se stalo, a to až tak, že chtěli zabíjet (což mi přišlo jako out of character, a jak říkám, strašně nucený). Kdyby to bylo jako ve stylu Matrixu, že žijou v utopii ZATÍMCO jejich pravé já je někde vězněný... ale tohle byla realita, byl to doslova přetvořený svět k lepšímu, tak proč to tak moc chtěli změnit? Za co tedy ti hrdinové bojují?

    Dokázal bych se přes tohle přenést, protože ne každý má stejné smýšlení, jenže ono ani to zpracování za nic nestálo.
    Akční scény? Výsměch. Na jedné stránce či pár panelech byla nakreslená nepřehledná bitka, a tím to haslo.
    Děj? Wolverine prosprintuje městem, všechny hrdiny nasere a oni jdou vymlátit Magnetovu rodinu. Pecka.
    Co tu teda zbývá? Asi fajn vytvořený alternativní svět, který ale využívá plného potenciálu a vše dotahuje do konce až v navazujících knihách/sériích.

    Ve výsledku je pak Klan M komiks, který jsem rád, že jsem přečetl, ale už se k němu asi nikdy nevrátím, protože je to akorát overrated slabota.

  • MEGA
    Nejlepší Marvel event vydaný v Česku. Příběh je naprostá pecka, čte se to jedna báseň a vše podtrhuje kresba Olivera Coipela, který je můj oblíbenec. Nemám, co víc dodat. Tohle je zkrátka klenot.
  • karl173
    karl173 mecenáš20.10.2019 17:14Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Tak tohle byla pecka. Bendisův "majstrštyk". Skvěle podávaný příběh, který měl tak silné téma, že to z něj jen čišelo. Líbila se mi i kresba. Ani si nedovedu představit jaký to tehdy muselo mít dopad na celý Marvel. Opravdu povedené. 5*
  • Alex´s
    Nejdůležitější komiks eventu House of M (klan m), nejlepší scénarista Brian Bendis vytvořil jeden z nejlepších komiksů na světě, škoda, že to nenakreslil David Finch, oni dva jsou prostě pecka. Tenhle komiks by měl znát každý, kdo čte komiksy. Kdyby to zfilmovali, tak by to byl jeden z nejlepších filmů, podle komiksu. U avengers: Rozpad zazářila scarlet witch, tady se přesuneme k wolverinovi. Wanda už nepůsobí ani jako záporák, je zoufalá z toho co provedla a polovina suprhrdinů ji chce zabít. Po tomto komikse následuje hlavně avengers: Dětská křížová výprava (a taky syn klanu m,new avengers ......To není moc důležité).4,7 - 5 hvězdiček * * * * *
  • Blackhand47XD
    Kdyby tohle zfilmovali, tak chrochtám blahem. Klan M staví hrdiny proti zcela novému soupeři v podobě jejich ideálního života, který však musí nechat za sebou, pokud chtějí zvítězit. Ke všemu vše opět zachraňuje Wolverine.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.3.2018 22:30Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Tady je snad nejzajímavější nové pojetí světa s přemírou hrdinů. Líbí se mi propracovanost a detaily světa. Autoři vychytali mouchy a hluchá místa a příběh je fakt koherentní. Kresba je také krásná a v tomto v podstatě smutném příběhu je ten zážitek po přečtení o to silnější. Krásná práce.
  • tom99
    "Klan M" přichází se skvělou myšlenkou, ale bohužel nedotaženou do konce s trochu uspěchaným závěrem. Jak už to občas u Bendise bývá, hrozně dlouho tvoří atmosféru, a pak mu na uzavření všech dějových zápletek zbývá poslední číslo. Nechápejte mě špatně, komiks se dobře čte a jde o dobrou jízdu, ale zkrátka něco tomu chybělo k dokonalosti.
  • autokineton
    Velké překvapení.... čekal jsem nudu a-la Občanská válka a ono prd, zajímavý alternativní svět Marvelu a parádní týmovka. 90%
  • Fry
    Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M - Velký event, podstatná událost, hezká kresba a nudný příběh ... Ze začátku to sice potenciál rozhodně mělo, na první kapitole jsem si doslova smlsnul a čekal co bude dál, ale čím víc se rozvíjel onen svět po událostech z první kapitoly, tím víc mě to vlastně celé nebavilo. Jedná se v podstatě zase o takový ten event, do kterého se Marvel snaží nacpat co nejvíce postav, zaměřuje se na osud celého vesmíru, ale nevěnuje se moc postavám jako takovým. Škoda, asi jsem čekal od tohoto komiksu víc ... Za mě 2*!
  • Fimi
    Fimi mecenáš21.6.2016 04:25Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Asi nejlepší příběh o mutantech, naprostá bomba, skvělé, jedno z nejlepších UKK.
  • S4TW
    Jsem maximálně spokojen. Bendis prostě a jednoduše patří mezi pány scénářů a v tomto díle to potvrzuje na 100%. Hlavní zápletka je velkolepá, jedná se o převrácený svět Marvelu, kde na oko všechno funguje tak, jak by si asi většina přála (teda, co se týče superhrdinů). Hlavní postavy jsou tu podány velmi dobře, především Wolverine válí (nikdy nepochopím, že Wolverine je všude super, až na své sólovky) a především Magneto tu je asi nejvíc (velmi tragická postava, až mi ho bylo líto). Příběh se nese v duchu, kdy přečtete stránku a hned jste napjatí, co asi bude na té další, takže jste v neustálém napětí a zvídavosti. Je to jedna z těch knih, kterou přečtete jedním dechem a nejraději byste chtěli ještě přídavek. Bendis si tu pěkně pohrává s osudy hrdinů, nabídne jim jejich vysněný život a pak je velmi rychle probere, že to takhle vlastně asi nepůjde. Ke kresbě nemám nic, co bych vytkl, je to přesně ta precizní kresba, která všechno nádherně podtrhuje, je hezky přehledná, kvalitní, realistická a oku líbivá. Coipel si tu především skvěle hraje s panely, ze začátku se možná budete trochu ztrácet, ale pak zjistíte, že to je excelentní a originální prácička. Nejlepší na tom všem je to, že i přesto, že se jedná o příběh co-kdyby, tak ve finále tato událost ovlivní celý Marvel universe.
  • Ter
    Ma niekto zo Slovenska toto na predaj? Moj mail karimba@azet.sk
  • jh666
    Jedním slovem pecka. Líbili se mi jak New Avengers, tak Astonishing X-men, takže jsem se na jejich crossover těšil. Navíc, co kdyby příběhy mám rád, takže jsem skutečně nadšený. Ten zvrat na konci jsem ani nečekal. Kromě hodně slušného scénáře, chválím i kresbu. Naštěstí není stejná jako na obálkách. A mimochodem, uniforma gardistů patří k těm nejlepším komiksovým kostýmům vůbec.
  • Bubsy
    Celkově mi přijde scénaristicky dost obtížné zvládnout tolik různých postav a týmů, aby to nepůsobilo jako pěst na oko. Zvládne to málokdo. Bendis to zvládl velmi elegantně. Tenhle alternativní "vesmír" mě bavil asi hned od prvních momentu. Je tady několik skvělých momentů od hlasování o likvidaci jednoho ze členů týmu až po skvěle vykresleného a nejednoznačného Magneta. Jedna z nejlepších týmovek, které jsem četl.
  • firesnake
    Opravdu skvělý, u tohoto jsem slintal nadšením.
  • Xeelee
    Co když se vám bude zdát sen, ze kterýho se nebudete chtít probudit?
  • erik
    Predstava, že svet ovládajú mutanti a Magneto s famíliou tomu šéfujú, bola a je lákavá, nuž nám tu Wanda v parádnej kresbe maestra Coipela predvedie, čo je to moc. Bendis sa s tým nepára, nechá Wolverinea, aby sa stal hlavným hrdinom a naverboval zástupy do finálnej megabitky. Čo viac si priať.

    Bendis na počiatku svojich machinácií s Marvelom stojí za to. Klan M je jeho najlepší crossover.
  • Kapis
    Kapis mecenáš17.7.2014 06:51Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Azalin: Factor X...to byla nějaká soutěž pro nevyrovnané exoty, ne;)? Marvel revolution? No aspoň vím, že o nic zásadního do života nepřicházím;)
  • Azalin
    Azalin mecenáš15.7.2014 15:55Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Kapis: Tak do původního stavu se to nedostalo, jenom u hlavních Marvelovských postav. Několik let po Klanu M považuju za nejlepší Marvelovské období vůbec.. o to horší maras je to teď. Od Marvel Revolution jsem přestal kupovat všechny série, co jsem kupoval, až na X-Factor.
  • Kapis
    Kapis mecenáš15.7.2014 09:59Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    No, nebylo to vůbec špatné, ale občas jsem dost tápal, protože kniha vyžaduje dobrou, když ne dokonalou znalost několik desetiletí vysíláné telenovely zvané Marvel universum, kdo s kým kdy v které realitě šukal a komu kdo zas jinde nedal a ještě mu rozbil pysk a hračky a tak dále a tak dále, ale nakonec to všechno dávalo smysl, to že jsem neznal každého superkašpara na pozadí až zas tak nevadilo. Bendis to napsal s kulama, příběh se rozvíjel postupně a jen v náznacích, žádné přílišné sraní, Logan naprosto úžasný, Kapitán seschlý důchodce a jelikož Stark taky neměl moc prostoru, nezůstal na scéně naštěstí nikdo, kdo by si dráždil genitálie vlajkou hvězd a pruhů a pronášel projevy o svobodě, nakreslené je to velkolepě a ten konec je dost infinitní. A marketingové oddělení Marvelu má několik let zajištěny prodeje, než se dá zas všechno do původního stavu jak to tak už bývá u těchhle věčných hrdinů, které ani smrt neodradí od toho, aby vycházely jejich série dál. Za Kapisa docela dost spokojenost.
  • Light
    Tak tohle byla naprostá paráda. U Bendise člověk nadupanej scénář už tak nějak očekává, no tohle nebyla výjimka. Ale upřímně ještě víc mě dostala Coipelova kresba a celková struktura panelů a celých stránek. Už dlouho mě žádnej komiks tak nevtáhl svou sekvenčností a filmovostí, od tohodle se prostě nešlo odtrhnout. Jediná chyba je, že se nedozvíme (v češtině) jak to pokračovalo. Asi zatím nejlepší UKK.
  • J.T.honza
    Celou knížku se mi to četlo parádně a i když mě štvalo, že mnohé postavy se tam objevily jen na efekt a žádný prostor nedostaly (She-Hulk), byl jsem furt zvědavý, co se stane dál a jak to vlastně celé skončí. Proto mě totálně vytočil ten nejednoznačný závěr, který vyzněl do ztracena a Klanu M díky tomu chybí pointa. Možná, že kdybych na to byl připravený dopředu, pěju chvalozpěvy jako všichni tady kolem, ale díky tomu závěru a načrtnutým událostem, jejichž rozřešení se nedočkáme, protože pokračují v jednotlivých superhrdinských sériích, které u nás nevycházejí, je to k naštvání. Ale jak říkám, zbytek knížky super.
  • Kabukiman
    Další kvalitní superhrdinskej komiks v UKK. Když už nedostanem pokračování New Avengers,tak alespon máme tenhle crossover. Ze začátku jsem trošku lapal po dechu a začal se děsit nějakého nepřehledného cestování po alternativních realitách, ale nakonec to zase takovej chaos nebyl. Bendis je fakt dobrej, to mu teda musim přiznat.
  • kaylin
    Olivier Coipel zase předvádí kresbu, na níž se člověk docela rád dívá a která je výborná jak v případě akčních scén, tak i v případě scén emotivnějších. Například jeho Magneto v citlivých scénách vypadá naprosto skvěle, stejně tak i Quicksilver a jeho vztek. Když dojde na příchod Sentinelů, nebo je zde záběr na vzdušnou základnu, je to vskutku epické. V tomhle směru se jedná o velmi dobrý mainstream, podle hodnocení s tím souhlasím, pořád se jedná o nadprůměr, jenže takový, který si pořád jen hraje s tím, že by se mohlo jednat o něco naprosto skvělého, ale vlastně se to skrývá za to, že ono se až tak moc neděje. Co si budeme povídat, kdyby se sekvence v alternativním vesmíru zkrátila, zas tak moc by se nezměnilo. Zato kdyby se prodloužila a případně by se stala trvalou alternativou, to už by bylo o něčem jiném. Tak velké změny ale čekat nemůžeme. Dobré, hodně dobré, ale stejně jsem si myslel, že to bude větší bouře v superhrdinském světě. Více: http://www.comics-blog.cz/2014/04/598-ultimatni-komiksovy-komplet-32-klan.html
  • Murphy722
    Dost skvělý scénář! No co byste od Bendise chtěli jiného? Ale opravdu, ruku na srdce, někdy to s tou svojí fantazií zakračuje až do takové krajnosti, že si ani ostřílený čtenář neví co počít. V tomto případě super, k tomu ještě hrála kresba Coipela všema barvama, čili stránka co stránka skvost!
  • Ricarderon
    Ricarderon mecenáš22.4.2014 14:53Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Kam se hrabou Zombie Marvelu. Tohle v kombinaci s příběhem Captaina Ameriky (o tom, jak je starej a k prdu) z omnibusu BB/artu je vážně jedna z nejpovedenějších věcí, co se v suprácích v posledních letech přihodilo. Bendis prostě válí (i když jeho Avengers byli takoví rozpačití, tak jako prolog k tomuhle jim může být odpuštěno).
  • luky.kuky10
    Vyborny scenar a napad! U mnoha pasazi jsem se musel na chvili zastavit, abych mohl jen "zirat" co se deje:) U jinych pribehu, ktere maji velky potencial, si po precteni clovek rekne jaka to byla slatanina. To ale neplati u klanu M. Tohle je sakra povedeny!

  • zdennanek
    Skvělá kniha, pouze mě zarazila špatná dostupnost tohoto čísla, prakticky se nedalo na stáncích sehnat, nakonec koupeno v kauflandu
  • Azalin
    Azalin mecenáš16.4.2014 09:06Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Tady není co řešit, spolu se Second Coming můj nejoblíbenější marvelovský "event".
784152
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.3.2020 16:34Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Mutanti ese v mcu začnou představovat postupně a až později bude přímo xmen ale mají hrát důležitou roli.. První mutant se má objevit snad už v FaWS a sice Omega Red, mluví se o Rogue v Cpt marvel 2, postupně je bude poznávat.. V původním plánu, než odešel od Doctor Strange 2 režisér, bylo v plánu zde uvést Xaviera.. Takže v plánu to vše je..

    Hele mne se klan M líbí, ty věci co vadí tobě neřeším, suoerhero beru s rezervou a nepřemýšlím nad tím až tak moc.
  • MrKulda
    Jop, vzhledem ke komiksovým schopnostem Wandy měnit realitu a přítomnosti multiverz/jiných časových období ve filmu a seriálu to smysl má, jsem na to zvědavej. Zkus mi ale někdy někde hodit svůj pohled na tenhle event, význam tomu rozhodně neberu, jen jsem v tom nedokázal najít nic, co by dosahovalo kvalit, které tomu většina dává. PS už to chce X-Meny v MCU, otevře se tím neskutečně mnoho nových možností
  • Fimi
    Fimi mecenáš18.3.2020 15:50Ultimátní komiksový komplet #032: Klan M
    Mrkulda miniserie Wandavision má z Klan M čerpat a vrcholí to má ve filmu Doctor Strange 2...uvidime jak se adaptace povede
Četl/a (138)
2scha, 3DD!3, 81splinter, Abbott, ADM1, Al0f0k, Aldo26, Alex´s, Alikkk, autokineton, Benny, Blackhand47XD, blackJag, BreakingAway, Bronn, Caiiiczech, calvin10, CaptainCzech, Carnage, Chaolinek, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Craxx, cyboy, dajik, Darth Raelchi, davidek, Davidos402, Dejweez26, Doly, Doncek4321, Don_Canagliume, Doppelganger, duri, Elnie, erik, Final, Fives, Fox01, Fry, Glumal, Gregory47, Hønzza, hicks, Hokejový_Svaz, Houbař, hromotlk, hypermlok, Jabba, Jack, James, james dixon, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, jiskra, Joshua_T, Kaaos, Kadin, kallenved, Kaluž, Kapis, karl173, kaylin, KdG, Keno, Kil-Khal, Killingjoke, Knuckless, Koci, Lachvos, lantan1, Le Porello, Librarian, Light, Loxin, luky.kuky10, Madmax, Mariohurbanek, mart.in, Matthew, mearez, MEGA, Mercurio, Mike-sh, mineralk, MonsterGyre, Mr.Filch, MrKulda, namdnas, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, PatrikTheMighty, pearlxjam, PeNNy, Petr, petrSF, punisher, raenius, Rinter, robertsedmik, roswelll, RudyRod, S313, S4TW, sala, samuelo12, Schramm, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sir_Pete, slavik38, sleepless, Spacecore, start05, t0mas, terrordemon, the.kasztan, tom99, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, vishnar, vita, vrazdinek, xflori01, Yefery, Zbysek2410, zlejzmrd
(349)
-spacilost-, 2scha, 7eleven, 81splinter, Abbott, Abe, ADM1, Agent24, Agiru, Al0f0k, Aldo26, Alex´s, Alfi, Alfonzo, Alikkk, asgardpepa, Ash Pointak, autokineton, Azbest, Baffman, batoo, bboorreekk, beanek, Bellatrix, Beng.D, Benny, Blackhand47XD, blackJag, Blair, bmc75, bobo666_2005, BreakingAway, bronxik, burzum, bzklmnf, Caiiiczech, calvin10, calviti, CaptainCzech, CaptainL, Carnage, Chaolinek, Charlie1203, chuckboris, ConanVJ, Const.ex, Cr4sh, Craxx, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, dajik, Dali, daniel.cermak, davidek, Davidos402, davidrynes, DAxik, Deckard, deefha, delta11, Denis1996, dhrotek, Dinik, disclose, Doncek4321, Don_Canagliume, doophy, Doppelganger, Dov, Drekorian, duri, dvoracekpetr1, Elhonzo , eliera, Elnie, Erich, erik, ertefol, felis, fifas, filemon, Filip123, filosh, Fimi, Final, firesnake, firesnake1, Fives, folkemon77, formi123., Fox01, Fréza, Fry, gezic, Gibby, Glumal, Grebenda, grinder, hahahoho, Hamichal, Hebled, hellblazer, herbert, herrman, hicks, hlavathor, holubdema, Honzin, horaczhlinska, Houbař, hovad2, hromotlk, Hulik, Hurvy, hypermlok, ikshorm, Infarkt, invape, IV, J.T.honza, Jabba, Jack, Jack043, James, james dixon, jardoom, Jay-jay, Jerdas91, jerry67, Jestrab2, jh666, Jimbeam90, jirin, jiskra, jmenujiseradekbouril, joehot, johx, José, Joshua_T, Kabukiman, KadetJaina, Kadin, kallenved, Kapis, Kareru, karl173, Karolín78, kaylin, KdG, kendor007, Keno, keyko, KINIMODUS, Knuckless, Koci, kolik111, komik.sx, komiksák007, koniklec, konous, kronoss, krupan, Krvavý Patejl, krvinka56, kucik, Kunden, kybl, Lachvos, Landauer, lantan1, Le Porello, Leland, Librarian, listr, Lord_Arthas, Lucifer, luky.kuky10, maara, Madmax, Malachias, malylada, Mariohurbanek, markic, Marthy76, Martin Buchal, MartinV, Marvin, Matio, matohan, Matthew, matty87, Maty48, Mauzr, MB, mcezik, mcleek, meffis, MEGA, Mercurio, merhyx, mgeralt, Michael Jarkovský, MickeyStuma, mikado, Mike-sh, Mikei, MIKER65, Milo_Harwey, mimo_provoz, mineralk, misa, Mleako, moiqpiom, MonsterGyre, monte walsh, monty.cl, morbi, morbn, MP, Mr. Bobeček, mr.des, Mr.Filch, MrKulda, mttra, MultiScorey, namdnas, NecRoman, Nightmare, noMster, Norri, novass, nx, o2t2, OldaB, oleav, Olesh, Paldini, palo, PatrikTheMighty, pavel, pearlxjam, pechna, PeNNy, peposek, Petr, petrSF, petrsimcik, Piros0013, pk123x, podzimator, Poseidon1978, punisher, pusta, Qee, Quintana, R3d, Radkos, raenius, Raijin, Raikou, raimi, Rety, Ricarderon, RicHard. , Rinter, robertsedmik, RodRoder, roswelll, Rowan, RudyRod, Rumburaq, S313, S4TW, Saiffer, saja, sala, Salien, samuelo12, Saran, SASAN_KING, seeker666, semi41, Shin, SHORTY, Shpeckk, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slavik38, sleepless, SmoothNCool, smrtihlav7, smtxx, Son-Goku, spagr, stanleystar, start05, stepan.tichy, Symbi, t0mas, T3ss, Tabasco, tacmud, The Genius, the.kasztan, TheoDread, TheWrecker, Tialster, tom99, Tomasino79, Tominos, Tommy Monaghan, TommyBOYER, tomned, tomntp, Traum, trudoš, tukak, tulipstros, Tyfus, TZcomics, Ukko, Václav Mikula, VanTom, Velkej šéf, Viking, vita, Vítek, vranakx, vrazdinek, willis, xai, xflori01, xintax, xspeed, xxaannddeerr, yarda, Yefery, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, Zíďas, zikaa, zlejzmrd
Chce (16)
Azik2586, Bart, Braindead, Bubsy, carlmichael, Cody, deadpool, DracoAn, FatMonster, felda, Hauzina, Krenzi, Mariomichal, matrosh, Strokes, szajter
Shání (8)
Cemino, felda, gobers, Hauzina, Krenzi, Mates17, suricattaontheway, szajter
Nabízí (2)
Fox01, Kreatik